|
petko
|
|
« Reply #1 on: January 08, 2009, 18:24:17 PM » |
|
mai mnoo ne se interesuvat ,ako niama interes mani go
dandi i dai ti vidia hranilkite i za gryb i za koncnetrat
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #2 on: January 08, 2009, 18:47:11 PM » |
|
Ще потърся някой снимки на различни модели хранилки и поилки дето са ги правили хората. На мен ми е интересна темата. Нещо, като направи си сам.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #3 on: January 08, 2009, 20:11:57 PM » |
|
mai mnoo ne se interesuvat ,ako niama interes mani go
dandi i dai ti vidia hranilkite i za gryb i za koncnetrat
Не съм снимала специално хранилки,но се разрових из снимките си.за груб фураж(сено) използваме дървени скари,на снимката не се вижда добре но все пак За фураж и за кърмило през лятото най често използваме копани корита и по рядко ковани(в такива храним и кучетата),пак не се вижда кой знай колко добре поим ги на чучурите край село,на пашата лятото също,пак ат копани корита,то сега с тия резачки и като си имаш изнемало лесно се копаят корита поне
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #4 on: January 08, 2009, 20:14:15 PM » |
|
Не са добри снимките,не знаех че ще представляват интерес,ще направя по добри,ще снимам също и какви капани за доене ползваме при нас.
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #5 on: January 08, 2009, 20:16:23 PM » |
|
Тва на стъргата ли викаш капан? Аз май я имам снимана твойта?
При тебе ли беше сглобена от дървени палети или се бъркам?
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #6 on: January 08, 2009, 20:21:18 PM » |
|
vyi kak va ne domurzia tva dylban bor li e?
i v nashia krai polzvat takiva ,ne kopanite a kato tazi na snimkata s agnetata ,shtiah da ti dam akul .ne e nujno da gopolzvash . ta v gyrcia niamat otdelna hranilki za gryb furaj ,kvo praviat gadovete znaesh li skovavat kato nashte za koncentrat (korito de im vikame ) obache s razmer na bala ,tiahnoto vsichko balirano ,i otgore slagat "skala" reshetka ,gram furaj ne pada vij si tvoita snimka ,kolko ima izkapalo
pp az polzvam gymi ot traktor ,ne romantichno ni ekologichno ,no e ujasno praktichno ,mnoo zdravo korito
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #7 on: January 08, 2009, 20:26:56 PM » |
|
Имаш ли снимка някаква или на рисунка да го покажеш гръцките хранилки? Не гумите.
|
|
« Last Edit: January 08, 2009, 20:31:35 PM by STARTER »
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #8 on: January 08, 2009, 20:28:01 PM » |
|
Имаш ли снимка някаква или на рисунка да го покажеш? Не гумите. gruckite li ? http://www.youtube.com/watch?v=xlMA8u5X65E&feature=related glei tezi starter tezi sa gore dolu takiva ,otgore sled kato i azarediat s liucerna da rechem se slaga reshetka kato tazi na dandi damogat ovcete da si provirat mucunite ne poveche,reshetkata e shiroka kolkoto koritoto i dylga toklova ,vliza v neia ....abe neshto kato stylba sedi reshetkata te ia praviat ot letvi shtoto tva imat na klipcheto gledai vynshnite ,sega vidiah che i tozi polzva kato nashite za grub
|
|
« Last Edit: January 08, 2009, 20:40:45 PM by rovshan »
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #9 on: January 08, 2009, 20:38:26 PM » |
|
Тва на стъргата ли викаш капан? Аз май я имам снимана твойта?
При тебе ли беше сглобена от дървени палети или се бъркам?
Да,имаш я снимана нашта
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #10 on: January 08, 2009, 20:43:34 PM » |
|
Тва Петко е дълбан бор,пък може и смърч.Като го издълбаеш по жилите на дървото(загладиш го с брадвата)нито гние,нито се пука и няма как да губиш фураж да протече,ако е сковано с 3 дъски(една за дъно и 2 отстрани като се разсъхнат си тече фуража на земята. И тук сме правили корита от гуми на трактор,за поене по често,даже край село има такова,много яко е.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #11 on: January 08, 2009, 20:50:41 PM » |
|
И тука има такива,наподобяват тези за фуража,но са доста по големи.От едната страта им слагат ментешета,за да се отварят при зареждане,от длугата нещо като райбер като дърпат овцете сеното да не ги дигат и да не правят зян.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #12 on: January 08, 2009, 20:55:23 PM » |
|
nishto ne slagat ni raiber ni panta ,skarata se slaga samo kogato slagat grub inak kak shte iadat koncentrata a ideiata e da e universalna mislia ,neznam ako triabva i raiberi moje da se slojat ,bez panti
pp snimai gi ako vidish niakude takava
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #13 on: January 08, 2009, 21:11:59 PM » |
|
Няма проблеми,ще снимам
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #14 on: January 09, 2009, 22:09:16 PM » |
|
Хранилка от тези на Дънди на заден план. Комбинирана за груб и концентриран фураж. Ръчна изработка. Стърга, сглобена от палети за товари.
|
|
|
|
|
|
|
|