DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #30 on: February 16, 2013, 15:35:42 PM » |
|
Според мен и Левски и КараКитан имат право.Нормално е при положение,че кучето се развива до към 2,5-3 години физически да се развива и психически и е да завършило развитието си,както от към физика така и от към характер,напълно чак след тази възраст.Но е вярно и това,че ако си няма вродени някои качества колкото и време да мине и да се мъчиш да го направиш куче-няма да стане(като моя помияр ) Естествено,че няма да покаже на какво е способно още от сега, като е на 10 месеца, но все пак може да се види дали има някакви заложби П.П. Един пример мога да дам от декември месец,миналата година.Ходихме с един приятел да му вземем кутре(стопанина му викаше БОК,та и аз така го наричам) та това кутре на има-няма 20-тина дни,нямаше месец със сигурност,го сложихме в един сандък в багажника на колата и го докарахме.За да измъкнем сандъка,понеже малко трудно влизаше в багажника,първо хванахме кутрето и го пуснахме на снега до нас,за да не го премятаме ненужно.Извадихме ние сандъка и като се обърнахме кутрето навирило опашлето си/доколкото може на тая възраст/и ръмжи няма да трепери от страх или студ,да се е свило,а настръхнало,изпъчило се и ръмжи!Негодува си нещо!Страшилище за всеки крачол Та ако бяха няколко и едно се държи по този начин,а другите треперят и бягат какво би си помислил човек,кое би избрал?Не,че е гаранция това,че ще стане най-доброто,а другите няма да са хубави, но все пак би имало значение при избора, за мен например
|
|
« Last Edit: February 16, 2013, 15:39:08 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #31 on: February 16, 2013, 17:47:55 PM » |
|
За недоразбралите обяснявам повторно. От ябълка не може да получиш круша и обратното. Виж в процеса на растеж според условията на средата плода може да стане едър и хрупкав или дребен, червив или манив. Но от средата, в която се отглежда ябълката няма да се превърне в круша. Ако някой не може да разпознае ябълков цвят от крушов, нека чака да израсне плода и тогава да го квалифицира - е ли ябука или не. За онези които отново не са разбрали ще цитирам и един народен лаф от Пернишко: "Кой какъв се рОди такъв си Оди".
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #32 on: February 16, 2013, 18:52:20 PM » |
|
В основни линии и аз това се опитах да кажа Или както каза д-р Вучков в едно филмче: "кое си го нема не си го чакай"
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
shogun
Newbie
|
|
« Reply #33 on: February 16, 2013, 20:53:39 PM » |
|
абе,Левски ти ли си най-големия разбирач,гледач,оценител,съдия,учител и т.н.,та постоянно издаваш некви експертизи и оценки
|
|
|
|
|
|
|
Левски
|
|
« Reply #34 on: February 16, 2013, 21:36:49 PM » |
|
шогун ли си какъв си незная 30г. в тая свера стигат ли
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
|
« Reply #35 on: February 16, 2013, 23:04:20 PM » |
|
Когато ми го донесоха, беше на 62 дни. И беше прекарал два дни в багажника на кола, без храна и без вода. Честно казано, в първия момент на срещата ни изпитах разочарование. Кученцето нямаше нищо общо с красивите пухкави топки, които бях виждала на снимките. Гушнах го, а то доверчиво се сви в ръцете ми. Дадох му храна, подходяща за възрастта му. След като се нахрани и напи с вода, започна да изучава новия си дом. Тогава го забеляза. Беше Пирин, куче, което намерих изхвърлено на улицата, може би на 5-6 месеца и поне два пъти по едро от Зоро - така нарекох новопристигналия. Пирин го наблюдаваше, открил зъбите си. Зоро отиде при него и след не повече от 20 сек. наложи волята си. На 62 дни Зоро прояви лидерския си характер. След около месец, месец и половина, бяхме излезли на разходка. Внезапно Зоро застана пред мен и започна да лае. Порази ме дълбочината и плътността на гласа му, за първи път го чух такъв. Малко след това видях някакъв човек в полето, който ни приближаваше. Три - четири месечното ми кутре беше застанало пред мен, за да ме защити с тялото си от предполагаемия враг! На една разходка попаднахме на стадо кози. Роден и прекарал първите си дни в кошара, Зоро поиска да си играе с яретата. Но козарките реагираха така, че трябваше да се оттеглим. Кучето беше на пет - шест месеца и все още не го водех на повод. А вече беше наедрял и будеше респект. Скоро отново попаднахме на козарките и стадото им. Едната се скара с мен. Кучето ми плашело козите и... а моят Зоро отново ме изуми. Не знам как го направи, но една от козите се беше отдалечила и той я докара при стадото. Тези примери стигат ли да докажат, че характерът на едно куче се проявява още от бебешката му възраст? И още нещо. Не са необходими 30 години, за да научиш нещо. Учи се и за много по-малко време. Стига човек да се интересува, да наблюдава, да мисли и най-вече да иска да се научи. От пишещите в този форум научих доста неща. Особено ценни съвети получих от kennel Vucho и Bojko Dobrevski sbg. Благодаря на всички, които ми писаха добронамерено!
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
shogun
Newbie
|
|
« Reply #36 on: February 17, 2013, 16:17:13 PM » |
|
30 години какво във сферата,наколенки ли
|
|
|
|
|
|
|
gragomirstoikov
|
|
« Reply #37 on: February 17, 2013, 16:26:46 PM » |
|
Да на Драганов
|
|
|
|
|
|
|
Левски
|
|
« Reply #38 on: February 17, 2013, 17:41:25 PM » |
|
някои ако прави наколенки то това не сам аз,а стебе стоиков нямам никакво намерени е да контактувам маи ти си по наколенките аиде чао
|
|
|
|
|
|
|
|
Левски
|
|
« Reply #40 on: February 18, 2013, 18:38:18 PM » |
|
шугунчо заповядаи да видиш наколенките ,поканен си
|
|
|
|
|
|
|
Левски
|
|
« Reply #41 on: February 18, 2013, 18:46:31 PM » |
|
ееееееее тва е якоооооооооооооо сестро я покажи ко е якоооооооо, и покажи едно твое куче бе отворко
|
|
|
|
|
|
|
shogun
Newbie
|
|
« Reply #42 on: February 18, 2013, 19:47:24 PM » |
|
ти колко показа бе тарикат .дай да видим твоите,аз кучета нямам
|
|
|
|
|
|
|
Левски
|
|
« Reply #43 on: February 18, 2013, 20:15:54 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
gragomirstoikov
|
|
« Reply #44 on: February 18, 2013, 21:02:41 PM » |
|
Май са ти малко тези 30 години защото през тези години не си произвел нищо.
|
|
|
|
|
|
|
|