Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 08, 2024, 15:42:42 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 8
  Print  
Author Topic: Организационни  (Read 45733 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Zahari
Hero Member

« Reply #15 on: June 24, 2014, 22:00:46 PM »

Добромире,ти си свестен и доверчив човек,умен и организиран.Затова се опитвам да ти отворя очите и за Дунавския кон.А,иначе ти написах че,за модела съм съгласен.
Habits
Hero Member

« Reply #16 on: June 24, 2014, 22:05:03 PM »

Леле колко много е изгубила МАКК като до сега не е имало капацитет като тебе да "оправи" нещата!!
Ей, най-накрая да споделя едно твое мнение  biggrin

Иначе от пари, казвате, МАКК няма нужда. "Евала на холдинга!"
« Last Edit: June 24, 2014, 22:05:37 PM by Habits » Logged

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Александър Христов
Hero Member

« Reply #17 on: June 24, 2014, 22:05:50 PM »

Аз само не разбрах кому са нужни финансиране и безвъзмездни помощи? А какви точно "празнини" в работата на МАКК ще се попълват с тези финансови инжекции не ми стана ясно? И в крайна сметка какво липсва в контролната система на МАКК, че да се подобрява?

Е аз що се дразня, имам странното чувство че и тука има тролове които само чакат повод да почнат да търсят под вола теле.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Zahari
Hero Member

« Reply #18 on: June 24, 2014, 22:14:28 PM »

rex,за мен всичко е наред,в контрола,от естествената и безпарична отсевка по добра  няма,от хората като Добромир също,утре ще има и друг Добромир,ако за в бъдеще Добромир не си свърши съвестно работата по р.д. на развъдника си.
Парите не са лоши,но за хора знаещи как да ги използват,за благото на чистопородността,а те са много малко.Повечето искат от чистопородността да искарват пари на готово.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #19 on: June 24, 2014, 23:32:35 PM »

Повечето искат от чистопородността да искарват пари на готово.
clap
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #20 on: June 25, 2014, 01:05:02 AM »

И ето, този Аврам, който очевидно е сгазил лука, получава такова и продължава с мизериите а ние от МАКК си мълчим. Така ставаме съучастници, нищо повече.

Добромир, как достигнахте до горното твърдение, че МАКК си мълчи?
Предполагам, че още не сте успяли да изчетете някои теми в този форум.
Именно МАКК е организацията, която никога не е мълчала. И точно поради това е получавала удари под кръста. Останалите кучкари или активно съучастват на авторите на мизериите или се скътават. Например бившите ни колеги в МОКК упорито си трайкат, предоволни, че имат достъп до някои трохички от софрата на Аврам&co.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #21 on: June 25, 2014, 07:38:11 AM »

rex,за мен всичко е наред,в контрола,от естествената и безпарична отсевка по добра  няма,от хората като Добромир също,утре ще има и друг Добромир,ако за в бъдеще Добромир не си свърши съвестно работата по р.д. на развъдника си.
Парите не са лоши,но за хора знаещи как да ги използват,за благото на чистопородността,а те са много малко.Повечето искат от чистопородността да искарват пари на готово.
Абсолютно съм съгласен. За себе си съм убеден, че налеят ли се някакви пари от някъде, веднага ще се появят кинтолозите, ще има опити за регистриране на развъдници само заради парите, а развъдната дейност може и да остане на втори план при такива хора.
А в крайна сметка не трябва да се забравя, че голяма част от хората, които работят за идеята "Каракачанско куче" изповядват и идеите на традиционното животновъдство. Тоест работещите кучета са огромен плюс за МАКК - нещо, с което много, много малко породи могат да се похвалят. Това  е контрол и то може би в най-висша форма - чистопородно куче от работна порода в исконната му среда. От това по-реален тест за качеството на една селекция, здраве му кажи!
Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #22 on: June 25, 2014, 15:26:37 PM »

Не съм голем valiadi просто не вярвам на държавата и на волята на структурите и да подпомагат. Договора за който говориш има накрая място за двама да се подпишат, нали така? Има клаузи и за двете страни, нали така? Как така безвъзмездна? Сканирай ако можеш и пусни тук една бланка та да дискутираме по нея

Ще дам линк, където може да се видят всички документи (от обявата, през насоките, образеца на договор и общите условия към него и т.н.). Преди това само с две думи:
Всички средства предоставени на България от ЕС са безвъзмездна помощ. Най-разпространения начин, както у нас, така и в другите държави членки, е предоставяне чрез сключване на договори за БФП. Тази практика у нас съществува още с предприсъединителните фондове (ФАР, ИСПА и САПАРД). Със стартирането на програмния период през 2007 г. се запази и ще бъде така и през следващия (2014-2020). Средствата се дават за различни цели в зависимост от съответната програма и заложените в нея национални приоритети. По повечето програми се изисква и съфинансиране от страна на кандидата, което е % от поискана от кандидата сума. На национално ниво % е 25, по нашата програма повечето схеми са без съфинасиране.

http://www.eufunds.bg/bg/page/58?programme=5&status=2&id=495

Ако мога да помогна с друго съм насреща  smile

Поздрави
Александър Христов
Hero Member

« Reply #23 on: June 26, 2014, 07:28:31 AM »

Не съм голем valiadi просто не вярвам на държавата и на волята на структурите и да подпомагат. Договора за който говориш има накрая място за двама да се подпишат, нали така? Има клаузи и за двете страни, нали така? Как така безвъзмездна? Сканирай ако можеш и пусни тук една бланка та да дискутираме по нея

Ще дам линк, където може да се видят всички документи (от обявата, през насоките, образеца на договор и общите условия към него и т.н.). Преди това само с две думи:
Всички средства предоставени на България от ЕС са безвъзмездна помощ. Най-разпространения начин, както у нас, така и в другите държави членки, е предоставяне чрез сключване на договори за БФП. Тази практика у нас съществува още с предприсъединителните фондове (ФАР, ИСПА и САПАРД). Със стартирането на програмния период през 2007 г. се запази и ще бъде така и през следващия (2014-2020). Средствата се дават за различни цели в зависимост от съответната програма и заложените в нея национални приоритети. По повечето програми се изисква и съфинансиране от страна на кандидата, което е % от поискана от кандидата сума. На национално ниво % е 25, по нашата програма повечето схеми са без съфинасиране.

Поздрави
"Всички средства предоставени на България от ЕС са безвъзмездна помощ."Ако е така, за какво отиват годишните вноски на държавите членки?
Благодаря за инфото. Ще почета по сериозно довечера.
И все пак, искам да задам въпроса който зададе REX по горе. Какво ще подобри в структурата на МАКК едно такова финансиране? На прима виста видях че целта на финансирането  в твоя проект е за човешки ресурси (поправи ме ако бъркам). Та въпроса- мислиш ли че има какво да се подобри в това отношение?

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #24 on: June 26, 2014, 08:16:33 AM »

Поздрави
"Всички средства предоставени на България от ЕС са безвъзмездна помощ."Ако е така, за какво отиват годишните вноски на държавите членки?
Благодаря за инфото. Ще почета по сериозно довечера.
И все пак, искам да задам въпроса който зададе REX по горе. Какво ще подобри в структурата на МАКК едно такова финансиране? На прима виста видях че целта на финансирането  в твоя проект е за човешки ресурси (поправи ме ако бъркам). Та въпроса- мислиш ли че има какво да се подобри в това отношение?

Годишната вноска на България влиза в бюджета на ЕС (аналогично на републиканския и нашите данъци). Средната годишна вноска, която България прави в бюджета е около 340 млн. евро. Тъй като България е от страните нетни получатели от бюджета, то нейната вноска е значително по-ниска от реалните средства, които получава от Съюза.Балансът между внесените средства в хазната на ЕС и получените от нашата страна средства от 2007 г. насам е положителен и към днешна дата се изчислява на над 2.5 млрд. евро. Парите, които българският данъкоплатец дава за членството на страната ни остават малка сума в сравнение с финансовите ползи от европейския бюджет.

Програмата, която съм отворила действително е човешки ресурси
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #25 on: June 26, 2014, 09:12:02 AM »

Схемата, чиито насоки за кандидатстване съм отворила е "Трансгранично сътрудничество". Това е една от най-хубавите ни схеми и целта и е обмяна на опит, добри практики и иновация с организации от държавите членки. Това разбира се е само пример.
По програмата за селските райони също има подходяща схема за подкрепа и развитие на местни породи животни. Схемата също е с договори за БФП и по регламент НПО и Сдруженията са допустими кандидати. Пак само пример.
Най-вероятно, ако се разровя ще намери и по-други програми подходящи дейности, но по-лесно би било, ако вие (МАКК) кажете от какво имате нужда за финансиране и тогава да се търси подходяща схема по съответна програма.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #26 on: June 26, 2014, 09:16:09 AM »

Нека бъдем реалисти, преди всичко! Тук за 200 - 300 лева българина е готов да мами и лъже само да се докопа до нещо.Какво остава за сериозните суми които се цитират в тези програми. Напълно споделям мнението изказано по напред, че все още не сме готови да издържим на изкушение от този характер. Дори и да има подобна опция за финансиране по линия на тези фондове, което ми се струва малко вероятно за организация от типа на МАКК, то ще се породи ударна вълна от кандидат членове и кандидат развъдчици, сребролюбци. Ако от УС се стопира тази вълна, то веднага същия ще бъде моменталически обвинен в злоупотреби и алчност и егоизъм. Така че считам че наистина на този етап - още не сме готови! Да се върнем в темата за използване на аборигенни кучета в развъждането на МАКК!
Habits
Hero Member

« Reply #27 on: June 26, 2014, 09:48:40 AM »

Съгласен съм с теб, д-р Вучков! Може би наистина не сме израснали достатъчно за такова финансиране. И все пак не бива да се зачерква темата с лека ръка. Това е доста полезна тема, която може да се развие в реалност и големи успехи за МАКК и Каракачанското Куче като порода.

Да се върнем в темата за използване на аборигенни кучета в развъждането на МАКК!

icon_arrow

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #28 on: June 26, 2014, 10:04:00 AM »

Аз все си мисля, че може да се помисли над въпроса да се финансира изготвянето на днк профила на породата. Това е нещо скъпо, и ако има и минимален шанс да може да се финансира по някоя програма, защо да не се опита. Тогава няма да има аз искам пари или тоя взе парите, а ще се знае че са отишли точно за тази дейност, което в последствие ще улесни много определянето на това дали даден абориген е породен или не (в констекста на темата). Разбира се днк теста ще си е за сметка на собственика на аборигена/псевдоаборигена. Така мисля че ще се спести много време от проверките по потомство, както и евентуалното производство на кучета - брак, ако се окаже че аборигена не е чистопороден. Не знам, но може би е добре да се помисли по този въпрос, а и човека който е навътре с тези неща е вече фен на нашата порода, така че едва ли ще откаже консултация по въпроса, ако има интерес Smiley
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #29 on: June 26, 2014, 12:19:51 PM »

Не ме разбирайте погрешно - винаги всеки един финикийски номинал е добре дошъл в касата на МАКК! Разбира се че може да се направи много за породата с такива средства, но разглеждайки посочените програми и варианти за финансиране, си мисля че трудно ще се впише МАКК в тях. Дано да греша, но си мисля че за тази цел ще се впусне огромен ресурс от време, усилия, търчане и накрая да не е залудо!
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8
  Print  

Jump to: