Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 11, 2025, 14:12:40 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Print  
Author Topic: ОТРОВЕНИ ИЛИ ЗАСТРЕЛЯНИ КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА !  (Read 152017 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #45 on: June 25, 2009, 09:03:50 AM »

Цензура, мой чорап. Цензура.
stiga ue 

....eh da ti biah chorap ...ama damski onia de se zakachat s jartieri  lol

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member

« Reply #46 on: June 25, 2009, 09:06:28 AM »

престараваш се  lol

petko
Hero Member

« Reply #47 on: June 25, 2009, 09:08:54 AM »

престараваш се  lol
  biggrin

Mad Max
Hero Member

« Reply #48 on: June 25, 2009, 09:16:17 AM »

Ще почакам да се появи некой фактолог да ти изЯсни какви чорапи нося "в действителност"  naughty
 biggrin

petko
Hero Member

« Reply #49 on: June 25, 2009, 09:21:09 AM »

razvodniavame temata  ,ma ..she nosish takiva veche ne si dete ,budi jena .damite nosiat chorapi s jartieri jenite chorapogashti kurvite pak takiva ama s dupki kato na serkme ,decata kato na futbolistite a tineidjurkite edni takiva de stigat amo do glezena

a faktologa neshta da go chyvam ne me interesyva po priatno mi e da si predstaviam,she mi razvali iliuziata  lol

Mad Max
Hero Member

« Reply #50 on: June 25, 2009, 09:29:16 AM »

Даваш ми наклон.. барем да имаше на кво  lol

petko
Hero Member

« Reply #51 on: October 01, 2009, 06:55:06 AM »

Та данди да ти дам ниакои предложениа ,много от тиах ниама да са приложими при теб ,но като чошек патил и препатил от такива сум пробвал кво ли не .първо се сприатели с тиах,ще ти е тръдно знам не си ловец ,не харесваш лова ,но опитаи.покажи им че и ти си човек ,за да ниамт впечатлението ,къв е тои въшлио ,ако искам ше му ги отрепа,на 15 август си откриват сезона наи често с чеверме ,ако има куде при теб или пък ,агнето от теб.не кмета да ти се обажда накараи ги те да ти се обаждат ,покажи им че те е ениа за тиахните кучета ,гончетата често остават да гониат до късно кажи им че ще ги вържеш и ще им се обадиш да доидат да си ги приберат,тва ако са ти приатели ,ако ти ги гърмиат им кажи че ше ги турсиат много.
За законовата страна ,кво да ти кажа те са много повече в крачка питаи ги кво и колко триабва да отстрелиат ,тругват за заек в торбата прасе ,,нещо дръго по закон са не повече от три гончета и то при лов за прасе ,на заек е забранено гончето ,сърна видиш ли да трепиат пак са вкрачка наи вероиатно,абе въобще има закво да се топиат,не ги заплашваи просто им го кажи когато ти кажат че по закон могат тва и тва,.и стиа джиесеми.
Обиасни им че твоето куче също е ценно кажи им че даже на изложба го караш ,нека не си мислиат че трепат ниакув помиар
обиасни им че ако стане сакатлък ще се разберете ниакак и че нищо ниама да спечелиат като ти убиат кучето ,много е важно да излиазат от афекта в които са испаднали ,като се успокоиат и те почват да мислиат по трезво ,аз имам предимство имам гончета за подариаване ,работещи по добре от техните поне на моиа терен и никога не се губиат
ниакои от кучетата в дръжината са мои други са оставиани през лиатото да се учат така хем моите кучета ги познават хем те свикват с тиах и добитък ,наи лесно мрат градските гончета (преполагам на адвоката са такива) купени за много пари отглевдани наи често по едно в малко тиасно пространство ,такова куче незнае как да се държи и с останалите гончета камо ли при среща с чобанско и наи жажното то ще приеме стадото ти като ловен обект ,тогава и неагресивно чобанско куче ще го сдави,ловните кучета триабва да се социализират с добитъка

пс имам един кладенец......ако знаеш що кости има там

petko
Hero Member

« Reply #52 on: October 01, 2009, 07:10:14 AM »

Голиамо героиство за тиах е да убиат вълк ,а тои почти неможе да се открие в повечето случаи го убиват на гечита при свински лов,ниакои мераклии си вадиат бележки за вреден дивеч ,тша им е задулжение до някуде ,ако имая нападнат и убито животно даи им го за стръв ,при мен идва един такъв ,ако пък е нападение от вълк има голиама вероиатност да се върне ,тогаз се и очаква слука ,казваи им куде има прасета после ше вземата от предната вечер да те питат как си що си навъртат ли се ,помагал сум и и да си носиат прасетата с кон

пп сега има едно кангалче подарък от един турчин ,беше идвал на лов и го питах може ли да ми намери работно такова от кошара ,чошека каза че познавал само един такъш чобанин ловували при него отиват предната вечер и му ползват кошарата за хижа носиат си иадене и пиене ,че и за него .кучетата му са давели иако гочета ,но никога не са си позволиавали да му ги трепиат ,впоследствие онзи започва да им ги отглежда .......хората могат да се разбират,незнам къв им е закона .от себе си знам че не тои може да накара хората да намериат консенсус
« Last Edit: October 01, 2009, 07:15:35 AM by petko » Logged

dandi
Hero Member

« Reply #53 on: October 04, 2009, 07:08:38 AM »

Петко,с теб и преди сме си говорили по въпроса за ловците.Вече не си спомням кога и къде,но това е без значение.
Тогава пак ми даде съвет,благадара ти и за тогава и за сега.Не харесвам бракониерството,тия дето не ловуват,а подлагат дивеча на разстрел.Уважавам ловците,тия дето се надхитрят с дивеча и си спазват правилата за ловуване.Нали от това идва и тръпката от лова,да преследваш дивеча и да го надхитриш,да знаеш къде минава,да знаеш къде и как да му хванш дирята,да подредеш правилно пусиите.......,а не нощем с бойния фар,с оптиките и карабините и буммм,то тъй и баба знае.
Ами мое куче няма застреляно засега,няма и отровено.На приятели да.Хващала съм гончета и в село и на овчарика,връзвала съм ги и съм ги гледала докато си ги потърсят,защото добре знам какво е да си загубиш куче.Оная година ,като ни тормозеше мечка и като ни отрепа куче,ловджии идваха на овчарника да помагат,да пазят.Е тя тогава не идваше,знаеш ,мечката "пасе" какво се случва там дето се храни,и като има движение не идва.С повечето ловци в ройона се познаваме,идвали са на овчарника на хапка и пиийка,гощавали сме ги,разбираме се за сега.Предупрещават ни като има лов и си връзваме кучетата дето ще направят беля.
Пък и като има лов в района няма от кво да пазят.
dandi
Hero Member

« Reply #54 on: October 04, 2009, 07:14:18 AM »

Преди години имаше лов от овчарника нагоре и бяхме вързали кучетата.Отмина лова и в неделя вечерта ги пуснахме.През ноща в едно дере слушаме лаят на място,квичене.....намерили бяха ранено прасе.Обадихме се да дойдат да си го приберат.После и на нас донесоха пай smile
Kastello
Jr. Member
**

« Reply #55 on: October 06, 2009, 13:49:37 PM »

Айде и аз да се включа в темата...
При нас може да се каже че няма кой знае какво разбирателство между двете страни.Един овчар от село  имаше 4 кучета една сутрин става двете застреляни..Съсед ловджия ги застрелял като се прибирал дето лежали на пътя.След време му дадохме едно кутре,мина се известно време и в една събота като имаше ловен излет и то замина(собственика обаче каза ч
Kastello
Jr. Member
**

« Reply #56 on: October 06, 2009, 14:10:50 PM »

e почти сигурен че са го откраднали защото това лято в едно съседно село се появи куче със същия цвят.Преди 8 години ловец от село уби една наша кучка ей тъй задето му излязла отпред.Тази година май месец пак ловец от село който има овце ама му ги пасат без кучета за да не търпи загуби хвърли 2 чувала с патешки фенери с отрова с цел да изтрови чакалите в района..и с това заминаха 2-3 краварски няколко домашни и около 10 чобански в т.ч. и едно от нашите кучета..
« Last Edit: October 06, 2009, 14:12:39 PM by Kastello » Logged
petko
Hero Member

« Reply #57 on: October 10, 2009, 19:53:26 PM »

Преди години имаше лов от овчарника нагоре и бяхме вързали кучетата.Отмина лова и в неделя вечерта ги пуснахме.През ноща в едно дере слушаме лаят на място,квичене.....намерили бяха ранено прасе.Обадихме се да дойдат да си го приберат.После и на нас донесоха пай smile
а бах ше им се обадиа ,аз немога ли lol,даже и паи няма им дам

petko
Hero Member

« Reply #58 on: October 12, 2009, 19:54:55 PM »

барем никои чакал не умриа ли бе....ебати ловджиата тои по прост и от чобанин.

а ниакога имаше лов с тровене и тва си е иазкуство маи

каква отрова ползва тоз серсем може си изтрови и овцете и такива съм виждал

Kastello
Jr. Member
**

« Reply #59 on: October 13, 2009, 14:23:17 PM »

И хищниците намаляха драстично ама верно много тъпо от негова страна да хвърли отрова на 200 м от последната селска къща...пък връх на простотията беше като  цяло село взеха да се съмняват че е той..отиде хвърли и в съседното село да разсее съмненията уж че цялата работа е на горското...а иначе отровата беше като бели кристалчета един ветеринар каза че се намира малко трудно и не е мн евтина Wink
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Print  

Jump to: