rex
|
|
« Reply #45 on: October 07, 2013, 21:38:15 PM » |
|
Абе аз пак ти казвам, слушай "оня петко" щото не говори глупости, ама хич даже. За месодайно говедовъдство ти трябват месодайни породи или поне някакви кръстоски. Тука говорим за породи като Абърдин Ангъс, Лимузин, Шароле, Херефорд и т.н. Тук някъде бях публикувал линк към сайта на ферма "Линбул" - човека е писал много полезни неща по темата. Ама за такова нещо ти трябват доста пасища, нещо за което русенско не мисля, че е подходящо. Отделно дето заплодена месодайна крава струва няколко хиляди лева ако е породна. Отделно тези животни по принцип не се доят, телето стои с майка си много време, а и по нрав са далече от черно-шарените млечни крави. Но говорейки за месодайно говедовъдство, там става въпрос за отглеждане на млади говеда за месо, там термин като "телешко" в смисъла, в който се влага в България твърде няма. Както според мен няма и развит пазар на истинско младо говеждо. Няма и кланици за такива животни. А пък да гледаш черно-шарени говеда за месо, според мен няма смисъл, след като хората са измислили месодайното говедовъдство. Поне има породи със смесено предназначение - както месодаен и млекодаен симентал и т.н. Ако наистина това те влече, има доста материали, които да се прочетат.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #46 on: October 07, 2013, 21:50:35 PM » |
|
месодаен и млекодаен симентал Е симентала като цяло е комбинирана порода и за мляко и за месо, може да има отделни направления, при едните да се набляга на млечността,а при другите на месодайните качества, нямам сигурна информация, но като цяло си е порода с комбинирано направление мляко/месо.
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #47 on: October 07, 2013, 21:52:36 PM » |
|
Николай, тъй като си любознателен и се интересуваш, посети този сайт zooferma.com и разгледай информацията, която има там.Не е най-подробна но все пак е нещо
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
rex
|
|
« Reply #48 on: October 07, 2013, 21:57:50 PM » |
|
Е симентала като цяло е комбинирана порода и за мляко и за месо, може да има отделни направления, при едните да се набляга на млечността,а при другите на месодайните качества, нямам сигурна информация, но като цяло си е порода с комбинирано направление мляко/месо.
Поне има породи със смесено предназначение - както месодаен и млекодаен симентал и т.н. Ако наистина това те влече, има доста материали, които да се прочетат.
?!?
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #49 on: October 07, 2013, 22:04:22 PM » |
|
Млекодаен и месодаен не разбрах какво значи, две направления или?Аз знам за едно комбинирано, затова попитах,да не би да има нещо дето съм пропуснал...
|
|
|
|
|
|
|
Nikkk0
Newbie
И да изгубиш парата, не губи душата.
|
|
« Reply #50 on: October 07, 2013, 22:07:10 PM » |
|
А има ли хора който гледат за месо и изнасят към Турция Гърция или е трудно
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
|
« Reply #51 on: October 07, 2013, 22:38:38 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nikkk0
Newbie
|
|
« Reply #52 on: October 07, 2013, 22:40:52 PM » |
|
Е това е то отговор Благодаря.Може нищо да не стане ама може и да стане
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #53 on: October 07, 2013, 22:51:04 PM » |
|
а не е за него тая работа донкраси поне е подплатен на теория донкраси мисля ,че има два симентала ,всъщност е една порода която се е развила в две направления поотделно ,като типове ,като границите често се размиват нико оня със стоте крави да не би да запложда на месодаен ако да виж там търси ефтин фураж ,пък занапред му купи бик ссинио белгииско ти как го мислиш тоя износ бре ...търговията и животновъдството са две различни неща Е това е то отговор Благодаря.Може нищо да не стане ама може и да стане Cheesy може ама невярвам ,барем на теория да ти се връзват сметките ,то на практика ясно ,че друго излиза ....ама и счетоводител ше станеш
|
|
« Last Edit: October 07, 2013, 22:53:29 PM by петко »
|
|
|
|
|
pitbul
|
|
« Reply #54 on: October 07, 2013, 22:55:06 PM » |
|
Е това е то отговор Благодаря.Може нищо да не стане ама може и да стане докато не пробваш няма да разбереш,различни хора различно разбиране,мерак имаш(папробаш увидиш)поздрави
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member
мераклията
|
|
« Reply #55 on: October 07, 2013, 23:02:16 PM » |
|
донкраси мисля ,че има два симентала ,всъщност е една порода която се е развила в две направления поотделно ,като типове ,като границите често се размиват
А може да ми е обягнало....то май бях чел нещо такова преди, че има някакво деление но не помня какво точно беше, дали временни опити за делене някакви, дали постоянна тенденция...иначе съм и фен на тая порода аз(БГ Симентал) донкраси поне е подплатен на теория То ако ставаше само с теория ехеее знаеш ли къде да съм сега
|
|
|
|
|
|
|
Nikkk0
Newbie
|
|
« Reply #56 on: October 07, 2013, 23:03:05 PM » |
|
а не е за него тая работа донкраси поне е подплатен на теория донкраси мисля ,че има два симентала ,всъщност е една порода която се е развила в две направления поотделно ,като типове ,като границите често се размиват нико оня със стоте крави да не би да запложда на месодаен ако да виж там търси ефтин фураж ,пък занапред му купи бик ссинио белгииско ти как го мислиш тоя износ бре ...търговията и животновъдството са две различни неща Е това е то отговор Благодаря.Може нищо да не стане ама може и да стане Cheesy може ама невярвам ,барем на теория да ти се връзват сметките ,то на практика ясно ,че друго излиза ....ама и счетоводител ше станеш Пък голям човек ми са изкарваш нещо тука живуркай си животеца и не ми казвай какво мога и не мога теория ли е практика ли е.Ако съм ти изял вечерята да ми са смееш и репчеш на среща ама ади няма нужда може да не разбирам,питам и след време може и практика да имам или не вярваш в младите или просто си мислиш че аз не ставам за тази дейност от един форум.Както и да е няма да споря с тебе защото гледам че си прав за някой неща но аз просто искам малко информация.
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
|
« Reply #57 on: October 07, 2013, 23:10:01 PM » |
|
Никкко,виж под аватара си какво е исписано
|
|
|
|
|
|
|
Nikkk0
Newbie
|
|
« Reply #58 on: October 07, 2013, 23:15:41 PM » |
|
Никкко,виж под аватара си какво е исписано Разбира се стремя се винаги към това да остана човек.Благодаря за насоките който ми дадохте на мен и на младите който се интересуват и четат тук.Явно трябва да прочета повече информация да се информирам за да питам.Поздрави на всички
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
|
« Reply #59 on: October 07, 2013, 23:17:41 PM » |
|
един ден кат направиш сюрия ела да се прочетеш ,ше се гръмнеш от смях ,дон краси е млад също ,обаче ти още дори незнаеш какво да питаш
|
|
|
|
|
|
|
|