Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 02, 2020, 20:38:33 PM


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: БКК за БОК, или Бай Ганьо - "кинолог"  (Read 3480 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« on: October 08, 2019, 11:03:40 AM »

БКК за БОК, или Бай Ганьо - "кинолог"

Уважаеми колеги, предлагам на вашето внимание стандарт на т.н. „българско овчарско куче“, който е представен в Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) от БКК за БОК през 2009 г. и който в значителна степен е плагиатстван от стандарта на каракачанското куче на МАКК. Около 30% от този „стандарт“ е буквално копиран от нашия, но това никъде не е отразено. Въпреки противоречието със Закона и добрата практика, ИАСРЖ подкрепя незаконното издаване на разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция на БКК за БОК.


« Last Edit: October 08, 2019, 11:08:12 AM by В. Динчев » Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #1 on: October 10, 2019, 22:57:41 PM »

„Шоуто трябва да продължи“, пееше Фарук Булсара. И Бай Ганьо „кинолога“ не спира. Курдисал се е в таман три чутовни хипер-гига-мега-турбо  организации, воглаве с най-голямата по всички земни и извънземни кълбета – Световен, че и Киноложки, че и Ловен, че и Спортен, мила моя майно льо и на всичко отгоре Алианс. Докато го завърша и му забравих началото. Та, тази триглава ламя (1.Световен киноложко-ловно-спортен алианс; 2. Български републикански киноложки съюз и 3. БКК за БОК) е произвела „Международно родословно свидетелство“, каквото и да означава това словосъчетание. И там, триглавата ламя е описала представител на една „древна“ порода, наречена от ламята – българско овчарско куче. И от това свидетелство даже се разбира колко „древна“ е тази порода. Предвид факта, че майката на кучето е родена в края на 2013 година, а неин баща е Верен „Калин“ (чистопородно каракачанско куче), значи породата може със сигурност да се датира от около една петилетка.

Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #2 on: October 20, 2019, 15:48:25 PM »

       Много са абсурдите, които е натворило Министерството на земеделието в стремежа си да угоди на Партията-Майка, която вече е на власт и бута напред първия кучкарски партиен клуб в света (хранейки го обаче с държавни пари).
   Въпреки изричното изискване на действащия по това време Закона за животновъдството :
„ Чл. 29. (1) За получаване на разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция от развъдните организации се подава заявление до министъра на земеделието и продоволствието, придружено със следните документи:
   2. сертификат за създадени или открити и разработени породи, линии и хибриди селскостопански животни, издаден от Патентното ведомство на Република България или от държава - членка на Европейския съюз, или разрешение от притежателя на сертификата за осъществяване на селекция и репродукция;“
   Ганьовците в министерството са правят на тапи и приемат за „сертификат“ едно писмо от кучкарски клуб, който признавал „породата“ БОК на името на Български републикански киноложки съюз - БРКС.
   Ако и ние се направим на тапи и се съгласим, че този кучкарски клуб е Патентно ведомство на държава-членка на Европейския съюз (а той НЕ Е), пак остава въпросът – как е могъл да признае каквото и да е на организация, която още не съществува? Защото първия БРКС (има и втори) е регистриран на следващата година. UCI –то „признало“ БОК-а на 18.05.2007 г., а БРКС-то е регистрирано на 26.03.2008 г.


И те така!


Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #3 on: October 21, 2019, 21:05:42 PM »

    Ето какви са част от изискванията на действащия към момента Закон за животновъдството, на които е трябвало да отговори БКК за БОК за да получи разрешение за развъдна дейност :

Чл. 29. (1) За получаване на разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция от развъдните организации се подава заявление до министъра на земеделието и продоволствието, придружено със следните документи:
...
4. селекционна програма за всяка отделна порода, линия, хибрид и популация, която съдържа:
а) преглед на състоянието на популацията;
б) размер и ареал на популацията, обект на селекционната програма;
в) селекционна цел;
г) етапи и прогнозни срокове за постигане на селекционната цел и очакван генетичен прогрес;
д) селекционни признаци, по които ще се води селекция;
е) величина на селекционните признаци;
ж) схема за осъществяване на селекционната цел;
з) генеалогична структура;
и) подходящи методи на оценка на развъдната стойност;
к) подходящи методи за преценка на възпроизводителните качества;
л) репродуктивни методи за реализация на развъдната програма;
м) икономическа ефективност от внедряването на селекционната програма;
5. списък на фермите и животните, с които ще се осъществява селекционната програма като доказателство за достатъчно голяма популация за усъвършенстване на породата или нейното запазване;“


Прилагаме и „развъдната програма“ на БКК за БОК, разработена от „колегата“ Николай Атанасов, която е удовлетворила комисията на министерството и в която и той е бил включен.
Сами може да прецените това творение има ли нещо общо с изискванията на Закона.

Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #4 on: October 25, 2019, 12:55:19 PM »

        Тъй като се разбра, че БКК за БОК е регистриран с нова Развъдна програма, за нов 10 годишен период като развъдна организация в Министерството на земеделието, изпратихме заявление за достъп до обществена информация, с молба да получим заверено копие от тази програма. Министърът отново ни отказа на основание Чл. 37, т. 2 от ЗДОИ.      Това основание обаче, вече е отхвърлено, съгласно решение №7619 от 06.01.2011 г на петчленен състав на Върховния административен съд, постановено по повод предишния отказ на министъра за достъп до обществена информация :
Изразеното от министъра на земеделието и храните становище не е съобразено с правилата на .................... чл. 37, ал. 1, т. 2, ......... ЗОДОИ, според които ................. достъпът засяга интересите на трето лице и няма негово изрично писмено съгласие за предоставяне на исканата обществена информация (чл. 37, ал. 1, т. 2), не може да бъде постановен отказ в случаите на надделяващ обществен интерес по смисъла на § 1, т. 6 от допълнителната разпоредба на ЗДОИ. Дългогодишните публични дискусии по въпроса дали новорегистрираната порода "Българско овчарско куче" е различна или е идентична на породата "Каракачанско куче" правят ноторно наличието на надделяващ обществен интерес в този случай.“

       Тоест, върховните съдии са постановили, че наличието на надделяващ обществен интерес е общоизвестно и не се нуждае от доказателства. Министърът обаче не признава тяхното мнение и държи на своето. Все пак живеем в България и върховенството на закона е изключително обтекаемо понятие. Върховния съд разпорежда едно, а държавния чиновник прави каквото си иска и всички гледаме, и се правим, че не ни касае.
       Съвсем друг е въпросът, какво представлява т.н. НОВА Развъдна програма на БКК за БОК, която била "интелектуална собственост". Колко е интелектуална и чия собственост е, ще разберете съвсем скоро.
       И те така!Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #5 on: October 25, 2019, 19:27:59 PM »

        Ето я и така грижливо пазената в тайна Развъдна програма на БКК за БОК. „Интелектуалната собственост“ на бае ви Ганя. Пълна с буквално преписани от чужди източници текстове. Интелектуалци, че и собственици, ...ама на чужд труд!

Кратък „опис“ на плагитстваното (буквално преписано) по глави :
-   Развъдна цел – 48%;
-   Стратегически цели – 97%;
-   Селекционни цели – 100%;
-   Цели от организационен характер – 100%;
-   По-важни задачи за постигане на селекционните цели – 46%;
-   Проверка по работни (стопански качества) – 71%;
-   Ролята на инбридинга като селекционен инструмент за постигане на развъдните цели – 85%;
-   Бонитировка на животните – 63%;
-   Развъдна система – 20%;
-   Схема за селекция на отделните категории родители – 62%.

        Като прибавим 30% от „стандарта“ на БКК за БОК плагиатствано (буквално преписано) от стандарта на МАКК и виждаме, че всъщност всичко съществено в т.н. Развъдна програма на този клуб е преписано буквално, т.е. откраднато от други, които даже не са споменати в използваната литература.

        П. П. - Буквално преписаните текстове са оцветени в жълто.« Last Edit: October 25, 2019, 19:32:33 PM by В. Динчев » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #6 on: October 25, 2019, 23:12:29 PM »

Практично уточнение за четящите.
След като свалите pdf файла, го отворете с Microsoft Edge(част от пакета на Windows).
Буквално преписаните текстове, за които споменава В.Динчев в предния поуст са маркирани в жълто.
Оригиналния първоизточник на съответния текст е изписан в коментар към всеки абзац. За да видите коментара просто поставите курсора на мишката върху квадратчето в началото на текста( указано с червена стрелка). Така ще видите например, че показания долу текст е преписан буквално от Програмата за Източнобългарския кон.

« Last Edit: October 25, 2019, 23:13:25 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member
*****
Posts: 1466« Reply #7 on: October 31, 2019, 10:41:44 AM »

     От време на време посещавам електронната страница на „побратимената” с МАКК организация ОНОК. И тука наскоро какво да видя - с дебели черни букви– Покана за свикване на извънредно Общо събрание!
     В Търговския регистър пък, до колкото се ориентирах, е вписано заличаването на представляващия организацията, както и вписване на ново лице, представляващо ОНОК. Във ФБ-страницата на организацията пък мисля, че срещнах публикувано Решение на ОС за освобождаване на Председателя, както и за подаване на заявление за членство в БРФК.
     Та, някой има ли идея за какво става въпрос и до колко е достоверна тази информация?!?
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #8 on: October 31, 2019, 11:18:08 AM »

       Би било странно за нормален човек, да подхвърля некоректно формулиран и тенденциозен коментар, който на всичко отгоре, няма никакво отношение по темата на темата. За нормален човек – да, но за ултрас – не. Ултрасът мрази, за него няма значение играта. Той не може да се зарадва на красотата и. „Противникът“ е повод за омраза, без значение дали играта му е брилянтна. Този душевен недъг пречи на ултраса да бъде адекватен и справедлив. Той пропуска купища доказателства за беззакония и своеволия „у нашите“, за да търси несъществуващи дефекти „у враго“.
      Казано накратко, в сайта, от който се е осведомил ултраса имаше достатъчно информация за всичко, просто ултрасът не може да види всичко, той вижда само това, което му харесва. Бившите ми колеги в ОНОК бяха уличени във финансови и документални нарушения. В продължение на месеци ги молих да поправят нещата. В резултат, решиха да ме „махнат“. Проблем няма, стига да се направи по съответния начин. Ама те не смеят да дойдат на законно свиканото събрание и да дадат отчет, а си събират сбирка против правилата и Закона. Затова сега се водят дела и съдът ще реши.

      Много информация има на адрес : bsv.vendy.bg
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1466« Reply #9 on: October 31, 2019, 14:07:07 PM »

     Абе лично на мен ми беше интересно защо ОС на ОНОК е предприело курс за членство в БРФК, но явно поне на този етап и тук няма да има информация по въпроса.
     Ще помоля да не ми се спрягат определения като „ултрас” и „ненормален човек”. Още чакам извинение за последния път, когато бях набеден за лъжец. „Обвинителят” ми обаче рязко запали и отгърмя с 200 км/ч в неизвестна посока- ни се чу, ни се видя от тогава насам.
     Ами, благодаря за отговора. Успех в поредните съдебни битки!

     ПП На адрес vendy.bg ми се зарежда страницата на някакво търговско дружество. В процес на разработка.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #10 on: November 01, 2019, 15:02:30 PM »

        Нормалният човек би потърсил нещо, на точно указания му адрес и ако е сбъркал адреса, няма да занимава останалите с липсата си на ориентация. Но само, ако е нормален.
        Тези, които не се побират в това определение, често търсят под вола теле, но обикновено напипват друго!
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1466« Reply #11 on: November 01, 2019, 17:13:08 PM »

     Както се казва в онзи стар виц – дамм, ето затова не ни обичат хората!

     ПП Интересен е въпросът с търсенето на артефакти в подволието. За жалост нямам такъв опит – не съм напипвал ни под вол, ни под овчарка.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #12 on: November 02, 2019, 07:20:33 AM »

 "Защото сърцето на тия люде е задебеляло
И с ушите си тежко чуват,
И очите си склопиха;
Да не би да видят с очите си,
И да чуят с ушите си,
И да разберат със сърцето си,..."

Матей 13.15
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1466« Reply #13 on: November 02, 2019, 11:41:06 AM »

Amen!
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #14 on: November 03, 2019, 10:47:48 AM »

Имахме надежда жалка,
че в Родината ни малка,
веч’ дошло е друго време,
Ганьовците да сметеме!

Че Алековия баш „герой“,
дупка прави в наший строй.

Ала истина ужасна,
става ни на всички ясна.

Ганьо е неизтребим,
Ганьо е непобедим.
Ганьо средства не подбира,
Ганьо вредом се навира,
щом надуши келепира.

Ганьо пръв е „кинолог“,
той е даже всичколог.
Ганьо и „ултрАс“ е пръв,
Ганьо е готов във кръв,
да положи всеки дето,
му разваля мурафЕто.

Ала при опасност малка,
Ганьо става гледка жалка.
И превръща се в кибик,
ако требе и в ибрик!
Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM