Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. December 09, 2024, 03:50:29 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 41
  Print  
Author Topic: Стари дъФчащи бонбонки - тема за изтъркани въпроси  (Read 246618 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #45 on: July 05, 2011, 22:23:40 PM »

Гоце 00, къде се скри  lol Кажи по кои кучета са показаните  Wink Каракитан май е прав, сигурно са по бОКове  lol Другия вариант, че нищо не знаеш просто си ги щракнал и готово  Wink
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #46 on: July 05, 2011, 22:43:59 PM »

и какво като съм я откарал 2004 в перник .фаргос и др. ку4ета по М.Драганов бяха по изложбите и като горани и като планински и като БОК ,а накрая и като КК.Шабан на Славейко е пе4елел и карака4ански и БОК изложби.и между другото хората от които излиза тази ку4ка (Говедаревите от Банско)нари4атези ку4ета 4обански .ов4арски но не и КК.оставам с впе4атлението 4е те е яд 4е показвам хубави ,4истокръвни ку4ета ,които не са от вшия лагер.а за спането -спах по-добре от художник ,който се опитва да вкарва интриги biggrinпак ти казвам наслаждавай се на хубавите ку4ета -вие нямате такива.
lol нещо против професията ли имаш ...художник lol biggrin

Хайде да сме точни. Не слагай каруцата пред коня. Кучетата на Д. Драганов са каракачански кучета. Първият регистър в който са вписани е на Национален клуб Каракачанско куче. Този регистър стана база и за националният регистър на БРФК. Това че впоследствие някои хора почнаха да измислят имена и фасон на породи, а други да показват кучета на всяка изложба(независимо кой я организира) не променя произхода на кучетата и породността им. Напомням, че Шабан на Славейко е роден преди Попов и компания да измислят БОК. И не само. Даже преди Попов да напише и публикува в "МП Кучето" предложението си за стандарт на Каракачанско куче.
Ето че сам казваш, че кучката ти не е БОК и според мнението на Говедаревите.
Виж как потвърждаваш моята теза. Та къде  е спора?

goce_07, уверявам те, че ако ми е харесвало куче то съм полагал усилия за да го проуча и да му захвана соя. Може да те разочаровам, но показаните вчера от теб кучета не ми харесват. Тъй че повече от нормално е да нямам като тях. Това е лично мое мнение и не те ангажира.
 smile

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #47 on: July 05, 2011, 22:55:14 PM »

тия дет ги показвам не се продават(с изклю4ение на едно),въпреки 4е вождовете пробват от време на време да ги купят.просто тия ку4ета дет видях във Влахи не могат да стъпнат на малкия пръст на тия.и виждам ,4е тук интригата те4е с пълна сила , а ина4е се правите на много толерантни.но аз няма да ви направя удоволствието да отговарям на интригите ви .който има о4и ще види сам кое какво е .мнооого ви е яд някой освен вас да покаже хубави ку4ета и то работни.
Нещо ври в котлето, пък огън не е пален.... сега пък интриги се привиждат.
Ами толерантни сме бре goce_07. Както виждаш всеки пише свободно мнението си. Е все пак държим казаната дума да си тежи на мястото. Демек да е подплатена с реални действия и факти.

Я вземи ги напиши кой са тия конкретни вождове дето се пробвали да купят кучетата.
 naughty

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #48 on: July 05, 2011, 23:05:47 PM »

Ейй Каракитане, ти не си ли ходил да се редиш на опашката пред Гоце  lol
goce_07
Hero Member

« Reply #49 on: July 06, 2011, 08:22:15 AM »

и от кои карака4ани е соя на ку4етата на М.Драганов например,като толкова си проу4вал.уж карака4ански .а едно ку4е поне не е взето от карака4анин и не знам някоя конкретна карака4анска фамилия да е оставила следа в ку4етата по които се развъжда -без зна4ение в кой лагер са.а не ти харесват ку4етата защото ти и брат ти  ги знаете на живо ов4арските ку4ета от 1990г-когато ве4е имаше доста мелезаци,които явно харесвате пове4е.и пойма си нямаш от ку4етата които бяха по Пиринския край.
goce_07
Hero Member

« Reply #50 on: July 06, 2011, 08:32:36 AM »

Гоце 00, къде се скри  lol Кажи по кои кучета са показаните  Wink Каракитан май е прав, сигурно са по бОКове  lol Другия вариант, че нищо не знаеш просто си ги щракнал и готово  Wink
мина времето  когато отваряхме такива като вас къде какво има .и между другото сум добър приятел със собствениците на тези ку4ета.а този едрия -сивия с белите гърди и крака ,както казах по-напред(ама кой да про4ете,важно е интрига да има)беше мой до 2,5г-аз съм го отгледал.даже тия дни ще подаря на тия хора една ку4ица -вну4ка на Шабан на Джемал.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #51 on: July 06, 2011, 11:15:53 AM »

мина времето  когато отваряхме такива като вас къде какво има .и между другото сум добър приятел със собствениците на тези ку4ета.а този едрия -сивия с белите гърди и крака ,както казах по-напред(ама кой да про4ете,важно е интрига да има)беше мой до 2,5г-аз съм го отгледал.даже тия дни ще подаря на тия хора една ку4ица -вну4ка на Шабан на Джемал.
И както винаги се измества центъра на темата,за да не се докаже някое твърдение................ Не искам да се намесвам,но ми е интересно и на мен за соя на кучетата и последно БОК ли са или чобански confused

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
sensation
Jr. Member
**

« Reply #52 on: July 06, 2011, 11:59:01 AM »

Има ли реално значение кой как иска да им вика и как ги нарича. ......
sensation
Jr. Member
**

« Reply #53 on: July 06, 2011, 12:08:16 PM »

и от кои карака4ани е соя на ку4етата на М.Драганов например,като толкова си проу4вал.уж карака4ански .а едно ку4е поне не е взето от карака4анин и не знам някоя конкретна карака4анска фамилия да е оставила следа в ку4етата по които се развъжда -без зна4ение в кой лагер са.а не ти харесват ку4етата защото ти и брат ти  ги знаете на живо ов4арските ку4ета от 1990г-когато ве4е имаше доста мелезаци,които явно харесвате пове4е.и пойма си нямаш от ку4етата които бяха по Пиринския край.

От селата от които въпросния М.Д. е взимал кучета едвали са ги наричали друго яче освен овчарски или чобански и това как въпросния е решил да им вика и да ги записва по тефтерите си е негова работа.
sensation
Jr. Member
**

« Reply #54 on: July 06, 2011, 12:13:51 PM »

Както казаха някой хора - Нека не си заравяме главата в пясъка -
goce_07
Hero Member

« Reply #55 on: July 06, 2011, 22:13:39 PM »

И както винаги се измества центъра на темата,за да не се докаже някое твърдение................ Не искам да се намесвам,но ми е интересно и на мен за соя на кучетата и последно БОК ли са или чобански confused
a тези ку4ета от които водят произхода си някои КК ,като например Ме4о злия ,Горан,ку4етата на Левски от които излиза Шабан на Славейко,Пепеленовия Шаро,ку4етата дето ги взимаха от Иляс,как са нари4ани едно време от стопаните си -4обански ,ов4арски,ме4и ку4ета ,но не и карака4ански.
vlado
Full Member

« Reply #56 on: July 06, 2011, 23:12:59 PM »

Гоцe. нe рaзбрa ли чe хорaтa в МАКК/къдeто нe члeнувaм/ сe стaрaят дa зaпaзят,къдe успeшно,къдe нe aвтeнтичния вид нa кучeтaтa.Нямa знaчeниe кaк сe кaзвaт/aми дaй прeдложeниe зa имe рaзлично от БОК и любимия им ХАН ХУНТ/.Мeжду другото бях сe нaсочил дa си взeмa БОК но кaто прочeтох стaндaртa и видях чe нямa горнa грaницa в пaрaмeтритe сe откaзaх/всe пaк нe ми трябвa мaгaрe/.Сeлото щeшe дa e мирно и породaтa дa e eднa aко нe бяхa мeгaломaнскитe aмбиции нa някои хорa.Но всяко стaдо си имa мършa. мaгaрe/.Сeлото щeшe дa e мирно и породaтa дa e eднa aко нe бяхa мeгaломaнскитe aмбиции нa някои хорa.Но всяко стaдо си имa мършa.
goce_07
Hero Member

« Reply #57 on: July 06, 2011, 23:36:52 PM »

Владо в общи линии си прав ,но не само в МАКК има автенти4ни ку4ета.както казах нека всеки нари4а ку4етата  както си иска .а колко до запазването не е запазено много от породата като цяло в сравнение с едно време.а за автенти4ния вид съм на особено мнение .имам предвид 4е например не се запазиха голите ку4ета -ако едно време са били около една трета от ку4етата сега надали да имат и един процент от популацията.набляга се основно на бели с 4ерни петна ку4ета ,които сега са 90% от ку4етата а преди 20 г надали да имаха и 25%.все по-рядко се срещат сиви ,тигрови и другите останали цветове(макар 4е цвета не е основното при ку4етата).все по-4есто се срещат неуравновесени ку4ета.няма я ве4е борбеноста и смелоста.сега хората които не са навътре в материята си мислят 4е щом ку4ето не бяло-4ерно и вълнесто зна4и не е КК или БОК.С ЕДНА ДУМА -ли4но за мен се изкриви представата на обикновените хора за породата.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #58 on: July 07, 2011, 11:02:09 AM »

Владо в общи линии си прав ,но не само в МАКК има автенти4ни ку4ета.както казах нека всеки нари4а ку4етата  както си иска .а колко до запазването не е запазено много от породата като цяло в сравнение с едно време.а за автенти4ния вид съм на особено мнение .имам предвид 4е например не се запазиха голите ку4ета -ако едно време са били около една трета от ку4етата сега надали да имат и един процент от популацията.набляга се основно на бели с 4ерни петна ку4ета ,които сега са 90% от ку4етата а преди 20 г надали да имаха и 25%.все по-рядко се срещат сиви ,тигрови и другите останали цветове(макар 4е цвета не е основното при ку4етата).все по-4есто се срещат неуравновесени ку4ета.няма я ве4е борбеноста и смелоста.сега хората които не са навътре в материята си мислят 4е щом ку4ето не бяло-4ерно и вълнесто зна4и не е КК или БОК.С ЕДНА ДУМА -ли4но за мен се изкриви представата на обикновените хора за породата.

Гоце, незнам дали ще разбреш това което ще напиша, защото многократно съм го повтарял, хората се съгласяват и след известно време отново се подновяват същите спорове. Вече си мисля че се спори само заради спорта!
Никой никога не е твърдял че единствено и само в МАКК има чистопородни кучета. Такива се срещат все още и сред популацията която се определя като БОК, а също и сред любители които не участват в организирани кучкарски среди. Но тук става въпрос за единна развъдна стратегия, възприета като основна дейност от определена организация. Не мисля че си прав като твърдиш че в МАКК няма хубави кучета - напротив, тук смело мога да заявя че в МАКК се представят най-масово кучета със съхранен тип отпреди години и нещо повече - най-голям процент кучета в МАКК се ползват по предназначение като пазачи на стада. Това са неоспорими факти и който не е с промит мозък може сам да го каже. Има ги и сивите кучета има ги и червените и рижите кучета. Вярно голите кучета се позагубиха, но като се има предвид че и в миналото не са съставлявали голям процент спрямо рошковците, може да се предположи че този признак не е толкова търсен сред развъдчиците, тогава а и днес. А що се отнася за борбеността и характера като цяло - достатъчен критерий за това дали сме ги съхранили в МАКК, е факта е много стада охранявани от каракачански кучета днес отстояват атаки на хищниците в Родопите, Пирин и Стара Планина. Ако под борбеност разбираш битките в ринговете - Каракачанеца няма борбеността на питбула естествено.
С други думи, Гоце, много е лсно отстрани да се говори - "не се съхраниха, не се запазиха, няма ги и т.н". Въпроса е какво се прави да се запази това богатство. И то не какво прави всеки сам за себеси, защото както е ясно на всички "сам човек и за тоалетната не става", а какво се прави за съхраняването на породата глобално, организирано и целенасочено. Продължавам да мисля че МАКК прави много в тази посока.
Дано да бъда разбран правилно, поздрави!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #59 on: July 07, 2011, 11:17:02 AM »

И специално за Гоце, за успокоение че не всичко е загубено.
Една кучица със съхранен стар тип от развъждане в МАКК! Wink

Мурга Вучо.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 41
  Print  

Jump to: