karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #30 on: April 29, 2009, 21:26:45 PM » |
|
а, брат му на Брад пит - усещам, че тука става дума за мене. мисля, че достатъчно хора от МАКК вече ме познават. и много от МОКК също. и, ако не ти е ясно - звездата ми е изгряла не заради и покрай МАКК. но позицията на моите колеги (смея да кажа и приятели) напълно покрива моята - всичко да се прави съгласно писаните закони в държавата. и, понеже и аз и стопаните, които представлявам - са силно потърпевши именно заради лайната, които, предполагам, твои любимци осраха - предпочитам аз да ги изям, но нещата да си легнат на място. освен това - това, което направих в министерството беше единственото, което можеше да се каже за лайносерската работа на тихомирчетата и началниците им от политбюро на БСП. не може и няма да се краде безкрай и безнаказано! смятай, че наистина все още нищо не е приключено. това ти го казвам като човек, който не мисли да отмъщава - а, като човек, който няма да позволи да го правят на глупак. за щастие - в другите развъдни сдружения също има доблестни хора, които няма да оставят силистренската комунистическа шайка да си разиграва коня на воля. толкоз от мен. и, нека на всички да е ясно, че ако трябва именно АРМАПБ ще се занимава с администрацията на развъждането на кучетата и ще помага с всичкия си ресурс на колегите от МАКК, за да имаме истински породисти животни в България. стига помияри-тихомирчета.
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
|
« Reply #31 on: April 29, 2009, 21:35:00 PM » |
|
а, брат му на Брад пит - усещам, че тука става дума за мене. мисля, че достатъчно хора от МАКК вече ме познават. и много от МОКК също. и, ако не ти е ясно - звездата ми е изгряла не заради и покрай МАКК. но позицията на моите колеги (смея да кажа и приятели) напълно покрива моята - всичко да се прави съгласно писаните закони в държавата. и, понеже и аз и стопаните, които представлявам - са силно потърпевши именно заради лайната, които, предполагам, твои любимци осраха - предпочитам аз да ги изям, но нещата да си легнат на място. освен това - това, което направих в министерството беше единственото, което можеше да се каже за лайносерската работа на тихомирчетата и началниците им от политбюро на БСП. не може и няма да се краде безкрай и безнаказано! смятай, че наистина все още нищо не е приключено. това ти го казвам като човек, който не мисли да отмъщава - а, като човек, който няма да позволи да го правят на глупак. за щастие - в другите развъдни сдружения също има доблестни хора, които няма да оставят силистренската комунистическа шайка да си разиграва коня на воля. толкоз от мен. и, нека на всички да е ясно, че ако трябва именно АРМАПБ ще се занимава с администрацията на развъждането на кучетата и ще помага с всичкия си ресурс на колегите от МАКК, за да имаме истински породисти животни в България. стига помияри-тихомирчета.
Какво е това АРМАПБ ?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #32 on: April 30, 2009, 09:06:40 AM » |
|
и ще помага с всичкия си ресурс на колегите от МАКК, за да имаме истински породисти животни в България. стига помияри-тихомирчета.
Е тука вече заприличахте на бокаджии. До вчера бяхте едно, всичките ви кучетата бяха породисти, сега вече половината станаха помияри-тихомирчета. Дайте го малко по-сериозно.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #33 on: April 30, 2009, 09:58:53 AM » |
|
vano, karakardam мисля, че сезира действията по подмяна на ценности и породност извършвана от въпросните асоциации управлявани от господата. Тук http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,315.0.html бе изнесена информация по случая със "силистренските" асоциации наскоро създадени с основна цел усвояване на субсидии.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #34 on: April 30, 2009, 15:22:42 PM » |
|
Какво е това АРМАПБ ?
Асоциация за развъждане на местни-автохтонни породи в България
|
|
|
|
|
|
|
karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #35 on: April 30, 2009, 20:28:19 PM » |
|
само едно малко уточнение за незнаещите - в периода на 2007 -08 бяха създадени 3 развъдни организации, които дублират изцяло дейността на вече създадени такива. за лиценза за дъбенската овца беше окрадена развъдната програма на десимир неделчев, който е главен експерт овцевъдство в неудобната АРМАПБ. другата организация на зооинженерите включва най-големите популации селскостопански животни - на черношарената и кафявата порода говеда и на черноглавата и млечната популация овце. всички досега регистрирани животни от тези няколко породи (каракачанска, медночервена, дъбенска и реплянска овца, каракачанското куче, по-горе посочените породи) бяха служебно прехвърлени от държавните селекционни центрове към тези 3 нови организации. и, познайте кой е новият председател на организацията на зооинженерите? Казва се Костадин Желев!!!!!! бившият директор на Изпълнителната Агенция по Селекция и Репродукция. нека някой да ме убеди в искреността и загрижеността на политкомисаря за развъждането и усъвършенстването на породите в България.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #36 on: May 01, 2009, 13:46:37 PM » |
|
Каракардаме,да питам нещо Колеги,които отглеждат среднородопски овце и кандидатстват за каквито и да е плащания,за да се здобият със сертификати или догавори за селекция,трябва да ходят в Силистра,това било единственото място където се издава документ за такава порода .Имат ли гореспоменатите общо с това?
|
|
|
|
|
|
|
karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #37 on: May 07, 2009, 22:18:37 PM » |
|
Наскоро разбрах, че имат. Въпросната организация на зооинженерите се е сдобила с разрешение за развъждане на такава порода (сериозните учени се смеят като чуят за среднородопска овца). Това си е поредното прегазване на закона от комунистическо-доганската шайка паричколапачи. едва ли е нужноп да казвам подробности по това, че за да имаш разрешение за развъждане на една порода - трябва да има налично издадено патентно свидетелство за нея, а от там и притежателя на свидетелството трябва да го е предоставил за ползване. За сакарската и Среднородопска овца патенти няма. но има възможност да се точат държавни фондове и светла бъчваропва доволно споделя тези фондове с тихомирчетата от силистра. това е. за патента на МАКК, МОКК или БФК - ще си каже най-добре патентно ведомство, чиито чиновници нямат нашите емоции - тре просто посочват, че патента е на БФК.
|
|
|
|
|
|
|
karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #38 on: June 02, 2009, 21:32:36 PM » |
|
не съм мно0го сигурен, четук е мястото на това съобщение и моля администратора да го сложи, където трябва. така - сега за лицензите на т.нар. СРЕДНОПОРОДНИ овце. към тях сопада всичко, дето няма ясна разлика в конституция, продуктивност, типичност. тези животни се развъждат съгласно вижданията на всеки стопанин - нито кочове се избират, нито се подбират животни, нито има някаква насоченост за типизиране на едно или друго качество. така, заради събирането на селекционни такси от колкото се може повече стопани, бяха нароени хиляди породисти животни от безпородни стада. отговорността е на тези, дето надробиха попарата - едва ли ще я сърбат още дълго.... но стопаните бяха подлъгани,м че ще успеят да вземат сериозни субсидии срещу документи за селекционен контрол и произход. наскоро стана известно, че разрешителни за тези породи не са издавани на частната силистренска групировка, така, че всички документи носещи техния печат са незаконни. по същия начин са незаконно събирани такси за селекция. в скоро време очакваме, че ще има произнасяне и на правните органи, защото подадохме сигнал за злоупотреба и закононарушение до министъра - негова ще е отговорността ако всичко отново се потули. трябва на всички да е ясно, че един сигнал до еврокомисията можеше да блокира плащането на жизненоважни за българските стопани средства. може буи в едно бъдещо време ще бъдат направени проверки за какво се дават пари, и не дай бноже да се научи изтината - доста сериозна глоба ще отнесем. така, че - засега документи, легитимни за среднопородни овце може да издава единствено държавната служба за селекция. п.с. Среднопородни са Средно старопланинската овца - всичко дето е от ботевград до мъглиж е такова. Среднородопска овца - всичко овче по родопите, дето не е цигай или от други отличими породи е среднородопско. включва и дялове от рила и пирин, доколкото за там никой не се сети да измисли среднопиринска или среднорилска овца. Сакарска овца - едно изчезнало, за съжаление животно, което отдавна всички по сакара споменават в минало време. Котленска овца - съвсем непознат за науката овчи клон. просто в котел един двама завъдиха овце и.... та, това е за развъждането на овцете. няма да се учудя ако в скоро време случим на някоя нова аборигенна порода пастирски, пасищни, северопизточнобългарски, дунавскоплевенски или каквито се сетите зъбльовци. само трябва да замирише малко на пари и гледайте какво става.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #39 on: June 03, 2009, 10:44:16 AM » |
|
Писна ми!!! От няколко седмици съм свидетел на безконечната мерзост и безочие! От всичко на света най-много мразя дебелоочието в името на безчестието! Г-н Русев от Варна, изявяващ се из форумите като „Караман” и явяващ се говорител на сегашната МОКК, сипе помия върху името ми, върху мои (а и негови бивши) приятели и познати, върху МАКК! До сега ако съм премълчавал или съм потискал в себе си факти и истини в името на „бившето ни приятелство” (ако такова нещо съществува), то сега съм длъжен да говоря в името на истината и честта!!! Да! Аз съм преподавател в Аграрен Университет в Пловдив. Ветеринарен лекар съм, занимавам се активно с научна и преподавателска дейност в сферата на животновъдството. Но, никъде – нито сред хората, нито сред животните, съм срещал такава злоба и безочлива наглост каквато няколко субекта пишещи из кучкарските форуми демонстрират! Най-напред ме упрекват в истинността на отчета, който бях публикувал в е-нет пространството преди време касаеща МАКК – Стара Загора. Ето ви го в пълната му точност и коректност, като ще си позволя и някои коментари за по-голяма яснота!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #40 on: June 03, 2009, 10:54:22 AM » |
|
Най напред искам да изясня нещо – нали г-дата от настоящата МОКК, на делото в Окръжен съд Ст. Загора твърдят, че аз не съм бил никога член на Управителният съвет на МАКК – Ст. Загора!!! Много странно, защото преди повече от половин година, искат някакъв си отчет за събран членски внос от мен! Как така – хем не съм никакъв, хем се иска отчет за някакви си пари от мен – Глупост № 1! Същият г-н Русев беше на едно въпросно Общо събрание в Ст. Загора и много добре знае че бях избран, в Управителния съвет – дори самият той гласува там. Има Протокол от тогава за опресняване на паметта!!! Следва Глупост № 2 (прощавайте, Наглост) – г-дата от МОКК искат от мен отчет от 2004 година! Аз съм започнал да събирам средства от дата 09.03.2006 г.! В отчета си съм заявил, че за периода преди тази дата при мен не е постъпила никаква информация нито за направените разходи, нито за приходите от тогава действащият председател – С. Стоев. Да не говорим, че самият той никога не е плащал членски внос! Това обаче не пречи на настървените г-да, да искат и това което самите те не знаят къде да го търсят! Или пък, много добре знаят но така им изнася! Същият г-н Русев, днес плахо изказва мнение че „при него (Вучков) ще бъде по-трудно” (да се изкрънкат пари)! Защо, си мислите вие!? Ами много просто – първо: хем не съм никой в МАКК, пък в същото време се сипят обвинения в злоупотреби! И второ, нали не забравяте г-н Русев, че за всичко има разходни ордери и оправдателни документи на лицата получили известни суми! Вие, г-н Русев, на кой сте плащал членския си внос за 2007 г. и как сте регистрирали своя развъдник „Боляр”!? Общо взето, непредубедения читател си мисли – не съществува такава безмерна глупост – просто така си мислите!!! В този ред на мисли - ето ви копия и от още няколко документа от и до определени лица – познати на всички вас!! Защо за Бога, щом съм „никой” ще пращам пари и ще приемам пари на каса!? Що ми трябва този зор!? Протокол от събран членски внос от членове на МАКК от гр.Силистра изпратен ми лично от Тихомир Кунев към момента председател на МОКК! В същия този протокол се вижда че г-н Ст. Николов си е платил надлежно членския си внос за 2006 година, пък на делото заведено от нас в ОС Ст. Загора същият като свидетел, заяви че не бил плащал членски внос! Странна логика! По скоро няма такава!! Следващото е копие от разходен ордер с прикрепена пощенска разписка за изпратени пари от касата на МАКК за Св. Стоев! За разходването им става въпрос и в отчета а и по надолу.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #41 on: June 03, 2009, 10:55:58 AM » |
|
Г-н Русев, с парите изпратени до Св. Стоев на 13.07.2007 г. трябваше да се закупи минерална вода и консумация на въпросното Общо събрание в Ст. Загора, но….. вие помните ли какво се съобщи от тогавашния председател С. Стоев на уважаемите членове – ще перифразирам: „Буса се повредил и ще закъснее с доставката!!!” Вие дочакахте ли я въпросната доставка!? Няма оправдателни документи за случая!! И друго – парите от пощенски запис 08.08.2007. до г-н Стоев, като как ще се оправдаят, след като по думите, които е споделил и пред Атила Седефчев, щели да послужат за купуване на куче от породата Курцхаар за подарък на човек, който щял да помогне при регистрацията на МАКК като земеделски производител!? Няма що – героизъм! И така – всичко това (а и още много друго) е депозирано при: Председателя на МОКК – Т. Кунев, Икономическа Полиция, Частна нотариална кантора, Окръжен съд - Ст. Загора, и е обнародвано за по-голяма прозрачност в интернет! Готов съм да го представя пред всеки заинтересуван, без да се притеснявам, защото знам, че това е Истината! И на края – нека съда да реши на чия страна е правдата – дела ще има до дупка, колкото и да не им се иска на някои хора! Ние от МАКК сме решени да представим тук пред всички четящи този форум фактите, такива каквито са! Нека всеки сам за себе си намери своята истина – успех!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #42 on: June 04, 2009, 08:11:03 AM » |
|
Отстоявам думите си и твърдя че в публикувания от мен отчет няма нищо невярно!!! Г-н Русев определя този отчет като "фалшив", и сега обърна лопата - виждате ли занимаваме се с дребни нещица - 50 - 100 лв! Г-н Русев, твърдо искам да попитам и искам да ми дадете отговор независимо къде пишете из форумите - 1. Кое от изложеното в отчета е фалшиво? Оправдателните документи които има, подписани от хора, които дават лъжливи свидетелски показания, ли?! 2. Вие лично, (след като аз не съм бил според вас никога член на УС на МАКК - Ст. Загора) виждали ли сте въобще някога направен отчет от тогавашния председател? Не за 50 лв, за 50 стотинки изразходвани или приети на каса?
Това едно. Г-н Русев газите леко в води които не познавате! Споменавате някъде за ОС събрание в Ст. Загора от 14.07.2007 и какво било дискутирано там и какво било гласувано! Хайде сега бъдете така любезен и вижте в мойто "фалшиво отчетче" какво е написано за двамата господа които бяха тогава на въпросното събрание, но едва тогава заявиха желание да станат членове! Това обаче прави ли ги пълноправни членове с право на глас в Общо събрание!? Отговора е не! Но гласуваха ли тези хора - гласуваха! Ха сега като се извадят тези два гласа, поумувайте малко как щяха да се развият събитията тогава според всички гласувани решения!!! Навярно си спомняте, че при някои гласувания ставаше въпрос за един глас! Така че кротко - не газете толкоз смело, че има подводни камъни! Пък и друго - за какво въобще Общо събрание говорим след като от свидетелските показания от вашите свидетели по делото заведено от нас в ОС - Ст. Загора, едва ли не става ясно че видите ли МАКК Ст. Загора не е била никаква действаща организация до скоро!? Нали това бяха твърденията на тримата ви свидетели - припомнете си този факт!!! В крайна сметка решете имало ли е преди действаща МАКК или тя става такава откакто я покръстихте на МОКК - много важен въпрос, който вие тълкувате както ви изнася! Според вас аз дори не съм член нито на старата МАКК, нито пък на съвременното творение МОКК, пък видите ли търсите ме да съм си бил "платил"? Много странна логика!!! Още по странното е че не само че не съм бил член нито на МАКК, нито на МОКК, но това не пречи да бъда изключен на събирането в Добрич, където на въпросния списък с членове не ме бяха записали! Е това вече е връхчето на сладоледа!
|
|
« Last Edit: June 04, 2009, 08:29:52 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
IOAN
Newbie
|
|
« Reply #43 on: June 11, 2009, 19:38:16 PM » |
|
21 Защото пътищата на човека са пред очите на Господа, И Той внимателно измерва всичките му пътеки. 22 Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан. 23 Той ще умре от своето отказване от поука; И от голямото си безумие ще се заблуди.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #44 on: June 12, 2009, 07:55:53 AM » |
|
Абсолютно съм съгласен - един е съдника и той вижда всичко!!!
|
|
|
|
|
|
|
|