Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ

General Category => Българското животновъдство => Topic started by: Garu on July 28, 2014, 15:45:00 PMTitle: Затварянето на Беломорието прокужда родопчаните в градовете
Post by: Garu on July 28, 2014, 15:45:00 PM
Сериозният инцидент е кулминацията на отношенията между страната ни и южната ни съседка Гърция по така наречения "овчарски въпрос". Овчарството, което храни българите в Родопите, през 30-те години на миналия век пострадва тежко от преднамерените действие на Гърция по отношение на презимуването на стадата на нейна територия, което е практикувано традиционно от столетия.
http://www.monitor.bg/article?id=110848


Title: Re: Затварянето на Беломорието прокужда родопчаните в градовете
Post by: trayko.asenov on July 29, 2014, 14:08:54 PM
Наистина, политическите решения, както би казъл Рекс, могат успешно да съсипят занаята, за съжаление!


Title: Re: Затварянето на Беломорието прокужда родопчаните в градовете
Post by: Александър Христов on August 11, 2014, 09:06:21 AM
Според мен зимуването на родопските стада по беломорието може да бъде превърнато в казус, и то печеливш за България. Гръцката държава съществува на практика от 1830 година- факт. Не ми се слушат глупости за антична гърция! Отделни полиси с култура в голяма степен заимствана от древните траки не правят държава! Или пък глупостите на гърците че фактически те и Източната Римска Империя са едно и също нещо. Друга тема е България, имаме централизирана държава всички знаят от кога! Е, тука сигурно пишат и кучкари юристи, споделете имаме ли основание да предявим претнции към гръцката държава за пасищата по беломорието?