rex
|
|
« Reply #225 on: October 29, 2012, 09:24:11 AM » |
|
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #226 on: November 08, 2012, 22:53:23 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #227 on: November 22, 2012, 22:18:28 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #228 on: November 23, 2012, 21:35:27 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
|
« Reply #229 on: November 27, 2012, 19:58:02 PM » |
|
Преди 93 години на този ден всички ние бяхме ограбени! Думите на френския политик и журналист Жорж Клемансо са: "Там, на Балканите, има един див народ, който трябва да бъде унищожен..." Майка България се прощава завинаги с 11 278 кв. км. от територията си, 600 хиляди българи остават отвъд границите на Родината си. Помнете датата 27 ноември 1919г.!Топло препоръчвам една нова книжка, сборник от документи и материали на Цочо Билярски озаглавена "Ньойският погром и терорът над българите", издателство "Анико".
|
|
« Last Edit: November 27, 2012, 20:02:04 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
Александър Христов
|
|
« Reply #230 on: November 27, 2012, 21:02:50 PM » |
|
Преди 93 години на този ден всички ние бяхме ограбени! Думите на френския политик и журналист Жорж Клемансо са: "Там, на Балканите, има един див народ, който трябва да бъде унищожен..." Майка България се прощава завинаги с 11 278 кв. км. от територията си, 600 хиляди българи остават отвъд границите на Родината си. Помнете датата 27 ноември 1919г.!Топло препоръчвам една нова книжка, сборник от документи и материали на Цочо Билярски озаглавена "Ньойският погром и терорът над българите", издателство "Анико". Помнете! И знайте че не трябва да има по свято за нас от Майка България!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
|
« Reply #231 on: November 27, 2012, 21:12:03 PM » |
|
и бре ,ако си ни върнат териториите ще пасем пак овцете по беломорието
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
|
« Reply #232 on: November 27, 2012, 21:21:49 PM » |
|
Очаквах поредната мисловна полюция от Вас и тя, разбира се, не закъсня! Лично се обръщам към Вас петко, с молбата да не бъдете мерудията на всяка манджа - когато имате какво да кажете,то е Ваше право - кажете го, но не продължавайте да ни натяквате колко бос сте в българската история, ние това вече добре знаем.
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
Александър Христов
|
|
« Reply #233 on: November 27, 2012, 21:29:52 PM » |
|
Абе Петко, к'ъв калмук си ти, да си правиш гаргара с съдбите на толкова наши сънародници?!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
петко
|
|
« Reply #234 on: November 27, 2012, 22:04:15 PM » |
|
Момчета от моя роден краи се вижда бяло море(средиземно де) при ясно време ,на едната ми баба рода е от днешно гръцко само погледнете линията която определя сегаашната ни граница и тази преди ниосикия мирен договор ,помашки села разсякани на две на места, и после ми говорете за съдби и кои с кво си правил грагара,някога дядя ми ходил на гюмюрджина за сол после турили аскер давали им до 50 маи да си ходят на свиждане по границата после с поставянето на клиона и тва го няма
Ариман ....аи нема ти говоря
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #235 on: November 27, 2012, 22:10:04 PM » |
|
Петко,не се и опитвай да обясниш необяснимото,никой няма да те разбере. В такова място живеем,и Родопчани сме както казват от друго тесто замесени.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
|
« Reply #236 on: November 27, 2012, 22:14:56 PM » |
|
"[/qПреди месец пътувах из Родопите. Споменът за тая мистична планина и за колоритните родопчани ще остане у мен до края на дните ми. На финала на пътуването си отседнах в хотел – механа „Сгуровската къща”. Там имах щастието да се запозная с изпълнител на родопски песни. Ето и неговата изповед:
Казвам се Димитър Керемедчиев, на 45 години, семеен, с две деца. Пея от ученическите си години, а професионално от 18 години. Роден съм в Родопите, в едно китно смолянско село.
Не мога да си представя, че ще живея някъде извън Родопите. Тук не само че е родното ми място, но всичко ме свързва с Родопа планина. Тази свобода, която ми дава планината, не я усещам на друго място. Бил съм на много места по света, но това, което изпитвам тук, не може да се обясни с думи. Сигурно е така, защото съм закърмен с тази планина. Не мога да го обясня. То трябва да се усети. Смятам, че всеки, който е бил тук, го е почувствал.
Родопската песен сама по себе си е изстрадана и изживяна, за това е и толкова уникална и космическа, бих казал. Тя е пробита с мъката и страданието на родопчани и това я прави толкова въздействаща. Песните са много тежки и много прочувствени, защото са изстрадани. Но мисля, че за да се усети атмосферата и на Родопите и родопската песен, е необходимо човек да има сетивата за това. Необходимо е да има и душа. Човек трябва да е преживял много неща в живота си, за да усети и почувства пречистващото въздействие на тази песен. Необходимо е и сърце да има човек.
Неслучайно родопчаните са с широка душа и голямо сърце. Тях поставям на първо място сред българите. За нас казват, че сме замесени от друго тесто. В нас има нещо различно. Ние сме друг тип хора. Ще кажа само наздравицата, която вдигаме: „ Яжте, пийте и добра дума думайте, с добро да се разделим”.
За мен смисълът на живота се крие в човешките отношения. Родопчанинът се стреми с всеки да бъде толерантен, да не накърни човека отсреща по някакъв начин.
На хората ще пожелая да съхранят преди всичко човешкото в себе си, нека бъдат повече човеци, така ще бъдат по-истински. Нека правят повече компромиси. Да са живи и здрави и да развиват сетивата си за фолклора, за музиката и за човешките отношения. "uote]
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
|
« Reply #237 on: November 27, 2012, 22:21:33 PM » |
|
Момчета от моя роден краи се вижда бяло море(средиземно де) при ясно време ,на едната ми баба рода е от днешно гръцко само погледнете линията която определя сегаашната ни граница и тази преди ниосикия мирен договор ,помашки села разсякани на две на места, и после ми говорете за съдби и кои с кво си правил грагара,някога дядя ми ходил на гюмюрджина за сол после турили аскер давали им до 50 маи да си ходят на свиждане по границата после с поставянето на клиона и тва го няма
Ариман ....аи нема ти говоря
Петко, взех поста ти за иронична подигравка и за това реагирах рязко. Извинявам се ако не такава е била идеята ти!
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #238 on: November 27, 2012, 22:31:53 PM » |
|
виждаш ли еи тва от ксанти до марица ама оранжевото амен амен там са пасли овцете ни през зимата от друга страна ако влезеш през златоград (има кпп) и излезеш през "петко войвода" ще разбереш закво точно ти говоря ама ше житкаш покраи границата не през ксанти и да фанеш магистралата
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #239 on: December 04, 2012, 20:04:30 PM » |
|
http://www.rodopskistarini.com/2012/09/1934.htmlвдевал ги е инспектора,не баш по темата ,страница 57 пише за важноста на беломорска тракия за родопа ,пък и малко история да видите че не само тракииците страдат от ниоиския мирен договор забележете село със 100 000 добитък ?
|
|
|
|
|
|
|
|