Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ

General Category => МАКК / МОКК - фактите! => Topic started by: Arkan_VT on December 17, 2011, 15:57:19 PMTitle: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on December 17, 2011, 15:57:19 PM
"Да си кажем кривиците"
Венелин Динчев


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on December 17, 2011, 16:06:51 PM
VenelinDinchev   - Заглавие: Да си кажем кривиците!Публикувано на: Чет Апр 03, 2008 10:19 pm 

Кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправиме и да си вървим едно, ако ще бъдем хора – Васил Иванов Кунчев (Левски)

Съвсем не случайно избрах името на тази тема. Защото заветите на Апостола по-често служат като параван за тънки сметки, нежели да бъдат пример за подражание. Първото, което сторва нашенеца, когато се докопа до власт, е да “забрави” правилата. Те са за простолюдието. Най-естественото за ганювския манталитет е да псува властниците, докато е в опозиция и да подхване всичките им тарикатлъци, щом се докопа до власт. И един от най-важните белези на това “заболяване” е нежеланието да се носи отговорност. За българина властта е свързана само с много права и никаква отговорност. И обратното, най-много отговорност у нас носи притежателят на най-малко права.
Любим рефрен на тарикатите е – “Всички са маскари.” За тях е жизненоважно всички да са в един кюп, в блатото на съмненията и недоверието. А най-добрата тиня за това блато са лъжите, полуистините и липсата на информация.
Затова ми се ще да почнем да пресушаваме това блато. И това може да стане най-добре с повече информация. Информация преди всичко за поведението на ръководителите.
Понеже и децата знаят, че “Рибата се вмирисва откъм главата, ...но се чисти откъм опашката”, аз ви предлагам да попроменим този нашенски табиет. Чувствайки се отговорен за състоянието на ОНОК съм готов да дам обяснения по всички въпроси относно действията ми като председател на нашата организация.
Няма нужда от легенди и митове, можете да се информирате за всичко касаещо ОНОК.

С уважение
Венелин Динчев

***
Г-н Динчев е поддел тази тема във форума на другата ръководена от него организация - ОНОК. Надявам се, че не само ситуацията там го е подтикнала към тази стъпка. Независимо от причините, според мен това е положително и градивно. След като цитира Апостола, надявам се наистина да мисли така и приемем и ние този начин на работа. Така няма да се стига до догадки, намеци и различни интерпретации. Позовавам се и на Устава на МАКК, чл. 15, т.3-б, който гласи ... "Да бъде информиран за дейността на Асоциацията".
Затова имам конкретни въпроси, които възникнаха от предните постове за "самоизбралите се". През 2008 година се е провело събрание, на което е приет Устава и избран УС, който е намален от 5 на 3 човека и му е даден 5-годишен мандат. Относно това въпросите ми са, кога, къде и с колко члена на МАКК е извършен този избор?
Предварително, благодаря за отговора! 


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on December 17, 2011, 16:26:22 PM
С риск да стана досаден, за което предварително моля да бъда извинен, но приемам предложението на Каракитан, да представя факти.
Мисля, че е напълно прав и затова приемам този начин на работа!
(http://s017.radikal.ru/i406/1112/6e/86f064ea7bb4.jpg) (http://www.radikal.ru)
Това ли е съдебната регистрация на МАКК-Пловдив? Тук се спменава за договор относно стандарта. Същият договор е записан и в Устава - член 8, т.1 като е пропуснато случайно или не името на Светлин Стоев. Винаги при подписване на договор има две страни, всяка от която защитава своите интереси. Какъв е този договор и кой упълномощен го е подписал от името на МАКК?
Съжалявам, че въпросите станаха много, но вярвам ще се справите.
р.s. Каракитане, би ли ми припомнил какъв отговор чакаш от мен?


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: KaraKitan on December 17, 2011, 19:39:03 PM
 :lol:
Вальо, деня на шегата отмина преди месеци. Другият пък е чак пролетта.
В народният календар така и не открих кога е денят на безсмислицата..
 
Ако възнамеряваш да си говорим сериозни неща с колегите в МАКК, ще го направиш на сбирката утре, на живо пред тях.
И понеже виждам че избирателно взе да забравяш ти припомням:
... предлагам да представиш и защитиш подробно и лично пред членовете на МАКК на сбирката на 18 декември 2011. Това би направил всеки достоен човек, който държи на думата си и на открития диалог с колегите си. Да чуем, да го обсъдим и да се изясни. Надявам се, че 1 час(15.00-16.00ч) ще ти стигне. След това ще е другарска празнична веселба и софра.

До утре! ;)


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 21:25:17 PM
Явно от останалите само няколко члена на бившето МАКК, никой няма желание да си спомни за годините преди разцепването и за това са още членове на МАКК - Пловдив. Затова на новите членове на МАКК - Пловдив искам да разкажа това, на което съм бил свидетел. Искам да изкажа моето уважение към проф. Лилян Сотиров и това, с какво е допринесъл за КК. И както сме се договорили с Каракитан - с факти.

 (http://i047.radikal.ru/1201/15/f588cd1ebe17.jpg) (http://www.radikal.ru)

Това е от Устава на МАКК. Обърнете внимание на чл. 3 седалище и адрес на управление. Със своите познанства и агитация Светлин Стоев беше убедил много учени от Тракийския университет в Стара Загора и те бяха пирели каузата за КК като лична. Изложби се правиха на базата на университета и той осигуряваше наградния фонд. Дори там започна да се прави  имузей на КК. Те привлякоха за идеята и свои колеги от Аграрния университет в Пловдив. Така се започнаха и научните изследвания. С тях БЕЗВЪЗМЕЗДНО се ангажира тогава доц. Лилян Сотиров. Той искаше всичко, което му бе нужно като данни. На изложбите, където се събираха най-много кучета се теглиха, мериха, описваше се космена покривка и т.н. По-късно се правиха и ДНК тестове, също безплатни. След няколко годинви работа доц. Сотиров /а може и екип под негово ръководство/ беше готов с всички научни изследвания и експертни оценки, нужни за признаване на породата. Този негов няколкогодишен труд е описан в три научни, съставени от него книги. Той беше член на комиисята за приемане на породи и затова предаде всичко на ръководството на МАКК, за да го пердстави пред комисията. Всички знаете за грандиозния успех през 2005 година. Бяхме постигнали признание и пълен успех в България. Породата беше защитен и от патентното ведомство. Това беше дсоказателство за правилния път и успешниа начин на работа, по който трябваше да продължим. Всички гледахме вече към FCI. В списание "Моя приятел кучето" от октомври 2005 година, стр. 14 бе обявено официално и новата цел на МАКК - "... Съединиенот прави силата, а със силна и научно аргументирана позиция ще постигнем и следващата цел, признаването на тази българска порода от Международната федерация по кинология /FCI/".
На следващото събиране в Тракийския университет, дойде и вече проф. Сотиров като доведе и ни представи своята колежка Мая Кичева от Инситута по криминалистика, която той беше ангажирал и убедил да работи също за КК.
Трябваше да се продължат изследванията и да започнат да се изпълняват изискванията вече за FCI. Имахме нужното поголовие от животни, научния потенциал и трябваше да се продължи...


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 21:43:18 PM
Проф. Сотиров обясни какви са изискванията  икаво тряблва да правим ние, за да може да работи той. Някой попита колко ще ни струват изследванията и Сотиров отговори в духа на "Момчета до сега не см ви искал лев нит оза труд, дори за пробите. И за напред няма да ив струва нищо".
Тогава г-н Венелин Дничев стна а иказа ,че ако имаме нужда от неговите услуги ще го потърсим и ако трябва сами да си плащаме. Вече бяха тръгнали субсидиите. Проф. Сотиров почерпи а внучето и си тръгна, задено с колежката Кичева. Това беше краят. Аз самият присъствах  и станах свиделет на всичко това. От сегашният клуб София присъстваха поне двама членове, но те едва ли ще имат желание да си спомнят.
По форумите се разрази голям скандал, траял дълго. Какво ли не се изписа, дори това че Динчев е обидил проф. Сотиров. За тези думи се хвана Венелин Динчев и по-късно публикува писмо, написано то професора, че той не е чул обидна дума и не е обеден от изказването на Венелин. Така г-н Динчев се спаси от скандала, но въвлече в него нищо неподозиращия и най-малко виновен проф. Сотиров. Хората, зад Светлин Стоев упрекнаха Сотиров, че е взел страна в спора и така той се оказа укоряван от всички. Разговарях с него и той ми каза, че една вечер г-н Динчев е отишъл у дома му и е изисккал това писмо. Напълно уверен Сотиров го е написал, защото не беше чул обидна дума от Динчев...
Но стига само разкази, ето и факти - разполагам с ксерокс копие от протокола на заседанието на комисията, което е 4 стр. и затова ще публикувам само част от него.   

 Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 21:49:42 PM
(http://s48.radikal.ru/i120/1201/95/f4f359d2ed7c.jpg) (http://www.radikal.ru)Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 21:51:37 PM
(http://s47.radikal.ru/i118/1201/58/0d079b0c5d82.jpg) (http://www.radikal.ru)


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 22:09:10 PM
Макар и ксерокс копия, за тяхната достоверност обърнете внимание на печатите и подписите. Но нека да насоча вашето внимание към втората част, там където проф. Желев дава идея и настоява, че ИАСРЖ даде становище на патентното ведомство, че КК е селскостопанско животно. Оттам тръгна идеята за патентоване на тази порода.
Ето, какво се случи и как някои хора с авдокатски хватки станаха горди собственици на патента.
 
(http://i069.radikal.ru/1201/0a/6873b7f40ca5.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s017.radikal.ru/i425/1201/38/336c9d95cebc.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s015.radikal.ru/i333/1201/4b/5268443e52db.jpg) (http://www.radikal.ru)


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 22:13:15 PM
Честито, г-н Венелин Дничев и Атила Седефчев за личните ви успехи и придобивки!
Така се работи за Каракачанското куче...Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 22:24:17 PM
Г-н Председателю, изтече срока в Агенцията по вписвания за регистрация ва сдруженията. Бихте ли информирали членовете на МАКК - Пловдив, каква декларация сте внесли и каква дейност извършва ръководената от Вас Асоциация? Въпреки че съм упрекван в черногледство, наистина ставам такъв като виждам внесената от Вас декларация за другата ръководената от Вас организация-ОНОК.

(http://s42.radikal.ru/i097/1201/b0/b8799aafb144.jpg) (http://www.radikal.ru)


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on January 03, 2012, 22:30:26 PM
До Администратора на форума - Не мисля, че с нещо съм нарушил принципите на добрия тон и на работа в този форум. Разбрахме се с Каракитан да работим с факти и аз ги излагам удобни или не, за някои хора.


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on February 05, 2012, 18:06:54 PM
Измина доста време, зададох много въпроси, а отговор никакъв. Явно сте сменили тактиката!? Преди пускахте верните клакьори да отговарят на нападките вместо вас и те на поемат ударите вместо вас. Знам това, защото самият аз съм изпълнявал тази роля по призива на председателят – „Давайте, пишете”. За тази роля и последиците от нея също може доста да разкаже и ТИТО /ако има желание/. Както и да е!
Каракитан искаше факти, това което пуснах във форума са документи, чиято автентичност не буди съмнение. За съжаление трябваше да се вдигнат колеги от ОНОК за сваляне след 20-годишно председателство на г-н Динчев, за да бъдем „информирани” /според Устава/  за това как се ръководи, управлява МАКК-Пловдив, какви договори се сключват, как някои хора си приобретяват / присвояват всичко постигнато от МАКК – патент, стандарт и правят всички, които гледаме и развъждаме КК зависим от тях. Но да караме подред …
Да си довършим първо за проф. Сотиров, това е човека който направи всички нужни за признаването на порода научни изследвания. Описал ги е в три книги.  Трудът си го е дал, за да бъде представен пред комисията. Но, някой пропусна да му ги върне! Та да ни информирате, къде са трудовете на професор Сотиров? И кога ще му ги върнете? Те ще са му нужни, за да продължи работата по новия проект.
Когато бяха скандалите около разцепването на МАКК във форумите бяха писали, че по подобен начин е било прибрано, всичко събрано от доктор Гайтанджиев за Каракачанското куче. 
Тази демонстрация на близост и отчитане на дейност, която организирахте в Нови хан дано да няма лоши последици за професора и да не бъде въвлечен в поредния скандал!


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on February 05, 2012, 18:23:28 PM
Относно заслугите за признаване на породата, ето как ни се представят нещата-


Всеизвестно е, че МАКК Ст.Загора се преименува в МОКК. Всеизвестно е и как. Някой да е твърдял друго? Всеизвестно е и, че тогавашният МАКК Ст Загора получи одобрение от МЗХ заради свършената работа от няколко конкретни човека. Същите тези лица в момента са членове на МАКК Пловдив. Всеизвестно е и кога и защо се създаде МАКК, Пловдив.

А ето и фактите от протокола,

"...От името на авторите беше представен филм за Каракачанското куче , разпространението му в България и снимков материал на различните линии. Материала представи Венелин Димчев от Международната асоциации.
Каракачанско куче. Каракачански кучета са продавани в САЩ, които се използват >по програма за опазване на стада от овце, лами и щрауси и се представят отлично.
Неделчо Попов: '' Какво означава международна асоциация?
Венелин Димчев: " Името е избрано не случайно. Имахме заявки за членство от чужбина / физически и юридически лица/ и затова я регистрирахме така. Имаме членове от Испания, Италия, Македония . Асоциацията е юридически регистрирана. Признаването на породата ще стимулира интереса към Каракачанското куче ";..."

Наистина, решаващо участие. Към това трябва да прибавим и опита и позициите, които имаше сегашния председател на МОКК Тихомир Кунев, когото Светлин беше ангажирал. Когато се отчиташе кой с какво е допринесъл за успеха, за Тихомир /а, той не страда от мания за величие и не държи на титлите/  образно се каза - "Хвана ни за ръка, заведе ни, отвори ни вратата и ни вкара вътре".
Така че всеки може да прецени, кой какъв принос има.

Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on February 06, 2012, 09:39:46 AM
За патента:
Ето какво значи юридическия термин приобретявам в речниците –
1) придобивам; 2) купувам; 3) печеля, спечелвам; 4) постигам; овладявам (знания)

Ето какво е писал на 26 април 2009 година Каракитан във връзка с патента:

„ … По втората част. Патентният сертификат №10675 за породата Каракачанското куче е притежание на БФК и тя е предоставила правата за работа с породата на МАКК, Пловдив. От скоро права за работа с породата са предоставени и на "Асоциация за развъждане на редки местни породи в България"(АРМПБ).
МОКК не е искала от БФК и не са и давани права за ползване на патента. Иначе казано от повече от година МОКК няма право да работи с породата Каракачанско куче. Въпреки че са наясно с този факт, МОКК упорито и умишлено заблуждават институции и граждани в противното. В цялата тази обстановка е очевиден факта, че БФК и МАКК повече от година се въздържат от предприемане на рестриктивни действия  спрямо МОКК. Въпреки че закона недвусмислено им дава такива възможности. Въздържане породено отново от очакването, че колегите в МОКК ще узреят за диалог и споразумение с МАКК в името на общата цел на двете сдружения – Каракачанското куче."

От договорът за приобретяване е видно, кой стана собственик на патента с обяснения да го запазят от МОКК. Наистина обяснения за „индианци”! Ставайки горди собственици на патента, вие правите зависими от вас двамата всеки който гледа Каракачанско куче и имате право по Закон да прилагате рестриктивни мерки срещу всеки, който не е съгласен с вас и не е  член на вашата фирма и да му забраните да гледа и развъжда тази порода. В това обяснение май, че има повече логика за вашите дела.


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on February 06, 2012, 09:46:01 AM
Тъй като никой не счете за нужно да ни информира, каква е дейността на МАКК-Пловдив, писана в Агенцията по вписванията да се върнем към това на колегите от ОНОК, чийто председател е г-н Динчев. В дейността на развъдна киноложка организация, кучето изобщо не се споменава. Но са записани дейности, които имат възможност за получаване на субсидии. Проверете в публикувания по рано документ. Във форумът на ОНОК беше посочена сумата, която фирма „ВЕНДИ” е получила като субсидия, а собственика и председател на ОНОК беше наречен „субсидийник”.
Динчев спря форума! А къде остана кучето, Господа - него кучета го яли, то не носи субсидии.


Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: Arkan_VT on February 06, 2012, 09:54:41 AM
Член съм на МАКК от около 2000 година и като всеки нов, бях много запален активен и обикалях почти всички изложби и събития свързани с Каракачанското куче. Аз съм свидетел как на всяко събиране г-н Динчев ни убеждаваше и поставяше въпроса за влизането на МАКК  в ръководената от него БФК. Агитираше ни как БФК била първоприемник и т.н. и т.н….
На събрание в Стара Загора, г-н Дничев предложи да плати 4500 лева за финансов одит, при условия че МАКК влезе в БФК. Мисля, че беше Стефан от Силистра, който каза че одита не струва повече от 800 лева. Предложението беше формулирано без да се посочва конкретна сума -  да се поемат разходите по финансовия одит при условия, че МАКК влезе в БФК. Отново беше подложено на гласуване  и отново не се прие.
Всички гласувахме „против” дори ние, който по късно последвахме Динчев. Това гласуване не е отразено в протокола воден от Атила.
Това, което г-н Динчев не можа да постигне с убеждение, не можа да постигне с пари, го постигна с двама верни приятели и разцепи една организация, която беше постигнала много и уверено вървеше напред.Title: Re: "Да си кажем (из)кривиците"- жълт таблоид
Post by: KaraKitan on February 06, 2012, 11:47:46 AM
Вальо, този форум не е жълт вестник и няма тепърва да става.
Измишльотините и фантасмагориите ти вече преминават всяка граница на здравият разум. Съветвам те най-добронамерено да потърсиш специалист, който спешно да ти назначи терапия. Разбирам, че клюкарската жълта преса влияе на мисленето, но пък чак толкова да прихванеш от стила им е твърде обезпокоително.
Любимата практика на жълтите медии -да се постави снимка(която сама по себе си е факт) и да се добави измислен от автора коментар към нея не прaви цялата статия ФАКТ. За това поне можеше да се допиташ до Кремена преди да се решиш да пишеш недоразуменията си.

Ако въобще някога си имал намерение и кураж да се дискутира някаква тема сериозно и аргументирано с членовете на МАКК, можеше да дойдеш лично на някое от многото събрания и сбирки на асоциацията. Сред тях имаше и такива в резултат на твои доноси. Последната възможност да защитиш тезите си очи в очи ти бе дадена на събранието в Нови Хан. Но ти пак се скри. Тази миша тактика я прилагаш от 2 години. Видно е, че си избрал шушумигарски да плюеш скрит зад монитора или телефонната слушалка. Но не ти стиска да застанеш очи в очи пред колегите си. Явно има защо да не ти стиска, след като раждаш подобни безумни писания. Естествено раждането им не е и без "добронамерената" подкрепа на външни ментори. Пък и двамата знаем, че тази подкрепа няма да ти е на разположение, ако излезеш лично очи в очи пред членовете на МАКК. Виж менторите ти нищо не губят, ако мюрето им изгори. А и ръчичките не си цапат, след като са си намерили кой да им тиражира измислените съчинения.
Не си дете. И като възрастен мъж трябва да си наясно, че разпространяването на лъжи и инсинуации не е безотговорен акт. На дете може да се прави компромис, но не постоянно. Пък на теб достатъчно компромиси ти бяха правени. Все с презумцията, че си падаш малко особен, че паметта ти изневерява. Дори на срещата в Нови хан, присъстващи членове споделяха през смях "Абе остави го Вальо, той си е малко шантав." Но е повече от очевидно, че вече не става дума за невинна загуба на памет и подмяната и с чистосърдечни фантазии. Иде реч за съзнателно и системно съучастие в умишлена оплювателна кампания насочена срещу МАКК и нейни членове.