Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. December 04, 2023, 18:04:37 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 25 26 [27]
  Print  
Author Topic: Из медиите  (Read 177831 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariman
Hero Member
*****
Posts: 1383« Reply #390 on: January 14, 2016, 21:36:48 PM »

НПО-та и лалугери за половин милион.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5216923
Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3348« Reply #391 on: January 20, 2016, 13:12:53 PM »

НПО-та и лалугери за половин милион.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5216923

Поредната съшите с бели конци гнусно-дилетантска статия в медия свързана с офщорните интереси на Цеко Минев и бандата "КОЙ".
Който се интересува нека прочете самия проект и ще разбере, че в него не става дума за нищо от описаното в парцалчето на Труд. Иде реч за възстановяване популации на застрашени видове хищни птици. Именно с това са свързани и дейности за възстановяване на хабитата, осигуряване на хранителна база и т.н.
Парцала наречен статия и подписан с фиктивното име Георги Георгиев е пълен с крещящи бисери на некопетентност и откровена лъжа. Очевидно за анонимния списващ, лалугера е вид мишка полевка, която унищожавала посевите. Даже и ни я показва на фотос. Само дето на снимката е всичко друго, но не и лалугер. Ама пей сърце юнашко.... Кой да му каже на анонимника, че лалугера обитава ПАСИЩА. Често високопланински. Коментирането пък на хора и организации цепи мрака на анонимния му, но платен от КОЙ" мозък.

Превърна се в роден патент, собственици на банка, спасена от фалит с наливане на милиарди от държавата(баш пари на данъкоплатците), развиващи офшорка за ски туризъм също с наливане на държавни средства(па пари на данъкоплатците) да отклоняват вниманието от своите престъпления като пускат пасквилчета из послушните медии. При това пасквилите са съчинени спрямо публични европейски проекти с ясно финансиране и публично достъпна отчетност.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1281« Reply #392 on: February 19, 2016, 21:04:56 PM »

​Русия щедро се отплаща на убийците на Левски
Последна редакция на 19/02/16 10:24
   
 
Хаджи Иванчо и княз Дондуков

 
Хаджи Иванчо и княз Дондуков

PrevNext
     
Още по темата
​Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и всякакъв роб
​Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и всякакъв роб
2016-02-19 12:33:22
Петък, 19 февруари 2016
Петък, 19 февруари 2016
2016-02-18 21:45:07
Офицери русофили правят неуспешен опит за държавен преврат
Офицери русофили правят неуспешен опит за държавен преврат
2016-02-16 12:01:00
Човекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България
Поредно доказателство за зловещата роля на Русия разкрива изследователят Георги Георгиев, автор на блога istinata.bg. Той е открил и публикува заповедта, с която един от виновниците за обесването на Васил Левски - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, е назначен за член на Висшия съдебен състав в България. Това се случва на 8 май 1879 г., 6 години след като Апостола увисва на бесилото. Заповедта е подписана неслучайно от княз Дондуков-Корсаков. Така Русия се отблагодарява на българските продажници-мекерата за вярната им служба към империята.

Коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев вече не е тайна за обществото, въпреки, че години наред бе укривана от българския народ. Именно Игнатиев има основна роля в процеса, довел до обесването на Васил Левски. По настояване на графа в състава на съда са включени българите: хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович - член на държавния съвет към империята, Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община, Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис и Петър (Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис. Този исторически факт бе за първи път публикуван от Георгиев, а след това приписан от редица други изследователи (виж ТУК изследването, б.р.). Целта с намесата на графа е ясна – обезглавяване на национално-освободително движение и подчиняването му на интересите на имперската дипломация на Русия.

Именно негова е и ролята при организирането и обявяване на схизма против Българската църква от руската църква и Вселенската патриаршия през 1872 г. в опита му да спре единението на българската нация.

Той е втория поред руски консул (наричан в Цариград „вицеимператор“ заради огромното си влияние над Султана!) , който изисква от османските власти заточение за българските владици. Първото заточение го изисква още през 1860 г. предишния руски консул княз Лобанов. Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир. Българската общоност в Цариград се вдига на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени. Махмуд Недим паша, един от малцината прозорливи османски държавници, удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград. Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана успява да отстрани Махмуд Недим паша от поста му.

Любопитен факт е, че същият русофилски продажник Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, издигнал се още по време на турското господство до член на държавния съвет към империята, след Освобождението на България се оказва и един от първите дарители, които дават пари, за да се издигне в София паметник на Левски.

Документът за назначаването на хаджи Иванчо Хаджипенчович за член на Висшия съдебен състав в освободена България от княз Дондуков е важно историческо доказателство, че продажните рубладжии-русофили и техните господари от Москва повече от век и половина целенасочено работят срещу българската нация, изпращайки на смърт и заточения най-свидните й синове, които вече са осъзнали, че от московлъка и руския ботуш по-страшно нещо за Отечеството ни няма.
Logged
Habits
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 520« Reply #393 on: February 21, 2016, 17:45:54 PM »

Нищо ново под слънцето. Те първа хората ще осъзнават, че братска Русия не е това, което си мислят. Не случайно Раковски е бил един от отявлените противници на руския империализъм.
Logged

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3348« Reply #394 on: February 21, 2016, 20:54:22 PM »

Модното в последните месеци изчанчване на историята не подмина и Левски и историческите личности свързани с него. Очаквам скоро и гръмки жалейки за това, че гадната Русия е изгонила добричките османци от етническата територия на българите и им е дала възможност да основат самостоятелна държава носеща етническото им име. Защото другият вариант бе да си останем в рамките на Турската империя. В на-добрия случай в положението на кюрдите. Завиждате ли им за прекрасната съдба?
Историческата личностИванчо Хаджипенчович е просто типичен кариерист-нагаждач. Нищо друго. Гледа да е на ръководни печеливши позиции при всяка власт. Такива "Иванчовци" имаме в излишък и следващите ХХ и XXI векове. Хайде да не търсим геополитики и сложни завери в една простичка психологическа характеристика на типичен човек конформист. Безгръбначния и хлъзгав "Иванчо Хаджипеночвич" преди 30 години бе ръководен кадър на БКП и се кълнеше в ръководната роля на КПСС. В наши дни същия индивид е първи американофил и яростен антипутинист. Въпрос на умствена и етична хигиена е да се разграничаваме от "Иванчовци". Лично аз съм отвратен от подобни индивиди.
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Zahari
Hero Member
*****
Posts: 1281« Reply #395 on: February 21, 2016, 22:47:22 PM »

Иво Инджев
SEARCH

за менблоговестиподкрепи блогаархив // (поли)граф игнатиев и обсебването на левски
В БЕСЕДКАТА

(Поли)граф Игнатиев и обсебването на Левски
BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ ФЕВРУАРИ 19, 2016 ⋅ POST A COMMENT
Няма по- отворена врата , на която чука българският патриотизъм, от символиката, свързана с Левски. Тя се побира в думата свобода, пред която така единодушно се прекланяме със задна дата, но не отстояваме днес като основна ценност.

 

Инерцията на инертността към цялата истина около гибелта на Дякона и днес заля резонаторските медии. Загатват отново за предателството на българите, които не са го спасили. Готови сме за самобичуване, но за друго „недочуваме”.

 

Не е ли удивително, че можем да се самоунижаваме като народ, виновен за неспасяването на Левски, но не смеем да повдигнем въпроса за ролята на държавата, която наистина е имала власт над политиката на „болния човек” Турция и ако е искала да спаси Апостола от бесилото е можела да го направи?

 

Някой трябва да се осмели и да приложи безпощадния камшик към онези, които щадим като „освободители” в угода на чуждия интерес да бъдем вечно в позата на благодарни „братушки”..

 

Някой трябва да попита кой е могъл наистина да спаси Левски. Дали тази сила са имали тогавашните българи или са я притежавали, но не са я приложили онези, които със силата на оръжието само година, две по-късно започват война с турците, срещу резултата от която Апостола е предупреждавал с пророчеството : „Който ни освободи, той и ще ни зароби”.

 

Този въпрос виси с не по-малка тежест от Левски на бесилото. Като отказваме да го зададем, не служим на каузата на свободата, а на заробването на чуждия интерес.

 

Защо така гузно и грозно солидарно мълчат за мълчанието си по време на процеса срещу Апостола на свободата „освободителите” и робите на тяхната митология в прочита на българската история?

Защо участниците в разправата с Левски не само не са преследвани от руските окупационни власти, но дори и са наградени от тях? http://www.faktor.bg/novini/balgariya/67428-rusiya-stedro-se-otplasta-na-ubiytzite-na-levski.html

 

(Поли)граф Игнатиев ни показва верният отговор. Левски им е бил непоносимо независим българин и е трябвало да бъде премахнат от пътя им към Проливите. Тази истина не могат да понесат днес многобройните желаещи да говорят за свободата и за иконата Левски, на която се молят да им прости страхливостта.

 

 

Още по темата от историка Янко Гочев: http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/67440-levski-e-obesen-ne-zaradi-revolyutzionnite-mu-idei-a-zastoto-otkazva-da-bade-ruski-agent.html
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3348« Reply #396 on: August 28, 2017, 16:13:23 PM »

Пожара в Кресненското дефиле днес критично наближава Влахи. Новини от първа ръка.


Природозащитници отказват да се евакуират от с.Влахи заради пожара
28.08.2017 14:50;

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/6413224 © www.24chasa.bg
https://www.24chasa.bg/novini/article/6413224
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #397 on: August 28, 2017, 18:32:22 PM »

Дано да се размине! Дано!
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2879


ТОРЛАК


« Reply #398 on: August 29, 2017, 11:03:51 AM »

Дано!!!
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #399 on: August 29, 2017, 17:48:39 PM »

Колко хиляди декара животоспасяваща гора изгоряха в Кресненското дефиле ?
Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #400 on: August 29, 2017, 19:22:48 PM »

Близо 20 000 дка казват медиите. Тепърва ще се оценяват щетите. Важното и че най страшното се размина! Днес говорих с Атила и той казва че "положението е овладяно".
Logged
EXIIIT
Jr. Member
**
Posts: 84


« Reply #401 on: August 30, 2017, 09:25:38 AM »

Подпалвачът е индентифициран - според медиите е служител на екоорганизация:


Говедар подпалил с цигара пожара в Кресненското дефиле

16:54 | 29 август 2017 | Общество   / Редактор Таня Тодорова / обновено преди 4 часа
Виж 1 снимка
Големият горски пожар над Кресненското дефиле горя 6 дена
Сн.: БТА

Тридесетгодишен говедар от Симитли бе арестуван и привлечен като обвиняем за причиняване на огромния пожар над Кресненското дефиле.
Борбата с големия горски пожар в Кресненското дефиле продължи шест дена. На терен работиха пожарникари, горски, военни и доброволци от цялата страна.

Говедарят Костадин Митев извел 70 животни на паша миналия четвъртък край водоем над село Мечкул. Запалил цигара, но животните се разбягали и той ги подгонил. В бързината хвърлил в тревата недопушената си цигара. Когато след броени минути обърнал поглед назад, видял, че пламнали треви и храсти. Втурнал се да гаси огъня с горната си дреха, която била изпепелена от стихията.

Самият той получил обгаряне по краката и разбрал, че сам не може да се справи. Тогава звъннал на кмета на село Брежани и подал сигнал за пожара, но не казал, че той го е причинил.

Според информации в медиите, пастирът работел за екоорганизацията "Фонд за дивата флора и фауна".

"Наехме го през март да се грижи за стадо от рядката порода късорого родопско говедо. Учудих се, че той е автор на пожара. Първо каза, че няма нищо общо, но след това го разпитваха в полицията и там е признал.
Аз самият не знам къде е истината, давахме му нормална заплата за тази работа, живееше в постройка към обора със жена си", каза Емилиян Стойнов, ръководител на екоорганзацията, пред "24 часа".

"Пожарът вече е потушен. Извършителят на престъплението е установен и задържан. Той ще бъде задържан за 72 часа в ареста, а прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража". Мъжът ще бъде обвинен в причиняване на пожар по непредпазливост, довел до значителни имуществени вреди в размер на 3,3 милиона лева. Законът предвижда наказание до 5 години затвор", заяви говорителят на Главна прокуратура - Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Държавното обвинение ще иска извършителят да остане в ареста, тъй като деянието му е с висока степен на обществена опасност. Арнаудова благодари и на прокурорите, и на полицаите за перфектната работа.

Това е първият установен извършител на пожар за тази година в Пиринско. Говедарят е бил заподозрян още в петък, но в продължение на четири дни отричал, че е причинил пожара.

Притиснат от събраните доказателства - иззети са негови дрехи от фермата, която е на километър от мястото на пожара, по които има следи от обгаряне. Чак тогава признал за дейнието си и съдействал на разследващите.

Пастирът е от ромски произход, има присъда отпреди 6 години за кражба, но към момента е реабилитиран.

"С ареста на говедаря се слага край на спекулациите, че някой умишлено е причинил пожара, за да преследва някакви други цели", каза още Арнаудова.

Предстои назначаването на лесовъдска и пожаротехническа експертиза. Районният прокурор Борислав Ковачки уточни, че гърмежите, които са чули жители на село Мечкул, са от пукота от статичното електричество заради високата температура при пожара.

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-kresnensko-defile-govedar-26309426?nt=4
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2879


ТОРЛАК


« Reply #402 on: August 30, 2017, 10:57:15 AM »

300 милиона евро от одобреното вече финансиране ще приберат Бойко Борисов и приближените му фирми, които строят магистрала “Струма”. Това научихме от високопоставен чиновник в Брюксел, който ни съобщи също, че вече е образувано разследване в ОЛАФ, но още не е оповестено.
Парите ще се откраднат, защото те вече са отпуснати и одобрени, и би следвало да идат за еколого-съобразно разчистване на терена, върху който ще се строи магистралата. Бойко може да сече, и да полага асфалт, но трябва да се погрижи за природата наоколо. Именно затова в бюджета е предвидената сума.
Но сега като цялото трасе е от изгорени дървета, реално природа за възстановяване не съществува. Магистралата ще мине през изпепелена земя и няма никакви екологични разходи.
Така ЕС е дал парите, но фирмите-строители реално няма да направят нищо срещу тях. Направо в джоба на Бойко.
От всичко това излиза, че пастирът, дето с цигара запалил пожара, както установи МВР, е изкарал 300 милиона евро на Бойко и шайката му.
Тъй като проектът вече е одобрен, и ако се спре, може да се провали изобщо финансирането, тъй като изтичат много срокове, то Комисията не може да направи това. Но еврократите пращат ОЛАФ, който най-вероятно ще установи нарушенията и ще ни застави да върнем от бюджета не само тази сума, а изобщо цялото финансиране за магистралата. Разбира се, няма да ги връща Бойко, а данъкоплатецът.

http://onovini.com/2017/08/пастир-подпалвач-донесе-на-герб-e300-мили/


Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Mad Max
Hero Member
*****
Gender: Female
Posts: 6164« Reply #403 on: September 21, 2017, 14:40:18 PM »

https://evromegdan.bg/4361/%d0%ba%d1%80%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%be%d1%81%d0%b0%d0%bd-%d0%be%d0%b3%d1%8a%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b0
Logged

KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3348« Reply #404 on: March 31, 2021, 19:25:40 PM »

Когато користното слагачество, безгрьбначното подлизурство и наглата лъжа преминат всякаква разумна граница се получават такива изявления:

„Добре дошли, г-н Борисов. Много ми е приятно. Няма да ви забравя цял живот. Ако не бяхте вие, биволи нямаше да има в България. Това, което вие сте дали, никой друг не го е дал. Никога няма да забравя това, което направихте. Няма да подавате оставка, иначе ще омалеят. Вие трябва да спечелите. Успешно ви е управлението. Нямате грешка. Не ги слушайте какво говорят другите, това е от завист. Десислава Танева е страхотно попадение. Този министър трябва да остане вечно на поста. Работи със сърце и душа. Надяваме се да управлявате дълги години. Искам в България да имаме хубаво и културно животносъвдство“, посочи собственичката на фермата.

Не може да не се отбележи, че тонът на биволарката, въпреки напъните за оптимизъм, е пропит с минорни трели. Като на изпращане.

Линк към целия материал: http://m.focus-news.net/?action=news&id=2857381
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 25 26 [27]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM