Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. October 23, 2020, 13:48:18 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 25
  Print  
Author Topic: Проблеми на българското животновъдство  (Read 119285 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #30 on: November 08, 2009, 15:49:38 PM »

da tochno kat napusnjavascript:void(0);atite kone ,mejdu drugoto i takiva imam ama celia tabun e sbirshatin ot takiva kato men poniakoga ne gi vijdame s meseci shtoto povecheto si imat po edno jivotno za rabota ,i slushai seir ,veche ima kone za koito nikoi nemoje da kaje na koi sa tolkoz otdavna ne sa si vijdali kobilata che dori da e rodila malkoto e izrasnalo

a da pratia proveriavasht da si pishe markite ,shte mi se da mojeh ,goliam seir she pada

pp edin put doide edno mlado i kakto si pisheshe zaspa  lol,bil na prikazkite prednata vecher .koi li kolega go otnese
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
kennel Kyurenitsa
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 886WWW
« Reply #31 on: November 08, 2009, 17:46:35 PM »

Тази вечер ми се обадиха -ветиринаря.Утре сутрин проверка-овца по овца.
Добре ,то това  е вече сигурно 8-мия път затова лято.
Друга ми е мисълта.Пуснали сме кочовете на 1.08,това значи че овцете след месец ще започнат до се агнят.
Редно ли е по това време на годината да се провят тия проверки?Като ти се брактисат половината овце кел файда от тия проверки.
Данди споко няма да мачкат животните, имат три дни да засекат броя по всички стада заради системата скоро ще плащат.
за овце- 15 плюс 15 лв.
за говеда по 105лв на брой над 6м. при референтна дата.

Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
kennel Kyurenitsa
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 886WWW
« Reply #32 on: November 09, 2009, 14:28:32 PM »


   Пени Ботева: Животновъдите са недоволни от бюджет 2010 г. и ще излязат на протести през януари
09 ноември 2009 | 09:48 | Агенция "Фокус"
София. Животновъдите в страната са недоволни от планирания размер на националните плащания за 2010 г. и най-вероятно ще протестират след Нова година, каза председателят на Съюза на животновъдите в България Пени Ботева в интервю за Агенция „Фокус”.
„След последните обиколки, които бяха направени в страната, недоволните колеги са доста и всички са настроени за протестни действия. Просто в момента ситуацията е такава, че бюджетът, който се определя на този етап за 2010 г., е много по-малък от този за 2009 г. За de minimis се отделят много по-малко пари и изобщо средствата ще отиват повече за администрацията на министерството, отколкото за животновъдите в България”, обясни тя.
На въпрос доколко са сериозни намеренията за протести, Ботева каза: „В момента си мисля, че министерството и Държавен фонд „Земеделие” ще залъжат животновъдите малко с тези 61 млн. лв., които ще бъдат платени през декември, ако това стане изобщо. Но ако не бъдат разплатени, със сигурност хората ще излязат на протести и точно затова мисля, че настройката за момента за протести е до изчакването на тези пари. Но през януари и февруари следващата година – след Коледа и Нова година ще има протести, хората просто няма да има с какво да хранят животните”.
„За тези 100 дни освен да правят проверки или да станат адски недостъпни, друго не стана. Ние не искаме да се направи нещо за 100 дни, но не може в момента бюджетът да се определя и той да е недостатъчен за нещо, което е приоритет на новото правителство. Аз гарантирам, че януари или най-късно февруари хората ще са излезли на протести. Те просто няма какво да правят в момента. Наистина са на последни издихания. И министърът по време на парламентарна комисия се оправда, че финансовият министър го попитал откъде да вземе парите – от детските градини ли, за да ги прехвърли към нас. Според нас може да ги вземе от други браншове. В крайна сметка той е министър на земеделието и храните – трябва да защитава нашите позиции, ние не може да мислим за детските градини или пък за учителите – ние сме бранш, който трябва да защитава собствения си бюджет. И ако той не може да му каже откъде да ги вземе, да отидем ние да му кажем. Мисля, че в момента министърът е много кротък и не знам на какво се отдава това”, каза Ботева.
: фокус Галина ДИМОВА
Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
Ina
Full Member
***
Posts: 155


master of puppets


« Reply #33 on: November 25, 2009, 13:41:40 PM »

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/11/25/po-104-lv-subsidirat-edriia-rogat-dobityk-po-28-lv-drebniia.81413
Logged

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #34 on: April 14, 2010, 01:47:45 AM »

14 април (сряда) 13.00
Пресконференция в БТА    

"Селекцията в животновъдството ще оцелее! Кой в действителност има интерес тя да бъде унищожена?"

Организатори: Развъдни асоциации за породи животни

 excl Пресконференцията ще се излъчва на живо по интернет на сайта на БТА! http://bta.bg/site/bg/html/03services.shtml
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #35 on: April 14, 2010, 16:13:46 PM »

 no no no confused
Logged
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #36 on: April 14, 2010, 19:57:09 PM »

Има ли някъде запис от предаването?
Logged

karakardam
Jr. Member
**
Posts: 89


« Reply #37 on: April 15, 2010, 04:35:00 AM »

Ами няма. То, и журналисти нямаше. Но Аврам Петков дойде, за да ни каже, че КК няма, ама едно време Желев го признал ей така - за кефа си. Иначе има декларация, която е връчена на министър Найденов и чакаме отговор. ето такава е тази декларация:

                  ДО
                               Д-р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ
                                                                        МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
 
                  Копие:
                                                                        Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
                   МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Р.БЪЛГАРИЯ
Д Е К Л А Р А Ц И Я


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
   
На 08 април в БТА беше организирана пресконференция от Бойко Синапов-председател на НАЖБ, Костадин Желев-председател на БНОЗРПСЖ, Богдан Кендеров-председател на НАРР, Петър Чапкънов-председател на АРКПБ, Михаил Тачев-член на УС на НАЖБ, във връзка с неправилни, непрозрачни и вредни действия от страна на държавната ИАСРЖ и конкретно от нейния директор доц. Васил Николов, към развъдните организации.

С настоящата декларация изразяваме остро своето възмущение от изнесеното пред медиите и искаме да опровергаем казаното от участниците в пресконференцията.

В тази връзка НАСТОЯВАМЕ:
•   спешно да се изнесат всички факти, свързани с финансирането на развъдните сдружения от 2007 година досега, включително и заключенията от извършената проверка на работата на Костадин Желев и ИАСРЖ, разпоредена от бившия зам. министър Светла Бъчварова, която проверка още през 2007 година констатира масово източване на държавни средства от ДФ „Земеделие” за вписани в регистри за генофонд всякакви безпородни и неконтролирани животни!
•   Публично да се оповести как стана възможно, в абсолютен разрез със Закона за конфликт на интереси,  проф К.Желев месец след изгонването си от ИАСРЖ да стане председател на БНОЗРПСЖ – организация, получила щедро финансиране още в годината на създаването си от назначена от зам.министър С.Бъчварова комисия, участници в която са вездесъщия проф.Желев и 3 от членове на УС на  тази организация.
•   Публично да се представи доклада до министър В. Цветанов (с който ние разполагаме),  констатиращ фрапиращите нарушения на К. Желев, докато е бил директор и да се обясни какви са действията на МЗХ за овъзмездяване на щетите.
•   Публично да се извести какви са били бюджетите на ИАСРЖ до декември 2008г. и какви възнаграждения е получавал К. Желев като директор. Тези данни да бъдат сравнени с общия бюджет, с който се подпомагаха развъдните сдружения по „негово” време.
•   Публично да ни отговорите какво са свършили МЗХ и ДФЗ по възстановяването на неправомерно дадени средства на развъдно сдружение без лиценз през 2008, в което член на УС е съпругът на тогавашната зам.министър Бъчварова и на ферми в системата на НЦАН, чийто председател е също зам.министър Бъчварова.
•   Публично да отговорите има ли нарушение на подпомагането на породи животни, които са извън риск по мярка 214 на ПРСР;
•   Да ни бъде отговорено дали е разпореждана проверка на дейността на ИАСРЖ от новото ръководство на МЗХ и ако има разпоредена такава, какви мерки е предприело министерството по направените в нея констатации.

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

За първи път, през последните 20 години, развъдната работа в страната има възможност да бъде поставена на устойчива основа. За първи път имаме обективен диалог с държавни служители, които познават специфичността на развъждането. За първи път виждаме решимост да се пресекат порочните практики на облагодетелстване на едни организации пред други. За първи път ясно се разделят функциите и отговорностите на държавна служба и неправителствени организации, като се установява реална възможност за партньорство и взаимодействие. Този процес не бива да бъде прекъсван, нито променян като посока.

Развъждането винаги се е вършило от хора с морал и вътрешна убеденост от ползата на това, което правим. Не можем да останем безучастни, когато група безпринципни мошеници и некадърни развъдчици хвърлят петно върху работата на толкова специалисти и откровено искат закриването на една служба с единствената цел евтина приватизация на нейния материален фонд и личното си безпроблемно облагодетелстване.

Неправителствените организации винаги са били коректив за некоректното поведение на държавните служители. Декларираме, че ще бъдем този коректив и в бъдеще, и няма да подминем нито един опит за опорочаване на усилията на поколения специалисти. Нашата позиция ние ще изразим публично на нарочна пресконференция на 14.04.2010 г в БТА.
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #38 on: April 20, 2010, 22:06:49 PM »

Развъдни организации трябва да връщат близо 1 млн. лв. субсидии

20 април 2010
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=515989
28 развъдни организации имат да връщат близо 1 милион лева от изплатената им субсидия от държавата, съобщи Васил Николов, директор на агенцията по селекция и репродукция на животновъдството към земеделското министерство. Проверки на ведомството са установили, че повечето развъдни организации не са изпълнили дейностите, за които са им били отпуснати парите. От земеделското министерство са категорични, че нивото на развъдния бранш у нас е изключително ниско и страната ни вече е изцяло зависима от внос на животински генетичен материал.

Ежегодната субсидия за развъдните организации е в размер на 6,7 милиона лева. От тях миналата година са били усвоени 2 милиона лева, от които близо половината са били похарчени неправомерно и сега организациите трябва да ги върнат в Министерството на земеделието, обясни Васил Николов. Трябва да върнат 885500 лв., каза той.

С влезлите в сила промени в закона за животновъдството ще се засили контролът върху развъдните организации и няма да се допуска една организация да развъжда повече от един вид животни, обясниха от министерство. За пример Николов посочи Националната организация на зооиженерите, която работи с два вида животни. „Четири породи от два вида – черно-шарено говедо, кафяво говедо, черноглава плевенска овца и синтетична овца. Кажете ми каква е връзката между черноглавата плевенска овца с черно-шареното говедо? Че са шарени, нали”, каза Николов.

За около 20 години подходящите за развъждане крави у нас са намалели двойно до по-малко от 350 хиляди крави. За периода биковете в станциите за изкуствено осеменяване от 337 са намалели до 18.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
karakardam
Jr. Member
**
Posts: 89


« Reply #39 on: April 20, 2010, 22:22:03 PM »

а днес министъра или неговите подопечни се очакваха да отговорят на поисканото в Декларацията.... ей, тва да си политик и да си губиш времето с вид на неотложна заетост, си е направо майсторлък...
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #40 on: April 20, 2010, 22:27:51 PM »

Обявената за днес пресконференция в МЗХ е била доста кратка - ot 12.30 do 13.00ч. Казано е само това, което са искали да кажат. Nothing more, nothing less.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #41 on: May 12, 2010, 12:23:00 PM »

Една статия от вчерашната преса коментираща приетите промени в Закона за животновъдството.

Има ли порода "българско магаре"
Как един закон помага редките животни у нас да станат още по-редки


автор: Марин Божков
в-к "СЕГА" 11 май 2010г.

Старата мъдрост на Тодор Живков "Тази година полупроводници, догодина - цели проводници" придоби внезапно нов живот чрез промени в Закона за животновъдството. На пръв поглед новите текстове имат благородната цел да внесат ред и работещи механизми в отглеждането на селскостопански животни. Само че "експертите" - както от комисията по земеделие в Народното събрание, така и от Министерството на земеделието и горите, се пообъркаха в представите си за видовете добитък...

цялата статия можете да прочетете тук >>> http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5800&sectionid=5&id=0001201
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #42 on: August 20, 2010, 13:44:31 PM »

ЕЕеййй,ще ликвидират и малкото останали крави по селата.
В село преди 3 години имаше 82 крави(80 жители сме) и 130 овце(без нашите)
Сега има 4 крави и 25 овце.И собсвениците на тия крави(възрастни хора) са подписали млечни квоти.Пътьом им изкупуваха млякото ,обаче миналата сутрин шофьора на млекарката каза че.... край,оводнено било(при проверките това не е установено).
И сега няма къде да си дават млякото,няма да си изпълнят и квотите,оттам ще има и санкции.И на кой да се оплачат,кой ще им обърне внимание за 4 крави noВместо да си подпомагат домакинствата ,че пенсиите за ток и лекарства не стигат,ще трябва и да плащат,че какво са виновни тия хорица.Снощи ме молят-Докарайте овцете тука,даваме ви ливадите да пасете,ще заградим картофите да не ви пречат,та с вашето мляко да карате на мандрата и нашето.Да обаче овцете се доят още няколко дни и после ги пресушаваме.Та и тая не става no
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #43 on: October 02, 2010, 23:35:15 PM »

Сагата в ДФЗ продължава с прокуратура и поредна некомпетентност на ръководни кадри...  no
http://frognews.bg/news_27359/DPS_prevze_pak_fond_Zemedelie_prokuraturata_pogna_shefa_mu/

Да му мислят българските земеделски производители.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 2582


мераклията


« Reply #44 on: October 28, 2010, 18:48:56 PM »

Неприятната реалност-все повече бг животновъди ликвидират животните си и се преориентират в др сфери no
Вместо да си ядем наша продукция и да се стимулират тези хора те ги затриват-такава тъпотия няма никъде excl
http://vbox7.com/play:75e8aaa4
Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 25
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM