Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 04, 2024, 12:14:05 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Print  
Author Topic: Поведение, обучение и работни качества - дискусии  (Read 110291 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #30 on: February 16, 2013, 15:35:42 PM »

Според мен и Левски и КараКитан имат право.Нормално е при положение,че кучето се развива до към 2,5-3 години физически да се развива и психически и е да завършило развитието си,както от към физика така и от към характер,напълно чак след тази възраст.Но е вярно и това,че ако си няма вродени някои качества колкото и време да мине и да се мъчиш да го направиш куче-няма  да стане(като моя помияр  crybaby ) Естествено,че няма да покаже на какво е способно още от сега, като е на 10 месеца, но все пак може да се види дали има някакви заложби smile

П.П. Един пример мога да дам от декември месец,миналата година.Ходихме с един приятел да му вземем кутре(стопанина му викаше БОК,та и аз така го наричам) та това кутре на има-няма 20-тина дни,нямаше месец със сигурност,го сложихме в един сандък в багажника на колата и го докарахме.За да измъкнем сандъка,понеже малко трудно влизаше в багажника,първо хванахме кутрето и го пуснахме на снега до нас,за да не го премятаме ненужно.Извадихме ние сандъка и като се обърнахме кутрето навирило опашлето си/доколкото може на тая възраст/и ръмжи naughty няма да трепери от страх или студ,да се е свило,а настръхнало,изпъчило се и ръмжи!Негодува си нещо!Страшилище за всеки крачол lol
Та ако бяха няколко и едно се държи по този начин,а другите треперят и бягат какво би си помислил човек,кое би избрал?Не,че е гаранция това,че ще стане най-доброто,а другите няма да са хубави, но все пак би имало значение при избора, за мен например Wink smile
« Last Edit: February 16, 2013, 15:39:08 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #31 on: February 16, 2013, 17:47:55 PM »

За недоразбралите обяснявам повторно. От ябълка не може да получиш круша и обратното. Виж в процеса на растеж според условията на средата плода може да стане едър и хрупкав или дребен, червив или манив. Но от средата, в която се отглежда ябълката няма да се превърне в круша. Ако някой не може да разпознае ябълков цвят от крушов, нека чака да израсне плода и тогава да го квалифицира - е ли ябука или не.
За онези които отново не са разбрали ще цитирам и един народен лаф от Пернишко: "Кой какъв се рОди такъв си Оди".  Wink

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #32 on: February 16, 2013, 18:52:20 PM »

В основни линии и аз това се опитах да кажа biggrin
Или както каза д-р Вучков в едно филмче: "кое си го нема не си го чакай" naughty

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
shogun
Newbie
*

« Reply #33 on: February 16, 2013, 20:53:39 PM »

абе,Левски ти ли си най-големия разбирач,гледач,оценител,съдия,учител и т.н.,та постоянно издаваш некви експертизи и оценки

Левски
Sr. Member

« Reply #34 on: February 16, 2013, 21:36:49 PM »

шогун ли си какъв си незная 30г. в тая свера стигат ли confused
Светла
Sr. Member

« Reply #35 on: February 16, 2013, 23:04:20 PM »

Когато ми го донесоха, беше на 62 дни. И беше прекарал два дни в багажника на кола, без храна и без вода. Честно казано, в първия момент на срещата ни изпитах разочарование. Кученцето нямаше нищо общо с красивите пухкави топки, които бях виждала на снимките. Гушнах го, а то доверчиво се сви в ръцете ми. Дадох му храна, подходяща за възрастта му. След като се нахрани и напи с вода, започна да изучава новия си дом.
     Тогава го забеляза. Беше Пирин, куче, което намерих изхвърлено на улицата, може би на 5-6 месеца и поне два пъти по едро от Зоро -  така нарекох новопристигналия. Пирин го наблюдаваше, открил зъбите си. Зоро отиде при него и след не повече от 20 сек. наложи волята си. На 62 дни Зоро прояви лидерския си характер.
     След около месец, месец и половина, бяхме излезли на разходка. Внезапно Зоро застана пред мен и започна да лае. Порази ме дълбочината и плътността на гласа му, за първи път го чух такъв. Малко след това видях някакъв човек в полето, който ни приближаваше. Три - четири месечното ми кутре беше застанало пред мен, за да ме защити с тялото си от предполагаемия враг!
     На една разходка попаднахме на стадо кози. Роден и прекарал първите си дни в кошара, Зоро поиска да си играе с яретата. Но козарките реагираха така, че трябваше да се оттеглим. Кучето беше на пет - шест месеца и все още не го водех на повод. А вече беше наедрял и будеше респект. Скоро отново попаднахме на козарките и стадото им. Едната се скара с мен. Кучето ми плашело козите и... а моят Зоро отново ме изуми. Не знам как го направи, но една от козите се беше отдалечила и той я докара при стадото.
     Тези примери стигат ли да докажат, че характерът на едно куче се проявява още от бебешката му възраст?
     И още нещо. Не са необходими 30 години, за да научиш нещо. Учи се и за много по-малко време. Стига човек да се интересува, да наблюдава, да мисли и най-вече да иска да се научи.
     От пишещите в този форум научих доста неща. Особено ценни съвети получих от kennel Vucho и Bojko Dobrevski sbg. Благодаря на всички, които ми писаха добронамерено!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
shogun
Newbie
*

« Reply #36 on: February 17, 2013, 16:17:13 PM »

30 години какво във сферата,наколенки ли
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #37 on: February 17, 2013, 16:26:46 PM »

Да на Драганов
Левски
Sr. Member

« Reply #38 on: February 17, 2013, 17:41:25 PM »

някои ако прави наколенки то това не сам аз,а стебе стоиков нямам никакво намерени е да контактувам маи ти си по наколенките аиде чао
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #39 on: February 17, 2013, 19:40:14 PM »

ееееееее тва е якоооооооооооооо  lol lol lol
Левски
Sr. Member

« Reply #40 on: February 18, 2013, 18:38:18 PM »

шугунчо заповядаи да видиш наколенките ,поканен си
 naughty
Левски
Sr. Member

« Reply #41 on: February 18, 2013, 18:46:31 PM »

ееееееее тва е якоооооооооооооо  lol lol lol
сестро я покажи ко е якоооооооо, и покажи едно твое куче бе отворко
shogun
Newbie
*

« Reply #42 on: February 18, 2013, 19:47:24 PM »

ти колко показа бе тарикат naughty.дай да видим твоите,аз кучета нямам

Левски
Sr. Member

« Reply #43 on: February 18, 2013, 20:15:54 PM »

тука има много хора които пишат и ми знаят кучетата ,шогуне но въпроса ми не бе кам тебе а към брад пит,тиси елементарен шогунчо ти нямаш нищо тебе те поканих да видиш наколенките ама тиси елементарен не ме познаваш за да ме коментираш,стига стия комплекси lol lol lol
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #44 on: February 18, 2013, 21:02:41 PM »

Май са ти малко тези 30 години защото през тези години не си произвел нищо.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Print  

Jump to: