Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 24, 2024, 03:40:38 AM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: Официално признаване на Развъдната програма на МАКК от МЗХ на Република България  (Read 25428 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
na Brad Pit- brat my
Hero Member
*****
Posts: 683« Reply #30 on: February 23, 2018, 10:56:43 AM »

Рекси ти член ли си на организацията  confused
Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4315« Reply #31 on: February 23, 2018, 11:39:22 AM »

Отдавна не ми правят впечатление четките, приятел! Наричам те така, защото не те знам кой си. Това което намекваш показва как никак, ама никак не ме познаваш, а и аз теб също. Най малко бих се радвал на височайша оценка от хора които не познавам, а особено от интернет-персони които целеносочено търсят конфликт с мен, и непрекъснато зад уж заинтересуваните въпроси, се крият долнопробни опити за заяждане. Който трябва ме е оценил, не ми е нужно твоето "ау браво". Ама никак, повярвай! Наистина не се чете. А трябва. Посочени са точно публикациите които са използвани и цитирани в развъдната програма, ама кой да ги търси и чете. Точно в тях са посочени съответните методи и материал за проведените изследвания. Нали е по лесно да е всичко наготово. И това че в публичния регистър не са обозначени всички мъртви кучета не стана ли ясно вече? Смъртността е сравнително динамичен показател, особено при работните екземпляри (пък и не само). Не малка част от кучетата пък са дадени по хора които нямат активно участие в развъдната дейност на организацията, съответно няма и толкова изразена обратна връзка по отношение информация дали е живо или не закупеното от тях кучета. Как да обясня че като фактор на развъдната политика е представен обема като приблизителен брой на живи кучета (и малки и големи), които биха били използвани в целенасочено развъждане от асоциацията, и че по-важен е показателят развъдна част от популацията в активна развъдна възраст, съсредоточена основно в активните развъдчици към МАКК?
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1517« Reply #32 on: February 23, 2018, 11:49:38 AM »

...
 Как да обясня че като фактор на развъдната политика е представен обема като приблизителен брой на живи кучета (и малки и големи), които биха били използвани в целенасочено развъждане от асоциацията, и че по-важен е показателят развъдна част от популацията в активна развъдна възраст, съсредоточена основно в активните развъдчици към МАКК?
Благодаря за откровения отговор!  smile
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4315« Reply #33 on: February 23, 2018, 12:01:52 PM »

И да, много е резонен въпроса на Брат Пит. Вие (това не учтива форма, имам предвид е-nеt персоните rex и Ariman), като какви се явявате на МАКК? Не се сещам да сте акредитирани рецензенти на развъдни програми. Още по малко не знам да сте проявили интерес към реално развъждане на каракачанско куче, на практика. Бях спрял да обръщам внимание на провокациите ви, но счетох че наистина има проявен разум в поставените въпроси касаещи развъдната програма, уви не! Предвид преднамереното неуважение и откровено интригантския подход в постовете ви, смятам да прекратя каквато и да е комуникация с вас (отново не е учтива форма)!
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1517« Reply #34 on: February 23, 2018, 12:21:46 PM »

Доктор Вучков, твое право е да комуникираш или не с когото прецениш. Дори е за предпочитане да спреш да говориш с някой, пред алтернативата перманентно да го обиждаш вместо да му отговаряш, така че лично аз подкрепям решението ти.  А въпроса с какво право някой (който и да е той) се интересува  от една автохонна порода – народна селекция, народно богатство и собственост на българския народ, мисля че не  се нуждае от отговор.
Докато течаха последните постове от дебата се сетих за един виц. „Какви скорости има френски многоцелеви танк? Четири задни. И първа – в случай, че го атакуват в гръб”.
Приятен ден!
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
na Brad Pit- brat my
Hero Member
*****
Posts: 683« Reply #35 on: February 23, 2018, 12:57:12 PM »

Логично е човек да се интересува от развъдната програма при положение, че ще работи по нея и да е член. Следва тогава да прави констатации по нея и дали е правилна или не и т.н. Човек който не е в организацията ни най малко го интересува и засяга какво и как ще се прави. Няма и морално право на това. От къде е това яростно атакуване не знам. Прави впечатление, че се атакува целенасочено. Каква кауза се защитава не става ясно  hmm
 За Рекси- Има и други организации с кучета. Те не са ли национално богатство и собственост на българския народ confused
Logged
STARTER
Hero Member
*****
Posts: 761


« Reply #36 on: February 23, 2018, 13:36:02 PM »

Има и други организации с кучета, но те имат само национално богатство. Нямат публична Развъдна програма призната от МЗХ на Република България.
В това "нямат и няма да имат" е скрит единия заек дето го гоним по форумите.
Logged
Ariman
Hero Member
*****
Posts: 1383« Reply #37 on: February 23, 2018, 16:41:11 PM »

KaraKitan, оценявам загрижеността ти, но както неведнъж сам си се убеждавал, зрението ми е отлично и далеч не ме притеснява да споделям видяното. Просто не виждам смисъл да коментирам „fake news”. По телевизора препоръчват на гражданите да се абстрахират от тях и да не им обръщат внимание. 

И понеже ме помоли, ако открия още грешки в програмата ви да ги споделя, направил съм ти и тази услуга -  в частта "Генеалогична линейна структура...." в т. 10 е описан Мечо КараБорун № 00507 като основоположник на линия, роден през далечната 1999 година. Обаче в електронния регистър, който не веднъж е представян като копие на РК, като година на раждане същия Мечо КараБорун  № 00507 е подмладен с два класа и е посочена 2001г., с дата 10.07 (от което разбираме, че е зодия рак). Това отново предполагам е техническа грешка, въпреки че цифра с цифра не се препокрива. Даже нямаше да е толкова интересно, ако не се оказваше, че неговата майка - Шарка № 00510 всъщност му е набор .

Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
na Brad Pit- brat my
Hero Member
*****
Posts: 683« Reply #38 on: February 23, 2018, 17:48:15 PM »

Ариман, и аз да те поправя. Обърка темата пич biggrin Тук е за развъдната програма biggrin
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3353« Reply #39 on: February 23, 2018, 22:17:54 PM »

"fake news" -значи вече така се наричало нещо, което не ти е удобно да видиш.
Направо си като любимият ни финансов министър Горанов. За него пък корупцията била "fake news"...
Толкова "fake", че чак вади очи.
Този Меч взе, че се превърна в отличен лакмус за нивото на пристрастност.

Иначе благодаря, за старанието по откриване на технически грешки. Както добре се вижда, грешно е изписана годината в Разв.програма. В онлайн регистъра всичко е коректно.
Ако беше добронамерен или пък неутрален участник в този форум, просто щеше да отбележиш, че има грешно изписана година(1999) в програмата.
Но не би. Ти си се престарал да разтегляш умотворения с цел изопачаване на очевидното с краката нагоре.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 138


« Reply #40 on: February 24, 2018, 09:29:59 AM »

Седмица след публикуването на Развъдната програма на МАКК, може би е време за анализ. Интересът към нея, поне в средите на любителите е отчетлив и педантичния разбор на текста го потвърждава.
Какви са фактите?
- Открити са 4 (четири) грешки, подробно и по мое мнение малко драматично описани от колегата Ariman (странен избор на ник, предвид символът на Злото, което това име въплъщава).
- Колегата rex, който покрай “...пунктОацията и членуването” беше пренебрегнал малко правописа, но пък беше задал отговори под формата на въпроси, които могат да бъдат обобщени в един – Защо това е направено така, а не онака?

   В текста има около 27800 думи. Четири (4) грешки са 0,014% от цялото. Една стотна от процента! Не е зле, мисля аз! Както rex би казал – статистика!
   А отговорът на въпросите “Защо така, а не иначе?”, казан с думи прости е – Защото, в този случай, така е правилно.
Logged
Ariman
Hero Member
*****
Posts: 1383« Reply #41 on: February 28, 2018, 11:13:42 AM »

Съжалявам, но си в грешка, това е първа одобрена развъдна програма на МАКК. Освен това законовата рамка е различна през годините и съответно изискванията към структура, обем и съдържание се различават. Така че не се учудвай защо нещо не е направено. Направено е това което се иска и е одобрено от който трябва.

KaraKitan, подробно разгледах библиографията към Развъдната програма от 2017 г. на МАКК. Оказва се, че не си съвсем прав в твърдението си, че това е първата такава. В раздел XII Литература на стр. 90, 12-ят посочен документ е Селекционна програма за Каракачанското куче от 2003 г.,който явно е използван и в настоящата.


Не би ли било добре тя също да бъде оповестена тук в целия си обем и с цялото си съдържание? Така би могло да се направи изключително изчерпателна съпоставка за развитието на породата в един период от 14 години. Включително и за развитието на линиите за този достатъчно дълъг период от време. Мисля, че това би било в интерес на доста широк кръг любители на породата.
Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
STARTER
Hero Member
*****
Posts: 761


« Reply #42 on: February 28, 2018, 11:40:58 AM »

Ariman, подробно разгледах поста ти.
Оказа се, че не си съвсем прав в твърдението.
Най-вероятно се се объркал, защото става въпрос за първа одобрена Развъдна програма на МАКК призната от МЗХ на Република България, а не за нещо друго.
Logged
Ariman
Hero Member
*****
Posts: 1383« Reply #43 on: March 19, 2018, 14:11:08 PM »

KaraKitan, имаш ли нужда от специални очила?

Понеже основната ви опорна точка по време на обсъждането на Селекционната програма беше, че "не се чете", бих искал да повторя въпроса си към теб - къде може да бъде открит и съответно прочетен посочения 12-ти документ от библиографията (на стр. 90) - "Селекционна програма за Каракачанското куче", Пловдив, 2003 г. ?
Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 2 [3]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM