Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 20.04.2019г. с.Железница - резултати, фотогалерия
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. January 19, 2020, 12:53:58 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
Author Topic: Организационни  (Read 14496 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3034« Reply #45 on: January 15, 2020, 00:33:13 AM »

Моля, коментирайте!
Тъй, доктора допуснал грешка и си я коригира. Дайте сега по-важните неща да видим с тая скорост, с която аз си коригирам нещата.
Добре, че важните неща в МАКК не стават по написания от теб начин.
Трайко или будалкаш или доктора те будалка, но кучетата ти и в момента продължават да стоят в системата на БАБХ като Българско овчарско. Тоест скоростта с която св хвалиш е нула.
Вследствие възниква въпроса дали с поста си от днес в 11.41ч целиш стартиране на дискусия за развитие или е пореден търсен повод за междуусобно дърляне и мерене на пришки. Ако е последното някои хора отдавна нямаме интерес от такова развитие.

Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3034« Reply #46 on: January 15, 2020, 02:21:01 AM »

Похвално е, че е публикувано становището на агенцията, но наистина няма да го коментираме? Няма ли да коментираме проблемите си? Не бих искал да си помисля, че нямаме интерес към развитие, защото липсата на есенна изложба, липсвата на календари, липсата на родословия не навяват на желание за работа и развитие на асоциацията ни.
С последното изречение на Трайко съм абсолютно съгласен. И какво, Динчев, като МАКК има най-прекрасната развъдна програма, с най-добрите резултати от проверките, след като МАКК няма живот?!? Това, г-н Председател, е благодарение на "правилното" ръководене. Както се оака с НОК, така и с МАКК. И двете бяха "чудесен пример" за добре работещи организации, според теб и не само според теб. Но... бяха.

За протокола: цитат от Голямата книга "...и както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях. Лука 6:31".
Сполай ти, дрОгарю председател!

Пеньо, след като цитираш BigBook какъв отговор очакваш от В.Динчев в резултат на поста си? Креативен или деструктивен?
 
Пак ли да напомням, че организацията са нейните членове. А ръководството е функция на периодичен избор на членовете. Те номинират, те избират. Така се поддържа и периодично обновява здравословна йерархична структура. Когато членовете на организация се отнасят един към друг като единомишленици с обща цел и кауза нещата вървят на бързи обороти и има прогрес. Когато обаче някои "пилци пораснат" и решат, че вместо да се борят за лидерство сред голяма група съмишленици в силна организация е по-удобно да се отлюспват като лидери на малки конкуриращи се групички, нещата неминуемо се забавят. И се хаби енергия и време. Не може да се пропусне като негативен фактор и наслоилата се в последните години всеобща тревожност в българското общество, резултираща в самозатваряне и самоизолация с идея за поединично оцеляване. Страната навлезе в тежка криза-икономическа, интелектуална, морална, институционална. И това рефлектира върху индивида. Рефлектира и върху общностите. Не може да се пропусне и катастрофалното "развитие" на животновъдството, което принуждава  дългогодишни и важни колеги да изоставят стокарството или да стискат зъби и на гол мерак да полагат неимоверни усилия за да поддържат стадата си. Съответно в тази ситуация те нямат физическата възможност да запазят интензитета на активността си тук както преди. На тези фактори ръководството(каквото и което да е) няма власт за да влияе.
Сега под въздействие на негативни емоции, някак лесно се изтриват дългите години, в които това ръководене и с това ръководство МАКК бе водещ пример. ОНОК също. МАКК бе и все още е пример, защото бе постигнато партньорство и баланс между интересите на стокарите ползващи каракачанското куче на терен и градските кучкари заинтересувани повече от изложби, титли, медали. В какво ли не МАКК с това ръководене бе пионер. И в колко неща впоследствие нашите опоненти ни имитираха. Но това със завидна лекота се забравя, пренебрегва, изтрива от паметта. Някак отвътре на българите все ни иде да развръзваме Кубратовия сноп на отделни пръчки, глупаво надявайки се на поединично спасение от пречупване..
Какво значи да има или няма живот в организация? Изложбите ли са еманацията? Календара ли, който ще получите съвсем скоро? Това, че някои членове са пожелали, а други не са пожелали да си извадят родословие на кучето ли? Действията на ръководството ли, което си работи без фанфари и в последните месеци методично изисква документации от различни институции и ги публикува тук? Ако се бе провела есенната изложба дали живота щеше да е ОК. Или пак щеше да се намери за нещо да се заяви, че не е както едно време. Времето има тази особеност да не може да се върне. Но трябва да се помни в цялост, да се анализира в цялост, за да може да се върви напред. При желание да се върви напред.


p.s. Приключвам с участието си в тази дискусия. Предлагам позитивно обсъждане на конкретни креативни идеи да протече сред колегите в съответния обособен раздел на форума.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM