Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПЛАН за изложбите на МАКК за 2020г.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. June 06, 2020, 04:00:09 AM


Login with username, password and session length


Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Мляко, Кисело Мляко, Сирене, Кашкавал и други млечни продукти  (Read 7935 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
perelik
Full Member
***
Posts: 240



« on: May 09, 2013, 18:12:57 PM »

Мился, че един отделен раздел за млякото (овче, козе, краве, биволско и т.н), както и млечните продуктити въобще има място на този форум.

Знам, че мнозина от съфорумците са мляко-производители и не веднъж е имало дискусии на тази тема, но те са разхвърляни из различни раздели, а тук те биха могли да бъдат по-лесно откриваеми и да предизвикват по-голям интерес.

Ще ми се да стартирам темата с една много любопитна статия, от списание Light към в-k Капитал. Публикацията е от септември миналата година, но ми се струва изключително актуална, особено в кризистното време, в което живеем. Тази статия разказва за това как с добри идеи и ясни принципи  може да се прогресира в бизнеса с млякото.

Буквалният прочит разбира се не ни засяга, тук не е Америка, нито пък съветвам някого да стяга куфарите за там, но ми се струва, че би трябвало да има начини млякото да носи отлично препитание за своите отрудени производители и в България. Дано всеки намери работещата за него формула!!!


Logged
говедар
Full Member
***
Posts: 153


« Reply #1 on: May 09, 2013, 21:56:04 PM »

 clap clap
 cheersно с по един студен хубав айрян от бито мляко
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2766


ТОРЛАК


« Reply #2 on: April 25, 2014, 08:38:03 AM »

Много добра идея за млякото и млечните продукти!

Да попитам ли, знае ли някой, как се прави сирене със сирището на агнето и ако да-как?
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Bistra
Newbie
*
Posts: 11



« Reply #3 on: April 25, 2014, 17:20:43 PM »

... би трябвало да има начини млякото да носи отлично препитание за своите отрудени производители и в България.

Много приятна статия! А аз да попитам (дано не досаждам) къде търгувате продукцията си (в София)? Задавам въпроса от гледна точка на човек, който обича истинско мляко и млечни продукти, но няма достъп до много такива.  blush
Logged
говедар
Full Member
***
Posts: 153


« Reply #4 on: April 25, 2014, 23:07:07 PM »

Взимат се "ядките "-онова бялото дето прилича на извара, мият се , сушат се , после се накисват в хладка вода и  с тази смес се подсирва . Но незнам колко от това на колко литра мляко .
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2766


ТОРЛАК


« Reply #5 on: April 25, 2014, 23:34:23 PM »

Взимат се "ядките "-онова бялото дето прилича на извара, мият се , сушат се , после се накисват в хладка вода и  с тази смес се подсирва . Но незнам колко от това на колко литра мляко .
На първо място искам да благодаря! После да попитам колко време стоят в хладка вода? В издоеното мляко се поставя водата с ядките или само водата от ядките? Чака се колкото се чака със сирището или повече, ще рече около 2-3 часа? След това ядките ползвам ли ги пак или ги хвърлям?
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
говедар
Full Member
***
Posts: 153


« Reply #6 on: April 26, 2014, 21:56:44 PM »

Чак такива подробности незнам . Слушал съм от баба , Бог да я прости , че така са правели . Но от как се помня все с купешка мая подсирваше .
Logged
trayko.asenov
Hero Member
*****
Posts: 2766


ТОРЛАК


« Reply #7 on: March 29, 2015, 13:33:46 PM »

Ето къде се крие ключа от бараката....

http://bnt.bg/part-of-show/pa-rvata-ba-lgarska-ferma-za-bivoli

http://bnt.bg/part-of-show/kozeva-dstvoto-misiya-va-zmozhna
Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM