Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 07, 2024, 13:40:03 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
Author Topic: Развъдник "SBG"- фотопредставяне  (Read 17638 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #60 on: October 15, 2021, 12:33:20 PM »

Една мацка инбредна по Биляровите кучета  smile smile smile

rex
Hero Member

« Reply #61 on: October 04, 2023, 09:56:38 AM »

Здравей Божко,

Чета сега, че съдийският актив няма да сте заети с оценки и изложби  поради извънредно голямата  ангажираност на работните кучета, та може ли да ти задам един въпрос докато си по-свободен?
От гледището ти на титуляр на регистриран развъдник и съдия-експерт към МАКК, как тълкуваш към днешна дата произхода на собственото си куче Диле? Преди го беше определил като „овчарско куче с произход България“.  Още ли е с такъв статут или вече е еволюирал в КК въпросния произход?

Предварително ти благодаря за отговора!

Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #62 on: October 05, 2023, 22:01:31 PM »

Здравей Божко,

Чета сега, че съдийският актив няма да сте заети с оценки и изложби  поради извънредно голямата  ангажираност на работните кучета, та може ли да ти задам един въпрос докато си по-свободен?
От гледището ти на титуляр на регистриран развъдник и съдия-експерт към МАКК, как тълкуваш към днешна дата произхода на собственото си куче Диле? Преди го беше определил като „овчарско куче с произход България“.  Още ли е с такъв статут или вече е еволюирал в КК въпросния произход?

Предварително ти благодаря за отговора!

Поздрави,

Здравей rex .
Първо се надявам  администраторите да преместят твоя пост , както и последвалите  отговори  в подходяща графа за да не запълваме темата за годишния план .
Диле ми беше много на сърце и бях щастлив , че с него имахме късмет да се имаме един друг . В никакъв случай Диле не е бил някое топ топ куче ,но  за мен беше важно да работя с него и не само защото го харесвах ,но и по други причини . Диле винаги е бил с произход от България , поне до толкова до колкото съм успял да го проследя , пък току виж се появила някоя нова версия и за него от някой който дори не го е виждал . Между другото с произход от България са всички кучета в регистрите или поне аз самия не зная да има кучета с произход от Естония , Азия , Италия или др .
Поздрави .
rex
Hero Member

« Reply #63 on: October 06, 2023, 13:01:18 PM »

Извинявам се ако съм задал въпроса си на не най-подходящото място.
Но се съмнявам, че не си го разбрал твърде, затова ще перефразирам:
В качеството си на развъдчик и съдия към Асоциация за Каракачански кучета - каква порода е според теб кучето Диле и изменяна ли е  породната му принадлежност в различни периоди от твоята киноложка кариера?

Благодаря предварително!

ПП Предлагам ти да не алабалираме кой къде бил роден, защото неминуемо ще стигнем до казуси като  "българско ли е немско овчарско куче от Дивдядово" или  " особености на българската таджикска дахмарда".

Поздрави,

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #64 on: October 06, 2023, 15:04:02 PM »

Извинявам се ако съм задал въпроса си на не най-подходящото място.
Но се съмнявам, че не си го разбрал твърде, затова ще перефразирам:
В качеството си на развъдчик и съдия към Асоциация за Каракачански кучета - каква порода е според теб кучето Диле и изменяна ли е  породната му принадлежност в различни периоди от твоята киноложка кариера?

Благодаря предварително!

Поздрави,

Благодаря за пояснителния пост , разбрах въпроса още първия път, а и ми стана ясно  на къде ще тръгне самия диалог . Преди няколко години ти ме попита по спомен изцяло същия въпрос и тогава както и сега пак ще ти кажа, че отговора му е изцяло един и същ и пак е НЕ ,не се изменя породната му принадлежност . За да поразкажа малко за себе ,защото това явно е важна част към самия диалог и после пак ще се върнем на Диле . Започнах членство най напред в НКБОК през 2000г. до  2005 г. След това членувах в БККзаБОК от създаването до края на 2008г., като под създаване визирам по спомен 2003-04 защото от тогава започна дейността по набиране на симпатизанти и оформянето им в така да се каже малки клубове . В края на 2008г учредихме СРОК ,който като клуб имахме идеята да не делим хората и техните кучета на КК ,БОК и ГОРАН , ами всички да са заедно ,стига кучетата да са с проследен произход в който няма съмнения. Така до 2018г когато сдружението прекрати дейност . Бях на мнение че няма да членувам никъде повече ,но в последствие реших че е най добре да съм от полза и да съм сред хора които имат желание да работят , а и да ми е приятно да общувам с тях и ето ме в МАКК .
Другото което ще поясня за теб специално е че в къщи работим и работя с една и съща основа ,чиято  кръвност фигурира във трите КК организации , а и в почти всички клубове за овчарски кучета , тъй като сме давали кучета на много места .
Та да се върна на Диле , въпроса ти тогава беше къде най напред е вписан и тогава ти казах че е вписан първо тук в регистъра на МАКК и това е то . Поздрави .
rex
Hero Member

« Reply #65 on: October 06, 2023, 15:34:30 PM »

Божко извинявай , но мисля че въпросът ми е пределно кратък и ясен – каракачанско куче ли е Диле според теб?  А дали ще отговориш на въпроса или не си е твое решение - и не виждам защо полагаш толкова усилия да говориш много и да не кажеш нищо.  smile

ПП По отношение на кръвност и произход, това няма как да го знам, при положение че от години си развъдчик към МАКК с регистриран развъдник, а в регистъра няма качено родословието на НИТО ЕДНО твое куче. Даже напротив – упорито се придържаш към тактиката си „едно момче и две момичета“ . Което честно казано някак рязко ми опонира на определенията „развъдчик“ и „съдия-експерт“.

Поздрави,

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #66 on: October 06, 2023, 16:43:40 PM »

Божко извинявай , но мисля че въпросът ми е пределно кратък и ясен – каракачанско куче ли е Диле според теб?  А дали ще отговориш на въпроса или не си е твое решение - и не виждам защо полагаш толкова усилия да говориш много и да не кажеш нищо.  smile

ПП По отношение на кръвност и произход, това няма как да го знам, при положение че от години си развъдчик към МАКК с регистриран развъдник, а в регистъра няма качено родословието на НИТО ЕДНО твое куче. Даже напротив – упорито се придържаш към тактиката си „едно момче и две момичета“ . Което честно казано някак рязко ми опонира на определенията „развъдчик“ и „съдия-експерт“.

Поздрави,

След като съм му подал данните за да се впише в регистъра навярно го имам за каракачанско и като такова е вписано .
Колкото до това дали има вписани мои кучета и кучила и дали ще има , то за това преценям основно аз , доводите съм си ги дал където е необходимо .  smile
« Last Edit: October 06, 2023, 16:46:02 PM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
rex
Hero Member

« Reply #67 on: October 09, 2023, 10:26:41 AM »

Във всяка една нормално функционираща киноложка организация (такава, в която се работи по правила)  всеки, който заяви че сам ще си преценя какво и дали ще вписва, би изхвърчал с 200.  А в МАКК ти си експерт – съдия …

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #68 on: October 09, 2023, 10:44:49 AM »

Във всяка една нормално функционираща киноложка организация (такава, в която се работи по правила)  всеки, който заяви че сам ще си преценя какво и дали ще вписва, би изхвърчал с 200.  А в МАКК ти си експерт – съдия …

Ами предлагам ти да следиш подобни организации в които се работи правилно за да си спиш по спокойно , мога да ти дам много много примери за да не се луташ прекалено много докато ги откриеш .
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #69 on: October 09, 2023, 11:06:50 AM »

rex искам да ти дам един съвет ,защото съм добронамерен . След като си във форуми и групи за дадени кучета , гледай да блестиш с кучета ,които си отгледал или гледаш ,а не със заяждания. И на най добронамерения като му влизат на контра ,реагира на контра. Всичко което се случва в дадена организация или клуб , касае само и единствено хората членуващи вътре  . Поздрави . smile
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #70 on: October 09, 2023, 15:02:56 PM »

smile smile smile

Един мъжкар по биляровите кучета ,който следя от кутре и сега ще имам късмет да пробвам работа с него .

« Last Edit: October 09, 2023, 15:04:34 PM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
rex
Hero Member

« Reply #71 on: October 10, 2023, 09:54:49 AM »

Ами Божко, то по твоята логика заяждане звучи и самия ПСР на МАКК. Предполагам, че като експерт-съдия поне знаеш за съществуването му. Някой път като имаш време не е лошо да прочетеш какво пише в него – не е някакъв дълъг или пък тежък текст. В светлината на разговора, който водим -  точка 15 от него ще ти свърши отлична работа.
   За жалост мислене от типа твоето – „никой няма право да ме пита какво правя и ще правя каквото си искам“ е широко разпространено между членовете на публични организации, каквато е МАКК. Които са афиширали публични цели, водят публично открит регистър, организират публични изложби и т.н. Не мога да разбера какъв е проблема някой да попита нещо по широко афиширана в полза на обществото дейност. Не виждам и какъв е проблема ако някой желае дейността му да остане в тайна, просто да не я опубличава?!
   На фона на горното, не ти ли се струва, че е някак резонно да нямаме международно призната порода? На мене ми звучи много логично, като логично ми звучи и дългосрочната перспектива да е в същата посока.
   Поздрави,

Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #72 on: October 10, 2023, 15:02:10 PM »

Ами Божко, то по твоята логика заяждане звучи и самия ПСР на МАКК. Предполагам, че като експерт-съдия поне знаеш за съществуването му. Някой път като имаш време не е лошо да прочетеш какво пише в него – не е някакъв дълъг или пък тежък текст. В светлината на разговора, който водим -  точка 15 от него ще ти свърши отлична работа.
   За жалост мислене от типа твоето – „никой няма право да ме пита какво правя и ще правя каквото си искам“ е широко разпространено между членовете на публични организации, каквато е МАКК. Които са афиширали публични цели, водят публично открит регистър, организират публични изложби и т.н. Не мога да разбера какъв е проблема някой да попита нещо по широко афиширана в полза на обществото дейност. Не виждам и какъв е проблема ако някой желае дейността му да остане в тайна, просто да не я опубличава?!
   На фона на горното, не ти ли се струва, че е някак резонно да нямаме международно призната порода? На мене ми звучи много логично, като логично ми звучи и дългосрочната перспектива да е в същата посока.
   Поздрави,

Дискутирали сме вече с теб и  Диле и всичко онова за което ме питаш от два дена ,ноооо както и да е не мисля да го разяснявам за N път вече . Международно признание няма Не заради клубната работа на различните организации , Но за съжаление и тук вече не виждам смисъл да разяснявам .
С най добри чувства ти пожелавам  да се включиш в някой клуб и да работиш с кучетата които дискутираш , а не да играеш роля на светски хроникьор  .
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #73 on: October 11, 2023, 11:31:49 AM »

smile smile smile

Един мъжкар по биляровите кучета ,който следя от кутре и сега ще имам късмет да пробвам работа с него .

« Last Edit: October 11, 2023, 11:32:45 AM by Bojko Dobrevski sbg » Logged
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #74 on: October 11, 2023, 11:34:28 AM »

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  

Jump to: