Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПЛАН за изложбите на МАКК за 2020г.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 06, 2020, 16:39:43 PM


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2 3 ... 27
  Print  
Author Topic: Из медиите  (Read 89674 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kennel Kyurenitsa
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 886WWW
« on: August 26, 2009, 11:47:24 AM »

Куче за нелегални борби нахапа 3 деца
26 август 2009 / News.dir.bg
Три деца са били жестоко нахапани от домашно куче, порода каракачанка, в центъра на Банско вчера.
За по-малко от 15 минути агресивното животно нападнало поотделно 9-годишно момче и две момичета - на по 13 и 15 години, съобщи Дарик радио.
Нападението станало привечер на две от най-оживените улици в курорта - ул.„Пирин" и ул.„Отец Паисий".
Децата са с разкъсни рани по ръцете и краката. Оказана им е незабавна помощ от личен лекар и в Спешния център. Едно от момичетата е изпратено за специализирана помощ от хирург в болницата в Разлог.
Веднага е подаден сигнал и в местния полицейски участък. По описание на свидетели полицейски патрул издирил чие е кучето-нападател. Оказало се, че собственикът на животното отсъствал от града и то успяло да избяга от двора на къщата.
По неофициална информация агресивният домашен любимец с отрязана опашка е един от участниците в нелегалните кучешки борби, провеждани в покрайнините на Банско.
Родителите на нахапаните деца искат среща с кмета Александър Краваров, на която ще настояват да се вземат незабавни мерки, арантиращи безопасността на деца и възрастни в курорта.
Родителите на нахапаните от куче деца в Банско трябва да търсят правата си в съда и да съдят собственика на кучето, коментира обаче пред „Фокус” кметът. Той уточни, че собственик на кучето е бизнесмена Костадин Чакъров, който има заведение в Банско.
„По отношение на безстопанствените кучета - ние сме може би единствената община в областта, която кастрира кучетата. Имаме оборудвана операционна. Работим с една немска фондация - „Зайдел”. Досега са кастрирани 120 кучета”, обясни Краваров. По думите му, общината подготвя проект за изграждане на приют за бездомни кучета в Банско.
„Не са много безстопанствените кучета в Банско, но ги има. Много често туристи си изоставят кучетата при нас. По улиците може да видите кучета от най-различни породи”, каза още кметът, като уточни, че сигналът за инцидента е подаден само в полицията, в общината няма такъв.
Началникът на Районно полицейско управление-Банско Атанас Кондев заяви, че в момента децата са доста по-изплашени, отколкото имат сериозни рани, но има ухапвания, наранявания. По думите на Кондев, собственикът на кучето по време на инцидента е бил в София, но е разпоредено да се върне в Банско по искане на лекарите, които лекуват децата, за да представи документи и паспорт на кучето и да се установи дали на животното е направена имунизация.
« Last Edit: August 26, 2009, 12:18:33 PM by KaraKitan » Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #1 on: August 26, 2009, 13:46:46 PM »

Kaкто се казва - "мНе, Благодаръ!"

пс. Всеки да си сърба попарата.
« Last Edit: August 26, 2009, 13:47:42 PM by Mad Max » Logged

rex
Hero Member
*****
Posts: 1466« Reply #2 on: August 26, 2009, 20:31:44 PM »

По централните новини съобщиха, че кучето е порода средноазиатска овчарка, обучавано за тъй любимите на някои пишущи кучешки боеве ...
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ina
Full Member
***
Posts: 155


master of puppets


« Reply #3 on: August 26, 2009, 22:20:40 PM »

Накрая ще се окаже, че кучето е и на някой добре известен форумен плъх.  Wink
Тая "отрязана опашка" от статията ми беше ясно, че принадлежи на някой съпородник. Дотам води "селекцията" на специалистите, за жалост.
Logged

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #4 on: August 26, 2009, 23:40:28 PM »

Видях, че се е появила нова тема “из медиите” и веднага се възползвам от нея. Нали и интернета е медия, даже най-модерната такава. Повод ми даде едно твърдение на Николай Атанасов из форумите, че някакви интриганти събират консилиум да се измъкват от положение, дето той го създал с една статия за каракачанското куче, дявола и евангелието. От статията можах да разбера, че Николай много иска да се похвали, че най-накрая някой му  е дал материала на д-р Петерс за каракачанеца. Това е основния извод, другото са “разсъждения” върху този материал, правилно определени от него в заглавието като – “как дявола чете евангелието”.
Не за това обаче ми е думата.
Обвинявайки неизвестните интриганти, че в потайна доба събират консилиуми и с потни от ужас пръсти шляпат по клавиатурите, в жалък опит да се противопоставят на психаделичните му теории, Николай даде отговор на въпроса – защо години наред не смее да се изправи срещу мен в пряк публичен диспут по която и да е от любимите му киноложки теми.
Днес разбрах, страх го е, защото няма да може да използва консилиума на изявените си форумни фенове. Няма как да рови из интернет, търсейки неизвестни (според него) текстове на различни автори, под които да сложи името си.
Затова, за пореден път отправям покана към него –
Николай, каня те, когато и където си избереш, да защитиш позициите си по избрана от теб тема в областта на кинологията.
Знам, че няма да стане, защото Николай изпитва ужас от такава възможност, ама ми е кеф.
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #5 on: August 27, 2009, 00:09:41 AM »

Как да стане г-н Динчев confused
Нали там ще се види кой кой е и колко струва.Виж както казвате тук е лесно,като на нещо не знаеш как да отговориш бешшшш да те няма.Ровиш в нета и хоп ...връщаш се.Пък и може да не се появиш с дни,време да мислиш как да извъртиш нещо..

като това напр.
"Не! Петерс е описал куче, което е с общи за целия Балкански полуостров фенотипни белези и много правилно го е нарекал - Домашно куче на Балканите - Canis familiaris Balcanicus. "-Н.Атанасов.
Много интересно защо статията е озаглавена -Каракачанското куче тогава.
Да беше си я озаглавил човека-домашното куче на балканите.
Logged
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #6 on: August 27, 2009, 01:15:12 AM »

Ей, дайте да се сберем и да му сторим на тоз чиляк една кръгла стая..
Logged

DIO
Sr. Member
****
Posts: 251« Reply #7 on: August 27, 2009, 09:32:27 AM »

. От статията можах да разбера, че Николай много иска да се похвали, че най-накрая някой му  е дал материала на д-р Петерс за каракачанеца.

Динчев ти като я имаш що нея качи?
Каракитан архива си трябвал да разрови и когато му дойдело времето no

И сега ква стана тя някой друг я побликува вие докато я издирвате lolи искате хората да ви се молят

Времето дойде каракитане ама друг я качи а не ти дето я имаш  naughty
БОЛИ но няма как lol
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #8 on: August 27, 2009, 11:30:08 AM »

DIO, пак си се объркал дълбоко. 
Съдържанието на статията не може да бъде променено независимо кога и кой я публикува. Но изчаквах да видя докъде ще стигне "единственият кинолог" в "анализите" си.
От показването на статията единственият губещ е анализаторът-кинолог Атанасов.  Wink
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4199« Reply #9 on: August 27, 2009, 14:05:49 PM »

От "анализа", поднесен ни от г-н Атанасов, става ясно единствено това което и ние от толкова време твърдим - има направено описание на куче пазач на стада на територията на България известно под името Каракачанско куче! Първо по рода си описание сред съседните ни държави където съществуват сходен тип кучета! Още повече че описанието е направено от непредубеден немец с непромит мозък! Просто и ясно - кучето е описано като Каракачанско и за пръв път на територията на страната ни!!!
Словоизлиянията по тази тема са в стила "така е, ама не е така"! Не виждам със какво сме спекулирали в текста на статията или пък сме излъгали - никъде не видяхме да се говори за Българско Овчарско Куче в нея!
А пък твърденията че Рачката, Праменката и Каракачанското овца са една и съща порода са просто смехотворни! По тази логика в света има само две породи - Цигай и Цакел! Пролетарии от всички страни обединявайте се!!! Да сте живи и здрави!
Logged
na Brad Pit- brat my
Hero Member
*****
Posts: 682« Reply #10 on: August 27, 2009, 21:36:23 PM »

Nemoga da razbera kvo vi svetna ot iznesenoto do tuk  hmm Atanasov edno, vtori drugo a puk tretij vika Bravo  hmm a na kakvo  hmm Razbrah samo che statijta na Peters se interpretira na koi kak mu iznasj  lol njmali njkoi da spreha nemecki da zeme da j prevede ta da si napravim sami izvodite.
Logged
В. Динчев
Administrator
Jr. Member
*****
Posts: 99


« Reply #11 on: August 27, 2009, 23:35:34 PM »

Горкият, знаех си, че ще напълни гащите. В едно е прав обаче, научни спорове се водят с хора на науката. Затова очаквам да оцени жеста, който му правя. Съвсем скоро го учих къде се мери косата дължина на тялото при кучетата. Ще го открехна и за други неща. Например, затова, че стихосбирка не е наука, както не е наука и сборник с резюмета, както и отпечатване сборници с доклади от СУ НКМУ и въобще издателската дейност не е наука.
Съжалявам го, като гледам как все се оплаква. С гей се забъркал (направо не ми се мисли, как и защо се получават пари от гей). Някакъв психопат му спретнал неразбиваема интрига. Около нашия учЕн само подлости, комплекси, злоба. Направо ми се къса сърцето. И като заговори за злобни мазохисти, които ровят лайната си, разбираме за какво иде реч – клиничната пътека е закъсала и хапчетата не стигат.
К’ви кинологии, к’ви пет лева! Психопатология е това, не е шега работата.
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3093« Reply #12 on: August 28, 2009, 01:29:41 AM »

na Brad Pit- brat my,
струва ми се, че не само на теб ти е светнало основното в цялата работа - една персона се изживява като върховен интерпретатор на всеки и всичко в кучкарлъка(опс кинологията).
Добре че д-р Петерс не е още жив, че Н.Атанасов щеше и него -авторът на статията- да убеждава и кълне, че е написал не това което е написал, и не това което е искал да каже, а това което на"кинологът" Атанасов му е удобно да разбира.
Като казах "кинологът", се сещам, че имащият се за единствен учЕн продължава да не може да покаже нито една своя научна статия !
Резонно е да се замислите -защо.
Редно е и по внимателно да четете и вглеждате в нещата които рои въпросният учЕн. Да вземем например това нещо по-долу, с което Н.Атанасов искаше да докаже, че е единственият член на Съюза на учените, приет с наука кинология. На него самият му е ясно, че няма такова "животно", но това не му пречи да се опитва да будалка аудиторията.
Ако следваме странната Атанасовска логика ще трябва да се съгласим, че в Съюза на учените г-н Любомир Пировски е избран за член с науката "Стихосбирка", а г-н Симеон Мърчев с науката "Сборник с резюмета". А пък проф. Въто Груев е с цели три науки -"За образованието в България", "Научните конкурси в България" и науката "коментар за Закона за научните степени и звания". 
Нелепо нали?
Никой психически нормален човек не би твърдял, че изписаното до имената на тези хора са науки. Никой здравомислещ пък не би пригласял и ръкопляскал на подобни съчинителства.

Не очаквайте да си губя времето коментирайки нечии тежки мании и фобии изразявани графомански из нета.Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
na Brad Pit- brat my
Hero Member
*****
Posts: 682« Reply #13 on: August 28, 2009, 12:52:25 PM »

Ni go znam toj Atanasov ma goljm kapacitet chte da e  Wink Chetoh mu njkude izkazvane che toi dokazval tvurdenijta si s fakti- adjeba znachi uchen chovek  eek Posle gledam za taz statia na Peters govori i se obosnovava vidishli otsjkude s fakti, ama fakti deto ot prevedenoto razbrah samo toi si gi vijda  eek vikam si ili az sum mnogo pros ili sum kiorav  hmm I taka kakto si cheta i preprechitam gledam pak fakt " Срешнах породата първо при каракачаните- овчари номади, чиито летни пасища се намират високо в родопите...." Те държат кучетата за да пазят техните големи стада от овце, но районcт на разпространение се простира със сигурност извън Родопите- върху останалите централнобалкански планини: може би навсякъде нататък  lol lol lol
po tva razbrah che samo vjrvashtite mogat da vidjt i razberat obosnonovanite teorii na toz Atanasov i tva mi e bil problema lol lol lol lol
Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4199« Reply #14 on: August 28, 2009, 16:14:33 PM »

Дааааа! Този "някакъв" си лекар не може да подмине въпросът в "задочния разговор" с г-на Атанасов! lol

Най-напред този "някакакъв си" лекар е ветеринарен лекар и е преподавател в катедра "Животновъдни науки" в Аграрен Университет. Член е на Съюза на Учените от миналата година, но не се фука с това по интернет - не мисля че това е начина! Освен това привилегията от това членство е че таксите за участие в някои научни семинари е на половин цена. Не сте открили висш разум от чужда планета за да заслужите членството си, г-н Атанасов, така че не парадирайте с това - елементарно е. Всъщност по форумите може и да минава номера - вижте ме колко съм.........!!!

Та така - питате ме колко били породите според митохондриалната днк? Аз ви отговарям с контравъпрос - От кога този метод е водещ за породоопределянето?
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 27
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM