Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. October 23, 2020, 13:54:56 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
  Print  
Author Topic: Проблеми на българското животновъдство  (Read 119286 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #45 on: October 28, 2010, 19:20:58 PM »

Как няма да ликвидират,то от проблеми нищо повече няма в животновъдството в днешни дни.
Пък и сега им изкупуват стадата(овце) на що годе добра цена комшиите -румънци и турци.Много стада ще заминат за клане кажи речи дни преди агнилната кампания,защото стопаните им не издържат.А и като им ги вземат на куп предпочитат да се отърват от стоката ,отколкото да я обрекат на глад през зимата.

Това е тъжната реалност no
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #46 on: October 28, 2010, 19:32:42 PM »

Един от абсурдите no
Преди 2-3 години почти ни задължаваха да вземаме общински пасища под наем.Отиваш да подаваш документи за субсидии и ти очертават и общински пасища в общинската служба по земеделие.
Та един приятел отишъл да си види пасището и гледа noобрасло с елхички по 2 метра и рекъл да го чисти(нали има изисквания).Но дошли горските и го глобили.Отказал се да чисти за да не последва нова глоба,предупреден бил.
Дошли му на проверка-пасището непочистено.Санкция.
Пари от субсидии не взел,но има да дава.И това е масово явление.
Та не стоката си ще продаваме,а и покривите над главите си.Така излиза.
« Last Edit: October 28, 2010, 19:33:46 PM by dandi » Logged
DonKrasi
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 2582


мераклията


« Reply #47 on: October 28, 2010, 19:40:45 PM »

Еми то какво излиза и така зле и инак зле,а средно няма,вариантите са само два no
Освен да ги научи да ядът кората или да бръстят,въпреки,че не знам овце да бръстят ама...

П.П. Май единственият изход е да избере по-малката глоба no
Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
ТИТО
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 619« Reply #48 on: November 24, 2010, 23:29:31 PM »

Проблеми в БГ -животновъдството ли? - ААааааааааааа няма такова нещо .Всичко ни е ок.САмо дето животновъдство имаше допреди да го унищожи демокрацията.Сега в момента положението е плачевно. НЕ виждам и никаква светлина в тунела да ви кажа....
Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #49 on: November 27, 2010, 01:38:33 AM »

Втаса съвсем българското земеделие с такива кадри...
и още ще има да втасва до пълно вкисване.  no
-----------------------------------------------
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=626755
Потвърдиха се съмненията за фалшивата диплома на Калина Илиева

------------------------------------------------
"Калина нямала диплома и за бакалавър...

Възможно е блокиране на програмата за развитие на селските райони и пълен одит на фонд "Земеделие"

Това е невероятен скандал за България, кабинетът измами ЕК за шефката на ДФ "Земеделие". Назначението на Калина Илиева се съгласува с Европейската комисия, което означава, че българската държава е излъгала. Вече не е интересна "ретроспекцията" на назначаването й за изпълнителен директор, а какво причинява фактът на държавата. Това заяви за ДУМА лидерът на Младежкото обединение в БСП и член на ИБ на НС Явор Гечев, който пръв зададе въпросите за загубените пари по САПАРД и квалификацията на Илиева.
В. "168 ч." съобщи, че е получил официално писмо от Висшия институт по техника и икономика в Берлин. От документа се разбра, че в Германия разследват Калина Илиева за фалшифициране на диплома. Има подозрения, че тя собственоръчно е подправила подписа на президента на висшето училище проф. Михаел Хайне. Пресаташето на института заявява, че Илиева не само че няма магистърска степен от учебното заведение, но е била изключена, защото \"никога не е положила изпит\". Висшият институт по техника и икономика в Берлин ще информира за \"извършеното престъпление\" министрите на образованието и правосъдието в България и Германия.
Ситуацията е абсурдна, коментира Гечев и обясни процедурата по назначаването. Министърът на замеделието предлага на премиера назначаването на изпълнителен директор на ДФ \"Земеделие\", а той - на ЕК. Абсурдността е в това, че Комисията не проверява квалификацията и дипломите на кандидата, защото в ЕС се работи така - натоварват с доверие и с отговорност всяка държава сама да направи подбора, заяви Гечев.
Не изключвам премиерът да е знаел, че тя няма необходимия ценз, каза Гечев. Той припомни публично известната приятелска връзка на Борисов с бащата на Илиева Иван Илиев, шеф на столичната пожарна.
След разобличаващото съобщение от Берлин е любопитно дали тя въобще има диплом за каквото и да е висше образование, чудят се наблюдатели. Фалшива се оказва цялата официална биография на бившата шефка на фонд \"Земеделие\", след като и от \"Дойче банк рисърч\" обявиха, че Илиева не фигурира в базата им от данни и никой не е чувал за \"проекта\" й \"Световната икономическа интеграция и бедността\", на който тя твърди, че вписана като ръководител.
Личното ми съмнение беше, че Илиева няма магистърска степен, оказа се, че тя и бакалавър не е, възмущава се Явор Гечев. Единствената диплома, която тя размаха пред медиите, се оказа недействителна, но по-интересен е фактът отговорен ли е за това примиерът, който все обявява, че сам носи отговорност за управлението, твърди той.
Куха е усвояемостта и цифрите на Мирослав Найденов за 20-процентно усвояване на средствата за развитие на селските райони са непостижим мираж, категоричен е експертът.

Загубата от кадровата \"издънка\" ще е огромна

ДФ \"Земеделие\" не функционира добре и това продължава. Загубата е от усвояването на евросредства. Има прокурорска проверка за загубените по САПАРД средства, неусвоени поради управленски грешки - сумата от 150 000 000 май се оказа 230 млн. лв. Особено интересно е какво ще стане с документите, подписвани от Илиева, чиято легитимност е под въпрос? По програмата за развитие на селските райони тя е подписала разплащане на проекти за над 1,5 млрд. евро и е върнала документи за още 1,2 млрд. Вероятно програмата ще претърпи пълен одит. Ще се проверяват и подписаните от нея проекти по директните плащания и по САПАРД. Това е голям срам за България и възможно блокиране на програмата за развитие на селските райони. А ако това стане, под въпрос е и бюджетът на държавата."
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Don Bari
Full Member
***
Posts: 133


« Reply #50 on: November 29, 2010, 12:37:46 PM »

Бях чувал за недъзите на закона за животновъдството в Република България, но чак пък и една правилна дефинция за понятието "порода" да не могат да дадат днешните нови законотворци....не го очаквах!
Грешна е дефиницията за понятието ,,Порода" в новите промени в закона за животновъдсвото!
Вижте коментара на доц. Димов за понятието "порода" дефинирано в новите изменения и допълнения на закона животновъдството (т.18 от допълнителните разпоредби на закона за животновъдството)!
 clap clap clap

http://dormo.org/forums/viewtopic.php?id=65
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1469« Reply #51 on: December 03, 2010, 20:38:49 PM »

Лично аз не смятам, че проблемът с дипломата на Калина Илиева е само в "нашия телевизор". Това за пореден път доказва и проблеми в евро-централата и (може би) невъзможността и да атестират адекватно административния капацитет, с който разполагат. Не мисля, че е и работа на българските управленци да проверяват дипломите на своите подчинени, пък били те и на ключови позиции.
ПП А загрижеността на поредното пионерче, ми звучи лично на мен смешно. Те ако имаха някакви добри идеи в областта на българското селско стопанство, изобщо нямаше да сме на това дередже. Нагло е някакси. Дупката на лалугера е далеч по-удобна алтернатива за тях ...
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #52 on: December 16, 2010, 18:24:24 PM »

Браво на китайците! Те имат потенциал да неутрализират вредната генномодификационната политика на САЩ.  Дано и други последват примера им "дорде е мъничка змията...".
Отново нагледен пример за стратегическо планиране от страна на Китай. Де го обаче това дългосрочно планиране в нашата мила родина.

/15.12.2010 г./    
Китай възнамерява да се конкурира със САЩ и Канада
Увеличава износа на соя без ГМО за азиатските страни

 
[Китай възнамерява да се конкурира със САЩ и Канада] В момента много производители на земеделска продукция в световен мащаб, преследват увеличаване на добивите с помощта на генетично модифицирани семена и растения, които са устойчиви на неблагоприятни климатични условия, вредители и други фактори. Въпреки това, производителите на соя от Небесната империя решават да отидат в обратната посока в борбата с глобалната криза за храни. Според агенция “Асошиейтед прес” Китай възнамерява да се конкурира в областта на вноса на соя с такива големи износители, като САЩ и Канада.

Но китайската соя се отличава от останалите със своя естествен произход. Цените на световния пазар за генетично немодифицираната соя са много по-високи, отколкото на генно модифицираните растения, така че отглеждането на природна соя в Китай е повече от печелившо. Цените на естествената соя могат да се увеличат в близко бъдеще, тъй като добивът от непроменената култура в САЩ пада всяка година. През тази година вносът на соя от Китай може да се увеличи с 27 на сто, т.е. с 54 млн. тона.

Според официални данни консумацията на храни, съдържащи соя, през 20102011 г. ще бъде около 15 млн. тона, 95 на сто от които ще бъдат вложени в азиатските страни. Според агенция “Казахстан-зерно”, Китай ще посрещне търсенето на соя в света с около 60 на сто.

Китай има твърдото намерение скоро да осигурява естествена соя на всички азиатски страни на по-ниски цени. Големи вносители на соя като Япония и Южна Корея вече са внесли 350 000 тона от природната китайска соя. Жителите на Япония са много радостни от тази новина, защото традиционният продукт тофу ще бъде по-евтин и по този начин по-достъпен за тях./Fermer.ru
 
« Last Edit: December 16, 2010, 18:24:45 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 619« Reply #53 on: December 17, 2010, 09:26:45 AM »

 Не напразно е модерно в днешно време да си "вегетарианец" или "веган"...
Пуста соя -ще досасипе животновъдството notworthy

От как започнаха да правят соево сирене и соев салам -проблемите в БГ-животновъдството нарастват много.

Ако успеят да измислят и соеви агнета -незнам,,,,,да му мислят овчарите с много овце... notworthy
« Last Edit: December 17, 2010, 09:29:50 AM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #54 on: April 09, 2011, 22:01:07 PM »

http://fermer.bg/news/2659/1/jivotnovydi-iskat-da-smeniat-miroslav-najdenov-podgotviat-nacionalen-protest.html
Logged
kennel Kyurenitsa
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 886WWW
« Reply #55 on: April 11, 2011, 08:51:42 AM »

Данди всичко това е една игра кои да е
за животновъдството отговаря зам министъра Димитров ..........
Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #56 on: April 11, 2011, 13:02:29 PM »

Играят си игри,кой да е и кой да не е.А животновъдите чупят пръсти и се чудят как да си нахранят животните(заради лъжите ,че субсидии ще получат,а тук в Родопите никой не е получил стотинка за абсолютно нищо).
Много от местните животновъди са заборчели и ще продадат животните си.Особено овцевъдите.Защото овцете спираш да ги доиш септември и почваш само да даваш,без нищо да получаваш до май,а тук 6 месеца е зима.От декември до май храниш на ясла.Фуража зимата ли го жънаха не знам,но от 25 ст. по жътва,сега тук е 65-70 ст.Не вярват на никой вече,не могат да  се справят сами(само с това което произвеждат),не са, а и няма да кандидатстват повече по никакви програми за субсидиране тази година. noПросто се отказват от животновъдството.
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #57 on: April 13, 2011, 10:00:05 AM »

 eek
http://fermer.bg/news/2670/1/armiia-ot-iuristi-podhvashta-dfz-zaradi-sankciite-ot-2009-g.html

Еее няма такъв цирк no.
Logged
pitbul
Sr. Member
****
Posts: 448« Reply #58 on: April 13, 2011, 10:46:04 AM »

еееееееееее нема такава МАФИЯ (Козаностра и Якудза пасти да ядат)пред ДФЗ
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #59 on: April 17, 2011, 16:36:19 PM »

 eek
http://bnt.bg/bg/productions/25/edition/13730/brazdi_16_april_2011
Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM