Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. August 04, 2020, 20:12:15 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
Author Topic: Организационни  (Read 18261 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #45 on: January 15, 2020, 00:33:13 AM »

Моля, коментирайте!
Тъй, доктора допуснал грешка и си я коригира. Дайте сега по-важните неща да видим с тая скорост, с която аз си коригирам нещата.
Добре, че важните неща в МАКК не стават по написания от теб начин.
Трайко или будалкаш или доктора те будалка, но кучетата ти и в момента продължават да стоят в системата на БАБХ като Българско овчарско. Тоест скоростта с която св хвалиш е нула.
Вследствие възниква въпроса дали с поста си от днес в 11.41ч целиш стартиране на дискусия за развитие или е пореден търсен повод за междуусобно дърляне и мерене на пришки. Ако е последното някои хора отдавна нямаме интерес от такова развитие.

Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #46 on: January 15, 2020, 02:21:01 AM »

Похвално е, че е публикувано становището на агенцията, но наистина няма да го коментираме? Няма ли да коментираме проблемите си? Не бих искал да си помисля, че нямаме интерес към развитие, защото липсата на есенна изложба, липсвата на календари, липсата на родословия не навяват на желание за работа и развитие на асоциацията ни.
С последното изречение на Трайко съм абсолютно съгласен. И какво, Динчев, като МАКК има най-прекрасната развъдна програма, с най-добрите резултати от проверките, след като МАКК няма живот?!? Това, г-н Председател, е благодарение на "правилното" ръководене. Както се оака с НОК, така и с МАКК. И двете бяха "чудесен пример" за добре работещи организации, според теб и не само според теб. Но... бяха.

За протокола: цитат от Голямата книга "...и както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях. Лука 6:31".
Сполай ти, дрОгарю председател!

Пеньо, след като цитираш BigBook какъв отговор очакваш от В.Динчев в резултат на поста си? Креативен или деструктивен?
 
Пак ли да напомням, че организацията са нейните членове. А ръководството е функция на периодичен избор на членовете. Те номинират, те избират. Така се поддържа и периодично обновява здравословна йерархична структура. Когато членовете на организация се отнасят един към друг като единомишленици с обща цел и кауза нещата вървят на бързи обороти и има прогрес. Когато обаче някои "пилци пораснат" и решат, че вместо да се борят за лидерство сред голяма група съмишленици в силна организация е по-удобно да се отлюспват като лидери на малки конкуриращи се групички, нещата неминуемо се забавят. И се хаби енергия и време. Не може да се пропусне като негативен фактор и наслоилата се в последните години всеобща тревожност в българското общество, резултираща в самозатваряне и самоизолация с идея за поединично оцеляване. Страната навлезе в тежка криза-икономическа, интелектуална, морална, институционална. И това рефлектира върху индивида. Рефлектира и върху общностите. Не може да се пропусне и катастрофалното "развитие" на животновъдството, което принуждава  дългогодишни и важни колеги да изоставят стокарството или да стискат зъби и на гол мерак да полагат неимоверни усилия за да поддържат стадата си. Съответно в тази ситуация те нямат физическата възможност да запазят интензитета на активността си тук както преди. На тези фактори ръководството(каквото и което да е) няма власт за да влияе.
Сега под въздействие на негативни емоции, някак лесно се изтриват дългите години, в които това ръководене и с това ръководство МАКК бе водещ пример. ОНОК също. МАКК бе и все още е пример, защото бе постигнато партньорство и баланс между интересите на стокарите ползващи каракачанското куче на терен и градските кучкари заинтересувани повече от изложби, титли, медали. В какво ли не МАКК с това ръководене бе пионер. И в колко неща впоследствие нашите опоненти ни имитираха. Но това със завидна лекота се забравя, пренебрегва, изтрива от паметта. Някак отвътре на българите все ни иде да развръзваме Кубратовия сноп на отделни пръчки, глупаво надявайки се на поединично спасение от пречупване..
Какво значи да има или няма живот в организация? Изложбите ли са еманацията? Календара ли, който ще получите съвсем скоро? Това, че някои членове са пожелали, а други не са пожелали да си извадят родословие на кучето ли? Действията на ръководството ли, което си работи без фанфари и в последните месеци методично изисква документации от различни институции и ги публикува тук? Ако се бе провела есенната изложба дали живота щеше да е ОК. Или пак щеше да се намери за нещо да се заяви, че не е както едно време. Времето има тази особеност да не може да се върне. Но трябва да се помни в цялост, да се анализира в цялост, за да може да се върви напред. При желание да се върви напред.


p.s. Приключвам с участието си в тази дискусия. Предлагам позитивно обсъждане на конкретни креативни идеи да протече сред колегите в съответния обособен раздел на форума.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #47 on: January 23, 2020, 14:04:23 PM »

Колеги каква стана тя сега?! Промяната на породата я прави само ИАРСЖ. В момента чакат копията от родословията от председателя. А вие очаквате аз да си коригирам нещата. Я се хванете да поработите малко, не да приключвате дискусии!
« Last Edit: January 23, 2020, 14:08:26 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #48 on: January 23, 2020, 15:22:25 PM »

Колеги, дайте да действаме! Който какъвто ангажимент има да го изпълни. Тук бих искал да попитам - защо липсват в много членове първични документи за кучилата, защо няма договори за развъдна дейност. Защо нямаме план? И ако МАКК са членовете ѝ, кога ще започне ръководството да обучава и информира масата си за отговорностите, които има?
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #49 on: January 24, 2020, 08:46:37 AM »

    И тъй, календарите не ги правят членовете, които са МАКК. Изложбите не ги правят членовете, които са МАКК. Родословията не ги издават членовете, които са МАКК. Според мен, който съм в паралелна вселена, липсват и обучения на членовете, за да бъдат работеща МАКК. И това го заявявам от началото.
   Но да оставим това настрана за миг и да анализираме препоръките на ИАРСЖ по отношение на нашата работа. Да, наистина МАКК има по-активни години, в които е образец. Но през последните не сме такава. Смятам, че има много върху, което да се работи.

За пример нека коментираме препоръките:
   По т.1 ние само 134 кучета ли имаме? Къде са останалите? Как ще се представи пълен списък до 30-ти януари, който е след 6 дни, като няма как да бъдат обходени всички, чипирани и описани кучетата им. Защо да цитирам примери, като всички знаем, че са чипирани 4, пък са 10. Или пък са чипирани 10 пък са 30. Това пак ли зависи от членовете и какъв контрол им се упражнява?
   По т.2 ето, че следва всички кучета, с които МАКК работи да са със сертификат или родословие, тоест няма такъв филм за тия кучета искам, за тия не искам. И защо трябва бъдещият клиент да си търси родословие от ръководството на МАКК, не е ли редно този дето дава, продава кутрето да предостави с него и родословие? Тъй, освен това се споменава за чипирани на всички животни, до кога ще се толерира не чипирането? И щом е задължително, пък на някои не им стигат парите за чипове, не е ли редно МАКК от субсидията, която взима, като развъдна организация да съфинансира или напълно финансира? И ако не взима, членовете ли са виновни, че не взима?

   Тук до края на месеца се очаква от ръководството да предаде родословия и други книжа, за да се коригира породата от ИАРСЖ в системата на ВетИс, а не да се карам с хората. Защото никой нищо няма да коригира преди да се получат книжата от ръководството.

   По т.3 как точно е организиран този контрол? И по-важното, как смятате да бъде организиран подобен контрол в бъдеще?

   По т.4 отново ИАРСЖ изисква документация, която се издава в следствие работа на терен, как смятате да се организира това? И тук ми се появява друг въпрос, защо чак сега се регистрира МАКК, като развъдна организация? Защо това не е разяснено на членовете, които са МАКК и докога ще се държат същите в информационно затъмнение?

  Благодаря ви за отговорите.
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #50 on: January 24, 2020, 14:51:53 PM »

Трайко, хубаво е преди да пишеш с истерясъл тон, да се позачетеш из форума. Така ще откриеш, че хората от известно време си пишат съвсем конкретно в съвсем друга тема. Или може би целта е шум да се вдига.
Да напомням ли също, че точно ти твърдеше убедено, че твоя ветеринар уж е оправил нещата със сгрешената порода в системата. И то в срок, който изискваше и от останалите.
Коментарите ти най-долу пък се реят някъде из паралелните светове.


п.п. Проявавам разбиране за непремерената ти реакция, тъй като вероятно още си под стрес след изчезването на кучето ти. Надявам се да се намери.

п.п.2 Предложение: направи една тема за откраднатото куче в раздел "Горещи теми" с малко повече информация -кога се е случило, обстоятелства и т.н.. Така ще може темата да се закачи с линк като водеща новина при зареждане на форума.
« Last Edit: January 24, 2020, 14:59:00 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #51 on: January 24, 2020, 17:08:41 PM »

    Кучето изчезна на 13 ноември и още го няма. Но това не е проблем. Добро работно и умно куче съм имал и пак ще имам, въпросът е друг. Даже не тая надежда, че ще се намери. Това е сякаш твоите да се намерят.
    Нещата, които съм описал са систематично подредени по проблеми, които дъвчем от години. Относно доктора, да очаквах той да може сам да коригира грешката си, но се оказа, че нито той, нито админа на БАБХ правят корекции за породата, а само ИАРСЖ. Г-жаГеоргиева от своя страна заяви ясно, че чака г-н Динчев да ѝ прати родословна справка до 30-ти януари. А този опит от твоя и от страна на г-н Динчев, аз да съм създал проблем за съществуването на МАКК е малко преекспониран. И тъй ако не смятате да върви активно напред, заявявайте ги тез неща, да се знае.

Благодаря за отговорите.
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1190« Reply #52 on: January 24, 2020, 23:32:55 PM »

Ако бях член на МАКК, на следващото ОС щях да предложа Трайко за председател или поне за член на УС. Човекът има виждане, как трябва да се случват нещата в асоциацията, има хъс за работа и много вероятно да бъде безкомпромисен към грешките, които допуска настоящото ръководство. Ама не съм...
Т.А. > В.Д. naughty
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #53 on: January 25, 2020, 03:03:24 AM »

Интересна позиция спрямо изчезналото куче. Прозвуча ми някак като отношение към полезен, но напълно заменим предмет от бита.  
Трайко, написах ти пределно ясно. В другата тема се обсъжда и действа конкретно. Но там от теб няма участие.
Ще те помоля също да спреш зорлем да се изживяваш като жертва на "системата". Освен ако не ти прави удоволствие да си дъвчеш заради самото дъвчене с елементи на драматизация.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #54 on: January 25, 2020, 03:11:01 AM »

Пеньо, от десетина години все се надявам някой с виждане за нещата, хъс за работа и безкомпромисно изряден да ме смени в УС. Та да дръпнем всички рязко към съвършенството, идеала, перфекцията.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1190« Reply #55 on: January 25, 2020, 04:47:11 AM »

Пеньо, от десетина години все се надявам някой с виждане за нещата, хъс за работа и безкомпромисно изряден да ме смени в УС. Та да дръпнем всички рязко към съвършенството, идеала, перфекцията.
Трайко е човека. Беше домуоправител под наем, демек има опит с организирането на нещата. К'ва е разликата между КК и лелките от вх. "Б"?
« Last Edit: January 25, 2020, 04:56:15 AM by Пеньо » Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #56 on: January 27, 2020, 09:36:06 AM »

Прочетох доста неща, но не намерих отговор на поставените от мен въпроси.

До вчера бях какъв ли не, сега пък председател! Това го приемам, като поредната обида по мой адрес! И се нарича професионален домоуправител, именно защото решава проблеми от всякакво естество в блокове понякога с размерите на малко село. Тъй, че не си чешайте езиците с материя, която не отбирате, благодаря!
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #57 on: February 17, 2020, 16:58:54 PM »

Ето и промяната, без да пращам нищо никъде. Явно може и да се работи. Успех и в останалите точки ...
« Last Edit: February 17, 2020, 17:02:21 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2850


ТОРЛАК


« Reply #58 on: February 17, 2020, 17:01:45 PM »Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM