Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 13, 2024, 07:31:56 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 5
  Print  
Author Topic: Актуални регистрирани развъдници към Международна Асоциация Каракачанско Куче  (Read 103542 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #15 on: February 26, 2011, 02:54:02 AM »

Кога ще бъдат публикувани и новите развъдници към МАКК,зада може титулярите да си направят фотопредставяне,естествено които имат желание.
Публикувани са. Вече има 20 регистрирани развъдника към МАКК. cheers

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #16 on: February 26, 2011, 09:52:27 AM »

Време беше cheers
Имало още нови развъдници,а?Браво вече цели 20,никак не са малко clap

п.п. Дано се представят поне някои  biggrin

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #17 on: February 26, 2011, 10:36:26 AM »

20  clap clap clap Дано и да продължат да се увеличават....... Но в последно време има информация и снимки само от 3-4 р-ка  no no no- а до 20  confused

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #18 on: February 28, 2011, 21:38:39 PM »

Кога ще бъдат публикувани и новите развъдници към МАКК,зада може титулярите да си направят фотопредставяне,естествено които имат желание.
Публикувани са. Вече има 20 регистрирани развъдника към МАКК. cheers
Извинете за въпроса, но, къде са публикувани?

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #19 on: February 28, 2011, 21:40:16 PM »

Опаа, извинете за тъпия въпрос!  lol

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
BQLA ROZA
Sr. Member

« Reply #20 on: May 02, 2011, 21:42:31 PM »

Значи на година ще има в МАКК горе-долу произведени около четери-пепстотин щенета.Това е минимум при над двадесет развадника,нали?Ами след пет години? Ами след двадесет? confusedМАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЙ naughty
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #21 on: May 22, 2011, 15:50:14 PM »

Значи на година ще има в МАКК горе-долу произведени около четери-пепстотин щенета.Това е минимум при над двадесет развадника,нали?Ами след пет години? Ами след двадесет? confusedМАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЙ naughty
Даньо, математическата прогресия е възможна, но смятам, че не е нужна на породата. Все пак в МАКК се стремим не към количество, а към качество на селектираните кучета. Още повече че основната целева група за реализиране на приплодите са реалните работни условия - охрана на стада или селскостопански обекти. Към изложбено градско куче се стремят други организации със други селекции, които нямат отношение към съхраняването на автохтонната порода Каракачанско куче..
Още от сега се вижда, че развъдчиците в МАКК сами ограничават броя на кучилата и се стремят не просто да получат кученца, а по-добри кученца. Така че ако след 5 години в рамките на МАКК годишно се раждат същият брой както сега, но по-качествени кучета, то ще сме успяли в целите си.
 cheers

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #22 on: May 22, 2011, 19:36:55 PM »

Гледам има два нови развъдника naughty
Честито и да са на хаирлия cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
BQLA ROZA
Sr. Member

« Reply #23 on: May 22, 2011, 22:15:07 PM »

КАРАКИТАНЕ!Количество и качество!Трудно съчетание,нали!Но някой да ми каже-Е!КВО ТОЛКОВА!ДЕСЕТ,ДВАДЕСЕТ КУЧЕТА ПОВЕЧЕ,ИЛИ ПО-МАЛКО!НЕ НИ ПУКА! Ти си там-в УС на МАКК!Какви ги вършите,какво умувате-не знам!Но знам едно-на вас не ви ПУКА,че примерно тази година само от Пловдивския местен клуб,поне десет души ще напуснат МААК! Ама и за ,,ХОП,, и за ,,ГРОБ,, хора трябват.За каква селекция ми говориш,ако нямаш селикционери?!Или ви трябват селикционери,ама работещи с кучета,наложени от ЛИЧНОСТИ в МАКК?
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #24 on: May 23, 2011, 01:39:46 AM »

КАРАКИТАНЕ!Количество и качество!Трудно съчетание,нали!Но някой да ми каже-Е!КВО ТОЛКОВА!ДЕСЕТ,ДВАДЕСЕТ КУЧЕТА ПОВЕЧЕ,ИЛИ ПО-МАЛКО!НЕ НИ ПУКА! Ти си там-в УС на МАКК!Какви ги вършите,какво умувате-не знам!Но знам едно-на вас не ви ПУКА,че примерно тази година само от Пловдивския местен клуб,поне десет души ще напуснат МААК! Ама и за ,,ХОП,, и за ,,ГРОБ,, хора трябват.За каква селекция ми говориш,ако нямаш селикционери?!Или ви трябват селикционери,ама работещи с кучета,наложени от ЛИЧНОСТИ в МАКК?
Даньо, съчетанието не е трудно, но дали е необходимо се пита в задачката. Обяснявам. Целта в асоциацията е да се вдига качеството на родените кученца. Иначе казано постепенно да се намалява процента на кучета с недостатъци, като същевременно се съхраняват типичните работни качества и типа на линиите.
Количеството е друга тема. Не намирам за смислено развъдниците да бълват все повече и повече кученца, ако няма достатъчно поле за работа и добри собственици  за тях. Животновъдството в страната в момента е далеч от мащабите, които бяха преди 20 години. за по назад не искам да споменавам. Та при положение че броя на стадата е силно намален, кажи ми къде ще се дянат излишните приплоди?  Пълнене на  апартаментите с рошави изложбени манекенки? Или затваряне в Rescue центрове? Не смятам че това е от полза за кучето.
Ценността на каракачанското куче е именно в неговата превъзходна ефективост като пазач на стада. При охрана на обекти успешно се справят и други породи. Още повече че има породи за охрана, които впечаляват с по-едър ръст. Но тези последните не "вървят", когато трябва да се опази стадо животни в планината от атака на вълци или мечка. Доказано от практиката!
Още повече не се сещам за нито една порода куче, при която масовостта да е дала положителни резултати. Ще дам пример с една сродна на нашата порода. В началото на ХХ век в Полша се въздига патриотичният призив " Всеки полски дом с полско куче!". В резултат масово започва да се търсят белите Подхалански овчарки. Същевременно при голямото търсене започва и масово развъждане на бели едри кучета пазачи. След свръх бума настъпва срив в качеството на кучетата и тежка криза. Какъв е резултата накрая? Ами години по-късно полските кинолози отчитат този период като най-трагичния за Подхаланската овчарка. Породата така и не успява да излезе от кризата и в момента е слабо популярна. Хайде да погледнем и най-масовата днес порода - немската овчарка. Масовостта и при нея не води до еволюция, а обратно. Днес масово "немците" са с двигателни проблеми, проблеми в характера и притежават тясна генетична база. Не случайно в полицейските служби по света НОК отстъпи мястото си на Белгийската овчарка.
Отговорността пред МАКК като организация и пред развъдниците в МАКК е подобен сценарии да не се случва с нашето прекрасно Каракачанско куче.
До тук по същество.

Сега по изпусканията ти в този и предходни постове.
Даньо, нямаш никаква причина да държиш подобен тон на колегите си.   
Не мога да разбера какъв ти е проблема. От както си се върнал от гурбет се държиш странно и пускаш някакви съчинени тези из пространството. Каква е тази отрицателна енергия бре човек. Вярно че след 22 часа е ракиено време за разпускане, но смятам, че не е коректно такова отношение към колегите ти в организацията. Никой от МАКК не ти е ял от супата, нито пък ти е сядал на столчето. Обратно. Имал си и имаш подкрепата на колегите си във всяко отношение. Пък ако имаш евентуален личен проблем с членове в регионалното звено на МАКК, то защо до сега не си се обърнал към УС за да съдейства за решаване на евентуалният спор на реална сбирка?
Отговорни и качествени селекционери в МАКК има достатъчно. И се увеличават! Можеш и сам да направиш справка при общият ни приятел и колега д-р А.Вучков в Аграрния университет. А пък ако се бе появил на изложбите в Железница и Рожен, сам щеше да видиш с очите си и качеството на кучетата в организацията. А и на хората. Така че МАКК върви напред и продължава да залага на качество. Тъй че Даньо, добре дошъл отново на родна земя. Стягай кучетата за следващата ни изложба.  Wink

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
BQLA ROZA
Sr. Member

« Reply #25 on: May 31, 2011, 21:02:40 PM »

Както винаги си прав,Каракитане!Извенявам се за острия тон!Не че съм искал да обидя някого.Ама защо да не кажа това,което не ми харесва?Преди повече от година предложих среща само на титолярите на развъдници и ти ме обвини в тоталетаризъм.ОК!   Ще спазвам добрия тон и ще се старая да не обидя никого от този форум.А каквото ми тежи на душата-ще го споделя на следващото събрание!Дано да е скоро! Wink
vlado
Full Member

« Reply #26 on: June 01, 2011, 10:10:36 AM »

Какво правите ако Миро Найденов реши да затрие стадата накъдето усилено е тръгнал и вземе китайци да пасат и те си докарат До кхи за пазачи.Не мислите ли, че да се ограничават функциите на КК е глупаво!Я елате на двора ми без да съм Ви поканил-живи няма да излезете.Но на разходка кучето е кротко ,единствено не дава да ме приближават хора на един -два метра , а в планината и на повече /като антирадарите има градски и магистрален режим notworthy/И ако това не е пазач здраве му кажи!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #27 on: June 02, 2011, 00:56:59 AM »

Даньо, няма проблем да си казваш мнението. Просто по-премерен тон винаги помага за да бъдеш разбран по-добре от колегите ти. Дискусиите са от полза за усъвършенстването ни като организация и като отделни развъдчици. Просто апелирам към всички - не забравяйте че сте преди всичко партньори в защитата на една обща кауза.
Доколкото си спомням преди година изказах становище че бъдещето на породата не касае само титулярите на развъдниците, а и останалите членове и че предложената от теб среща смятам, че трябва да бъде открита и за всеки член който пожелае да присъства.
Тъй че не съм против подобни срещи. Дори смятам че е хубаво да се правят по-често.
Поздрави  cheers

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #28 on: June 02, 2011, 01:11:44 AM »

Какво правите ако Миро Найденов реши да затрие стадата накъдето усилено е тръгнал и вземе китайци да пасат и те си докарат До кхи за пазачи.Не мислите ли, че да се ограничават функциите на КК е глупаво!Я елате на двора ми без да съм Ви поканил-живи няма да излезете.Но на разходка кучето е кротко ,единствено не дава да ме приближават хора на един -два метра , а в планината и на повече /като антирадарите има градски и магистрален режим notworthy/И ако това не е пазач здраве му кажи!
Тъжен факт е, че управляващите в тази страна през последните няколко правителства стабилно работят за затриване на стадата. Абсурда е пълен като се има впредвид, че това се случва при положение, че вече има и европейски субсидии. Та Европата дава средства за подкрепа на стопаните, НО нашите управници им се свиди/или са некадърни/ да ги дадат на реалните животновъди. Европата иска да изпише веждите, но май местния матрял извади очите на животновъдите...
Неприятно е че политиката прецаква животновъдството и оттам пък намаляват възможностите за каракачанското куче да се доказва там където е създадено - в стадата.
По никакъв начин МАКК не ограничава възможностите за използване или отглеждане на каракачанските кучета. Това че се стремим да популяризираме и стимулираме хората да ги отглеждат в среда максимално близка до оригиналната не значи че санкционираме или омаловажаваме  работата на хората които нямат възможности да ги отглеждат като пазачи на стада. Има много наши членове, които сега отглеждат стада, но преди време са отглеждали кучетата си в двора за пазачи или просто като домашни любимци. Появила се е възможност и са решили да дадат възможност на кучетата си да се докажат в исконната им среда. Тъй че никой не е застрахован, че в бъдеще няма да се зачобани или разчобани. Земята се върти.  Wink

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #29 on: June 02, 2011, 23:28:10 PM »

cheers

Pages: 1 [2] 3 4 5
  Print  

Jump to: