Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 10.11.2018г. гр.Пловдив, Аграрен университет - резултати, фотогалерия
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 16, 2019, 23:40:53 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 54 55 [56]
  Print  
Author Topic: Общество: размисли, чувства, позиции  (Read 132982 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #825 on: May 28, 2019, 17:33:44 PM »

С една дума, ебах*и простотията да има избори...!
Друго си беше като нямаше избор..., а, решавахме всичко от фалити до Белене, Скревена и пр.!
Logged
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #826 on: May 28, 2019, 17:50:23 PM »

Венелине, кажи му на минетков, че едни от гласувалите за ГЕРБ е моето семейство.
Дай му и тел, ми да му обясня защо...
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3010« Reply #827 on: May 28, 2019, 19:20:02 PM »

Захари, на проф.Велислав Минеков нито си му на образованието, нито на културата, нито на обществената позиция, за да демонстрираш селяндурско-подигравчийското си отношение. Просташките изрази можеш да си ги употребяваш в семейството или сред съпартийците ти, но не и тук.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3010« Reply #828 on: May 28, 2019, 19:53:52 PM »

Когато вицове и реалност в тях се преплитат...


Виц: ЦвЦв до ББ. "Имаме добра и лоша новина : Добрата е , че печелим изборите , а лошата , че никой не е гласувал за нас !"Реалност:
Изплуваха схемите на ГЕРБ за отчитане на купения вот
източник: offnews.bg


Избързаха ли наблюдателите със заключението, че вотът на 26 май е минал без фрапиращи изборни нарушения? "Да", съдейки по изборните протоколи от Врачанско, Монтанско, Пернишко, Плевенско, откъдето прозира контролиран вот за няколко партии. Купеният вот е маркиран с преференции за хора на по-задни места в листите, разкриха източници на OFFNews. Така лесно се проследява в протоколите, а едновременно с това не бърка в партийните сметки и не размества кандидатите. Всеки продавач на гласове е инструктиран кой номер преференция да ползва, за да отчете вота.

Схемата лъсна от нелогично висок процент преференциални гласове за някои кандидати в гнезда от секции. В малки общини и села на Северозапада Лиляна Павлова, Александър Йорданов и Емил Радев например вземат огромен дял преференции. Това са все райони, с които те нямат общо нито в личен, нито в професионален план.

Самите кандидати не са поръчители и високият им личен резултат по места вероятно е изненадал и самите тях.
 

Лиляна Павлова е любимката на Брезник
 

OFFNews прегледа десетки протоколи и попадна на любопитни находки.

Така например ГЕРБ печели убедително изборите в Брезник, Пернишко, а брезничани изглежда са омагьосани от Лиляна Павлова. Тя печели внушителен брой преференции в 4-те по-големи секции - от общо 498 гласа за ГЕРБ лично за Павлова са дадени цели 206 гласа. Ето как изглежда разпределението им в 4-те големи секции в града:

Секция 1 - 42 преференции за Л. Павлова от 103 гласа за ГЕРБ

Секция 2 - 57 от 125

Секция 3 - 55 от 127

Секция 4 - 52 от 143

Павлова наистина има висок брой автентични преференциални гласове в страната, но не и в пропорцията от контролираните секции. Резултатите ѝ в София, например, не минават преференциите за водача Мария Габриел.


Ето друга показателна секция - от пернишкото село Драгичево. Там гласовете за ГЕРБ са 76. Мария Габриел печели 9 преференции, Лиляна Павлова - 4, Ивелина Василева - 5. Горе-долу така изглеждат резултатите във всяка неманипулирана секция. Червената лампичка обаче светва при номер 12 в листата - Младен Шишков, за който в тази секция са дадени 10 гласа. Шишков не събира преференции почти никъде в страната.Същата и е схемата в с. Дивотино, Пернишко, само че там вотът е маркиран с преференция за Ивелина Василева (26 от 88 гласа за ГЕРБ отиват за нея) :


Бойчиновци обича Емил Радев и ДПС


В Монтанската община Бойчиновци аномалиите в протоколите са в две посоки - необяснима популярност на Емил Радев от ГЕРБ и стабилен вот за ДПС. За второто явление OFFNews вече писа - става въпрос за това как в райони без турско население ДПС събира неочаквано висок процент. Такива примерите има много и в селата около Враца и Монтана.

Ето резултата от трите секции в Бойчиновци:

Секция 1

Гласували 267

За ГЕРБ - 81

С преференция за Емил Радев - 44

За ДПС - 77


Секция 2

Гласували 212

За ГЕРБ - 62

С преференция за Емил Радев - 37

За ДПС - 85


Секция 3

Гласували 63

За ДПС - 26

 

СДС възкръсна във Врачанско

Цели 1985 преференции е получил кандидатът на СДС в листата на ГЕРБ Александър Йорданов в област Враца. Резултатът му е по-висок от този на всеки друг кандидат от листата. За сравнение, водачката Мария Габриел е спечелила 1396 преференции в целия Врачански избирателен район. В същото време, във всеки един от столичните 3 избирателни района, Йорданов е получил по-малко гласове - съответно 1639 в 23 МИР, 1282 в 24 МИР и 712 в 25 МИР.

"Автентичната десница" се събуди във Врачанско, шегуват се в местните комисии. Показателна в това отношение е например ситуацията в Криводол.
 

В пет от 6-те секции там вотът изглежда така:

Секция 1

Гласували 269

За ГЕРБ - 149

За Ал. Йорданов - 88

За ДПС - 11


Секция 2

Гласували 279

За ГЕРБ - 174

За Ал. Йорданов - 82

За Ивелина Василева (ГЕРБ) - 24


Секция 3

Гласували - 285

За ГЕРБ - 140

За Ал. Йорданов - 59

За ДПС - 22


Секция 4

Гласували - 417

За ГЕРБ - 217

За Ал. Йорданов - 140

За Емил Радев - 28

За Илия Лазаров (ГЕРБ) - 18

За ДПС - 66


Секция 5

Гласували - 37

За ГЕРБ - 26

За Емил Радев - 25

 

Изключително любопитен резултат получи ГЕРБ в секция № 291700006 в Любимец
 
Според окончателните данни в протокола, за ГЕРБ са гласували 221 души.
До един избирателите на ГЕРБ в тази секция са отбелязали с преференция осмия в листата на партията Емил Радев - така той има 221 преференции.
В миналия състав на Европарламента Радев беше депутат от ГЕРБ/ЕНП, но резултатите от вота в неделя не го класират за следващ мандат.

Засега няма информация прокуратурата да се е сезирала за купуване на гласове по тази схема.

Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member
*****
Posts: 1432« Reply #829 on: May 28, 2019, 20:54:55 PM »

     Ама Захари, и аз ти се чудя, честно казано! Ако не можеш с чисто сърце да признаеш, че дружбата със Съветския съюз е така необходима на българския човек като въздуха, слънцето, водата, газа, петрола и т.н., не виждам какво място има профанизираното ти мнение в този форум!? Както стана ясно, тук напоследък се пише от културтрегер нагоре! Да беше поне трето поколение издънка на ОФ-активист, да ти вляза в положението, ама!  Кел файда, че си отстояваш мнението с твоя си сурат и този на фамилията си, вместо да си криеш партийната книжка като мишка в задния джоб (по-навътре към разделителната бразда)!
     Дай да си уважаваме дереджето, ценза и някои специфични за ситуацията обструкции...
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #830 on: May 28, 2019, 21:22:01 PM »

Захари, на проф.Велислав Минеков нито си му на образованието, нито на културата, нито на обществената позиция, за да демонстрираш селяндурско-подигравчийското си отношение. Просташките изрази можеш да си ги употребяваш в семейството или сред съпартийците ти, но не и тук.


И тоя е професор колкото ти си кучкар ама карай...
Прочети внимателно, че се интересува да разбере кои са гласували за ГЕРБ...,но първо свали червените очила...!
И втори път не си позволявай да обиждаш семейството ми, че ти седя на неговата маса..., аз на твоята не съм.
Ако си забравил мога да ти припомня кога, когато направи на Цвете Борисова козите мелези за чистопородни или вие "умните"не помните.
« Last Edit: May 28, 2019, 21:23:19 PM by Zahari » Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 72


« Reply #831 on: June 02, 2019, 12:22:25 PM »

ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р

В ОЧАКВАНЕ НА ПЪЛНИТЕ ИДИОТИ

Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…
Бойко Борисов

През 68 г. император Нерон е свален с военен преврат. Пред заплахата от убийство, той се самоубива на 9 юни 68 г. Казват, че последните му думи били: „Какъв велик артист умира!“ (Qualis artifex pereo!)
От вчера, 30 май 2019 г., това, което имахме като Цветан Цветанов, вече го няма. И ми се струва, че няма да е пресилено, ако възкликнем: „Какъв оратор си отива!“
Не, не се шегувам, напротив, сериозен съм като гробарска лопата. Няма друг такъв оратор в новата ни история като Цветанов. Имало е по-добри, имало е дори и по-лоши, но точно такъв не е имало никога. Години наред сме се прехранвал от ораторското му майсторство. И в знак на преклонение пред това майсторство навремето го кръстихме Цецерон, като намек, че може да мери ръст с най-великия оратор на древен Рим Цицерон. Смеем да твърдим и дори да се гордеем, че сме допринесли някои изключителни, неподражаеми образци на неговото майсторство да се разпространят и да останат завинаги в народната памет.
Такъв изключителен колорит в областта на ораторското изкуство като Цецерон не можеш го измисли. Такъв може само да се роди… Не мога да се съглася с проф. Йордан Ведър, че „Ораторите се създават…“ Не, ораторите се раждат. Нима е възможно спортното училище или VII Управление на ДС, където работи като шофьор с чин сержант, да създадат оратор от ранга на Цветанов? Не, не и не! Той се е родил оратор, а въпросното образование само е забавило развитието му. Но, както се казва, не се гаси, туй що не гасне…
Липсата на съответното образование се оказва от голяма полза за бъдещия Цецерон. Защото той е напълно необременен, няма нищо в главата си, което да му попречи да бъде напълно автентичен, самобитен, неповторим и трудно повторяем.
Думите ни са безсилни да опишат този самороден къс злато. Затова нека дадем думата на самия Цецерон. Само с няколко цитата от свои изказвания той ще каже стократно повече от нас.

В момента се създава необходимата организация за контролирано изпускане там, където позволява, със съответните изпускателни кранове да се изпуска водата, да не надвишава нивото, което би могло да застраши живота и здравето на населените места, които живеят и имат съответен живот.” (13 февруари 2012)

Многократно сме се опитвал да намерим определение за това, което Цецерон изходира. И всеки път нашите определения се оказват тесни за израстващия оратор. Да съберем на куп Бъмбъл от “Оливер Туист”, г-жа Малапроп на Шеридън, почетния мирови съдия на Чехов, Кайзерът на Чудомир и още някои виртуози на усуканата реч, пак няма да постигнем богатството на Цветановия изказ. По едно време решихме, че „словесен волунтаризъм” (такава употреба на речта, при която си мислиш, че думите означават това, което ти си мислиш) отговаря най-точно, но той и него израсна…

В мотивите или решението на съда винаги могат да излязат съответните предположения за някакви съмнения.” (29 март 2012)

„По повод всичко това, което чувам като политическо говорене, и за входирането на бъдещ проектозакон за възстановяване на щетите при извънредните ситуации – към настоящия момент това интегриране и реакцията на МВР е много по-адекватна. Всяко едно действие е свързано и с взаимодействие на компетентните органи.” (1 юни 2012 г.)

”Ние традиционно с държави като Ливан например сме имали добри добросъседски отношения от взаимен интерес.” (11 февруари 2013 г.)


Харна глава има, ама е за четири крака поне.

„Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни и не са това, което се твърди. Трябва да ви кажа, че в тази посока тези неща, които се казват, съвсем не са като тези, които съм казал. Така че мога да ви кажа, че това е същото, което съм казвал и досега…“ (11 март 2014 г.)

През 1837 г. руският цар Николай I слага върху едно донесение следната резолюция: “Да се вдигне медицинският надзор при условие, че не ще смее да пише повече.” Отнася се за Пьотр Яковлевич Чаадаев, който е турен под медицинско наблюдение заради едно от „Философски писма”, публикувано в сп. „Телескоп”.

„От целия политически живот само в ГЕРБ има политически живот.” (27 март 2015)

Има талант за глупостта Цецерон, не може да му се отрече…

„ Аз смятам, че във всеки един разговор, който провежда всеки един, независимо в каква институция работи или с какво се занимава, той винаги може да импровизира и да пресъздава определени разговори или определени мнения, които би могло да има в определен човек. Така че в тази посока молбата ми е тотално да бъда разграничен в този казус…” (17 ноември 2016 г.)

Ще кажете, че съм извадил тези изказвания от контекста и те затова звучат така нелепо. Грешите. В контекста звучат още по-нелепо. За глупостта няма правилен контекст.

„Това, което имаме като осем парламентарно представени партии в българския парламент, показа, че има едно многообразие. Виждате колко е динамична ситуацията, дори част от тези, които формираме парламентарното мнозинство, вече се изразяват като единствената опозиция и във вчерашния дебат. И съм убеден, че ще има много подобни политически нови явления в политическия клонинг, който може да бъде осъществен в българския политически живот.” (19 февруари 2016)

Хората (колкото и малко да са у нас), които са свикнали да се изразяват с цели изречения, малко се дразнят от омотаната реч на Цецерон. Дано да е речта, де, щото пък някои викат, че начинът на говорене е проекция на начина на мислене. Което вече е непоправимо…

Тук искам да кажа, че говорим за тренировъчни полети. Вчерашното излизане на прессъобщение от прокуратурата показа, че няма умисъл в тези действия.“ (25 октомври2017, за протеста на пилотите)

„Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България в Европа.“ (5 септември 2018)

Както сме казвал и друг път, ако Цветанов ходеше така, както говори, щеше да е пълен инвалид.

Невежеството на Борисов и Цветанов е страшно, но много по-страшно ще е това, което ще дойде след тях? След полуидиотите винаги идват пълните идиоти! Защото след като се легитимира веднъж правото на публична изява на простотията, няма сила, която да я спре!

И никак не ми се иска да заприличам на един професор, но не мога да скрия от вас, че Бойчето, Цецерон, Тетка Цачева и т.н. са най-доброто доказателство, че никой не е загубил от това, че е подценил интелекта на българина. Градската десница например редовно го надценява и съответно редовно губи от това.


Източник : https://www.reduta.bg/%D0%B2-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8/
Logged
Nomad
Hero Member
*****
Posts: 905« Reply #832 on: June 02, 2019, 20:16:16 PM »

https://www.24chasa.bg/novini/article/7484903

Абстрахирам се от заглавието на статията и всякакви политически дискусии.
Интересно изказване на Борисов някъде около 4-5 минута във видеото.
Явно някога е знаел как се нарича Овчарското куче в България biggrin
Logged
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #833 on: June 04, 2019, 10:07:28 AM »

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2209153512544675&id=100003501437043
Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 72


« Reply #834 on: June 04, 2019, 15:09:46 PM »

БОЙКО, ТИ СИ ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И ПРЕСТЪПНИК!

# „До три години ще превърна България в средноевропейска държава.“ – Бойко Борисов, на среща със представители на Световната банка в София през 2010г. РЕЗУЛТАТ – днес България е не просто най-бедната държава в Европа, а е една тотално превзета и разядена от мафията, корупцията и мизерията страна в демографски колапс.

# „Белене е гьол пълен със жаби“ -16.03.2010г. , „Ако не започнем да строим Белене до 15 години икономиката на България ще банкрутира“ – 26.02.2011г. „НЕ, НЕ И НЕ за Белене“ – преди референдума за Белене, всичко това са думи на Бойко Борисов. РЕЗУЛТАТ – над един милиард платени от Буда на Путин за Белене по арбитражното дело, без дори да се обжалва решението в съда и продължение на грабежа и престъплението Белене поне още десет години и поне още десет милиарда, които българите ще платят.

# „Нито лев народна пара за КТБ и истината, цялата истина за фалита на банката“ – предизборно обещание на Бойко Борисов през 2014г. РЕЗУЛТАТ – едно от първите решения на кабинета Буда 2 е – два милиарда народна пара да бъдат платени за КТБ и в последствие е направено всичко възможно Истината за грабежа и фалита на банката да бъде заметена.Вчера (17.01.2017г.) ГЕРБ подкрепиха закона на Пеевски за „вторичното разграбване на КТБ“ за да прикрият вовеки първичното разграбване на КТБ. РЕЗУЛТАТА – Пеевски, Борисов и Цацаров, отговорните за фалита и ограбването на КТБ са на върха на държавата , а народа плаща милиардите, които те и слугите им ограбиха.

# „Във всяко село – полицай“ – предизборно обещание на Бойко Борисов през февруари 2017г. РЕЗУЛТАТА – кьорав полицай няма по селата, но полицаите получиха още сто милиона за да крепят престъпната му власт по време на европредседателството.

# „Толкова ги мразя комунистите, те убиха дядо ми“ – Бойко Борисов, член на БКП пред българите в Чигако на среща през 2009г. и още „Тодор Живков е колос , който историята ще оцени по достойнство“ , и още „Готов съм да остана и при червен кабинет“ – Бойко Борисов , като главен секртетар на МВР. , и още „Аз мисля, че Тодор Живков е направил всичко за да се развие добре България…“ Бойко Борисов в интервю за руска медия през 2008г. Явно за Борисов избиването на стотици хиляди българи без съд и присъда е добро развитие за България.

# „В парламента има хора, занимаващи се с наркотрафик“ – Бойко Борисов. След подаден от БОЕЦ сигнал до ВКП , Борисов е призован за сведение и е заявил , че се бил „объркал“.

# „ДО ТРИ ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПРЕБОРЯ С КОРУПЦИЯТА“ – Бойко Борисов , вчера пред евродепутатите.

НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ НА ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ?!?

Отстраняване от властта, съд, затвор и конфискация на имуществото за Буда, Пеевски, Цацаров и всеки участвал в разграбването на народ и държава.
БОЕЦ водим тази битка.

Източник : https://www.boec-bg.com/archives/tag/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D1%86-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86-%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86
Logged
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #835 on: June 05, 2019, 17:08:09 PM »

https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/shte-se-prevarne-li-rumen-radev-v-balgarskiya-variant-na-lyo-pen
Logged
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #836 on: June 06, 2019, 09:32:21 AM »

Интересни бойци... От къде ли се финансират...?

http://kanal3.bg/video/22928-Patarinski-LIVE-na-5.06.2019---Bezprecedentno-napadenie-nad-ekip-na-Kanal-3
« Last Edit: June 06, 2019, 09:34:00 AM by Zahari » Logged
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1278« Reply #837 on: June 11, 2019, 23:38:55 PM »

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2586712241353506&id=100000442678903
Logged
Pages: 1 ... 54 55 [56]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM