Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 04:21:26 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12
  Print  
Author Topic: Очите на КК-повод за размисъл!  (Read 205755 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #135 on: January 21, 2012, 10:16:20 AM »

По принцип при чисто екстериорна оценка на кучето трябва да вземе предвид стандарта, така че ако при изравнени други показатели, по тъмнокото куче би имало предимство при оценяването.  cheers
Добре де Наско та всичките кучета със светли очи ли са по Шабан. confused
Та то вече половината кучета във България са със такива очи. biggrin

Бъркате за тия очи.След време ще си скубете косите ама ще е късно.

Нали и аз това казвам - това че при някои кучета се наблюдават по светли очи не означава че са задължително от Шабан а също не означава че са и мелези! А по въпроса кое друго известно куче беше с по светли очи - Шаро Пепеленовия! Wink
Светла
Sr. Member

« Reply #136 on: January 21, 2012, 11:46:00 AM »

Извинете ме за въпроса, но не мога да разбера какъв точно разбирате под жълти очи на кучето. Жълтият цвят може да има различни нюанси.

Очите на едното ми куче са кехлибарени, а на другото, малко по-светли. Това някакъв недостатък ли е?
Надявам се, да получа отговор от запознатите.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
mirovulkan
Jr. Member
**

« Reply #137 on: January 21, 2012, 14:12:09 PM »

М..даа.. Интересна дискусия... И интересно,че всеки с по нещо е прав.Но понеже нищо не започва от днес а
 всяко нещо си има предистория,предлагам Ви колеги и любители на истинските кучета, да потърсим истината в
 историческите факти.
 От трудовете на Тодор Гайтанджиев който изследва аборигенната популация през 70-те години на миналия век,
 съм запомнил краткото,ясно и точно описание за очите на КК-/очи с ЦВЯТ и ФОРМА на БАДЕМ/.
 Мисля,че тези трудове умишленно се покриха през последните години заради" хатъра на парите",но все пак  ако  някой от тук пишещите има възможност и изнамери тези трудове,нека ги публикува- ще бъде интересно за читателите.
Другите факти са старите снимки,в тях също се крие истината... Wink smile cheers
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #138 on: January 21, 2012, 14:21:51 PM »

Интересно е да видим първия стандарт на каракачанското куче на Тодор Гайтанджиев.Вече е ставало дума за това,но нищо не беше казано,интересува ме просто информативно.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
mirovulkan
Jr. Member
**

« Reply #139 on: January 21, 2012, 19:35:36 PM »

Ето един пример за куче с по-светли очи преди 90-та година.

И един негов линеен потомък - 6(шест) поколения след него.

cheers
« Last Edit: January 21, 2012, 19:37:13 PM by mirovulkan » Logged
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #140 on: January 21, 2012, 19:52:59 PM »

Ето един пример за куче с по-светли очи преди 90-та година.

И един негов линеен потомък - 6(шест) поколения след него.

cheers
Ей на и по ранна снимка  Wink Сега да видим, кво ше се измъдри  biggrin
mirovulkan
Jr. Member
**

« Reply #141 on: January 21, 2012, 20:21:04 PM »

Ето още един син на Бомбата с по светли очи, който даде много добри потомци в региона, в който живя.
mirovulkan
Jr. Member
**

« Reply #142 on: January 21, 2012, 20:36:09 PM »

Ето една кучка, в която има вносна кръв(кавказец и санбернар)

Според мен цветът на очите не е водещ в определянето на чистопородността. Това е въпрос на проследяване и познаване на кучетата. Поздрави... cheers
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #143 on: January 21, 2012, 20:37:27 PM »

Добро включване Миро! Тези снимки ги имам и при мен но мисля че беше редно ти да ги споделиш с читателите като част от архива на развъдник "Вулкан"! Поздрави!
pitbul
Sr. Member

« Reply #144 on: January 21, 2012, 20:41:29 PM »

Според мен цветът на очите не е водещ в определянето на чистопородността. Това е въпрос на проследяване и познаване на кучетата. Поздрави... cheers
много забавно нали Миро.поздрави cheers
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #145 on: January 21, 2012, 21:39:05 PM »

Наско бъркаш се нещо с произхода на Ариман това са догатки на г-н ТО-ПО.Нали Тошко има книгата на Драганов с осемте линии прочетете какво е написано или ще отречете и таз документация.

Кучето на снимката не е Ариман, това е син на Черния и сестра на Ариман.
Ванка, по принцип си прав в историята остава това, което е написано в книгите, но то става валидно когато хората свидетели и очевидци на събитията вече ги няма, за добро или за лошо в случая те са си живи и здрави.  biggrin
« Last Edit: January 21, 2012, 21:41:37 PM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #146 on: January 22, 2012, 16:31:24 PM »

Човече, ти разби поредния мит  clap clap clap
 cheers cheers cheers
ivan-El.Pelin
Newbie
*

« Reply #147 on: January 22, 2012, 21:14:58 PM »

Огняне качи ти снимка на Ариман като не това,безмислено е човек да спори с теб и Атила така на скоро имаше слух,че Гарант е от Китан.А 2004г. когато купих сивата кучка се намериха пак такива кошаревски свидетели как видели Шара в клетката на Тигран и т.н.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #148 on: January 22, 2012, 22:17:51 PM »

Човече, ти разби поредния мит  clap clap clap
 cheers cheers cheers

Само достоверната и истинска документация водена отговорно и добросъвестно по правилата. Камери, фотоапарати, чипове, татуировки, свидетели, комисии, протоколи и т.н. и т.н. и т.н. иначе си е е*ло м*ката, българинът и понятието честна дума са два различни свята.  Wink

Кръвта на каракачанеца като аборигенно куче е много силна и неговия ген и фенотип като че ли винаги доминират при кръстосване. Разпознаването е много трудно, а понякога почти невъзможно.
Познавам хибрид между каракачанско куче и майка мелез поне от две породи, кучето е изключително и съм сигурен, че ако го доведа на изложба, от входа влиза в челната петица на открития клас ако не и по-нагоре зависи от конкуренцията.
Наближава времето когато документите съпровождащи дадено куче, ще бъдат почти толкова важни ако не и по-важни от самото него. Стига да се възприеме начин и способ за гарантиране на тяхната достоверност и автентичност, а това не е чак толкова трудно, има си установени практики.
Приказки от рода: това е по онова на оня, а онова е от онази на еди кой си ще вървят директно в кофата за боклук. Иначе всичко отива по дяволите.  no

« Last Edit: January 22, 2012, 22:18:45 PM by SIMBEN » Logged

SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #149 on: January 22, 2012, 23:09:42 PM »

Огняне качи ти снимка на Ариман като не това,безмислено е човек да спори с теб и Атила така на скоро имаше слух,че Гарант е от Китан.А 2004г. когато купих сивата кучка се намериха пак такива кошаревски свидетели как видели Шара в клетката на Тигран и т.н.

Ванка, защо аз да качвам снимка на въпросното куче бе? Не смяташ ли, че достатъчно реклама направихме през годините на тези кучета и то безплатно.  biggrin

Мога да кача едни други снимки от ветеринарномедицински заведения, там поне документацията е безупречна, има и фактури и касови бележки за последващи лечения и процедури на стойност хиляди левове.
« Last Edit: January 22, 2012, 23:17:00 PM by SIMBEN » Logged

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12
  Print  

Jump to: