Mad Max
|
|
« Reply #45 on: March 19, 2009, 18:04:18 PM » |
|
не думам за рязането.. а по принцип.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #46 on: March 19, 2009, 19:04:46 PM » |
|
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #47 on: March 19, 2009, 19:06:04 PM » |
|
Мад,май съм ти разправяла как моя стария Чакър и брат му Мечо си загубиха по едното ухо. Та пасяха овцете в една ливада есента отава,размалели са се да ти е драго да ги гледаш.И тия двамата ,кутрета още като ке разиграха всред овцете и им викаме -тсът бре,сссъъъттт,ахаа не слушат,плашат овцете.Бай Диньо вика-Ще плачите децаааа,пак не слушат.Подаде ми тоягата да му я държа и отиде при тях,хвана единия за ухото и го вдигна и му се кара-Аз на кой викам сссъъттт а,на кой, и с джобното ножче реже и кутрето падна,така и с другото кутре.После кат им викнеш ссътт да видиш как слушат.Но хич и не е гледал дали заоблено ще са после или под ъгъл
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #48 on: March 19, 2009, 19:20:49 PM » |
|
.dea tia chobani abe dandi tia govori po princip ne za riazanite
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #49 on: March 19, 2009, 19:28:53 PM » |
|
Ааа не съм разбрала
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #50 on: March 20, 2009, 03:56:45 AM » |
|
Ами когато темата е зададена като "ЗА и ПРОТИВ рязането на ушите при Каракачанските Кучета", нормално е да си помислите, че въпроса касае формата на рязане. Що се отнася до естествената форма на ухото, може да се направи справка в Стандарта на КК.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
6a6o
Newbie
|
|
« Reply #51 on: July 14, 2009, 15:28:35 PM » |
|
Мисля че въпроса с купирането на ушите зависи от личната преценка на собственика. Аз лично не мога да преценя дали е добре. Преди години когато манията "каракачанско куче" не съществуваше съм виждал изключително красиво куче с купирани уши. Може би главата му изглеждаше по-масивна, но наистина изглеждаше великолепно. От друга страна, има екземпляри със много хубаво оформени окосмени уши, които е грехота да се премахнат, дет се вика те са част от чара му. Не знам по правилник как е регламентирано, но ако не е забранено наистина би трябвало човек сам да си преценява.
|
|
|
|
|
|
|
BQLA ROZA
|
|
« Reply #52 on: July 18, 2009, 23:35:41 PM » |
|
А,бе не знам.Дядо ми режеше на цялото кучило лявото ухо,до 5-я им ден. После до 40-я,ги жигосваше на челото.Аз никога не съм го правил.Не съм дал на кутрето нито живота,нито ушите,та да имам право да ги отнемам. Ама разни хора,разни идеали.От моя развъдник куче с едно ухо никога няма да излезе.Поздрав.
|
|
|
|
|
|
|
Balchev-Balkan
Jr. Member
|
|
« Reply #53 on: July 19, 2009, 00:02:53 AM » |
|
...............и моят Дядо им режеше по- едното ухо и ги гореше между очите,като се разболеят от Гана ,и Аз ги харесвам повече така ,,колкото са по-грозни ,толкова по-хубави,,в това им е чара
|
|
|
|
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #54 on: July 19, 2009, 12:31:44 PM » |
|
А,бе не знам.Дядо ми режеше на цялото кучило лявото ухо,до 5-я им ден. После до 40-я,ги жигосваше на челото.Аз никога не съм го правил.Не съм дал на кутрето нито живота,нито ушите,та да имам право да ги отнемам. Ама разни хора,разни идеали.От моя развъдник куче с едно ухо никога няма да излезе.Поздрав. никога не казвай никога
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
BQLA ROZA
|
|
« Reply #55 on: July 19, 2009, 22:27:58 PM » |
|
Хора много,човеци-малкооооо.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #56 on: July 20, 2009, 10:02:10 AM » |
|
и това е вярно
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
kokosivia
Newbie
maks
|
|
« Reply #57 on: August 08, 2010, 10:20:37 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
miroslav
|
|
« Reply #58 on: August 08, 2010, 13:52:22 PM » |
|
При разложани и банскалии работни ли са им режат едно... зависи дали мъжко дали женско ...
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #59 on: February 09, 2011, 18:14:11 PM » |
|
...............и моят Дядо им режеше по- едното ухо и ги гореше между очите,като се разболеят от Гана ,и Аз ги харесвам повече така ,,колкото са по-грозни ,толкова по-хубави,,в това им е чара Извън темата: прави ли ви впечатление ръста на тези кучета? Сегашните бая пораснаха, сигурно ГМО- тата
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
|