Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. October 23, 2020, 15:19:55 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 25
  Print  
Author Topic: Проблеми на българското животновъдство  (Read 119298 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #75 on: June 02, 2011, 15:07:06 PM »

Ще има Мад,първо животновъдите ги правят на маймуни ,докато си подадат документите за субсидии(Кой ли ги е получил?Като чета форума в същия сайт,моя някъде около 2%,точно обратното на това,което твърди министър Найденов в публичното пространство).После ги направиха на престъпници и лъжци,а накрая на просяци.
 no no no
По незнам какви нови изисквания,тук в Родопите ПАСИЩАТА 80% са изключени от слоя за подпомагане-в тах не трябвало да има сенки,дървета,храсти.....даже суха трева noСасво да се каже за ливадите.
Ако някой е кандидатствал със стадион"Васил Левски",обаче от сателитната снимка пада сянка от трибуните и него ще изключат.
Та тук при нас всички са отрязани.И малкото все още обработвана земя е на път да запустее,заради подигравките и некопетентноста на тия дето са властимащи днес.
Logged
vlado
Full Member
***
Posts: 122


« Reply #76 on: June 02, 2011, 16:03:38 PM »

Обърнете внимание само колко обяви има пуснати май месец за продажби на ферми.. /в същият сайт/
Как няма да се продават -може да се направи справка колко хиляди тона сухо мляко са влезли в България.Наскоро ядох кисело мляко на което пише 2% ,а отгоре със ситни букви "не по-малко от" тоест в "киселото мляко" може да има и 3% мляко eek
Logged
фара
Jr. Member
**
Posts: 70


« Reply #77 on: August 19, 2011, 11:37:30 AM »


 За пореден път трябва да ни помагат чужденци и да оценяват това което запазваме наприемер като каракачански коне и т.н. Успяхме най-накрая да намерим осиновители на нашите коне-ами просто е..Вече станаха 24 бр. а от три години никой с нищо не ни е помогнал въпреки че сме кандидатствали и имаме всички документи .Фашистката "държава" и олигофрени като Мирослав Найденов и хомодружинка"Калинка" искат да доунищожат докрай всичко и малко останало българско.
  Дано един ден си дадат равносметка за всички глупости и човешки и морални злоупотреби..Съдът небесен ги чака с ятагана..
Подобни държавници не са хораа уроди..България не е майка на такива.. Българина е хубав човек не само на външност -не като тях..
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #78 on: August 19, 2011, 22:24:33 PM »

Да вземе някой да осинови и всички от високите Родопи,че всички са орязани,и не стига това ами и санкционирани.Защо ли?Защото по границите на ливадите(пасищата) има шипки и плодни дървета засадени от дядовците и прадядовците за синори и хвърлят сянка върху окосеното и опасеното.Иначе си е окосено и си е опасено,но кой ли го интересува.То ако не са синорите ще има дървена ограда и пак същата рабата.Има и за това отрязани.Малко над 80% всичко тук е недопустим за подпомагане слой.Предимно заради плодни дървета.Или примерно ако си декларирал ливада 5 декара и тя е някъде по дере или долина и самолета като е снимал никага не се вижда цялата.И айдеее санкция за това че я косиш.Иди че доказвай.
Такива смешки и Господари на ефира трудно ще сътворят.
Logged
фара
Jr. Member
**
Posts: 70


« Reply #79 on: August 23, 2011, 11:02:50 AM »
Тя цялата държава си е за осиновяване но нека го направи някой с ятаган в ръката и да почне първо от некадърните политици и управници..

Logged
Ariman
Hero Member
*****
Posts: 1383« Reply #80 on: August 23, 2011, 11:25:25 AM »

"Всеки пише за всичко, а от нищо не разбира!Спите ли? Или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история – Изхвърляме единия, прегръщаме втория, плюеме третия..."
П.П. Пиша ти не за друго,а защото не ми харесват думите в поста ти - "държава", "осиновяване", "някой с ятаган в ръка", тия думи на една ос не.Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
kennel Kyurenitsa
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 886WWW
« Reply #81 on: August 23, 2011, 11:40:39 AM »


 За пореден път трябва да ни помагат чужденци и да оценяват това което запазваме наприемер като каракачански коне и т.н. Успяхме най-накрая да намерим осиновители на нашите коне-ами просто е..Вече станаха 24 бр. а от три години никой с нищо не ни е помогнал въпреки че сме кандидатствали и имаме всички документи .Фашистката "държава" и олигофрени като Мирослав Найденов и хомодружинка"Калинка" искат да доунищожат докрай всичко и малко останало българско.
  Дано един ден си дадат равносметка за всички глупости и човешки и морални злоупотреби..Съдът небесен ги чака с ятагана..
Подобни държавници не са хораа уроди..България не е майка на такива.. Българина е хубав човек не само на външност -не като тях..
Росене май сме свикнали все друг да ни е виновен а ?
за Агроекологията  преди грешката си беше твоя, водих те в РА видя как стоят нещата !
за слоя ти казах да пуснеш жалба ...-нямал си време и се наложи след крайния срок да тичаме !
 ами четете наредби и регламенти бе хора и като ви се разяснява нещо ако трябва си записвайте.
Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
rex
Hero Member
*****
Posts: 1469« Reply #82 on: August 23, 2011, 20:37:01 PM »

Абе честно да си призная, все си мисля, че като имаш 24 коня, все трябва да имаш храна за 24 коня, а не да търсиш кой да ти ги осиновява или одъщерява респективно. И най-вече да има смисъл да имаш 24 коня. Винаги съм мислил, че всеки трябва да има собствен план и програма затова, което върши. Не съм в детайли запознат с титовия случай, ама честно казано ми звучи като ние направихме каквото си бяхме решили - сега министъра е педал, щото не иска да ни помага.
В крайна сметка за реализацията на един бизнес план отговаря съчинителя му, а не държавните институции. С всичките ангажименти и задължение да си активната страна. Голяма грешка е да се очаква по-голяма активност от някой друг. Без значение дали ще да е за строителство, животновъдство, охлювъдство или физични наблюдения върху финландските астероидни камъни примерно.
ПП Аз също не съм доволен от преголемите си сметки за електричество през зимата, но в крайна сметка семейството ми консумира тази енергия и аз трябва да я платя. В случая световната конспирация не ми решава проблема изобщо.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #83 on: August 23, 2011, 22:00:56 PM »

Не смятам, че плана за бизнес начинание с някакви си там коне може да се приравнява с желанието за запазване на екземпляри от рядка порода коне. При първото водеща нишка е финансовият дивидент. Във второто водещ е стремежът да се съхрани нещо, което е пазарно-непопулярно, но ценно като генетичен ресурс и което би се изгубило ако не се предприемат действия. В почти цяла Европа( а и не само) хората нагърбили се с отглеждане на застрашените от изчезване породи се подпомагат от държавата. Без това подпомагане тези породи нямат шанс и много бързо ще се окажем в ситуация, в която ще се отглеждат само няколко силно индустриални породи. При това с всичките им недостатъци, като свръх зависимост от високопротеинна диета и медикаментозно третиране, къс живот, неустойчивост към естествени климатични и биологични условия, твърде малка генетична база.
За съжаление в милата ни родина хората нагърбили се да съхранят природна или културна ценност за поколенията са третирани по унизителен начин. Иска се свръх инат и доза лудост за да продължи такъв човек да плува срещу течението. Още по обидно за тези хора е когато са избутвани встрани от интересчии с остри лакти, които надушили нишата подменят идеята и я използват като пореден способ за печалбарство. Така у нас се нароиха измислени породи с неясен типаж, както и стада с непородни екземпляри, които получават субсидии за някаква си "порода". Същевременно субсидиите не могат да достигнат до мнозина от тези, които с много усилия са съхранили през годините истински стари реликви.
Абсурдистан. no
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vlado
Full Member
***
Posts: 122


« Reply #84 on: August 24, 2011, 00:23:30 AM »

Товa e чудeсно, принципно и т.н. сaмо чe дa сe убeди eднa оглозгaнa държaвa дa инвeстирa в eднa изчeзвaщa породa e кaузa пeрдутa,зa товa хорaтa сa измислили фондaциитe.Отивaш бориш сe докaзвaш чe добичeто ти e цeнно зa гeнофондa и aко имaш късмeт -рaботиш.Спeциaлно зa Росeн,мисля,чe aмбициитe зa рaзвитиe трябвa дa сa свързaни с много по голямa площ, но кaто знaм aлчносттa нa шопитe-мaмaтa си трaкa .
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #85 on: August 24, 2011, 03:19:43 AM »

Хммм .. същата "оглозгана" държава хвърля несравнимо по-големи средства в откровени безсмислици. Източват се милиони в канала на глупостта. Стига да има комисионни за правилните хора кацнали на клона. 
Проблема не е в средствата. И никога не е бил. Проблема е в мисленето.

Фондациите също са съставени от хора подвластни на модела на мислене в дадено общество. И вероятно именно поради това подкрепа за ценният генофонд у нас е оказван предимно от хора извън страната. Хора родени в друга среда и с друг ценностен модел. Чужда фондация може да подкрепи начална консервационна инициатива, но не и да поддържа модел на поведение на общество и държава спрямо собствените му ценни ресурси. В крайна сметка трябва да ни стане ясно, че ако ние не уважаваме създаденото на тази територия от нашите предци, то никой отвън няма да може да помогне.
Държавата е за това - да защитава общественият интерес. В случая да защити редките породи и да оказва подкрепа на хората, които ги съхраняват.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member
*****
Posts: 1469« Reply #86 on: August 24, 2011, 09:13:01 AM »

Кара, не искам да бъда разбран погрешно. Всяко начинание има нужда от план и стратегия. Без значение дали бизнесът ти (работата ти) е с комерсиална или социална насоченост. Планът (според качеството си) ти дава реална представа с какво искаш да се захванеш и до каква степен това е реализируемо с оглед собствените ти възможности и капацитет. Или с две думи да се захващаш ли изобщо с това нещо. Трезвата преценка е на 50% свършена работа, ако  не и повече. Защото ако не можеш да се справиш с даден проект, просто няма да допринесеш по никакъв начин за съответната идея, колкото и да ти се иска.
А за другото спор няма – аз съм на абсолютно същото мнение, че недостига на пари никога не е било основен проблем в България. Категорично проблема е в дестинацията на паричните потоци. И в мисленето на хората – както на управляващите, така и на гражданското общество като цяло. Това е неоспорим факт. Тук сигурно нещата ще се решават на „моисеев“ принцип с поколенията ...
Но все пак предпоставките за едно начинание е съвкупност и от двата фактора – лични качества и потенциал, и да го наречем среда. Няма такова нещо като абсолютно зло в лицето на държавата, въпреки всичките и кусури и нежелание за реформи. И според мен е грешна тактиката да се тръгва на конфронтация с държавата, защото тя е единствената, която може да помогне в случая до колкото разбирам.
ПП Иначе знаеш, че силно стискам палци на идеи като тази, за която говорим. Ще е крайно жалко, ако се затрият цели породи животни, съпътствали битието на българина много поколения наред.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #87 on: August 24, 2011, 12:13:21 PM »

Прав си rex, че добрият план е 50% свършена работа. Проблема в БГ е, че дори добрият план е подложен на N -броя неочаквани неизвестни изникващи постфактум.
Човека си прави план, събира документи, кандидатства по агроекологичните мерки, изплащат му субсидии.. и две години по-късно му идва писмо, че трябва да върне всички субсидии плюс крупно наказание за това, че някой държавен чиновник е спал докато чертал, мързяло го е да иде на място или пък си е дюс некадърен. Такава ситуация направо заличава всичко планирано и вече свършено. Освен това примерът е заразителен. Виждайки съдбата на този човек, никой друг няма да си сложи главата в торбата заради идея, мерак и прочие. Ако ще златни реклами и кампании да правят чиновниците. Ето това е нашата египетска пустиня през която бродим. Накрая ще оцелеят практично мислещи люде, които ще се хващат на хоро само ако има гарантиран профит. Това, идеи, съхраняване на традиции, породи ще е част от някаква стара митология за хора идеалисти живели в някаква минала епоха.
Тези дето са се хванали да отглеждат редките ни породи, ако са предполагали с какво ще се сблъскват в бъдеще вероятно нямаше да се хванат на хорото. Някои вече вдигнаха ръце след като държавната машина ги смля под благовидната маска на загрижена мащеха. Тъжно е че обществото(и чиновниците в частност) не възприемат хората с мерак и умения като национален капитал. Тази "чалгизация" из пустинята(не египетската) вече дава резултат. Национален капитал са кубиците силикон, голф игрища, лъскави джунджурки...

Re: ПП.: Затриват се от безхаберия и съзнателна подмяна. Жалкото е, че на книга и норма породите ги има и се запазват. Всъщност в повечето случаи става дума за груба подмяна. Под лейбъла на дадена порода се субсидират откровено безпородни животни или такива грубо напомнящи на оригинала. И пак стигаме до насочване на паричните потоци извън мишената. За пред обществото стрелите излитат в посока на мишената. Но се забиват елегантно извън нея.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member
*****
Posts: 1469« Reply #88 on: August 24, 2011, 12:52:39 PM »

Между другото затова и няма необходимия обем чужди инвестиции – заради несигурната и недотам регламентирана бизнес среда в България. Не знаех, че нещата са в такава степен трагични и при хората, опазващи редките български породи животни . В смисъл, че и на това ниво са слезли бъркотията и простотията.
Сигурно за никой не е тайна също, че скоро няма да има и български зеленчуци. И то при положение, че постоянно се говори за нерагламентиран и незаконен внос на зеленчук и плод с неясен произход, съмнително качество и „безмитно“ ниска цена. Хората ще направят още няколко протеста и ще се откажат просто, наистина няма смисъл.
Държавата просто трябва да се вземе в ръце и да отсее читавите и предприемчивите от мошениците и некадърниците, и да заработи сериозно с първите. Докато не е станало твърде късно. И между другото има и кадърни и съвестни хора и в чиновническия апарат, просто наистина някой веднъж завинаги трябва да им даде кардбланш.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3149« Reply #89 on: August 24, 2011, 13:16:14 PM »

Един пример в духа на горната дискусия.

източник:http://fermer.bg/news/3126/1/sankcionirani-fermeri-osydiha-dfz-i-pak-ne-poluchiha-subsidiite-si.html
 
Санкционирани фермери осъдиха ДФЗ и пак не получиха субсидиите си
24.08.2011

Да осъдиш ДФЗ не е невъзможно, но да си вземеш полагаемите пари от там след делото вече е доста по-трудно, според фермери. Доказателство за това са десетките случаи от 2007 г. насам, завършили в полза на земеделските производители. Все още има много стопани, които и до днес не са полуили парите си след съдебните битки.
 
Дела все още се водят по САПАРД, дела се водят и за неправомерно орязани субсидии, спънати проекти по ПРСР и разбира се заради наддекларирани площи на стопани, попадащи в така наречения Код 6. Един от тези случаи е земеделецът Свилен Радев – „Агробулс” Варна, който след четири години ходене по мъките, заради непризнати угарни площи за подпомагане, поведе борба срещу администрацията на разплащателният органи и я спечели, поне привидно.
 
Историята на Свилен Радев започва през 2007 г., момент в който вървят реклами, колко много европейски средства очакват българските земеделци, стига да са работливи. Привлечен от сладките обещания, които се тръбяха тогава, с повод и без повод,  варненецът, а и много други стопани подхващат техниката и отиват на полето. Едно от обещанията беше, че фермерите ще наедряват и ще стават по-заможни, но трябва да обработват повече и повече земя. Така мнозина изорават парцели, които поне две и повече години са пустеели, тоест угарни площи, и чакат субсидии.
 
Такива обаче така и не идват въпреки специалните регламенти, първо от страна на Брюксел, а после привнесени и в националното ни законодателство, че такива земи ще се подпомагат единствено след тереннта проверка на Държавен фонд „Земеделие”, акредитиран като Разплащателна агенция, иначе - не.
 
След заявяването на тези земи, какъвто е случаят при варненския земеделец – около 8 000 дка. от общо 18 000 дка., става гаф при проверките. Оказва се, че администрацията е правила контроли, но пък после на бял свят излизат документи, че проверки са правени не на място, а от бюрото на някой чиновник по данните, които се виждат в системите СИЗИП и ИСАК.  Варненският арендатор е отрязан от субсидия, пише жалба и получава мълчалив отказ от тогвашното ръководство на ДФЗ. В търсене на правда земеделският производител започва съдебен спор, тъй като лишаването от субсидия за въпросните площи, означава и санкция за бъдещ период, с което казусът се заплита ужасно.
 
По време на битката пред Темида изненадващо от фонда представят документи, че земите на Свилен Радев са били проверени на място от експерти и те са установили, че не се обработват.
 
„Ние нямахме проверка. Имаше заповед на тогавашния министър, че необработваемите земи подлежат на подпомагане само и единствено, ако ДФЗ  установи с проверка на място, че те са обработвани в посоения размер, местоположение и граници.
В съда, от фонда извадиха документи от по-късна дата, че са ни проверявали на терен. Съдът не прие, че тези документи са фалшиви, но за щастие не ги прие за доказателство, защото не са съставени по съответния ред. Това е така, защото всяка проверка завършва с контролен доклад.  Според този контролен доклад, ако не те поканят да присъстваш на проверката и не установят нарушение няма проблем, но когато не те поканят и установят нарушение  - те са длъжни да ти връчат документа и да ти дадат възможност за възражение. В съда не можаха да представят контролен доклад, а само някакви листи и без печат”, разказва стопанинът. Междувременно фондът прави нова проверка, само по документи и затвърждава позицията си, че земите са негодни за подпомагане. Бенефициентът е лишен от хиляди левове.
 
И до тук опъването на нервите между страните не приключва. За фонда тази битка е важна, първо защото, ако загуби делото въпросните средства, които са европейско подпомагане, ще трябва да се платят по-късно на земеделеца, но ще се вземат от националния бюджет и второ, за да не се покаже, че наистина администрацията е допуснала грешки.  За Свилен пък борбата е не само финансова, но и морална.
 
Делото се точи и през следващите няколко години, въпреки сътресенията около водещите ръководни и политически фигури в МЗХ и ДФЗ и честата смяна на служители. През пролетта на 2010 г. Административния съд в София отменя отказа на ДФЗ към бенефициента за изплащане на субсидиите, но процесът не спира, заради възможност за решаване на казуса на по-горна инстанция.  Освен това в решнието е записано, че съдът е анализирал представените по делото снимки от контролния лист, посочил е, че те сами по себе си не доказват необработването на видимите на тях площи и е счел, че на снимките е видимо залесяване по местата, съответни на определението “полски граници (синори)” в работните инструкции. Посочил е още, че тъй като проверката е извършена в самото начало на стопанската година, въз основа на констатациите от 10-15.10.2007 г.,  дори да съответстват на положението на място, въз основа на тях не може да се приеме, че площите не са използвани през 2007 г. Контролният лист не е бил с печати. Независимо от резултатите от „проверката на място” съдът е приел, че приложението на санкция за над 50 % наддекларирани площи е нeзаконосъобразно още поради лишаването на фермера от възможността да участва в производството пред административния орган, като ангажира доказателства за използването на спорните площи от него – изрично изискване в случаи на нередности.
 
Заявленията са подавани при неуточнени предварително условия и поради това последващото несъответствие на заявленията с по-късно определените условия не може да бъде основание за налагане на санкции, които в тези случаи не служат на целта, за постигане на която са предвидени. Съдът е посочил, че автоматизираната система ИСАК не гарантира законосъобразност на актовете, постановявани от РА, защото нейна отговорнос е да поддържа актуалността на информацията и адекватността на програмните ресурси по начин, който да гарантира достоверност на данните и правилното прилагане на правните норми при фактическите обстоятелства за всеки отделен случай. Като краен извод от изложеното, Административен съд София – град е заключил, че процесният отказ е постановен при допуснати при издаването му съществени нарушения на административнопроизводствените правила, същият е в несъответствие с материалноправни разпоредби и целта на закона.
От друга страна, не може да се отказва субсидия само защото земеделския стопанин случайно не е попаднал в избраните за проверка въз основа на анализ на риска 5 % заявления по чл. 37, ал. 3 от ЗПЗП. Затова Указанието на Министъра на земеделието и горите с № 93-4423 от 04.06.2007 г. за определяне на избираемостта на заявени площи по Схемата за единно плащане на площ, че площите, които попадат според начина на трайно ползване (НТП) в КОД 6 – „Друга земеделска площ” подлежат на подпомагане само в случай, че нарочна проверка на място от страна на Разплащателната агенция е установила, че въпросните територии наистина се обработват в посочения от кандидата размер и местоположение е незаконосъобразно и правилно е било отменено впоследствие, но след издаване на обжалвания административен акт.
 
Едва тази година на последна инстанция случаят се разплита пред Върховния административен съд, който на 19 Май 2011 г. признава решението на Административен съд – София. Въпреки поражението, което преживява земеделския фонд изплащане на субсидиите към бенефициента няма. Нещо повече, на 1 Август т.г. Свилен Радев получава уведомително писмо от ДФЗ във връзка с решението на Върховния административен съд, с което се отменя отказът на фонда да изплати субсидията, че извършва нова административна проверка. Тоест фондът отново прави това, което съдът е сметнал за неоснователно.
 
Абсурдното, което се посочва в писмото, подписано от новия директор на ДФЗ Румен Порожанов гласи: „Тъй като  в решенията на съда се приема, че РА не е спазила процедурата  при извършената проверка на място на кандидата,  резултатите  от  нея  няма  да  се  взимат  предвид  при  преразглеждането  на  заявлението  на „Агробулс" ООД  и  фонда  извършва  нова  проверка  на  заявлението  само  въз  основата  на  резултатите от извършените  административни проверки в СИЗП, като регистър на ИСАК”, което буквално означава, че слуаят поема по пътя на омагьосан кръг, защото се признава само един малък парцел. Последната проверка установява, че общият  размер  на  недопустимите  за  подпомагане  площи,  който  е  установен  въз основата   на   окончателните   резултати   от   извършените   административни   кръстосани  проверки  по  заявлението  на  „Агробулс"  ООД  е  в  размер  на  789,46  ха  или  процентът  на наддеклариране е в размер на 67.01% от установената за подпомагане площ.
 
На тази база фонд „Земеделие” отказва  финансово  подпомагане  по  Схемата  за единно  плащане  на  площ  по  подаденото  заявление  в  размер  на  204 330.74  лв.,  тъй  като  кандидатът  е  заявил  площи,  които  не  стопанисва. Отказва   финансово   подпомагане   по   Схемата   за   националните доплащания по подаденото заявление в размер на 81 501.41 лв.,  тъй  като  кандидатът  е  заявил  повече  площи  от  установените при проверката по чл. 47,  ал. 1. Накрая налага санкции за бъдещ период в размер общо на 114 690 лв.
 
От тук пък следва жалба на арендатора до министъра на земеделието, премиера, еврокомисаря по земеделие, парламентарния шеф на комисията по земеделие в НС, прокуратурата и омбуцмана. „Моля, да разпоредите на поверената ви институция ДФ „Земеделие” - РА да спази законовите норми, като изпълни разпорежданията на съда и да ни изплати сумата по СЕПП и НД за 2007 г. в размер на 285 832.15 лв. в едно със законната лихва в размер на 122 185.36 лв, считано от 18.02.2008 год. до днешна дата, сумата по наложената ни санкция за бъдещ период- 2008 г. в размер на 114 690. 24 лв., ведно със законната лихва в размер на 26951.72 лв., считано от 04.06.2009 год. до днешна дата или общо             549 659,47 лв.”, пише още Свилен Радев.
Страховете са, че заради калпава администрация европейските средства си отиват от България, а грешките ще се плащат от националния бюджет и джоба на всеки гражданин. И  тъй като вече е уведомен и ОЛАФФ, за този и други подобни случаи, на България, може да бъде наложена санкция е друг от възможните варианти.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 25
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM