Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. December 04, 2023, 19:25:50 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Неаполитанецът - залезът на една велика порода  (Read 7850 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ivanov
Full Member

« on: April 14, 2013, 14:09:15 PM »

Имал съм късмета да познавам породата преди опропастяването и. За последен път видях истинско нео преди 5 години на една изложба. Кучето беше вън от халето където се провеждаше изложбата, тъй-като вече беше дисквалифицирано - мисля, заради недостатъчно обилна свободна кожа по тялото. Собственика му не беше особено притеснен, около кучето имаше поне 20 човека които бяха се наредили в кръг и се възхищаваха на изълчването и увереността на сицилианеца. Не беше грамаден, само че... просто тежък като танк. Когато по негово усмотрение тълпата ставаше разсеяна и прекалено шумна или пък неуважително прикрачваше радиуса на респект имаше ответна реакция, която да подреди нещата и да вкара ред в ситуацията, като водача му веднага заемаше поза все едно има на повода вързано теле lol За жалост кучето не беше от развъдник, а просто работеше като охранител. Вътре в халето изложбата си вървеше, мереха си гънките, височините, печелеха титли... но аз вече не можех да се върна да ги гледам. В съседния ринг имаше кане корсо а преди това видях и германските овчарки. Оттогава на изложба по екстериор не съм ходил и няма да ида. Да си ги правят и да си ги печелят.

Google превод

Оригиналната статия

« Last Edit: April 14, 2013, 14:13:20 PM by Ivanov » Logged
Ivanov
Full Member

« Reply #1 on: July 14, 2013, 20:48:08 PM »

Хронолгията на един пълен упадък

Снимки на шампионите мастини от 50-та година насам. Последните достойни екземпляри - Asso i Siento 1970 (0:42-0:44) и оттам всичко надолу и още надолу. Преломна е тази 1970... Нео го няма вече...

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2 on: July 14, 2013, 21:54:04 PM »

................то май за почти всяка порода може да се направи такава тема................... жалко, но това е положението no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
GTR
Newbie
*

« Reply #3 on: March 22, 2014, 12:33:17 PM »

Как си я познавал,ве шушляк?
Сигурно си живял и живееш  в околностите на Неапол от края на ВСВ насам?
Pages: [1]
  Print  

Jump to: