vano
Guest
|
 |
« Reply #105 on: March 11, 2015, 20:24:37 PM » |
|
Аз се учудвам на бездействието на институциите,а че има малоумни хора е ясно....
България и институции, не виждаш ли че всичко в тази държава е на самотек.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #106 on: March 11, 2015, 21:08:19 PM » |
|
Ужас!!!  Е това вече е върха на жестокостта! Кой има полза от това да се избиват пастирските кучета? Или скитащите кучета? Или вълци и лисици? Или пък изчезващи видове хищни птици? Това няма да са туристи! А за полицаите огледали ситуацията е ясно, те нито са достатъчно грамотни, нито пък им се занимава да преследват ловджиите, които са заложили капаните с отровно месо! Народа е казъл : "гарван гарвана око не вади"! Най-тъжното е, че това продължава твърде дълго, без да се взимат мерки, а и няма да се вземат. Моите съболезнования на братята Седефчеви, за загубените класни животни, като Бабаджановата щерка от снимката! Надявам се, Медо на беше отровен, нито Бабаджан?!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #107 on: March 12, 2015, 08:06:54 AM » |
|
Трайко това е брат за жалост.На мен ми гръмнаха три кучета и отровиха две.Същите тези ловци. И аз съм ловец ама.....Говорих с тях разбирахме се, уж всички са съгласни като излизат на лов да ми зърнат по телефона да кажат ще бъдем там и там, аз да си правя сметката къде ще е пашата и да кажа на овчарите къде да не водят стадата.Какво става........ излизат на лов, не където са обявили, нашите кучета се срещат с ловните давят ги и големите мъже бууум кучето щото давело техните.Говоря за района на дружинката на с. Рибарица Троянско. Пълни тъпанари. излезли в събота и неделя / че и през седмицата постоянно гърмят/ да си чешат крастата да стрелят по всичко което мърда.Да съм си връзвал кучетата казаха, събота и неделя и да не излизат овцете на паша..........и как 2000 животни ще ги затвориш два дни, щото някой иска да си постреля в балкана......айде де логика.Ама вътре в дружинката полицай, съдии,прокурори,гости от София същите маскари и те.Няма закон, няма държава, няма ред.Остава да се оправяме както си знаем ние..........та затова вече ми е дошло до гуша от разправий и циганий, като се срещнат кучетата давене до смърт и това е хич и не се меся. Е налага се всяка година да си купувам нови ама това е положението.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #108 on: March 12, 2015, 09:02:06 AM » |
|
В уравнението имаме овчари с отровени кучета, ловджии с отровени кучета, пушки. Въпросът ми е къде ще му излезе края и на каква цена? А кой има полза от толерирането на проблемът? Защото е ясно, че едно работно каракачанско куче с ценна кръв в никакъв случай не е по-маловажно или евтино от едно гонче. И отново, докога ще продължи безцелното тровене и отстрел на изчезващ вид, какъвто е каракачанкото куче в оригинален вид?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #109 on: March 12, 2015, 09:14:17 AM » |
|
Ми докато не стане наказанието ефективно, контрола строг без компромиси, глобите големи и събираеми.Или докато не ми писне и зарежа всичко, щото на ловците няма да им омръзне да си бракониерстват и правят каквото си искат, от това не им зависи нито прехраната нито бизнеса то си е просто хоби.Та така до следващият път.....Неслучайно си търся кученца всяка година, ама почва да ми идва в повече, инвестицията в едно куче е голямана мен ми излиза към 1500,00 лв. / покупката чипове ваксини обезпаризитяване и най- скъпото храната/ тъкмо го отчуваш стане на година, тъкмо се поочупи и се научи да работи и хоп някой МЪЖ с пушката го гръмне.Ми все нямам късмет да присъствам на такова нещо да му завра пушката в ......то май ще е и по добре , че ще влачат по затворите после.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #110 on: March 12, 2015, 09:27:25 AM » |
|
Компромис е идеята за партньорство, както вече го описа. Къде ще ловуваме днес, там и там. Добре, ние ще пасем отатък и готово. Ама за партньорство са нужни партьори.
А без съмнение каракачанското куче е ценно и скъпо животно.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #111 on: March 12, 2015, 15:27:49 PM » |
|
Нямам думи,какво да кажа!!! Жалко за животните изпълняващи работните си задължения!!!
|
|
|
|
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #112 on: March 19, 2015, 07:57:55 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #113 on: March 19, 2015, 11:14:02 AM » |
|
В други части на страната случва ли се това, така масово или може под презумпция да предположим, дори някакъв личностен характер на това злодеяние?
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #114 on: March 19, 2015, 13:08:24 PM » |
|
Ми явно се случва........къде е Влахи къде е Троян и къде ли още не.....
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #115 on: March 19, 2015, 13:27:13 PM » |
|
Само по един начин мога да се обърна към боклуците, които слагат отрови: Да ви е_а майката!
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #116 on: March 20, 2015, 17:39:31 PM » |
|
Дори и лична вендета да е, то не бе един път, то не бе втори път! Това е от година, всяка година! Пък и колко още кучета на Иван от Кюреница измряха по същият начин!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
skolev
|
 |
« Reply #117 on: March 20, 2015, 17:52:13 PM » |
|
Полицията трябва да си свърши работата, да изземат отровата за изследване и даже умрелите кучета за анализ. Знам че не искат и да чуят, но с жалби и упорство трябва да се стигне до разледване...Искрено съчувствам на Сидер и семейството му.....
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #118 on: March 31, 2016, 13:04:30 PM » |
|
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #119 on: March 31, 2016, 17:35:07 PM » |
|
 Атиа Калин на снимката е на 10м. Преди около седмица е отровена в Рила планина месноста Карауло!
|
|
|
|
|
|
|
|