KaraKitan
|
|
« Reply #15 on: March 25, 2012, 23:47:38 PM » |
|
Жалко за хубавите кучета. Болестта "изложби, титли, продажби" завладява поредната територия и опропастява поредната естествена порода. В Монголия вече е факт процес на внасяне на тунинговани китайски Занг Ао за "подобряване" на местните кучета и докарване на по-високи печалби на размножителите. Резултатите от това ще проличат на следващи подобни изложби. п.п. Китайците вече си признаха, че в техният тип на Тибетски мастиф(Занг Ао) има кръв на кавказка овчарка и други едри породи. Клиентите искат ефектно куче и го получават срещу космически суми.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
NAPALM
|
|
« Reply #16 on: March 29, 2012, 16:53:06 PM » |
|
Имах възможноста да видя с очите си около двадесетина кучета от тази порода в Москва. Имат качествата на генетически здравите и незасегнати от "еволюцията" кавказки овчарки. За щастие въпросните кучета са от развъдник, където се държи много на добрите работни качества и на невъобразимо стриктна селекция, така че докато има хора, които в развъждането си не се ръководят от печелене на шампионски титли и пари, не всичко е загубено....Друг е въпроса, че такива хора не се срещат особено често.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
|
« Reply #17 on: March 29, 2012, 20:01:29 PM » |
|
Божо, ти може би си единствения човек в Бг, имал възможността да огледа цяла една селекция от буряти на живо. Моля те да споделиш отново впечатленията си от кучетата на Гамаюн. От снимките, които поустна от първото си посещение в Москва както ти казах, впечатление ми направи един черен мъжкар - няма такова диво и първично изражение!
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
NAPALM
|
|
« Reply #18 on: March 30, 2012, 12:33:01 PM » |
|
Не знам дали съм единствения Ники, но тъкмо се ровя из архивите си със снимки(вече повече от час) и не мога да открия снимките на Бурятите от развъдника на Женя Маныкина. То не че бяха кой знае колко много, ама все пак...Успях да открия само една. Бурятите според мен много си приличат с кавказците по нрав, а и по структура и физика донякъде. И при тях се наблюдават късокосмести и дългокосмести екземпляри. От кучетата, които видях на живо ми направи впечатление, че женските кучета са около 63-67 см, а мъжките около 68-72 см. Костната система на Бурятите не се различава много от тази на Кавказките Овчарки. Тук държа да поясня, че става въпрос за КО, преди да "еволюира" в причудливото създание, което хората незнайно защо наричат така в наши дни. Кучета с изключително твърд характер...Понякога много ме е яд на себе си, че не правя снимки или видеота, когато попадна на някакво интересно място. Можеше да покажа как се движат и работят тези кучета, но уви....Дано Бурятите нямат злощастната съдба на Кавказките Овчарки.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #19 on: February 15, 2013, 08:22:47 AM » |
|
Монголия 1910г.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #20 on: May 08, 2013, 08:40:16 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #21 on: July 05, 2013, 14:41:14 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #23 on: July 09, 2013, 21:43:06 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #24 on: July 09, 2013, 21:45:28 PM » |
|
Mongolian dog group ''Ikh Mongol''
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #25 on: July 18, 2013, 17:15:20 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #26 on: July 18, 2013, 23:25:32 PM » |
|
Хубави кучета са били, жалко, че не са ги запазили
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Mad Max
|
|
« Reply #27 on: July 19, 2013, 09:33:14 AM » |
|
Ти пък направо им тури кръста..
|
|
|