Пеньо
|
 |
« Reply #135 on: June 17, 2014, 00:23:59 AM » |
|
Кучето произлиза от животни, които живеят в глутници, където си има йерархия. И в днешно време, особено по овчарниците, когато има повече кучета тя съществува. К'во лошо има, пренесено в нашата ситуация, стопанинът да е на върха на йерархията. В противен случай, би трябвало да "подвиваме опашка" при контакт с кучето. Нали това е нормалната реакция пред доминанта? Все пак говорим за сериозни кучета, не за болонки, мопсове или дакели, и последствията от изтървания контрол може да са фатални. И въпреки това, варианта за който става въпрос по горе, по време на хранене, го прилагам не за наложа доминация, а по-скоро приятелско поведение, с което му показвам, че не съм заплаха или конкуренция за храната му. Може да се повтарям, но резултатите са положителни. Ако на някой му е кеф, кучето да е агресивно даже и към стопаните си, докато се храни, това е друг въпрос.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #136 on: June 17, 2014, 09:18:12 AM » |
|
Кучето произлиза от животни, които живеят в глутници, където си има йерархия. И в днешно време, особено по овчарниците, когато има повече кучета тя съществува. К'во лошо има, пренесено в нашата ситуация, стопанинът да е на върха на йерархията. В противен случай, би трябвало да "подвиваме опашка" при контакт с кучето. Нали това е нормалната реакция пред доминанта? Все пак говорим за сериозни кучета, не за болонки, мопсове или дакели, и последствията от изтървания контрол може да са фатални. И въпреки това, варианта за който става въпрос по горе, по време на хранене, го прилагам не за наложа доминация, а по-скоро приятелско поведение, с което му показвам, че не съм заплаха или конкуренция за храната му. Може да се повтарям, но резултатите са положителни. Ако на някой му е кеф, кучето да е агресивно даже и към стопаните си, докато се храни, това е друг въпрос.
Само не разбирам защо си дал дакела за пример,редом с булонката и мопса?! Дакела е доста по-труден за налагане на контрол от КК... И да ти кажа бая силно си хапят,нищо че изглеждат дребни.. Все пак породата е създадена за лов на язовци  Инак съм на 100% съгласен каракачанките са сериозни кучета и трябва да знаят кой е шефа и какво е позволено и какво не,щот инак може да стане опасно за здравето....
|
|
« Last Edit: June 17, 2014, 09:23:30 AM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #137 on: June 17, 2014, 10:35:41 AM » |
|
Ейййй загина за тоя дакел  Голяма любов, голямо чудо 
|
|
« Last Edit: June 17, 2014, 10:41:40 AM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #138 on: June 17, 2014, 10:40:45 AM » |
|
Много добре съм запознат с дакела- имах женска в продължение на 9 год. Съгласен съм със забележката! Той не би трябвало да влиза в категорията на булонката и мопса. Имах в предвид размера. Пък и е факт, че напоследък все повече е ползван като домашен любимец, което донякъде унищожава тези му качества, които споменаваш.
ПП. Заменям дакела от предния ми пост с йорки. Става ли?
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #139 on: June 17, 2014, 10:50:52 AM » |
|
Не ме подвеждай, Тошко! Оказа се, че не е бУлонка.  Произлиза от Болоня в Италия а не от Булонския лес във Франция. 
|
|
« Last Edit: June 17, 2014, 10:51:50 AM by Пеньо »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #140 on: June 17, 2014, 10:53:03 AM » |
|
Ааа йоркитата са си много симпатични, особено докато са по-малки и не им е пораснала козината толкова, като таралежчета са  Болонките също не са много за такова сравнение, поне аз колкото съм виждал са били все проклетии, хапливи и пръскащи се по шевовете от злоба. Колкото до Тошковия дакел, не знам защо ама нещо не съм му фен, колко пъти му предлагам на Тодор да го поръси с кетчуп и да го даде на Гриво за закуска, а той все не ще и ме гледа лошо
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #141 on: June 17, 2014, 10:57:25 AM » |
|
Все си мисля, че с агресивна болонка човек ще се справи по-лесно, отколкото с КК такова! При италианката един шут е достатъчен...
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #142 on: June 17, 2014, 11:00:34 AM » |
|
Ми то и при дакела, и въобще при всички от този калибър, един шут ще е повече от достатъчен  При КК-то няма спор, че е по-сериозно и си трябва отрано да се започва с възпитанието  Примерно с моите, в повечето случаи, се разбираме с по една-две думи, знаят, че ще ги "удари ток" ако не слушат 
|
|
« Last Edit: June 17, 2014, 11:04:51 AM by DonKrasi »
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #143 on: June 17, 2014, 11:42:37 AM » |
|
Не ме подвеждай, Тошко! Оказа се, че не е бУлонка.  Произлиза от Болоня в Италия а не от Булонския лес във Франция.  Ами защо преписваш грешно от мен  Незнам от къде произлизат,ама не съм им фен 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #144 on: June 17, 2014, 11:44:05 AM » |
|
Много добре съм запознат с дакела- имах женска в продължение на 9 год. Съгласен съм със забележката! Той не би трябвало да влиза в категорията на булонката и мопса. Имах в предвид размера. Пък и е факт, че напоследък все повече е ползван като домашен любимец, което донякъде унищожава тези му качества, които споменаваш.
ПП. Заменям дакела от предния ми пост с йорки. Става ли?
И аз бях малко настроен в тоя дух за дакела,че е кат Йоркито лигаво куче,но бая се изненадах кат се сблъсках с тоз звяр 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #145 on: June 17, 2014, 11:47:27 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #146 on: June 17, 2014, 13:32:26 PM » |
|
Мисли логично EXIIIT, човек създаде кучето за да му служи, не да бъде в негова тежест! Недопустимо е собственото ти куче да проявява, каквито и да било признаци на агресия спрямо теб или член на семейството ти! Това само и единствено показва, че не си се справил во време с йерархическото разпределение в скромната ви глутница и не си неговия лидер! Ами ако две годишната ти щерка случайно мине покрай, ядящото ти, злобно куче, и то вземе че и откъсне главата?! Детето или кучето ще бъде виновно?!Кому е нужно?!
Кучетата ми са агресивни само докато се хранят............всъщност около 3 минути/ докато излапат хранат/ и то не всички, а само три от тях. На всички обслужващи животните това им е ясно........минавам давам и храната и си заминавам след 10 минути навръщане събирам к,пичките и това е ...... Иначе и аз си мисля , че е по- добре да не ръмжат докато се хранят но това са им характерите от бебета. А какво ще кажете за куче на което докато се храни децата му вадят кокалите от ,устата и то си стои не проявява никаква агресия дори му е кеф , че му се обръща внимание, а в безобидната игра с топка понеже детето е стигнало първо и я е взело го напада..............с ръмжене и то сериозно
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #147 on: June 17, 2014, 13:46:40 PM » |
|
 Какво по дяволите означава, детето ми да бъде нападнато в безобидна, иначе игра, от кучето ми с ръмжене и то сериозно?! EXIIIT, разбираш колко нереден е целият ти пример и че няма смисъл да коментираме въобще, нали?! И за да не разглеждаме такива вероятни, ужасяващи хипотези, ако имаш някакви конкретни проблеми, сподели ги, има много запознати колеги тук, които с удоволствие ще споделят опит и решение, особено когато има застрашени детски животи! Защото наистина трябва да се разбере, че кучета от такъв калибър не са шега работа!
|
|
« Last Edit: June 17, 2014, 13:50:11 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #148 on: June 17, 2014, 13:53:55 PM » |
|
Не нямам проблеми.Благодаря Ви за насоките и дадените съвети и примери, но ми се струва странно да се дава пример за агресия на куче само докато се храни. То може да прояви такава и при други обстоятелства все пак е животно.Кучето си знае кой е "шефа" както се изразяват по- горе колегите,но " Шефа" е един, а не цялото семейство обслужващ персонал и т. н. все пак нека зачитаме и на кучето инстинктите и усещанията, затова попитах в първият си пост нужно ли е докато се храни да му се вреш наоколу...... Весел ден
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #149 on: June 17, 2014, 14:04:26 PM » |
|
Именно, това което разглеждаме (агресията при хранене) е само върха на айсберга - позволило си веднъж, то ще "стреля" отново, но ако "изстрела" попадне в по - слаб човек или дете, може да бъде фатален! Ползваме го като пример, тъй като инстинкта за хранене, заедно с този за възпроизводство са едни от най - силните в природата (виж йерархическо разпределение в глутница вълци), следователно са определено мерило за контрола, който би могъл да имаш над конкретно животно. "Шеф" ли си в тези моменти, "шеф" си на всякъде. Хубав ден и на теб!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
|