Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 17, 2024, 22:58:13 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 4 5 [6]
  Print  
Author Topic: ИЗМАМИ: made in БРФК  (Read 55747 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3353« Reply #75 on: January 07, 2022, 07:46:09 AM »

И докато на ПУБЛИКАТА на Каракачанското куче и е все тая, майсторите на измамите от БРФК/БНФК ще продължават бодро и необезпокоявано напред.
Ето ви прясна публикация от 06.01.2022г. в страницата на БНФК на стандарта им за БОК, илюстрирана със снимки на добре известни регистрирани екземпляри от породата Каракачанско куче.
И пак ли някои ще твърдят, че измамите не ги касаят?
Ако продължават да си заравят като щрауси главите в пясъка, защото измамите наоколо не ги касаели, то не би трябвало да се изненадват ако някой престъпник се възползва от "защитната" им поза.

Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 138


« Reply #76 on: January 26, 2022, 12:16:28 PM »

                         БРФК – ИЛИ ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ, ПАК В ТИЯ (ОТ ТРЪН, ТА НА ГЛОГ)

На 21 януари във фейсбук страница на БРФК е публикувано следното съобщение :

От него става ясно, че „другарките и другарите“ от БРФК нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили, т.е. послъгват на едро.
В съобщението се твърди, че Софийско киноложко дружество – СКД, е един от основателите на БРФК. Кратка справка показва, че това няма как да е вярно.

В удостоверение от август месец 2020 г., градският съд в София удостоверява, че :
1.   Софийско киноложко дружество – СКД е регистрирано през месец август 2002 г.
2.   Няма вписано друго решение на общото събрание на СКД от тогава, почти 20 години.

Това пък означава, че:
1.   Софийско киноложко дружество – СКД не може да е от основателите на БРФК, която е регистрирана десетина години по-рано.
2.   Софийско киноложко дружество – СКД не е избирало своя управителен съвет нито веднъж след основаването си, макар мандатът му да е 5 години, т.е. изтекъл е почти четири пъти. Това очевидно не е попречило на г-н Христо Тотев и останалите от УС да го „представляват“ в БРФК и да развиват „дейност“ от името на СКД. А простата сметка показва, че след 2007 г., когато е изтекъл мандатът на първия управителен съвет, представителството на СКД е меко казано много спорно.
Изводът е лесен, БРФК е същата, каквато си беше и е „близнак“ на БНФК. Единствената разлика е, че ако Христозови и прислужниците им успяха да направят Кушлев и Литов да изглеждат по-малко отвратителни за има-няма две години, бившите им съратници (Л. Попантонов, Хлебаров, Кънев, Ив. Димитров и вся остальная ...) ще направят Христозови да изглеждат по-малко отвратителни за доста по-къс период.
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3353« Reply #77 on: September 01, 2022, 12:51:34 PM »

БРФК –ТУМОРЪТ
И НЕГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ
Българската републиканска федерация по кинология – БРФК, беше опит на натрапеното по времето на тоталитарния режим върховенство в областта на кинологията на върхушката на Българския ловно-рибарски съюз (БЛРС) - казионна организация преди политическите промени от 1989 г, да запази контрола си над любителите на кучета у нас. БРФК беше регистрирана противно на собствения си устав, без сред учредителите да има нито един клуб за развъждане или обучение на кучета! Но, както знаем, България отдавна е най-корумпираната и затова най-бедна страна в Европейския съюз. БРФК заблуди FCI още преди да е съдебно регистрирана и години наред се представяше под името БФК, като измести истинската БФК от мястото и в международната федерация. Първият председател на БРФК  Стоян Кушлев се титуловаше  „професор“, а се оказа, че никога не е получавал такова научно звание. Това твърди Висшата атестационна комисия (ВАК) още през 2011 г., което не може да попречи на един самозванец да продължи да се подписва като „професор“ и до сега.
 
Най-близкия съучастник на Кушлев беше  Камен Литов. Няколко години Кушлев получаваше официална информация за безобразията и измамите на Литов, но не направи нищо, напротив, пазеше го от недоволството на нормалните кучелюбители.
След като Стоян Кушлев получи възможност да злоупотребява по-наедро, той остави Литов да продължи делото му по израждането и превръщането на БРФК във все по-злокачествен тумор. И това не са силни думи. БРФК не притежава нито една характеристика на здрав орган! От създаването му, до логичният му крах това образувание е демонстрирало само нахална корупция, липса на ред и отчетност, тотално несъобразяване със собствените му правила и НИКАКЪВ смисъл. Нито една българска порода не е представена официално за регистрация в Международната федерация! Няма достъпна Родословна книга! Единствената причина за съществуването на БРФК е възможността на председателя и неговите съучастници да злоупотребяват с емблемата на FCI. Ако някой посмее, нека ме обори. Готов съм, когато и където иска да „побеседваме“ на тази тема, при отворени врати.

Трябва да признаем, че Литов и съучастниците му напълно оправдаха очакванията. БРФК се превърна в символ на морална нищета, некадърност, нахалство, безотговорност и много, много корупция. С две думи – ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР!
Със съжаление може да се констатира, че освен атмосферата на корупция и слугинаж, която разви до огромни размери,  Камен Георгиев Литов е:
а) Злепоставял FCI, въвличайки името му в корупционни практики;
б) Заблуждавал WUSV, като незаконно се представял за секретар на Обединение за немски овчарски кучета в България - ОНОК;
в) Създател на и съучастник в многократни схеми с фиктивни дарения*, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби, довели до натрупване на огромни данъчни задължения от БРФК;
г) В качеството си на длъжностно лице съставил официален документ, удостоверяващ неверни обстоятелства и се възползвал от него, като в нарушение на устава на БРФК създал със съучастието на Георги Колев Христозов и Красимир Иванов Тодоров дублираща организация – БФК 1981;
д) Осъден за блудство с малолетно лице.
* - Върховният административен съд на Република България в свое решение, касаещо „даренията“, които бяха задължени да правят участниците на изложби на БРФК установява, че:
„Не е воден регистър на дарителите, не са издавани фискални касови бонове от ЕКАФП. .......Даренията са квалифицирани като привидни сделки, прикриващи продажба на право на участие в изложба. Посочените факти са квалифицирани като обстоятелства по чл.122, ал.1, т.2 и т.4 ДОПК – данни за укрити приходи/доходи при липса и непредставяне на счетоводна отчетност.“

И МЕТАСТАЗИТЕ
1. БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ – БНФК – представлявана Георги Колев Христозов , за който е установено че е:
а) Злепоставял FCI, въвличайки името му в корупционни практики.;
б) Съучастник на Камен Литов в многократни схеми с фиктивни дарения, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби ;
в) В качеството си на длъжностно лице се е възползвал от официален документ, удостоверяващ неверни обстоятелства, знаейки за невярното съдържание на документа, като в нарушение на устава на БРФК създал със съучастието на Камен Георгиев Литов и Красимир Иванов Тодоров дублираща организация – БФК 1981 .
г) Заедно със съпругата си Росица Христозова усвоил няколко десетки хиляди лева от фиктивни дарения за изложби на БРФК, чрез клубовете за германски дратхаар и английски сетер, на които са представляващи, без да направят отчет за тези пари.
д) В нарушение на устава на БРФК създал със съучастието на съпругата си втора, дублираща организация – БНФК, в опит да заблуди FCI, че тя поема функциите на БРФК.

2. ПЛОВДИВСКО КИНОЛОЖКО ДРУЖЕСТВО – ПКД – представлявано от Костадин Георгиев Шанков, за който е установено че е:
а) Злепоставял FCI, въвличайки името му в корупционни практики.;
б) Съучастник на Камен Литов в схеми с фиктивни дарения, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби и сам използвал подобни схеми, чрез Пловдивско киноложко дружество;
в)Партньор чрез Пловдивско киноложко дружество с „данъчно муле“, на което са прехвърлени фирми с данъчни задължения, едната от които на сестра му.
 
3. КИНОЛОЖКИ СЪЮЗ БЪЛГАРИЯ – КСБ, ново име на СОФИЙСКО КИНОЛОЖКО ДРУЖЕСТВО – СКД  – представляван от Христо Дичев Кънев, за който е установено че е:
а) Злепоставял FCI, въвличайки името му в корупционни практики.;
б) Съучастник на Камен Литов в схеми с фиктивни дарения, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби и сам използвал подобни схеми, чрез Национален клуб български барак – твърдокосместо ловно куче, който е осъден за това;

4. АСОЦИАЦИЯ НА КИНОЛОЖКИТЕ СДРУЖЕНИЯ - АКС, ново име на АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА, с председател Аврам Найденов Петков, за който е установено че:
а) Е обявил официално противопоставянето си на FCI и дълги години е представлявал и продължава да представлява организации противопоставени на FCI;
б) Е партньор на Камен Георгиев Литов и клубът оглавяван от него – БОГОК в съвместната организация на изложби.
и зам.-председател Красимир Иванов Тодоров, за който е установено че:
а)  В качеството си на длъжностно лице се е възползвал от официален документ, удостоверяващ неверни обстоятелства, знаейки за невярното съдържание на документа, като в нарушение на устава на БРФК е създал със съучастието на Камен Георгиев Литов и Георги Колев Христозов дублираща организация – БФК 1981;
б) Съучастник на Камен Георгиев Литов, като член на УС на Българско обединение за германски овчарски кучета – БОГОК в незаконно застрояване на имот, по което има произнесена осъдителна присъда.
в) Съучастник на Камен Георгиев Литов в схеми с фиктивни дарения, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби, чрез Български клуб - Бяло швейцарско овчарско куче, който представлява.
Положителните неща в областта на кинологията у нас се случваха не заради, а въпреки БРФК и се дължат на индивидуалните усилия на отделни хора.
Туморът се отстранява чрез резекция (изрязване), метастазите му – също!


Венелин Динчев – председател на Българска федерация по кинология – БФК, първата официално регистрирана федерация по кинология в България, представлявала членовете си в FCI


линк към оригинала: <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbfc4bulgariandogs%2Fposts%2Fpfbid026KrRcsjqSMuweUcCNWVKeUbSAVk9AhJKhDDwUviVAGB4sZWWx7ZC5Q7CgpUnZXYZl&show_text=true&width=500" width="500" height="324" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3353« Reply #78 on: February 22, 2024, 14:11:28 PM »

О, измамна човешка надежда /Марк Тулий Цицерон/Едно интервю с "прероденият" Георги Христозов в "прероденото", изкъпано и преопаковано в нов целофан БРФК.
В името на кинтологията.

На новият целофан вече пише БНФК. Но отвътре е същата банда, която бе уличена във финансови и данъчни измами, която от години отравя българското кучкарство. Банда, която за над 30 години с некадърността и корумпираността си не можа да регистрира нито една българска порода. Банда, която умишлено фалира подгонената от НАП БРФК. Банда, която в нарушение на собствения си устав създаде алтернативна на БРФК федерация(БНФК). За което целият управителен съвет и клубовете учредители трябваше да бъде наказани с изключване според собственият им устав. Същата банда анулира членството на БРФК в FCI.
 
Сега пък FCI връща паса към същата банда измамници и направи преопакованата шайка в "контракт партнър" - най-ниското ниво на взаимодействие с национална федерация. Бандата постави България на едно ниво с фамозни в киноложката си култура страни като Мадагаскар, Миянмар, Албания, Йордания, Ливан, Иран, Саудистка Арабия. И в тази групичка България е обречена да постои дълго- минимум 5 години. През което време няма правата на реален член на FCI. Едно от които е, че не може да депозира документи на българска порода във FCI.

В последно време бандата се е активизирала и обещава пищни "цветя и рози" наляво и надясно за да привлече работещи клубове. Привличайки ги иска да си припише свършената от тези клубове дейност, за може да се легитимира пред патроните си като уж нормална федерация. Да си придаде някакъв смисъл за пред началствата в Тюин.  

Българският народ има много хубави пословици, но потресаващо често ги игнорира, настъпва за N-ти път "мотиката", губи си нови години от ценното житейско време и накрая като го прецакат пак гледа изненадано. Защо така и не осъзнава, че не може да промениш измамника, като се съюзиш с него. Не може и да победиш измамника, като си партнираш с него. Защото той ще те оваля в неговата гнусна кал. С измамници рецидивисти не се преговаря, не се партнира и не се съюзява. Честният отказ винаги е по-добър от хитрата измама.
 
Казано е:
За преопакования измамник: "Вълкът козината си мени, но нрава си не".
За лековерния, хващащ се на думите на измамника: "Три пъти реже и все късо"


Изгледайте внимателно и критично това интервю. То показва достатъчно. И самопризнания за измами и розови лъжи за "ново" бъдеще.


Линк към интервюто:
https://www.youtube.com/watch?v=tllG52qAgjs&ab_channel=AGROTVBULGARIA


----------------------------------------------------------------------------------------------
Да си припомним отново и кой е Георги Колев Христозов, председател на БНФК.

1. БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ – БНФК – представлявана от Георги Колев Христозов , за който е установено че е:
а) Злепоставял FCI, въвличайки името му в корупционни практики.;
б) Съучастник на Камен Литов в многократни схеми с фиктивни дарения, целящи заобикаляне на закона чрез прикриване на възмездни продажби ;
в) В качеството си на длъжностно лице се е възползвал от официален документ, удостоверяващ неверни обстоятелства, знаейки за невярното съдържание на документа, като в нарушение на устава на БРФК създал със съучастието на Камен Георгиев Литов и Красимир Иванов Тодоров дублираща организация – БФК 1981 .
г) Заедно със съпругата си Росица Христозова усвоил няколко десетки хиляди лева от фиктивни дарения за изложби на БРФК, чрез клубовете за германски дратхаар и английски сетер, на които са представляващи, без да направят отчет за тези пари.
д) В нарушение на устава на БРФК създал със съучастието на съпругата си втора, дублираща организация – БНФК, в опит да заблуди FCI, че тя поема функциите на БРФК.
« Last Edit: February 22, 2024, 23:22:54 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 4 5 [6]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM