Светла
|
|
« on: July 07, 2011, 13:42:14 PM » |
|
... Вярно голите кучета се позагубиха, но като се има предвид че и в миналото не са съставлявали голям процент спрямо рошковците, ...
Любителка съм на нашите овчарски кучета, наистина, много ги харесвам. И ми се иска в детайли да науча всичко за тях. Клюките, споровете: кой е по-по-най, не ме интересуват. Но ако може някой да ми обясни, опише с параметри и нагледно покаже кои кучета са голи и кои рошковци, ще му бъда благодарна. А също да разясни предимствата и недостатъците на едните и другите - ако има такива.
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #1 on: July 07, 2011, 13:56:58 PM » |
|
... Вярно голите кучета се позагубиха, но като се има предвид че и в миналото не са съставлявали голям процент спрямо рошковците, ...
Любителка съм на нашите овчарски кучета, наистина, много ги харесвам. И ми се иска в детайли да науча всичко за тях. Клюките, споровете: кой е по-по-най, не ме интересуват. Но ако може някой да ми обясни, опише с параметри и нагледно покаже кои кучета са голи и кои рошковци, ще му бъда благодарна. А също да разясни предимствата и недостатъците на едните и другите - ако има такива. Ето извадка от официалния станадарт на Каракачанското куче: Косъм: Качество на косъма: По отношение дължината на косъма се различават два типа: дългокосмести - с дължина на покривните косми по тялото над 12 см. късокосмести - с дължина на покривните косми по тялото, шията и крайниците до 12 см. А ако трябва да онагледим ето едно от кучетата с най-дълга космена покривка които съм виждал. И ето и куче с по-къс косъм.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
|
« Reply #2 on: July 07, 2011, 14:01:16 PM » |
|
kennel Vucho, кое е късокосместото кучето, нещо повече за него, още някоя снимка, бихте ли качили?!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #3 on: July 07, 2011, 14:05:49 PM » |
|
kennel Vucho, кое е късокосместото кучето, нещо повече за него, още някоя снимка, бихте ли качили?!
Виж на тази страница по средата е обяснено подробно.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #4 on: July 07, 2011, 14:08:29 PM » |
|
|
|
« Last Edit: July 07, 2011, 14:09:34 PM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #5 on: July 07, 2011, 14:09:15 PM » |
|
Светла за съжаление ми из4езна един албум със снимки,но ще видя до няколко дни дали ще намеря снимки на голаци.мисля 4е Ву4ков и Седеф4ев имат доста фотоси все ще намерят някой голак или полуголо както им викат по нашия край.ето една снимка от Ефтим Ста мболов и една на КЬоравия(голия)Караман
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
|
« Reply #6 on: July 07, 2011, 14:11:37 PM » |
|
Ето и моите кучета. На изправеното куче косъмът на гривата му е доста дълъг, със сигурност най-малко 12см., но по тялото му косъмът е къс. Към кои кучета мога да го приравня. Съжалявам, но в момента нямам нови снимки.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #7 on: July 07, 2011, 14:15:00 PM » |
|
ето едно ку4е снимано е тази година април.това муе зимната козина.лятото става бръсна4 голо.
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
|
« Reply #8 on: July 07, 2011, 14:20:49 PM » |
|
И моите чакам да спрат със скубането, за да ги снимам. На тази снимка може би личи по-добре козината на мъжкия ми. И е по-нова. Голяма и красива грива, но по-къс косъм на тялото.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #9 on: July 07, 2011, 14:26:23 PM » |
|
две голи ку4ки MG][/URL]
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
|
« Reply #10 on: July 07, 2011, 14:26:57 PM » |
|
Определено са късокосмести и мъжкара и кучката, Светла - зарадвай ни с някоя снимка, в която се виждат лицата им!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
|
bobo
|
|
« Reply #12 on: July 07, 2011, 14:32:21 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
|
« Reply #13 on: July 07, 2011, 14:34:39 PM » |
|
Определено са късокосмести и мъжкара и кучката, Светла - зарадвай ни с някоя снимка, в която се виждат лицата им!
Нямам актуални снимки, все са стари. Ще си снимам кучетата и непременно публикувам!
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #14 on: July 07, 2011, 14:38:52 PM » |