Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2020, 22:45:38 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
Author Topic: ИЗМАМИ: made in БРФК  (Read 24203 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #45 on: December 12, 2018, 23:21:57 PM »

БРФК -ПРОМЯНА ИЛИ ИЗМАМАКАКВО Е БФК 1981 И BULGARIAN KANNEL CLUB
КИНОЛОГИЯТА ЕЛЕКТРОНЕН СПОРТ ЛИ Е ИЛИ ДАLogged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3059« Reply #46 on: February 14, 2019, 15:09:44 PM »

БРФК -ПРОМЯНА ИЛИ ИЗМАМА?   That was the question..

Просто поредна мимикрия за пред изпаднали в транс будали. А мимикрията е измама.
Но хората обичат да ги мамят. Някак празнично, радостно им става да наблюдават как илюзиониста на сцената вади гълъбчета от ръкава си и си премахва главата.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2674


ТОРЛАК


« Reply #47 on: February 18, 2019, 14:53:12 PM »

Изчетох внимателно протоколите и дейността на Българският керел клуб. Да, оказа се, цирка продължава и даже се разширява играта с електронни спортове! Просто бях разбрал, че Литов и Попов са уличени в поредните измами и са ги изритали от БРФК или FCI е изритала БРФК. Както и да е, важното е, че няма да мъчим да популяризираме КК по официален канал, щото такъв не се отваря. Благодаря за информацията.
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #48 on: August 26, 2019, 23:28:13 PM »

БРФК или преоблякъл се Илия - пак в тия

        От БРФК твърдят, че всичко е различно. Виновен е само Камен Литов, е ...и един, двама по-встрани. Така ли е обаче?
Прави впечатление, че решението на УС на БРФК за провеждане на Общо събрание е за датата 28.10.2018 г., в Асеновград.

               


А списъците на получилите покани и присъстващи на събранието са от същата дата 28.10.2018 г, но от София.

               

               

               

               

Още по-голямо впечатление прави, че г-н Георги Христозов е знаел, че ще бъде избран за председател на УС на БРФК, защото още на 26.10.2018 г, два дни преди събранието е направил нотариална заверка на съгласието си да бъде Председател на УС на БРФК и на подписа си, нещо, което се прави обикновено след, а не преди събранието.

               Следва продължение ..........
Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #49 on: August 27, 2019, 11:54:46 AM »

БРФК или преоблякъл се Илия - пак в тия – 2

   Когато скандалите около БРФК и председателя и станаха нетърпими дори за българските стандарти, Камен Литов и най-приближените му подготвят резервни варианти за спасение. Един от тях е така наречената БФК1981. Това е сдружение, в което членуват БРФК и няколко от нейните клубове и което всъщност трябва да дублира дейността на БРФК. Проблемът е, че за да станат членове на друга организация, БРФК и нейните клубове трябва да вземат решение на свое общо събрание.
   За целта, групата около Литов, на събрание на УС обявява, че е свикано Общо събрание на БРФК, в чиито дневен ред е включена точка за членство в Спортен клуб за електронни спортове „Левски“(който по-късно същата група преименува на БФК1981).
Това обаче поражда още проблеми. Устава на БРФК позволява членство „...във вътрешни и международни организации, сдружения и други, имащи отношение към киноложкото дело.“ А спортния клуб за електронни спортове няма никакво отношение към „киноложкото дело“, каквото и да означава това на българска почва.
В противоречие с Устава е обявено такова решение на общото събрание на БРФК, вписано в Протокол.

Разговарях с трима от вписаните в протокола, които отричат да са взимали такова решение. Помолих и г-н Георги Христозов за информация, но отговор не получих.
Така или иначе, на проведеното Общо събрание на Спортен клуб по електронен спорт „Левски“ присъстват представители на БРФК, БОГОК, клуб „Бриард“, клуб „Германски дратхаар“, клуб „Уелско корги“, клуб „Бяло швейцарско овчарско куче“ и сдружение „Канис“.
Лошото е, че във всеки случай „киноложките“ представители в това събрание са сгазили Закона. Ако са взимали въобще решение за членство на БРФК (а дали другите „киноложки“ клубове са взели на общи събрания решения за членство в СКЕС „Левски“!?), то това решение е против Устава на БРФК. Ако няма такова решение, значи К. Литов и М. Денчева са съставили официален документ, в който са удостоверили неверни обстоятелства, а това е престъпление.
Факт е, че Георги Христозов и Радослав Стойнов – настоящи председател и зам.-председател на БРФК са присъствали на събранието на СКЕС „Левски“ без законово основание и са съучастници на К. Литов.

Следва продължение .......
Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #50 on: August 29, 2019, 08:27:06 AM »

БРФК или преоблякъл се Илия - пак в тия – 3
[/b]
   Проблемите на БРФК с морала и здравия разум далеч не се изчерпват със съучастието на сегашните и Председател и Зам.-председател в опита за измама чрез злополучната БФК1981. Съвсем скоро, само преди два месеца БРФК е продължила да брани самоотвержено нахалната измама, наречена „дарение“ за участие в изложба, която от години се прилага към кандидатите за кучкарска слава. Литов може и формално да го няма, но литовщината цъфти и връзва. Както ще се убедите от поместената по-долу част от Решение на Административен съд – Пловдив, БРФК възразява срещу санкцията, която и налага данъчната администрация, като вади от девет кладенеца вода, че съдебната практика не била еднозначна ( а срещу БРФК се водят десетки, може би повече от сто дела за данъчни нарушения) и сайта с компрометиращата информация не бил стопроцентово регистриран от БРФК. И децата научиха вече за кражбите, чрез т.н. „дарения“, които само Литов и най-приближените му (включително Георги Христозов и Радослав Стойнов) знаят къде потъват. От 2017 година до сега, само за изложбите в Асеновград (където г-н Христозов е „домакин“) са заведени 13 дела. Или г-н Христозов и за тях не знае? Очевидно г-н Христозов прави всичко възможно практиката на Литов да не се променя. В поместената извадка от Решение е видно за какви суми става дума – само за ден близо 29000 лева, а подобни изложби са десетки за година! Слава Богу, че и у нас понякога, много рядко, но все пак се случва, здравият разум надделява над здравите сили!
(Подчертаванията са мои – В.Д.)

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Административен съд  Пловдив
Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е
№1304
гр.Пловдив,14.06.2019 г.
В  ИМЕТО  НА  НАРОДА
Административен съд – Пловдив, XXIII състав, в открито заседание на седми юни две хиляди и деветнадесета година, в състав :
Председател : Здравка Диева
Членове : Недялко Бекиров
Александър Митрев
при секретаря Т.Костадинова и с участието на прокурор Ст.Черешарова, като разгледа докладваното от съдия Диева касационно административно дело № 1396 / 2019г., взе предвид следното :
            Касационно производство по чл.208 и сл. от Административнопроцесуалния кодекс във връзка чл.63 ал.1 ЗАНН.
            ТД на НАП - Пловдив с процесуален представител юрисконсулт Вл.Първанов обжалва Решение № 172 от 20.11.2018г., постановено по АНД № 681/2018г. на РС – Асеновград, с което е отменено НП № 270078-F285027/30.05.2017г. на Заместник Директор на ТД на НАП-Пловдив, за наложена имуществена санкция на Сдружение „Българска републиканска федерация по кинология“ /БРФК/, гр.София, в размер на 6000 лв. на основание чл. 185 ал.5 ЗДДС, за нарушение на чл.7 ал.1 от Наредба № Н-18/13.12.2006г. на МФ вр. с чл.118 ал.4 т.1 ЗДДС.
... В деня на проверката са участвали 130 кучета, като 14 лица не са предоставили дарение и за 13.10.2016г. е събрана сума 13 475 евро и 2 523лв. с договори за дарение от № 2028 до № 2073. При тези данни се счита за безспорно установено нарушението, тъй като продажбата на услуга, свързана с участие в киноложка изложба не попада в изключенията по чл.4 от цитираната наредба, поради което за задълженото лице е възникнало задължение за използване на ФУ. Твърди се, че участието в изложбата има характер на насрещна престация срещу предоставените в договорите за дарение суми и е следвало извършените доставки на тези услуги да бъдат отчетени чрез ФУ. Освен това, размерът на сумите – дарение, не зависи от преценката на дарение, което е едностранен безвъзмезден акт, а е фиксирана предварително. Следователно, не е направено дарение, а е заплатена цената/таксата за участие в изложбата, с получена възможност за изява – демонстрация на своето куче пред съдии и любители, предметни награди и сертификати.
            Предвид изложеното се счита правилно съставяне на АУАН на сдружението, а не на дружеството Вокс БГ, което е било подизпълнител и е събирало минимални входни такси, отчитани чрез ФУ. Наложената санкция е в размер на 6000лв. /от 6000лв. до 20000лв./, при отчитане повторност на нарушението – за същото по вид нарушение има влезли в сила НП от 2015г. – в сила на 25.03.2016г. и на 23.06.2016г. .......................................................................
            Ответникът Сдружение „Българска републиканска федерация по кинология“ се представлява от юрисконсулт А..А. и счита жалбата за неоснователна. Заявено бе, че съдебната практика не е еднозначна и не е установено по безспорен начин, че сайта, откъдето е снета информация, е регистриран от името на БРФК.
     ...
            Предвид изложеното, следва извод, че в случая не се е извършвало дарение, а дарената сума е заплащане на посочената услуга, тъй като в обявлението – заявка за участие е фиксирана минимална сума за участие в конкурсните прояви от изложбата. При действителния договор за дарение няма предварително ограничаване на дарителя от надарения по отношение минималния размер на сумата, която желае да дари. В конкретния случай с даряване на сума при наличие на предварително определени и обявени цени, „дарителят“ придобива право на участие чрез демонстрация /изява/ на домашния любимец-кучето, което се оценява от съдия, може да получи награда, вкл. сертификат и присъстващите зрители могат да видят в хода на изложбата. С дарението е заплатена ползваната услуга и сумата ясно е разграничена от такса за участие и регистрация в изложбата. Следователно, сдружение БРФК е извършвало независима по смисъла на чл. 3 ал. 2 ЗДДС икономическа дейност /фактът на създаване на сдружението - с нестопанска цел, не е пречка част от неговите дейности да попадат в обхвата на извършване на независима икономическа дейност по смисъла на чл. 3 ал.2 ЗДДС/ , която го квалифицира като данъчно задължено лице в обхвата на цитираните в обжалваното НП разпоредби на чл.118 ал.4 т.1 ЗДДС и чл.3 ал.1 във вр. с чл.7 ал.1 от Наредба № Н-18/2006г.
            ...
            Предвид изрично вписани данни за повторност на нарушението е приложена съответната санкционна разпоредба – чл. 185 ал.2 ЗДДС, която предвижда при повторностна нарушението в тези случаи имуществена санкция от 6000 до 20000 лв. В НП е отразено, че нарушението е повторно и води до неотчитане на приходи.-
            Мотивиран с изложеното , АС - Пловдив
Р Е Ш И :
            Отменя Решение № 172 от 20.11.2018г., постановено по АНД № 681/2018г. на РС – Асеновград..
            Потвърждава НП № 270078-F285027/30.05.2017г. на Заместник Директор на ТД на НАП-Пловдив.
            Решението не подлежи на обжалване.
                                                                                         Председател :Следва продължение ...

Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3059« Reply #51 on: September 07, 2019, 15:50:23 PM »

Дето се казва "дела и документи". Само да имаш очи да видиш и акъл да осмислиш.
На което се противопоставя менталното затъмнение  "...да ама Камен каза, че не е така, а  онака...
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #52 on: September 13, 2019, 13:07:46 PM »

БРФК или преоблякъл се Илия - пак в тия – 4[/b]

   На 28.07.19 г. изпратих (В.Д.) писмо до г-н Георги Христозов с молба за разяснения относно смущаващите факти около БРФК, БФК1981 и лично неговото участие като представител на сдружение “Германски дратхаар“ в незаконните действия, описани във втората част на настоящата рубрика. Отговор до момента не съм получил, затова споделям публично фактите и се надявам на благосклонното внимание на отговорните лица!
   От поканата за Общо събрание на РЕПУБЛИКАНСКИ КЛУБ ГЕРМАНСКИ ДРАТХААР за 2018 г. става ясно, че не е предвидена точка за членство в други организации.


.
Значи, г-н Христозов не би могъл да представлява легално клуба на събранието за кандидатстване за членство в СКЕС „Левски“ и от там в БФК1981. Наличието на обстоятелства, които биха обяснили поведението на г-н Христозов не ми е известно, заради отказа му да даде каквито и да е обяснения, но се надявам, че при логичния обществен интерес, това ще се случи!

Следва продължение ...

Logged
Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM