Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. December 05, 2023, 21:48:56 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
Author Topic: Re: Развъдник Страхил: Off topic дискусия за имената  (Read 23743 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
SIMBEN
Hero Member
*****
Posts: 986


0888313132


« Reply #45 on: February 08, 2018, 13:53:32 PM »

  Хартийката, която е качил по-горе Атанас е безспорно доказателство само за едно, каква душица носи самият той (без коментар). Ако се окаже, че наистина е държал и № на личната ми карта публично достояние, а след това някой го е задраскал, ще се наложи да понесе съответните последствия, вече се работи по въпроса...
Такива "хартийки" мога да му изпратя още една торба, единственото вярно в нея е, че аз съм единият съсобственик на кучето и до тука. И сега бих се подписал с две ръце, че това е така. Но кой е обследвал това куче, аз не знам, липсват данни....
Нито скачката съм видял, нито снимка от нея. Всичко изписано (между другото това не е моят почерк) са само ХИПОТЕЗИ и ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, които търпят непрекъснати промени и съм имал предвид със всичките условности, които носят в работата си с него. В МАКК няма нито едно куче от Радан. Въобще вече е публична тайна, че почти цялата документация в МАКК е от такова естество и характер. И затова написах на въпросния Атанас:  
"...... няма никакъв документален източник за произход на тия кучета 7-мо или 8-мо поколение по измисления Туран!?!
Та това са само хипотетични развъдни предположения и допускания между развъдчиците, да не кажа приказки с оглед бъдещи връзки и  предпазвания.... Това ли е основата и аргументите за издаване на официални документи с подпис и печат на МАКК!?!"


  Но да се върнем на Аякс Кубрат, с който започна всичко, натоварен горкия с тежката участ да бъде не само линия, ами и инбреден по измисления Туран. В тази връзка при него се знаят две неща, че баща му е внук на куче Шаро Горан и майка му е дъщеря на куче Бъчо Горан.
  И сега какво се знае за тези две кучета, ами само едно единствено нещо, че на около 90% те са произведени в НК Български Горан в р-к "Горан на Драганов" и толкоз. Всичко останало са празни брътвежи и пак повтарям ХИПОТЕЗИ и ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, без абсолютно никакви безупречни, достоверни и неоспорими доказателства.....
  Когато на Кольо му дадох кучка Мурка Симбен, на кояро той после смени името, му казах да се довери на самото куче, на родителите, които му показах в развъдника и да не се занимава с глупости - ама кой точно е баща на Бъчо, коя е точно майка му и т.н. просто да се довери. Той го направи и не сбърка. Предупредих го също, че ако иска да има хубави и правилни кучета в в двора си, да не я пуска на кучета с доказани липси 5 - 6-то поколение или с обратни захапки, каквито има в изобилие в МАКК, да не я пуска на кучета без опашки и странни цветове и в никакъв случай да не ражда преди да направи 2 години. Човека ме послуша и пак не сбърка, а какво ще прави от тук на татък си е негова работа..
Кучетата при мене по Бъчо Горан, са по Бъчо и толкоз, доверил съм се , знам защо и от тук на там ме интересува какво се случва пред очите ми и в моя двор, точка. Колегите в НОКК също проумяха и понеже там има достатъчно кучета по Шаро Горан, те просто си ги водят линия Шаро Горан (Брежанския) и така е правилно.
  И ако Драганов лично е завел кучка на Шабан, на Сирак и "камарата други", най нормалното е да ги впише в книгата като родители на кутретата, които лично е произвел в двора си. Доверил се е на кучето, поел си е риска и толкоз. И не е тръгнал да вписва и да дава номера на Шабановите деди, прадеди и всякакви там  предци. Това е разликата, Атила, доста голяма и доста съществена.

ПП. Въобще от всичко до тук, много ясно се очерта безмерна наглост, безочие, липса на всякакъв морал и безкрупулност, неща за, които отдавна се говореше, но на нас просто ни се щеше да не е така. Тук пичове, изобщо не става дума за кучето, а за съвсем, съвсем други неща, които много скоро, както обикновено става ще излязат на яве....
  

Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1345« Reply #46 on: February 08, 2018, 13:56:15 PM »Аякс и Меден не трябва ли да фигурират и в ляво?  Също и много други.
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2879


ТОРЛАК


« Reply #47 on: February 08, 2018, 13:57:34 PM »

Вижте, не познавам нито кучето Горан или Туран. Не намирам за редно да има едно куче и петнадесет клуба , всеки с отделен стандарт, демек отделна порода. Кучето хем каракачанец, хем Български Горан! Не намирам за смислено вълнението на Огнян, за селекционната си работа заслужава адмирации. Не намирам за редно създаването на поредната провокативна дискусия, чиято единствена цел е остроумно доминиране над събеседника, защото тук изобщо не се говори за истините за кучето. И така понеже работата ви е малко се чудите как да се забавлявате, еми весело ...
Знаете ли, кое ми е най-парадоксално, че всеки е уж загрижен за КУЧЕТО, а истината е друга!
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #48 on: February 08, 2018, 14:05:26 PM »

Към Пеньо - да, ще се коригира това в регистъра. Пропуск е да се допълнят продължителитена линията.

Към Огнян - душата си ми е моя и си я нося с чест и достойнство. Искаше документ - качих го, лично аз съм закрил номера на личната карта. Ха сега, не е твоя почерк, пък данните твои - ти си ги подавал навремето. Че аз къде съм го намерил тоя документ за произход? Сега да не ми вмениш че аз си ги пиша тези неща и си ги подписвам!? Странно.
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1517« Reply #49 on: February 08, 2018, 16:27:05 PM »

Забелязвам, че всеки довод по същество и всяко доказателство старателно са заобикаля или потрупва с писаници за формалности с цел да се измести дискусията към обсъждане на формализми и намали ефекта от представените ФАКТИ. Някои биха нарекли това "флуудване".

     Атила, аз флууд знам какво е, ама прави неприятно впечатление, че всичко което на тебе не ти изнася, сам започваш да класифицираш като разводняване. Ако визираш моят поуст – всичко си е баш по темата и на място. Че е и във връзка с няколко други изключително важни теми. Което вярвам, прекрасно осъзнаваш и разбираш.
     За пореден път се опитваш да омаловажиш и по възможност подминеш това, което ти пиша. Поставените от мен в черно въпрос и казус са пределно важни - на ниво порода, както обичаш да се изразяваш.  И мисля, че отговор от твоя страна е изключително належащ. И като отговорен фактор в МАКК – дължим.
     Говориш за ФАКТИ. До колкото ми е известно не си овластен като нотариус или вещо лице, за да представяш твърди и неопровержими факти с тежестта на някакъв институт. Това, което е факт за теб, за друг може да е нищо и никакво. Някои хора твърдят, че имат факти и за близки срещи от третия вид. Ама какво от това?
     В контекста на текущия разговор, ти говориш за „производителите” на Туран. Това колко хора са? Щото обикновено е един. Ако пък говориш за близки и роднини по права или съребрена линия, съвременници на въпросните събития, никак не съм убеден че това са „производители”. И както ти написах вчера, при липса на официално родословие с подписи и печати, хайде да не говорим за кое куче как се е казвало. Или в противен случай се предполага да имаш подписана декларация от директен производител. Информация,  която силно се надявам да е снемана по коренно различен начин от тази в „картона” на куче Вежди примерно, който доктор Вучков беше представил преди известно време. Която беше тотално компроментирана (нещо не му върви с тези картони). И която в този си вид явно и грам не ви притеснява.
     ПП За да има конструктивен диалог, редно е да си уважаваме мненията и да си отговаряме на въпросите. Аз продължавам да смятам, че твой отговор на изложените казус и питане (поставени в черно в предния ми поуст) ще даде обяснение на много голяма част от въпросителните. Далеч не само на поставените в текущата дискусия.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Pages: 1 2 3 [4]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM