Атила,никога не съм крил, че съм копирал поустове с твое разрешение (и питане дали всичко е достоверно) на копираните поустове стоят дати, а това се знае и от Балчев и всички заинтересовани..., просто защитавах и ще защитавам КК...!
Остави ме мен съсредоточи се върху твоето развъждане...
Атила, трябва да си бил много наивен да вярваш, че някой от присъстващите на събранието са ви повярвали, че стандарта на д-р Гайтанджиев е едно листе и вие сте написали всичко друго...!
Че до миналата година единия от писарите на стандарта си рекламираше кучката за продан, че върви по три линии, вярната беше втора по ред...!
Атила, че какво и кой може да ви задължава като приобретатели да показвате нещо свързано с автохтонната народна селекция КК, още ли гледате мелезлите по Влахи като водещ, развъдник?
Ако да, от там личи своенето на кучето..., кой може да ви каже нещо като приобретатели...!
Атила, и двамата знаем, че когато ти откраднаха Каракуш говорихме по телефона и те питах няма ли друи мъжки кучета по Мечо от района на Асеновград, ти тогава ми каза, че има двама братя дадени от Сидер като кутрета някъде по моя район но не знаеш къде точно и не си ходил никога...
Кутре съм обещал на собствениците на Грив които са купили палетата от Сидер преди 10-на г. след като се върнат от Щатите когато и да е това.
Атила, всеки човек има право да подозира, но така както подозираш сети ли се кой ти изпрати прословутата книга на Драганов, че толкова време се пънеш за мечове и шлемове?!
Захари, вторият ти опит за литературно есе не е по-добър от първия. Притежава същите слабости. И след като си хвърлил поредната доза неистини, няма как да те оставя. Както обикновено, ще ти отговоря с факти.
Стандарта на д-р Гайтанджиев е
4(четири) машинописни страници и ви бе показан в цялост, включително отделните части бяха обсъждани. По същия начин ви бяха представяни и другите стандарти. Поради какво сега пишеш, че е само една страница, ти си знаеш. Не вярвам да си бил на срещата само тялом, а духом да си се реел в полето на очаквания, слухове и фантазии. Но не смятам за достойно да пишеш неистини, независимо какво е актуалното ти отношение към мен.
Осъзнаваш ли, че написвайки това:
Атила, трябва да си бил много наивен да вярваш, че някой от присъстващите на събранието са ви повярвали, че стандарта на д-р Гайтанджиев е едно листе и вие сте написали всичко друго...!
директно
определяш присъстващите до един като завършени подлеци, които играят роля на активни слушатели и участници в дискусия, докато вътрешно нямат никакво намерение да повярват на представените факти. Смело заявление, касаещо доста колеги. А ако смяташ добронамереното, откровено отношение към приятели и колеги за наивност, значи имаш проблем.
Искаш сега да убедиш настойчиво аудиторията,
че ми нямаш никакво доверие от срещата 2016г. до сега. Не виждаш ли
сериозното противоречие между това ти заявление и конкретни случки и действия, при които демонстрираш,
че ми имаш доста високо доверие през същия период.
Един пример е ползането на цитатите от мои постове за да браниш Каракачанското куче из нета.
Друг е, че ми предоставяш преснетия регистър на БГ Горан.
Трети е случката покрай кражбата на Каракуш. Само дето пак ме принуждаваш да нанеса някои корекции около последния. Да, ти се обади и пита дали има други кучета по Мечо(от Мулдава). И да, аз понеже съм добронамерен(а според теб наивен) към приятели ти казах, че трябва да има двама братя дадени от брат ми в твоя район. Казах ти също конкретното място, името и прякора на човека и годината когато ги е взел. И очевидно защото тогава 2017г. си ми имал доверие, ти отиде на база моите указания и успя да намериш жив единия брат. И понеже имаше разгонени кучки в момента, направи опити да се хване кръвта на Грив КараКитан. От които единия излезе успешен. Още след като ми се обади да се похвалиш с резултата ме пита, дали ще искам кутре от връзката и какъв пол. Отговорих ти:" Живи и здрави, нека първо да се родят, ще го измислим". Впоследствие продължихме периодично, като приятели имащи си доверие и обща кауза, да си комуникираме обсъждайки Грив КараКитан, брат му, техни наследници и роднини. Кутретата се родиха. Дребна колегиалност бе да ме питаш дали имам интерес поне към изтърсачето, при положение, че до кучилото се стигна благодарение на наше общо сътрудничество. Питане от колегиална любезност, не значеше, че автоматично ще взема кутре. Както и да е минало-заминало. Да са ти живи и здрави. Като дойде време да правиш инбридинг по Мечо, мога пак да съм ти от помощ с нещо от моето развъждане. При наличие на доверие.
Другите неща в есето не смятам да коментирам защото са нелепи или са неразбираемо написани.
Имам въпрос: С твое знание ли, като председател на НОКК, през лятото на 2017г. бе вписан в публичния ви регистър куче Меч като баща на Ариман и Армада от Горан на Драганов? Питам те, защото, когато видях регистъра на НОКК се обадих на Тодор от Равно Поле(зам.председател по това време), който за разлика от други си вдига телефона и няма проблеми да разговаряме нормално. Казах му: "Тошко, не знам грешка ли е, нарочно ли е, но защо като родители на Ариман Горан вместо Шабан и Шара, сте вписали Меч и Шара? Абсурдно е, при положение, че има свидетели на връзката на Шара с Шабан". Тошко бе изненадан. Спонтанната му реплика бе: "Всички знаят, че Шабан на Славейко е баща на Ариман!". И още: "Оставил съм ги момчетата сами да действат. Ще им се обадя да видя защо е станало така."
Захари, не смяташ ли, че има доста
по-смислени и креативни начини и теми, по които да комуникираме във връзка с породата, която харесваме и отглеждаме? Не смяташ ли, че достатъчно време и енергия бе изхабена за година и половина деструктивни дрязги между колеги?
Нещата са изключително прости и лесни, когато човек иска да научи фактите. И това можеше да стане още преди повече от година. Имаш въпрос и искаш да уточниш нещо - срещаме се, показвам ти фактите и нещата се изчистват. И продължаваме да се занимаваме с по-приятни дела свързани с породата. Било като приятели, било само като колеги.
Другият вариант е, когато човек не иска да научи истината, а се оставя на слухове, съмнения, подозрения. Те растат в спирала, завихрят се, обсебват. Започват да живеят свой собствен живот. Тогава фактите не са нужни и не се търсят. Дори панически се избягат, защото застрашават да сгромолясат вече изградената имагинерна конструкция.
Ако искаш да разбереш истината, подплатена с факти, аз продължавам да съм насреща.