kennel Kyurenitsa
|
|
« Reply #30 on: February 16, 2009, 22:15:40 PM » |
|
имам косачка , а за балиране си плащам Блазе ти,кой го събира бе човек?Тука никой не се хваща да събира сено,ама никой.Каквото и да им плащаш. Ние купувам готово балирано,дори не можеш да хванеш някой да разтоварва с теб и да му платиш. Лятото един камион го разтоварвахме до 22.30 с брат ми и един приятел,бавно става щото по тия сокаци камион не стига до плевнята,носи се,или го влачим с гачове. Фуража същата работа,докараш го наливен,пълниш и носиш докато свят ти се завие Добре че сме свикнали за фураж взимаме ечемик че не се вари та за по лесно носим предварително чували и го пълнят в тях за пълненето вземат една стотинка на килограм отгоре викам сабирачка за да прави люцерната на редове и на другия ден идва балирачката да балира викам носачи на надница балите тежки та бая се озорват
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #31 on: February 16, 2009, 22:20:27 PM » |
|
Събирачка по тия стръмни ливади и баири не може да работи,за балеровачка е същото,сваляш сеното на път-на равно и тогава,всичко е наръце.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #32 on: February 17, 2009, 08:54:13 AM » |
|
Събирачка по тия стръмни ливади и баири не може да работи,за балеровачка е същото,сваляш сеното на път-на равно и тогава,всичко е наръце.
На вас за туй са ви здрави и тежки ръцете /и не само/
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #33 on: February 17, 2009, 16:51:33 PM » |
|
имам косачка , а за балиране си плащам Блазе ти,кой го събира бе човек?Тука никой не се хваща да събира сено,ама никой.Каквото и да им плащаш. Ние купувам готово балирано,дори не можеш да хванеш някой да разтоварва с теб и да му платиш. Лятото един камион го разтоварвахме до 22.30 с брат ми и един приятел,бавно става щото по тия сокаци камион не стига до плевнята,носи се,или го влачим с гачове. Фуража същата работа,докараш го наливен,пълниш и носиш докато свят ти се завие Добре че сме свикнали taka e dandi ,na mesta iz Bulgaria,nagled obiknovenni neshta stavat istinsko predizvikatelstvo .ili puk luks v poleto paliat slamata a nie ia kup[uvame za 1 50 ...za seno da ne govorim ,ima fermichki s tez novite rolon bali de daje ne se pipa ot chovek ot do mehanizirano ,furaja sushtata rabota ot poleto v siloz ot tam v vyv furajo razdavashto remarke pp dneska vidiah "nov model hranilka za koncentrat ot mantinela ,stavat dvoini nahodchiv bulgarin ei
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
petko
|
|
« Reply #34 on: February 17, 2009, 16:55:56 PM » |
|
spomniam si naselo po tkzs dokaraha kombain da junel ,pyrvo s kamacu mu razshiriha pytia ,posle vunesh na ruka(sys syrp) pravish snopi pravish kupici na esen(shtoto po jutva nima vreme) mu go karash na putia 'da june" ,bilo goliama rabota ne kat edno vreme .niakoi ot vas mejdu drygoto vyrshal li e na harman
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #35 on: February 17, 2009, 17:07:47 PM » |
|
Останки от хармани бол по село,някои дори се намират сред гората,къдета на времето е имало колиби в които са живеели хората по цяло лято,там са им били имотите,там им е била работата,там са карали и стоката-кравите да ги млековат,конете и мулетата да са им в помащ и т.н.Сяли са овес и ръж (зимно са го наричали)жънали са ,вършали са...... От как аз се помня няма овес,няма ръж,само картофи.Та не съм вършала Петко
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #36 on: February 17, 2009, 17:16:09 PM » |
|
az biah maluk .e ne chak tolkoz de ma ne vurshah ....golema otrepilka ,namazvat harmana s priasna tor ,kato izsyhne stava kato mazilka posle se razvryzvat snopite i posle s edin ured.pri nas mu kazvat " dien" neshto kato sheina otdolu na koiato sa nabiti kremuci kato tezi za chakmacite ,ta toz ured se tegli ot magare nai veche ,moje i kravata i vyrtish cial den (tva be moita rabota) posle se sybira slamata ,posle se pomita zyrnoto barbar s po drebnata slama i osilite ,posle se vee s edno sito pone dva tri pyti .....ujas ,tva za za niakolko chuvala zyrno .ne sum svyrshil posle se syshi ,pulni se po hambari i naesen kat pridoide riakat se kara na tri kilometra s magareta da se meli na vodenicata ,egati gyrcha de e pp shtiah da zabravia ,na jivotnite se slagat "koshnici" da ne se napuwat da iadyt a da rabotiat
|
|
« Last Edit: February 17, 2009, 17:18:05 PM by petko »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #37 on: February 19, 2009, 09:23:45 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #38 on: February 20, 2009, 23:12:02 PM » |
|
Хранилка от тези на Дънди на заден план. Комбинирана за груб и концентриран фураж. Ръчна изработка. Стърга, сглобена от палети за товари. пособието да не се изработва с пишещия комбинезониран елемент от втория план.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #39 on: October 01, 2009, 14:44:51 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #40 on: October 01, 2009, 14:49:29 PM » |
|
|
|
« Last Edit: October 01, 2009, 14:52:02 PM by petko »
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #41 on: October 01, 2009, 14:53:19 PM » |
|
еех има различни модели помпи ама нещо все една изкарвам
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
|
« Reply #42 on: November 25, 2009, 20:14:28 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #43 on: November 28, 2009, 11:03:11 AM » |
|
da ne ta vidiat samo che she platish sys smetka za parno
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
|
« Reply #44 on: March 12, 2010, 11:24:44 AM » |
|
Колеги,имам проблем! Не мога да намера хубави метални нашийници ,днеска ходих,беха ми казали за некакъв "майстор",е намерих го де ,ма като видех какво прави,не си заслужава,това и сам мога да си го сделям,явно човека не беше виджал баш за какво служат тия работи,лефтерно изпълнение,което няма да удържи,а ми искаше маса пари. Та мисълта ми е,ако някой продава,или знаете някой дето ги изработва,пишете тука,или на personal ,та да го намирам.
|
|
« Last Edit: March 12, 2010, 11:26:02 AM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
|