DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #60 on: February 09, 2011, 19:06:39 PM » |
|
Все "кучешка храна" са яли и някогашните и сегашните.Само че докато преди под "кучешка храна" се е разбирало качамак,то днес се разбира гранули.Както няма да видиш някой в града да храни 70 килограмовия си пес с качамак,така няма да видиш и покрай кошара да се подмятат чували от кучешка храна.На едното място е една целта,на другото-друга.А вече и породите май са различни.
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #61 on: February 09, 2011, 20:10:31 PM » |
|
Все "кучешка храна" са яли и някогашните и сегашните.Само че докато преди под "кучешка храна" се е разбирало качамак,то днес се разбира гранули.Както няма да видиш някой в града да храни 70 килограмовия си пес с качамак,така няма да видиш и покрай кошара да се подмятат чували от кучешка храна.На едното място е една целта,на другото-друга.А вече и породите май са различни.
Едва ли е само от храната
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #62 on: February 09, 2011, 20:14:37 PM » |
|
Е то е ясно А вече и породите май са различни.
|
|
« Last Edit: February 09, 2011, 20:16:00 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #63 on: February 09, 2011, 20:39:42 PM » |
|
Според мен е социо феномен у наш'та е....а държава Виждаме същия феномен навсякъде- големи мускулести момчета (дето след 500 м бягане изплезват езици до земята) да слизат от огромни джипове (струващи 200 илядо лева дето никога не са били ползвани по предназначение) и да влизат в прогимназии които наричат свои домове и т.н.т. Някъкъв пост комунистически синдром..............
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #64 on: February 10, 2011, 00:52:57 AM » |
|
А,бе не знам.Дядо ми режеше на цялото кучило лявото ухо,до 5-я им ден. После до 40-я,ги жигосваше на челото.Аз никога не съм го правил.Не съм дал на кутрето нито живота,нито ушите,та да имам право да ги отнемам. Ама разни хора,разни идеали.От моя развъдник куче с едно ухо никога няма да излезе.Поздрав. От моя пък няма да излезе с две.....
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #65 on: February 10, 2011, 13:38:25 PM » |
|
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #66 on: February 10, 2011, 19:38:59 PM » |
|
...............и моят Дядо им режеше по- едното ухо и ги гореше между очите,като се разболеят от Гана ,и Аз ги харесвам повече така ,,колкото са по-грозни ,толкова по-хубави,,в това им е чара Извън темата: прави ли ви впечатление ръста на тези кучета? Сегашните бая пораснаха, сигурно ГМО- тата Това са кучета от североизточна България. За съжаление днес вече няма такива наоколо.
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #67 on: February 10, 2011, 20:02:23 PM » |
|
Мад, и всички пишешти в този форум, поправете ме ако греша! Без всякакви претенции за специални познания по биология ако генотипа е един и условията на средата са различни се оформят различни типове. Сега, равнина или плато предполагат разточителство на плът. Идва от по лесно предвижване от повече храна и т.н.т Планина- по трудно предвижване, по оскъдна храна- по малко плът. Ето защо не съм съгласен с тебе Мад! Само не ме опонирайте с "естествени врагове" щото до началото на 20- ти век из Дунавската равнина е имало вълци в изобилие.
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #68 on: February 10, 2011, 20:22:04 PM » |
|
Не разбрах с кое по-точно не си съгласен също и изразът "разточителство на плът"
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #69 on: February 10, 2011, 20:26:03 PM » |
|
Не разбрах с кое по-точно не си съгласен също и изразът "разточителство на плът" с идеята че изчезналия подвид от североизток е по дребен а за въпросния израз- просто израз
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #70 on: February 10, 2011, 22:11:15 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #71 on: February 10, 2011, 22:19:15 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #72 on: February 11, 2011, 08:27:40 AM » |
|
Абе на снимката гледам някоя друга рошава овца ..Това не е много типично за североизточна...Не си спомням да е имало такива рошави овце в Делиормана например....В моето фемили дядовците ми също са овчари и спомням още спомням...
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #73 on: February 11, 2011, 15:32:07 PM » |
|
Имало е. Рошави, сури /сиви/ овце. Цакели. -> Не знам дали е подходяща темата, но едното от кучетата на снимката от североизтока ми напомня на този родопчански каракачанец ->
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #74 on: February 11, 2011, 16:06:42 PM » |
|
Имало е. Рошави, сури /сиви/ овце. Цакели. -> Не знам дали е подходяща темата, но едното от кучетата на снимката от североизтока ми напомня на този родопчански каракачанец -> Браво! Много ми харесва този! Айде в прав текст та да се разбереме! Стори ми се(дано само ми се е сторило!) по горе, Мад, че извиняваш "порасването"на КК във времето със тезата че североизточния подтип е по дребен.
|
|
|
|
|
|
|
|