Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. December 05, 2024, 09:01:48 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  
Author Topic: Дискусии между колеги и "колеги". Принос към народопсихологията на българското к  (Read 49482 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #15 on: September 12, 2018, 07:42:41 AM »

Не може да чете, но може да обича и да е лоялно и вярно, а ние можем ли? Може да се бият по между си от време на време , но скочи ли едно, скачат всички. В глутницата разцепвания няма!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #16 on: September 12, 2018, 08:53:08 AM »

Наистина не разбирам кое кара човек да бъде толкова жалък!? no
Пеньо
Hero Member

« Reply #17 on: September 12, 2018, 11:46:53 AM »

Не може да чете, но може да обича и да е лоялно и вярно, а ние можем ли? Може да се бият по между си от време на време , но скочи ли едно, скачат всички. В глутницата разцепвания няма!
Явно не можеш да ме разбереш! Мисълта ми е, че ако кучето може да чете, какви ги пишем тук (и не само тук), не само ще се срамува, ще си самопрегризе гърлото.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #18 on: September 12, 2018, 11:54:30 AM »

.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #19 on: September 12, 2018, 11:55:02 AM »

Явно не можеш да ме разбереш! Мисълта ми е, че ако кучето може да чете, какви ги пишем тук (и не само тук), не само ще се срамува, ще си самопрегризе гърлото.
Разбирам те твърде добре, но мисълта ти е ограничена или ти не можеш да ме разбереш. А ако хапливия език е част от разбирането значи всичко е точно!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #20 on: September 12, 2018, 12:05:19 PM »

Разбирам те твърде добре, но мисълта ти е ограничена или ти не можеш да ме разбереш. А ако хапливия език е част от разбирането значи всичко е точно!
Не знам защо го приемаш лично. Аз се обръщам към всички пишещи тук. Нямам идея защо се налага ти да правиш дисекция на ограничената ми мисъл.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #21 on: September 12, 2018, 12:07:30 PM »

Извинявай, не се налага.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #22 on: September 12, 2018, 12:57:56 PM »

Евала Атила!
     Май не остана човек, с който да си работил и след като пътищата ви са се разделили по някаква причина, да не си го намацал с черната боичка.
     Да си правят сметка сегашните ти съратници, какво ги чака, ако кривнат от „правата пътечка”. Подаръци ще има за всички от сърце ...
     ПП Добре, че има хора, които предпочетоха да допринесат към общото благо – един билдна на добра воля регистър, друг на мускули консолидира солидно и разпознаваемо поголовие. Без да търсят някакво личностно признание. Ако и сега да ги изкарват неблагодарници и параноици.

Ники, къде се буташ да адвокатстваш като малко луциферче, след като нито си присъствал на срещата, нито на разговорите, които се обсъждат.
Или по сеирджийски се включваш за да става купона. Такива народа из шопско нарича "кошаревски свидетел".
Очевидно вече имаш остра нужда от специални очила. Такива за разбиране на писан текст, такъв какъвто е написан, без мозъкът ти да го изкриви по фенски.

Съжалявам да констатирам, че Zahari се е оставил на юнашко доверие на шушуканията на "истини" от кошаревски свидетели. А можеше много лесно да получи информация от първа ръка подкрепена с факти и документи.
Характерно за Кошаревският свидетел е, че си гледа сеира и се стреми да си удължи удоволствието, като периодично инжектира отровата на съмнението в избрания обект. Кошаревският свидетел нищо не губи от ситуацията. Той нито е разходвал емоции, нито време, нито средства в дадената кауза, както обекта на неговата интервенция. И ако доверчивият претърпи лична катастрофа, жлъчното луциферче просто ще се прехвърли на друго място и ще продължи да се забавлява върху нов податлив обект.

И драги ми малък луциферчо, черната боица е твой арсенал. Аз просто отговарям с конкретни факти, когато някой си позволи да пише измишльотини, и лъжи било по мой адрес, било по адрес на колеги или организацията на която сме членове. 

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #23 on: September 12, 2018, 18:07:59 PM »

Наистина не разбирам кое кара човек да бъде толкова жалък!? no
И аз не мога да си обясня на какво се дължи промяната в поведението на KaraKitan.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #24 on: September 12, 2018, 20:02:08 PM »

Ейй и аз така не мога да проумея как някой хора просто така стават "джендъри", педерастии по нашенски и започват да си бутат дупетата при мъжете дет си мерят уний работи confused
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #25 on: September 13, 2018, 17:38:33 PM »

Атила,никога не съм крил, че съм копирал поустове с твое разрешение (и питане дали всичко е достоверно) на копираните поустове стоят дати, а това се знае и от Балчев и всички заинтересовани..., просто защитавах и ще защитавам КК...!
Остави ме мен съсредоточи се върху твоето развъждане...

Атила, трябва да си бил много наивен да вярваш, че някой от присъстващите на събранието са ви повярвали, че стандарта на д-р Гайтанджиев е едно листе и вие сте написали всичко друго...!
Че до миналата година единия от писарите на стандарта си рекламираше кучката за продан, че върви по три линии, вярната беше втора по ред...!

Атила, че какво и кой може да ви задължава като приобретатели да показвате нещо свързано с автохтонната народна селекция КК, още ли гледате мелезлите по Влахи като водещ, развъдник?
Ако да, от там личи своенето на кучето..., кой може да ви каже нещо като приобретатели...!

Атила, и двамата знаем, че когато ти откраднаха Каракуш говорихме по телефона и те питах няма ли друи мъжки кучета по Мечо от района на Асеновград, ти тогава ми каза, че има двама братя дадени от Сидер като кутрета някъде по моя район но не знаеш къде точно и не си ходил никога...
Кутре съм обещал на собствениците на Грив които са купили палетата от Сидер преди 10-на г. след като се върнат от Щатите когато и да е това.

Атила, всеки човек има право да подозира, но така както подозираш сети ли се кой ти изпрати прословутата книга на Драганов, че толкова време се пънеш за мечове и шлемове?!

Захари, вторият ти опит за литературно есе не е по-добър от първия. Притежава същите слабости. И след като си хвърлил поредната доза неистини, няма как да те оставя. Както обикновено, ще ти отговоря с факти.

Стандарта на д-р Гайтанджиев е 4(четири) машинописни страници и ви бе показан в цялост, включително отделните части бяха обсъждани. По същия начин ви бяха представяни и другите стандарти. Поради какво сега пишеш, че е само една страница, ти си знаеш. Не вярвам да си бил на срещата само тялом, а духом да си се реел в полето на очаквания, слухове и фантазии. Но не смятам за достойно да пишеш неистини, независимо какво е актуалното ти отношение към мен.
Осъзнаваш ли, че написвайки това:
Атила, трябва да си бил много наивен да вярваш, че някой от присъстващите на събранието са ви повярвали, че стандарта на д-р Гайтанджиев е едно листе и вие сте написали всичко друго...!
директно определяш присъстващите до един като завършени подлеци, които играят роля на активни слушатели и участници в дискусия, докато вътрешно нямат никакво намерение да повярват на представените факти.  Смело заявление, касаещо доста колеги. А ако смяташ добронамереното, откровено отношение към приятели и колеги за наивност, значи имаш проблем.

Искаш сега да убедиш настойчиво аудиторията, че ми нямаш никакво доверие от срещата 2016г. до сега. Не виждаш ли сериозното противоречие между това ти заявление и конкретни случки и действия, при които демонстрираш, че ми имаш доста високо доверие през същия период.
Един пример е ползането на цитатите от мои постове за да браниш Каракачанското куче из нета.
Друг е, че ми предоставяш преснетия регистър на БГ Горан.
Трети е случката покрай кражбата на Каракуш. Само дето пак ме принуждаваш да нанеса някои корекции около последния. Да, ти се обади и пита дали има други кучета по Мечо(от Мулдава). И да, аз понеже съм добронамерен(а според теб наивен) към приятели ти казах, че трябва да има двама братя дадени от брат ми в твоя район. Казах ти също конкретното място, името и прякора на човека и годината когато ги е взел. И очевидно защото тогава 2017г. си ми имал доверие, ти отиде на база моите указания и успя да намериш жив единия брат. И понеже имаше разгонени кучки в момента, направи опити да се хване кръвта на Грив КараКитан. От които единия излезе успешен. Още след като ми се обади да се похвалиш с резултата ме пита, дали ще искам кутре от връзката и какъв пол. Отговорих ти:" Живи и здрави, нека първо да се родят, ще го измислим". Впоследствие продължихме периодично, като приятели имащи си доверие и обща кауза, да си комуникираме обсъждайки Грив КараКитан, брат му, техни наследници и роднини. Кутретата се родиха. Дребна колегиалност бе да ме питаш дали имам интерес поне към изтърсачето, при положение, че до кучилото се стигна благодарение на наше общо сътрудничество. Питане от колегиална любезност, не значеше, че автоматично ще взема кутре. Както и да е минало-заминало. Да са ти живи и здрави. Като дойде време да правиш инбридинг по Мечо, мога пак да съм ти от помощ с нещо от моето развъждане. При наличие на доверие.

Другите неща в есето не смятам да коментирам защото са нелепи или са неразбираемо написани.  

Имам въпрос: С твое знание ли, като председател на НОКК, през лятото на 2017г. бе вписан в публичния ви регистър куче Меч като баща на Ариман и Армада от Горан на Драганов?
Питам те, защото, когато видях регистъра на НОКК се обадих на Тодор от Равно Поле(зам.председател по това време), който за разлика от други си вдига телефона и няма проблеми да разговаряме нормално. Казах му: "Тошко, не знам грешка ли е, нарочно ли е, но защо като родители на Ариман Горан вместо Шабан и Шара,  сте вписали Меч и Шара? Абсурдно е, при положение, че има свидетели на връзката на Шара с Шабан". Тошко бе изненадан. Спонтанната му реплика бе: "Всички знаят, че Шабан на Славейко е баща на Ариман!".  И още: "Оставил съм ги момчетата сами да действат. Ще им се обадя да видя защо е станало така."

Захари, не смяташ ли, че има доста по-смислени и креативни начини и теми, по които да комуникираме във връзка с породата, която харесваме и отглеждаме? Не смяташ ли, че достатъчно време и енергия бе изхабена за година и половина деструктивни дрязги между колеги?

Нещата са изключително прости и лесни, когато човек иска да научи фактите. И това можеше да стане още преди повече от година. Имаш въпрос и искаш да уточниш нещо - срещаме се, показвам ти фактите и нещата се изчистват. И продължаваме да се занимаваме с по-приятни дела свързани с породата. Било като приятели, било само като колеги.

Другият вариант е, когато човек не иска да научи истината, а се оставя на слухове, съмнения, подозрения. Те растат в спирала, завихрят се, обсебват. Започват да живеят свой собствен живот. Тогава фактите не са нужни и не се търсят. Дори панически се избягат, защото застрашават да сгромолясат вече изградената имагинерна конструкция.

Ако искаш да разбереш истината, подплатена с факти, аз продължавам да съм насреща.
« Last Edit: September 13, 2018, 17:49:34 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Zahari
Hero Member

« Reply #26 on: September 13, 2018, 18:36:58 PM »

Благодаря за предложението, Атила!
Истината за себе си съм я разбрал, тя е в двора ми.
Ще те помоля повече да не ми предлагаш съвместни работи.
Имам още доста да кажа по отминалита ни съвместна работа, но ще спра до тук.
Желая ви приятна работа с проекта ви.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #27 on: September 13, 2018, 19:11:52 PM »

Благодаря за предложението, Атила!
Истината за себе си съм я разбрал, тя е в двора ми.
Ще те помоля повече да не ми предлагаш съвместни работи.
Имам още доста да кажа по отминалита ни съвместна работа, но ще спра до тук.
Желая ви приятна работа с проекта ви.
Защо бе Захари? Дай да си поговорим за съвместната ни работа. Имаме наистина много какво да кажем! Много хора имат какво да кажат!
Zahari
Hero Member

« Reply #28 on: September 13, 2018, 20:04:26 PM »

"Професоре", нямам интерес да късам косъма на проекта ви, не искам да ми тежи на съвеста.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #29 on: September 13, 2018, 21:04:46 PM »

Захари, благодаря за "повишението" но ако наистина не знаеш как се изписват, си извинен. Все още научните ми степени и звания са "главен асистент доктор", със защитена дисертация по научен шифър 04.02.07. "Овцевъдство с козевъдство" пред Висшата Атестационна Комисия през 2009 г. Толкова за научните степени и звания.
Обаче.....далеч няма да е толкова "постна " информацията за нашата съвместна работа по общия ни "проект пред последните 4- 5 години, когато ти се включи всъщност в него с няколко кучета от свои "бивши" колеги. Та именно за твоята "колегиалност" в рамките на нашия съвместен "проект" можем да си поговорим. С имена на хора, време и събития! Има хора свидетели на конкретни събития и факти които пишат във форума и могат също да се включат. Също така, съм упълномощен от хора, които не пишат тук да изложа и тяхното мнение по въпросите.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  

Jump to: