Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПРЕДСТОЯЩО! Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. December 04, 2023, 17:18:54 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Author Topic: Използване на родословни Каракачански кучета от алтернативни организации  (Read 58365 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
SIMBEN
Hero Member
*****
Posts: 986


0888313132


« Reply #15 on: April 14, 2010, 21:05:12 PM »

Проблем да му се не види. Трябва да се затяга дисциплината и документацията.   no
Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #16 on: April 15, 2010, 07:48:53 AM »

Държа да отбележа че информацията за произхода на кучетата които сме цитирали са подадени от Суат Рамиз Осман член на М.А.К.К. с членска карта №0046, както и от Атила Седефчев (по отношение на "КараКитан - ската връзка" в родословието) . Всички посочени кучета са снимани на фотоси и на видео още повече че съвместната работа със Суат е от много години. Така че виновен е онзи който отговаря за попълване на родословния регистър с невярна информация. Ето още един пример за използване на родословни Каракачански кучета в развъдната работа на алтернативни организации. Лошото в случая, е че не се признава истината. Ако е нарочно - толкова по-зле!
Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #17 on: April 15, 2010, 11:55:28 AM »

В Догбг виждам че е прехвърлен тоизи пост и е коментирано по него!!!
Информацията я бил дал Суат!? Та нима Суат не знае че Гуджо, собственото му куче, не "черно" както е посочено в родословието от СРОК!? Малко нагло ми се струва това!
Ето го самия Гуджо, представен лично от Суат Рамиз на изложба за Каракачански кучета в Перник! Нека всеки да се убеди черно ли е кучето!Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #18 on: May 13, 2010, 07:49:08 AM »

Пореден случай - отправена е покана на собственика на женско куче Рая Караборун "да му бъде вписано кучето в развъдната книга на БОК и да му се издаде документ"! Кучката е класирана на второ място на изложба на СРОК в клас "Младши", а всъщност е произведена от р-к Караборун към МАКК!

Logged
vankata
Jr. Member
**
Posts: 88« Reply #19 on: May 13, 2010, 11:20:25 AM »

То и  Марко Вучо стана победители в теста за характер и шампион на изложбата. Да него водят и него бок confused

Нещо не мога да ги разбера там в срок. За какво се борят, кви кучета развъждат, (хем кк хем бок), как ги развъждат. Чета и в т6ехния форум ама там е пълно мазало. Хиляди разхвърляни теми, никакъв ред. no
« Last Edit: May 13, 2010, 11:38:08 AM by vankata » Logged
SIMBEN
Hero Member
*****
Posts: 986


0888313132


« Reply #20 on: May 13, 2010, 12:28:06 PM »

Пореден случай - отправена е покана на собственика на женско куче Рая Караборун "да му бъде вписано кучето в развъдната книга на БОК и да му се издаде документ"! Кучката е класирана на второ място на изложба на СРОК в клас "Младши", а всъщност е произведена от р-к Караборун към МАКК!Какъв е проблема, ако въпросното куче е описано, чипирано и вписано в племенната книга на съответната организация където е произведено в определените за това срокове и начини.

Кой е номера на чипа и под кой номер е вписано това куче в племенната книга на МАКК?

Когато собственика е заплатил кучето или го е получил без някакви ангажиращи го договорни условия, има пълното право да прави с него каквото си поиска и да членува където си поиска.

Много от старите кучета добри препотентни разплодници са оставили поколения в най-различни хора, разпръснали се след това по една или друга причина в различните клубове и организации.
Линии и кръв от кучета като Беловския Мурад, Караман Кьор, Шабан, Караман от Пчелин, Сирак и много други има в почти всички по-големи клубове и организации.

И може ли някой да претендира за собственост в случая изобщо?

Ами какво става с кучетата на Митко Драганов, една немалка част от тях в момента в структурите на МАКК.
Не слуяайно избягва да дава информация за произход на всеки, просто защото не може да знае впоследствие това куче при кой болен мозък ще попадне и какво ще му хрумне да прави с него. И един ден на поредния "мутант" да се лепне приставката - Горан. И в тези условия и начини на развъждане си е прав човека.

Последно Караман син на Беловеца чие "притежание" е като линия и кръв - на СРОК, МАКК, НКБОК, или БРКС ?  За Шабан на Славейко няма да питам.  Wink

Мисля, че е безпредметно в така стеклата се ситуация да се предявяват претенции.  Просто в село България е така.  Ако всичко беше вършено както трябва още от тогава когато му е било времето, сега нямаше да водим този диалог.   no
« Last Edit: May 13, 2010, 13:37:15 PM by runka » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
petko
Hero Member
*****
Posts: 1225« Reply #21 on: May 13, 2010, 21:37:41 PM »

мда рунка е прав маи ,макар че ми се иска да не се смесват двата щата щото убеден съм че ще се образувата две различни породи ,а така не попов ако беше удържал още 10тина години направо щеше да си стане ,обаче има и в другите борганизации хора дето искат макадажииското развъждане ,ма пък без организацията ,за жалост са обречени защото с кръстосване с мелезак пак си е мелез

пп рунка има и друго ,те не просто ги използват а лужат за произхода ...защо?
« Last Edit: May 13, 2010, 21:38:40 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #22 on: May 13, 2010, 23:18:36 PM »

Оги, виж как е озаглавена темата и ще получиш отговори на повдигнатите от теб въпроси! Никой не претендира за "собственост" на отделните основоположници на линии! Никой не успорва чистопородността на тези основоположници, но дай да видим как се продължават тези линии!? С Беловски Мурад работят почти всички клубове и организации но като видиш какви продължители на линията се показват какво ще кажеш!? Ето за това става въпрос - разбира се че всеки има право да членува където си поиска, но идеята на тази тема е да се потвърди тезата че БОК е създадена, пардон - създава се, чрез използване на чистопородни Каракачански кучета! Абсолютно е прав Петко, като твърди че ако съвсем хипотетично се представим че в развъждането на БОК се извадят чистопородните Каракачански кучета, то точно след 5 години разликите между съвременното БОК, което се разнася в "кафези" по изложби подобно на канарчета, и автентичното каракачанско куче ще са от тук до луната! Факт! Проблема е че този процес не може да се спре, но е хубаво да се показва за да могат хората наистина да разберат за какво става въпрос!
Logged
SIMBEN
Hero Member
*****
Posts: 986


0888313132


« Reply #23 on: May 14, 2010, 12:49:02 PM »

Ами те хората и сега разбират за какаво става въпрос ,Наско, и какво от това. Повечето от развъдчиците в различните официално регистрирани формации имат вече ясната визия какво трябва да е кучето и към какво трябва да се стремят. С все по-малко изключения болшинството осъзнават грешките допускани преди години с вливането на чужда кръв от кавказци, азиати, нюфове, санбернар и какво ли не още. Въпрос на време е, и на повечето места "боклука" ще бъде изчистен от развъдната дейност.

Естествено както казваш ти това ще стане като все по-често прибягват напълно безпрепятсвено и свободно към малкото останали и съхранени тук там от "старите" кучета носещи потенциален генетичен заряд - кучета, които тотално отричаха до вчера.

Въпросът е друг: Защо при тази биография на отношенията, достъпът до някои от тези кучета е напълно свободен и безпрепятствен за така наречените "алтернативки"?
« Last Edit: May 15, 2010, 21:32:00 PM by runka » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #24 on: May 14, 2010, 12:56:57 PM »

Как според теб може да се спре това???

Тук вече ако питаш мен става въпрос за лично самосъзнание и култура! Дали искаме да запазим ЧИСТОПОРоДНОСТТА на кучето, или трябва да се впрягаме в безсмислени спорове за името, или пък още по-лошо - да променяме породата според личните вкусове и интереси! Свидетели сме на всичко това днес и сега! Та нима всеки който е "узрял" за идеята и по едни или други обстоятелства вече е член на МАКК, не видял всичко това!? Не мисля!!! Всичко е до акъла и егото на човека!
Logged
SIMBEN
Hero Member
*****
Posts: 986


0888313132


« Reply #25 on: May 15, 2010, 01:37:40 AM »

До акъла казваш.........................!  Wink
Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member
*****
Posts: 4301« Reply #26 on: May 15, 2010, 11:32:10 AM »

..... и Егото!  Wink
Logged
bojidar
Full Member
***
Posts: 194« Reply #27 on: August 05, 2010, 13:57:14 PM »

biggrin biggrin biggrin

Ми те не са виновни хората бре, каквото им е завещал Попов, това са написали. А там наистина е стъкмистика. Вземи го постни в дога, това, за да видим какъв ще е коментара - все пак там пишат и срокаджии и Попов, пък и аврамовци.
значи дружеството срок нее нито с аврам нито с попов excl
Logged
bojidar
Full Member
***
Posts: 194« Reply #28 on: August 05, 2010, 14:04:09 PM »

То и  Марко Вучо стана победители в теста за характер и шампион на изложбата. Да него водят и него бок confused

Нещо не мога да ги разбера там в срок. За какво се борят, кви кучета развъждат, (хем кк хем бок), как ги развъждат. Чета и в т6ехния форум ама там е пълно мазало. Хиляди разхвърляни теми, никакъв ред. no
може ли да попитам нещо  според вас марко
naughty exclко кк ли е аз не мися така аи освен това в срок се развъжда само бок
« Last Edit: August 05, 2010, 14:09:36 PM by bojidar » Logged
STARTER
Hero Member
*****
Posts: 761


« Reply #29 on: August 05, 2010, 14:52:23 PM »

От сайта на СРОК:
"I. Цел
1. Регистриране на автохонното за България овчарско куче ( известно още с наименованиета: българско овчарско, каракачанско, български горан, пастирско-охранително и други ) в Международната федерация по кинология (FCI)."

"-предмет на деиност:Чистопородно развъждане,регистрация и насърчаване отглеждане на кучета от СРОК на териториата на Република България при точно спазване на изискванията на стандарта установен от СРОК,относно расовите белезина кучетата от тази порода и абсолютна за брана на кръстосване с други породи кучета.Запазване качеството на физическите заложби на регистрирани кучета от СРОК и тези на техния характер и ползвателни качества.Организиране и подпомагане на изложби и прегледи на мъжки,женски и подрастващи кучета от каракачанско куче и пастирско охранително куче,както и оказване на експертна помощ при осъществяване деиноста на местните дружества на СРОК."
Logged
Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM