rex
|
 |
« Reply #90 on: December 09, 2011, 17:24:39 PM » |
|
Кара, мнението ми е, че нещата не трябва да се смесват. Бетоните са територия на хората и то гъсто населена територия. Там за добро или лошо трябва да се играе по техните правила, така мисля аз. При Данди работата е съвсем друга, мисля че нещата не трябва да се смесват - там територията е друга. Спомни си и вие самите колко пъти сте казвали, че примерно каракачанеца не е куче за апартамент, не е куче за верига. Това го казвам от гледната точка на собственик на куче в града, който нееднократно се е убеждавал, че не всеки харесва близостта с кучетата и какви са реакциите на нехаресване. И никой не е длъжен да се съобразява, ако си говорим реално. Съвсем друга тема е до колко това е морално и колко много наистина човек се отдалечава от природата. Но в крайна сметка така стоят нещата на този етап. На забързаните в ежедневието си хора е безпредметно да се прави "просветляване" на тема какво дават животните като приятел и спътник в живота. То който има нужда от такъв контак, си го търси и си го намира. На другите просто не трябва да се пречи. Аз поне не искам моя мерак да е за сметка на нечий да го кажем дискомфорт.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #91 on: December 09, 2011, 17:31:45 PM » |
|
Хората като цяло обичаме да мрънкаме и да сме недоволни от нещо  Винаги ще се намери някой на който да пречиш.....
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #92 on: December 10, 2011, 01:36:58 AM » |
|
rex, всъщност реално навсякъде се играе по правилата на хората. Независимо дали в бетоновата или растителна джунгли. Това което аз исках да кажа е, че независимо дали е в Ню Йорк, на Мурсалица, в джунглата на Гвинея, в пустинята Намиб или София, човек може да бъде както фиксиран в пъпа и егото си, така и отворен и балансиран към заобикалящият го свят. Въпрос на мая, култура, етика, потребност и жизнена позиция на индивида. А съответно и на сбора от индивиди какъвто е обществото.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Pagan_fire
|
 |
« Reply #93 on: December 10, 2011, 07:44:08 AM » |
|
Напълно съм съгласен,че винаги ще се намери на кого да пречиш. Да! Ако имах възможност бих заживял на тихо,спокойно,отдалечено място с песовете,но и това не е гаранция. Нов пример тези дни....в моето населено място почти всеки мъж разполага с пушка,което моментално го прави "ловец" . Та събрала се дружинка от "специалисти" и тъй като тук вече и един кьорав заек няма,решили да стрелят по кучетата на мой приятел,който също като мен се поотдели и гледа кучетата си малко извън селото....равносметката на другия ден,когато момчето отива да си нахрани кучетата е: две застреляни,едно осакатено,гърчещо се в агония(може би нарочно оставено,за да страда)."Честито да му е на момчето и на мерак и на всичко". Преди две години на откриването на ловния сезон,започна практика да се връзва куче за задния крак и го правиха на месо,за съжаление съм присъствал на такова събитие случайно докато карахме колела в гората. Говоря за отношението,хуманността,как тези случки се възприемат като забавление,тук слагам и кучешките борби,които при нас се провеждат също от познати за мен "крайно неприятни муцуни",боят се характеризира в това,че не е само борба или насъскване,а почти до смърт. Пак се разписах,но тук е мястото за споделяне,не само на хубавите моменти,а тази тема е най-мрачната. На всички е ясно това,което разказвам,предполагам,че има и още по-брутални сцени,но това аз съм видял и споделил тук. Не говоря за законодателство,правилата или отглеждане в градска среда,там е доста по-сложно на стопанин и куче. Обръщам внимание на тези ужасяващи случки,защото те не са в "парка" сред малките деца,а тук в една част от София,която гледа и работни кучета,но как аз да си ги опазя,като само ме чакат да направя кошарата и се започва с пакостите. Имам приятел,който гледа крави и той ме предупреди: Внимавай,на мен ми откраднаха две кучета,а едно го убиха.... Поздрави на всички и нека уважаваме постигнатото от другите хора.
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
Garu
|
 |
« Reply #94 on: February 23, 2012, 20:47:17 PM » |
|
Предполагам че ако се приеме закон за свободно притежаване на оръжие нещата може малко да се променят.Стрелят ти куче - е да ама не ти зная акъла и си носят последствията.То затова и определени хора пречат на такива закони да се прокарат.По са спокоини като само те са със зконно оръжие.Другото оръжие даже да е само за самозащита а не за лов е извън закона а с него и притежателя му.А иначе глупуста на съвременния човек е огромна.Но на дали ще е безкраина...Лакота наричат "цивилизованите" хора уашичу което значи алчните,тези които взимат най-доброто за себеси.Както беше оная приказка - и след мен потоп.
|
|
|
|
|
|
|
wildhorse_79
Newbie

|
 |
« Reply #95 on: February 15, 2013, 08:22:03 AM » |
|
 цезар ,,пеперудата,, както Наско го наричаше, отровен заради лична омраза  Хера ,,Каракитан,, отровена, пречеше на един че лае. Гета ,,тито,, и Караман ,,каракитан,, са в с.Маджарово при овчар.
|
|
|
|
|
|
|
wildhorse_79
Newbie

|
 |
« Reply #96 on: February 15, 2013, 08:24:36 AM » |
|
цезар има жив брат, така 4е надеждата ми е да получа кученца от него,дано да стане
|
|
|
|
|
|
|
gragomirstoikov
|
 |
« Reply #97 on: August 22, 2013, 14:57:58 PM » |
|
С огромно съжаление собщавам че от днес Кита не е между живите кучета 
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #99 on: August 22, 2013, 15:17:19 PM » |
|
Как се е случило?
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #100 on: February 04, 2014, 16:06:54 PM » |
|
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #101 on: March 11, 2015, 19:31:29 PM » |
|
Отново ОТРОВА. Отново загинали работни Каракачански кучета! Имало е всякакви идиотщини през годините, но това бие всичко до момента. Думите са излишни... Подробности в линка: http://balkani.org/poisoning-livestock-guarding-dogs-and-wild-animals-pirin/
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #102 on: March 11, 2015, 19:41:30 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #103 on: March 11, 2015, 20:00:25 PM » |
|
Какво може да се каже - "Прост народ, слаба държава". Нямам думи.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #104 on: March 11, 2015, 20:06:03 PM » |
|
Аз се учудвам на бездействието на институциите,а че има малоумни хора е ясно....
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
|