Mad Max
|
|
« Reply #15 on: February 19, 2009, 16:01:27 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #16 on: February 19, 2009, 16:02:19 PM » |
|
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #17 on: February 19, 2009, 16:04:00 PM » |
|
смешен е въпроса ми ли?на всяка порода по различен начин се режат така че по сериозно към темата ако може!!!
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #18 on: February 19, 2009, 16:06:22 PM » |
|
смешен е въпроса ми ли?на всяка порода по различен начин се режат така че по сериозно към темата ако може!!!
Стандарт нема. Критерии също. В България това се прави по две причини главно: 1. Ако не слуша, да почне - с т'слата на дръвника. 2. Ако искаш да си бележиш дамазлъка. /тук при всеки различно/ не-главно: 1. за да прикриеш екстериорен недостатък - реже се така, че да се прикрие - често до дъно. 2. щото те кефи - режеш как си те кефи 3. щото си слушал легенди, че така кучето по-добре чува стъпките на вълците, мечките и чуждите злонамерени двукраки..
|
|
« Last Edit: February 19, 2009, 16:08:19 PM by Mad Max »
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #19 on: February 19, 2009, 16:08:21 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche .......
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #20 on: February 19, 2009, 16:11:09 PM » |
|
3. щото си слушал легенди, че така кучето по-добре чува стъпките на вълците, мечките и чуждите злонамерени двукраки.. :lol:da produlja li .da ne zaspiva taka mu vlizala voda v uhoto ako otrejesh ushite otgore se izpraviat malko .az imah edno takova ,mad pomnish li go v marten v poznai porodata pp stanal e mnogo hubav gadinata s goliama tikva stana i po taka nabit
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #21 on: February 19, 2009, 16:26:06 PM » |
|
she plashi piletata be s opashka, samo pointer togava .ami ako mu se schupi sluchaino dali nemoga da ida doktora da ia otreje pp kazah kurc? Ето ти и курц Ама стига толкова - все пак темата е за овчарските кучета
|
|
|
|
|
|
|
kennel Kyurenitsa
|
|
« Reply #22 on: February 19, 2009, 16:41:02 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche ....... при нас се използват "кръклизите" (ножиците за стригане на овцете) а не нож и по принцип се реже на мъжкото - дясното ухо женското - лявото ухо
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #23 on: February 19, 2009, 16:50:05 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche ....... аз съм виждал и то много а пък и си имам 2 в момента така че незнам ти дали си виждал
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #24 on: February 19, 2009, 16:51:46 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche ....... при нас се използват "кръклизите" (ножиците за стригане на овцете) а не нож и по принцип се реже на мъжкото - дясното ухо женското - лявото ухо а до прегънката ли ги режете или по навътре
|
|
|
|
|
|
|
kennel Kyurenitsa
|
|
« Reply #25 on: February 19, 2009, 16:52:28 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche ....... при нас се използват "кръклизите" (ножиците за стригане на овцете) а не нож и по принцип се реже на мъжкото - дясното ухо женското - лявото ухо а до прегънката ли ги режете или по навътре до нея
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #26 on: February 19, 2009, 17:34:22 PM » |
|
kk ne e prosto poroda to e nashto kuche ako ti nikoga ne si vijdal nasheto kuche neznam zakvo govorim tuk mi procheti standarta togava .da smeshen e vyprosa ti za men .kogato sa riazali ushite a i sega chobanite ..nai chesto se polzva noj,bradva...tva e otgovora i za formata i za mistoto ot kudeto se rejat ,s bradva e jelatelno po otdaleche ....... аз съм виждал и то много а пък и си имам 2 в момента така че незнам ти дали си виждал ne ne sym vijdal ,no imam sedem ...tri sa s riazani ushi, i dvete javascript:void(0);
|
|
« Last Edit: February 19, 2009, 17:41:09 PM by petko »
|
|
|
|
|
STARTER
|
|
« Reply #27 on: February 19, 2009, 18:15:29 PM » |
|
С ножицата за стригане. До основата. Много гадно, когато е тъпа.
|
|
|
|
|
|
|
Шерин
Newbie
|
|
« Reply #28 on: February 19, 2009, 18:33:11 PM » |
|
Аз съм ЗА! Излъчването на КК с едно ухо е много по-хубаво! Особенно когато се наежат или заслушат! А вратичка може да бъде и това, че в паспорта се опоменава някаква причина за рязането: било то разкъсано от друго куче, или някакво заболяване по ухото и т.н.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #29 on: February 19, 2009, 18:42:06 PM » |
|