Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 24, 2024, 02:59:32 AM


Login with username, password and session length


Pages: 1 [2] 3 4 ... 27
  Print  
Author Topic: Из медиите  (Read 196126 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
karakardam
Jr. Member
**
Posts: 89


« Reply #15 on: September 08, 2009, 08:36:00 AM »

я, че интересни въпроси си задавате тука?! може ли да започнете и да си отговаряте, защото "проблема" ме интересува, а вие поднасяте някакви нови аспекти. съвсем съм сериозен: въпросът с породообразуването, класификацията на породите и разпределението им отдавна занимава много хора, в това число и умни.... но щом има някакви спорове, значи не всичко още е чисто.... и, наистина има неща, за които си струва да си поговорим. поне ще е интересно.
Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4315« Reply #16 on: September 29, 2009, 09:40:31 AM »

Дълго мислех дали си струва да се отговаря на статията на г-н Атанасов намерила бял свят в сп. „Моят приятел кучето”. Този път обаче г-на се е олял до толкова в стремежа си да очерни МАКК и труда на един немски изследовател, че е загубил мярка. Същият този човек който претендира непрекъснато из форумите за „научност” и тръби за научни постижения, си позволява да дава категоризации и изводи на основата на емпирични заключения и собствени виждания. Вярно е че все пак става въпрос за научно-популярен стил, но пък да правиш описание по картинка и да правиш заключения за които се изисква най-малкото да си виждал наживо дадено животно вече е твърде елементарно.
Авторът е използвал заглавие цитирам –„…Как дяволът чете евангелието”. Кой е дяволът в случая, обаче!? Целта на тази статия е най-общо казано да се оплюе работата на един чуждестранен автор описал Каракачанското куче по нашите земи през 1938 г. Нашият учен г-н Атанасов, строи вятърни кули и сам се бори да ги бута – само и само да си намира работа! Прави изводи на базата на умозаключения които са…………. единствено в неговата глава. Това обаче е нищо в сравнение с използваните единствено да манипулират фотографии на кучета. Позволява си единствено с цел манипулиране на мнението на непредубедения читател, да прави експертни заключения по снимки на кучета, които никога не е виждал на живо, камо ли да им е правил каквито и да е измервания. Това обаче не пречи да изказва категорични мнения като „надстроеност”, „квадратен формат”, „медианна бразда” и т.н. Твърде ненаучен похват! Така наука не се прави. Иначе изтъкваме и държим на научните подходи!?! Така се прави наука, но наука за манипулацията наречена Стъкмистика. И трябва да се отбележи че се справя много добре в това!  Да не говорим, че в изказванията на г-на има взаимно изключващи се изводи. Това обаче не пречи да се бием в гърдите като чели сме направили откритието на века – а именно: д-р Ханс Петерс е описал каракачанското куче по нашите земи и по-точно в родопския край! Да, така е и това дразни много! А, бе по-дяволите тази немска безкомпромисност, не можа ли аджеба, да има нещо написано в тая пуста статия за Българското Овчарско Куче!? Върти, суче, нашият учен опитва какво ли не, но всъщност много го е яд на немеца! Как може и дума да не е казал за БОК! Що за Ненаука!?
Да разгледаме скалъпената манипулацията която се налага в статията снимка по снимка!
На снимката главата на Буян КараКитан е анфас, обаче явно това не е проблем за да се изкаже твърдо мнение – „Ясно изразен стоп”! Като как е възможно от анфас да се определи стопа на дадено куче!? Каква минавка за родната кинология – да има такъв спец – даваш му снимка и хоп- експертна оценка!!! Че защо са тия изложби бе хора - пращайте му снимки!?
Ето снимка на която се вижда по-добре, че става дума за нагла лъжа! Явно не е видял както трябва човека, не му се сърдете – улисал се е! Я погледнете и ушите как са разположени – май и тях не ги е довидял добре.Второто твърдение – „Надстроеност” . Кога измерихте това куче, г-не, за да давате такова категорично мнение?
Трето – „Изразена медианна бразда на главата” – Кога пипнахте главата на това куче, та установихте изразеността на медианната му бразда? Още повече при дългокосмест екземпляр като Буян.
И черешката  на тортата – взаимно изключващи се твърдения - наученият манипулатор категорично заявява, че „очите са косо поставени”. В същото време коренно обърква „Читателя” с твърдението че „ медианните и латералните очни ъгли са на една линия”, демек - не са косо поставени!!! В крайна сметка кое е истина? Няма как и двете твърдения да са истина, но явно това е някакъв нов научен подход!

Най-долно, обаче е използването на снимка на куче Хари. Авторът не се срами да използва снимка на която кучето е с явен проблем на жлезите разположени в третия клепач, за да задоволи своите болни амбиции като заявява експертно - „провисване на долния клепач”. Освен това отново при позиция анфас, авторът твърдо се произнася „Силно изразен преход между лицев и мозъчен дял на главата” ! Много бих се радвал ако може да се сподели този новаторски метод за оценка на стопа при позиция анфас!!! Ето снимки на кучето при която ясно се вижда че става въпрос за елементарна манипулация – при нормално физиологично състояние кучето няма провисване на клепачите и при профил се вижда че прехода между лицев и мозъчен дял не бил чак толкова силно изразен! На тази снимка ще разочароваме г-на отново и с твърдението му за „високо поставени уши” при Хари – уви, и тази вятърна кула рухна!!!


Много е интересно че г-н Атанасов търси „тъмно пигментиран клепач” при рижо-бял цвят при кучетата. Колко тъмно, черно ли? Това няма как да стане ( виж учебника по биология за 9-ти клас).

Всичко това дава ясна картинка за какво точно става въпрос! Дявола, май наистина има много лица!
Logged
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #17 on: September 29, 2009, 20:58:07 PM »

 Wink,знаеш ли тои много добре съзнава лъжите си ,дори неговата клика не му виарва ,наглед унелото му жонглиране с фактите е опит за сеир
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #18 on: September 29, 2009, 22:33:34 PM »

Буяне, почивай в мир, момчето..
Чакай ги, труповете им сами ще минат край теб един ден.
Logged

Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #19 on: September 29, 2009, 22:37:27 PM »

Атанасов кво да го коментирам..
Както се пее в една песен "не е важно колко пъти.. важното е за гъзъ ти"..
...
Logged

petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #20 on: September 29, 2009, 22:53:34 PM »

Всъщност.добре е от време на време да коментираме коментарите му ,не мога да напиша това което пишеш ти ,макар да го виждам точно така ,не мога прости неща да обиасниа пониакога но далеч не значи че не ги разбирам ,и все пак е добре да се напишат ,защото ако аз го знам какво човече ,обикновенни хора които искат да прочетат нещо за кучето ни могат да му се хванат ,а така отговариаки му могат поне да видиат и другата истина и нека сам според акула си я намери ,ако остане неопроверган по лошо

и аз преди години се чудех защо се карате ,сега вече си имам мое мнение

а на атанасов ще кажа опитваики се да манипулираш по този начин изгравдаш и мнение за себе си у хората ,а ти си чошече дето много дуржи на това да го имат за ниакои и нещо и в "науката ти' и като човек от теб занм едно за кк и седефчеви и динчев или лошо или нищо сигурен съм че дори и децата вече не ти виарват когато говориш за тиах ,ниакои ден дори и да кажеш нещо пак ше си помислиат че е поредната ти плиунка
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #21 on: September 29, 2009, 22:55:08 PM »

Атанасов кво да го коментирам..
Както се пее в една песен "не е важно колко пъти.. важното е за гъзъ ти"..
...
пусни я в темата
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #22 on: September 29, 2009, 23:08:29 PM »

Струва си да му отговаряте г-н Вучков и още как.Любителите на кучета не са само тези дето пишат из форумите.
Има много които само четат.И Петко е много прав-отново.
Много от четящите ми пишат на лични,на скайп(и на вас предпоагам) и от писаниците на Атанасов и голословните нападки на Ефтим и още двама трима картинката им става все по ясна.Хората не са слепи и малоумни,както на тях им се иска.
Опитват се да искарат очите на Седефчеви,Динчев,на вас.........но всъщтност ви изписват веждите.
Как не са го разбрали им се чудя confused
Logged
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #23 on: September 30, 2009, 14:35:15 PM »

 :lol:http://semkiibonbonki.blogspot.com/search?q=%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%90%D0%9A%D0%90%D0%A7%D0%90%D0%9D%D0%A1%D0%9A%D0%9E

ре танасе ти пак си самопредложил знаниата ,и все пак маи не си бил много убедителен ,жената си останала лекинко безпристрастна ,макра да сум убеден че пак си ги ръсел едни,жалко един "учен" като теб да си търси аудиториа из нета .самопредлагането ти вече е на много ниско ниво ,едно време искаше да ти платиат пътните само ,сега вече напулно безплатно и без покана раздаваш познаниата си,боже ,верно било че омразата е голиам двигател
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #24 on: October 04, 2009, 19:29:48 PM »

Луд умора няма,само се поти clap
http://www.valkodav-rodopski.com/viewtopic.php?f=11&t=9
Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #25 on: October 04, 2009, 19:46:14 PM »

Родопски вълкодав confused
Някой да е чувал за подобно животно?Вълкодав дето вълк и на снимка не е виждал.
Поне в тоя форум се видя чии са кучетата дето е снимал и публикувал Ефтим.Нито едно няма негово.Значи правилно ми каза един приятел от Велинград,че въпросния в живота си не е отгледал или произвел ни едно куче.

Продавала съм кучета в Мугла. no
Пред всички ти заявявам-вземаш един твой приятел с камера и отиваме в Мугла,да видим някой дали изобщо ми е виждал очите и ме познава пък камо ли куче да е купувал.Тъкмо ще минеш и от тук да се порадваш на скопеното куче на топките.
Балабан кога го кръсти веднъж кавказец,друг път непомня вече  какъв,или не помниш като ми пишеше да ти дам кутре от него или да ми доведеш да заплодиш Джуна и да сме си деляли кутретата.Искаш ли да ти напомня или като пусна пак някое лично съобщение ще ме обвините в предателсво щото не ви оттърва като ви цъфнат лъжите и двуличието пред всички.

За куче като Балабан ти можеш само да мечтаеш,продължавай да се пенявиш по негов адрес ,той все по хубав става. lol
Logged
milkojor
Sr. Member
****
Gender: Male
Posts: 349« Reply #26 on: October 08, 2009, 10:56:33 AM »

http://www.selo.bg/news_details/bg/2246/smolianski_sela_otnovo_napadnati_ot_mechki_–_edna_ot_tiah_e_stryvnica.html
Logged

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #27 on: October 13, 2009, 00:22:37 AM »

из медииите скивахате ли кириос атанасиос ква статиика пуснал пак ,кво как било кои кво искал да каже lol

ре танасе един каракачанин ти бе казал че всичко българско е лъжливо и крадливо аз пък да ти кажа че всичко що има приставката бг е чужбинско имаме каракачанско ако щеш и чобанско имаме лдогорско и барак
от кк сздадохме бок ....продукт на кк и още нещо създадено със "сложно “кръстосване

лудогореца и булгарското гонче същата работа така както ми разправиаш как докарвали плевенските черноглави на цвет така докарват и него от лдогорец правиат мелез защото ниакои баш българин започнал да иска българска порода с цвет по стандарт ....с доберман стават много иаки на цвиат пък с рот стават истиснки свинари даже ниакои пишеше маи че по стандарт било свинар ,инак осман паша е разправиал за него че е заичар

за барака .....самата дума е турцизъм...скоро некои патриот и него ще изчисти засега е само булгарски барак виарвам ще стане блгарско острокосместо гонче

чета и за конете имали сми и лдогорски кон освен каракачанскиа
и забележи източно български .ма както вече казах носещите дмата български не са баш ,и тои мнооого сложно крстосан с арабски англиииски и незнам си кво
Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #28 on: October 14, 2009, 12:05:54 PM »

Ей Ефтине,колко много ти се иска това да беше каракачанско куче,това да бях аз и снимката аз да си я бях надписала clap lol
Да имаше с какво да си губиш времето.
Колкото и да ти се иско и да си го внушаваш по този смешен начин,няма да ни направиш себеподобни.
Поне дано това те утешава,защото май се досещам каква е причината.
http://www.valkodav-rodopski.com/viewtopic.php?f=11&t=9&start=20
« Last Edit: October 14, 2009, 12:06:29 PM by dandi » Logged
dandi
Hero Member
*****
Posts: 2933« Reply #29 on: October 14, 2009, 12:23:20 PM »

Ето я оригиналната снимки и статията,то това куче няма прехранване lol
http://www.brisbanetimes.com.au/world/is-boomer-the-worlds-biggest-dog-20091008-gohv.html
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 27
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM