Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. November 09, 2024, 21:27:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 76 77 [78] 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 533065 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1155 on: July 13, 2014, 11:47:43 AM »

Никой не е казал, че е лош човек. Всеки има право да харесва и да гледа, или не, каквито кучета си пожелае, но не и да се опитва да ги налага на останалите. Това според мен не е правилно. Особено като се има предвид за какви мутанти става въпрос.....не виждам с какво биха прославили България подобни животни  no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1156 on: July 13, 2014, 13:48:27 PM »

Стефан не е лош човек, ако го търсиш да ти пее на банкет. Иначе е патологичен лъжец. И да, вярва си на измислиците. Дотолкова си вярва, че живее в паралелна реалност конструирана според личните му желания. Тази негова реалност, няма нужда от реални факти за репери. Стефан си измисля "реалните" факти и след това убедено ги разказва на събеседника си. Та така и с доайенството му с овчарските кучета. Например само той си "спомня", че единствен бил представял "български овчарски кучета" на Експо 1981 в Пловдив. За такова нещо няма да намерите нито ред в официални и неофициални източници за експото. Разтягаше и за някакви митични огромни стада и кучета на прадядо му, който бил мега животновъд и още иконописец. Пишеше и как е основал клуб за БОК 20 години преди реалното му основаване и още и още... Но пък как забрави, че  и той е бил "каракачанист"... Списъка от съчинения на "българиста" е дълъг.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #1157 on: July 13, 2014, 15:36:38 PM »

...... Е, такъв си е ......  Wink

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
lingo diesel
Full Member

« Reply #1158 on: September 04, 2014, 10:26:58 AM »

http://forum.dog.bg/topic/7066-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BA/page__st__9431

Тва бежавото куче Мурджо Мечо ''наречен още "Великият Гетсби'' " съм го гледал в няколко форума представено като Мурлата.Каква е истината ?
« Last Edit: September 04, 2014, 10:27:18 AM by lingo diesel » Logged
vano
Guest
« Reply #1159 on: September 04, 2014, 10:41:40 AM »

В какъв смисъл истината?
lingo diesel
Full Member

« Reply #1160 on: September 04, 2014, 11:42:22 AM »

Кучето от снимките Мурлата ли е или Мурджо Мечо ?Виждал съм тези снимки и преди по форумите и там беше представяно като сестра на Пепеляновия а вчера четях въпростната тема за бок и там Стефан Попов го представя за Мурджо.Ако не е Мурлата някой може ли да качи нейна истинска снимка в подходяща тема ?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1161 on: September 04, 2014, 12:10:25 PM »

Едно и също куче е. Просто е известен и с двете прозвища. Кучето първоначално беше със собственик Муса Топов, от Якоруда. После кучето беше в Пазарджишко до смъртта си.
lingo diesel
Full Member

« Reply #1162 on: September 04, 2014, 12:24:32 PM »

Сега илиза че кучето е мъжко и е било брат на Пепеляновия или ?И него ли са омешали при бок-овете?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1163 on: September 04, 2014, 12:36:15 PM »

Кучето е родственик с Шаро. От една майка са но от различни бащи. Нямам представа как се е продължила развъдната работа с него.
vano
Guest
« Reply #1164 on: September 04, 2014, 13:57:49 PM »

Кучето е родственик с Шаро. От една майка са но от различни бащи. Нямам представа как се е продължила развъдната работа с него.

Развъдната работа е продължила с Чок и компания Smiley

lingo diesel
Full Member

« Reply #1165 on: September 04, 2014, 18:22:26 PM »

Значи ми е била доста грешна информацията,благодаря .А на Мурлата като на каракачанско куче ли се гледа или мелез ,защото от мойта позиция на любител на породата,който може да се каже че нищо не знае не бих казал че е каракачанско а Чок и другите не бих ги помислил и за бок-ове...
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1166 on: September 04, 2014, 18:41:56 PM »

Мурлата е чистопородно куче, въпреки недостатъците си. Истина е че благодарение на Стефан Попов кучето стана легендата която е днес. Когато беше по млад изглеждаше супер, после старостта не му се отрази добре.
Buikov
Newbie
*

« Reply #1167 on: September 04, 2014, 18:43:39 PM »

Smiley)) lingo diesel стана ми много интересен един пост от линка http://forum.dog.bg/topic/7066-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BA/page__st__9431, който си дал по горе:
"Е как след тия мощни глави и муцуни, килограми и ръстове, които публикувам, някой може да ми говори за колитата, които някои слаби развъдчици се опитват да лансират и да налагат на широката публика, а това далеч не са всички хубави обеми в породата, просто са тези с които аз съм работил през годините, работя и сега и ако е живот и здраве, ще работя и ще доразвивам и в бъдеще. Значи ли че едно куче като може да пие от шише вода без да го вдига и в главата като кълвач е чистопородно? Отговор - напротив, високопородните кучета са с мъжествени, ярки, мощни и яки глави. Такива бяха едно време кучетата в Разлог, Банско, Якоруда, Доспат, Гоце-Делчев, Велинград, Смолянско, Пазарджишко, Панагюрско, Копривщинско, Костенско и Самоковско."

Ще ви възпроизведа една съвсем случайно заформила се дискусия с ветеринарката( иначе жената си разбира от работата) относно коя порода съществува КК или БОК. Тя ми казва:
 -Каракачанки няма, това са на калайджиите мастиите, каракачанките са измислени за пари.
 - Как да няма каракачанки? КК са порода произлизаща от аборигенни предци. Какво е пазило стадата хилядолетия по нашите земи? Или искаш да ми кажеш, че аборигенното куче на България е било 80 килограмов гигант с висящи бърни до земята и провиснали клепачи? БОК не е порода, БОК е мелез с кавказка овчарка, нюфаундленд, санбернар, САО и кой знае още какво с цел гигантизъм, акстериор, сресване по изложби и пари.
 - Е как БОК ще е мелез? Това е новосъздадена порода. Аз имам тамаскан- също новосъздадена порода от НОК, хъски и ...(забравих какво, но тя го каза).

С две думи на хората им е ясно, че БОК е "новосъздадена порода" сиреч МЕЛЕЗ! Но не са информирани, че има ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА порода силно изявени породни качесва. Наистина не ми е ясно за какво претендира "НКК за БОК"? За порода пазач на стада, произлизаща от аборигенни предци? Или за новосъздадена порода с гигантски размери със породни качества компанъон и пазач? http://petvet.bg/For-Animals/kucheta-1/simbol/%D0%91/balgarsko-ovcharsko-kuche-bok  - прочетете най- отдолу където пише "История и произход на породата", имаше още един сайт където прочетох, че е новосъздадена и са за компанъон, но сега не го намирам.
 ПС От тези снимки, които са показани на прословутата страница се виждат поне четири кучета, които от далеч прозират, че са мелези(говоря само за 473 страница)
« Last Edit: September 04, 2014, 18:51:01 PM by Buikov » Logged
lingo diesel
Full Member

« Reply #1168 on: September 04, 2014, 19:33:22 PM »

Е той човека [гн Попов] някаде по другите страници на линка който пуснах изкарарваше едва ли не че каракачанското произлиза от бок.Така че при него май се претендира за аборигенна порода пазачи на стада с гигантски размери която от край време е по наще земи.На мен лично ми е много объркана цялата ситуация и до преди 3 години си мислех че Бок и КК са едно и също,чак като почнах да се рова по форумите лека полека почнах да виждам неща който трябва да са очевидни.Проблем според мен е че не съм само аз и много хора които нямат нищо общо с кучета а и не само [което е страшно] мислят същото и дори не подозират че има две породи.В продавалника например е пълно с обяви за чистокръвни каракачански кученца БОК.Като водя едното ми куче което си е доста дребно за мъжки [61 см] ме спират и ми говорят за каракачанки по 75 кила ,нз колко високи , с глава като санбернар [нещо като с калвача и шишето от линка] и ако се опитам да им обясна че говорят за бок, някой едва ли не ме изкарват луд да мисля че има две породи   

Иначе за качествата на породата нямам много наблюдения но от видяното съм разочарован.В квартала има две и тва са единствените представители на породата който съм виждал.Единия живее вързан денононощно,напрактика по цял ден спи без да помръдва,другия е домашен любимец тежи към 65 кила но има един уличен пес който сигурно е 25 кила дето го кара да се напиква, което за куче пазач на стада в зряла възраст за мене е недопостимо без да съм овчар,да не говорим че има и ципи междо пръстите.
говедар
Full Member

« Reply #1169 on: September 04, 2014, 22:22:38 PM »

И КК и БОК са съвремени породи  произлизащи от месните аборигени кучета селекционирани и ползвани като пазачи на стадата. Политиката в КК е  опазване на популациата като екстериор, работни качества и от метисизация с други породи . За съжаление в БОК има хора които търсят " изложбен ефект " и сред популацията им има животни смесени с други породи . Има животни които са като аборигенните предци.
Pages: 1 ... 76 77 [78] 79
  Print  

Jump to: