Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 13, 2024, 06:20:11 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  
Author Topic: Навлизане в животновъдството Въпроси и Отговори ?!  (Read 84522 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #45 on: October 07, 2013, 21:38:15 PM »

Абе аз пак ти казвам, слушай "оня петко" щото не говори глупости, ама хич даже.
За месодайно говедовъдство ти трябват месодайни породи или поне някакви кръстоски. Тука говорим за породи като Абърдин Ангъс, Лимузин, Шароле,  Херефорд и т.н. Тук някъде бях публикувал линк към сайта на ферма "Линбул" - човека е писал много полезни неща по темата. Ама за такова нещо ти трябват доста пасища, нещо за което русенско не мисля, че е подходящо. Отделно дето заплодена месодайна крава струва няколко хиляди лева ако е породна. Отделно тези животни по принцип не се доят, телето стои с майка си много време, а и по нрав са далече от черно-шарените млечни крави. Но говорейки за месодайно говедовъдство, там става въпрос за отглеждане на млади говеда за месо, там термин като "телешко" в смисъла, в който се влага в България твърде няма. Както според мен няма и развит пазар на истинско младо говеждо. Няма и кланици за такива животни.
А пък да гледаш черно-шарени говеда за месо, според мен няма смисъл, след като хората са измислили месодайното говедовъдство. Поне има породи със смесено предназначение - както месодаен и млекодаен симентал и т.н. Ако наистина това те влече, има доста материали, които да се прочетат.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #46 on: October 07, 2013, 21:50:35 PM »

месодаен и млекодаен симентал
Е симентала като цяло е комбинирана порода и за мляко и за месо, може да има отделни направления, при едните да се набляга на млечността,а при другите на месодайните качества, нямам сигурна информация, но като цяло си е порода с комбинирано направление мляко/месо.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #47 on: October 07, 2013, 21:52:36 PM »

Николай, тъй като си любознателен и се интересуваш, посети този сайт  zooferma.com  и разгледай информацията, която има там.Не е най-подробна но все пак е нещо  Wink

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
rex
Hero Member

« Reply #48 on: October 07, 2013, 21:57:50 PM »

Е симентала като цяло е комбинирана порода и за мляко и за месо, може да има отделни направления, при едните да се набляга на млечността,а при другите на месодайните качества, нямам сигурна информация, но като цяло си е порода с комбинирано направление мляко/месо.
Поне има породи със смесено предназначение - както месодаен и млекодаен симентал и т.н. Ако наистина това те влече, има доста материали, които да се прочетат.
?!?

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #49 on: October 07, 2013, 22:04:22 PM »

Млекодаен и месодаен не разбрах какво значи, две направления или?Аз знам за едно комбинирано, затова попитах,да не би да има нещо дето съм пропуснал...

Nikkk0
Newbie
*

И да изгубиш парата, не губи душата.

« Reply #50 on: October 07, 2013, 22:07:10 PM »

А има ли хора който гледат за месо и изнасят към Турция Гърция или е трудно
pitbul
Sr. Member

« Reply #51 on: October 07, 2013, 22:38:38 PM »

Никко,фърляисе с главата напреде ако питаш мен,пък каквото сабя покаже. lol lol lolпоздрави cheers
Nikkk0
Newbie
*

« Reply #52 on: October 07, 2013, 22:40:52 PM »

Никко,фърляисе с главата напреде ако питаш мен,пък каквото сабя покаже. lol lol lolпоздрави cheers

Е това е то отговор Благодаря.Може нищо да не стане ама може и да стане Cheesy
петко
Hero Member

« Reply #53 on: October 07, 2013, 22:51:04 PM »

а не е за него тая работа донкраси поне е подплатен на теория

донкраси мисля ,че има два симентала ,всъщност е една порода която се е развила в две направления поотделно ,като типове ,като границите често се размиват

нико оня със стоте крави да не би да запложда на месодаен ако да виж там търси ефтин фураж ,пък занапред му купи бик ссинио белгииско

ти как го мислиш тоя износ бре ...търговията и животновъдството са две различни неща

може ама невярвам ,барем на теория да ти се връзват сметките ,то на практика ясно ,че друго излиза
....ама и счетоводител ше станеш lol

« Last Edit: October 07, 2013, 22:53:29 PM by петко » Logged
pitbul
Sr. Member

« Reply #54 on: October 07, 2013, 22:55:06 PM »

докато не пробваш няма да разбереш,различни хора различно разбиране,мерак имаш(папробаш увидиш)поздрави cheers
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #55 on: October 07, 2013, 23:02:16 PM »

донкраси мисля ,че има два симентала ,всъщност е една порода която се е развила в две направления поотделно ,като типове ,като границите често се размиват
А може да ми е обягнало....то май бях чел нещо такова преди, че има някакво деление но не помня какво точно беше, дали временни опити за делене някакви, дали постоянна тенденция...иначе съм и фен на тая порода аз(БГ Симентал)

донкраси поне е подплатен на теория
То ако ставаше само с теория ехеее знаеш ли къде да съм сега naughty lol lol

Nikkk0
Newbie
*

« Reply #56 on: October 07, 2013, 23:03:05 PM »

а не е за него тая работа донкраси поне е подплатен на теория

нико оня със стоте крави да не би да запложда на месодаен ако да виж там търси ефтин фураж ,пък занапред му купи бик ссинио белгииско

ти как го мислиш тоя износ бре ...търговията и животновъдството са две различни неща

може ама невярвам ,барем на теория да ти се връзват сметките ,то на практика ясно ,че друго излиза
....ама и счетоводител ше станеш lol

Пък голям човек ми са изкарваш нещо тука живуркай си животеца и не ми казвай какво мога и не мога теория ли е практика ли е.Ако съм ти изял вечерята да ми са смееш и репчеш на среща ама ади няма нужда може да не разбирам,питам и след време може и практика да имам или не вярваш в младите или просто си мислиш че аз не ставам за тази дейност от един форум.Както и да е няма да споря с тебе защото гледам че си прав за някой неща но аз просто искам малко информация.
pitbul
Sr. Member

« Reply #57 on: October 07, 2013, 23:10:01 PM »

Никкко,виж под аватара си какво е исписано Wink
Nikkk0
Newbie
*

« Reply #58 on: October 07, 2013, 23:15:41 PM »

Никкко,виж под аватара си какво е исписано Wink

Разбира се стремя се винаги към това да остана човек.Благодаря за насоките който ми дадохте на мен и на младите който се интересуват и четат тук.Явно трябва да прочета повече информация да се информирам за да питам.Поздрави на всички
петко
Hero Member

« Reply #59 on: October 07, 2013, 23:17:41 PM »

един ден кат направиш сюрия ела да се прочетеш ,ше се гръмнеш от смях ,дон краси е млад също ,обаче ти още дори незнаеш какво да питаш
Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  

Jump to: