Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПРЕДСТОЯЩО!  Национална изложба на Каракачански кучета, 31.10.2020г. гр.Казанлък
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. December 05, 2021, 15:29:23 PM


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  
Author Topic: Организационни  (Read 29220 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1316« Reply #90 on: September 14, 2020, 22:15:49 PM »

И?
Ти май не четеш, какво съм ти написал. Два пъти при това.
Кажи ми честно, тези цифри допринасят ли с нещо за клубния живот на МАКК? Ние мушмуроците не искаме сухи статистики. Искаме клубен живот, включително и във форума. Знаеш ли, какво значи това?
« Last Edit: September 14, 2020, 22:16:56 PM by Пеньо » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3196« Reply #91 on: September 14, 2020, 23:40:06 PM »

Пена, няма спор, че активността е спаднала. Но твърдя, че оправдаване на този факт с личността на един или друг от нас не е коректно. Също така не води до "лечение", а до задълбочаване на "болестта", защото донагнетяане на негативни настроения между колеги е "още от същото". И крайния резултат ще е като при онзи дето три пъти рязал и все било късо.
Публикуваните от Венелин статистически данни от форума показват доста неща, които не касаят само форума в частност, а цялостния интерес към клубния живот.
И ако страните успеят да поттиснат за кратко негативните си настроения в междуличните си отношения,  може да се получи полезна дискусия.
Та мисълта ми е, че цифрите дават безпристрастна база за анализ на процеси и тенденции. И за съжаление потвърждават мои предупреждения, които съм писал тук многократно през последните години.
 
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1316« Reply #92 on: September 15, 2020, 00:11:59 AM »

И все по-късо става, колкото и да режем. Или аз не се изразявам  достатъчно ясно, или ти и Венелин не искате да ме разберете. В МАКК от известно време няма живот. Поне не такъв, какъвто си го представям. Как ще ми изтълкуваш факта, че имаме насрочена дата за изложба, аз повдигам въпроса дали е актуална и... колко дни вече няма отговор. Към кого да се обърна за отговор? Логично, към членове на УС. Вие обаче публикувате сравнения и статистики. И умувате. Погледнато през призмата на обикновения кучкар (мушмурок), колко са важни тези цифри? Поставете се на наше място, аджеба, поне за миг и ще ме разберете.
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3196« Reply #93 on: September 15, 2020, 00:47:55 AM »

Живота си зависи от нас. Ние трябва да си думаме, да се слушаме, да се срещаме, да се подпомагаме при нужда и т.н. Тогава има общност.
Разни въпроси могат да се обсъдят бързо и по телефоните, без да се чака някой да пише тук.


п.п. хайде вече да се спре с изкуствените определенията на обикновени и необикновени едикакви си. Не водят до положителен резултат и не са израз на стремеж към единство в името на цели и кауза. Тук всички трябва да сме НИЕ, а не аз срещу той, той срещу те, аз или той и т.н. НИЕ като събран здрав сноп, а не като отделни крехки клечки. 
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1316« Reply #94 on: September 15, 2020, 01:20:24 AM »

Аз нямам нищо против да сме един здрав сноп, но нещо не ми се получава. Не знам защо усещам някакъв упрек към мен, че възпрепятствам зравината на снопа? Ако ви се струва, че съм прекалено активен и преча, мога и да спра. Но! Не съм ли прав, че МАКК няма живот? Не съм ли прав, че тия сравнения и цифри са нелепи и не топлят никой? Какъв е проблема, че питам тук за изложбата? Тя нещо тайно ли е? Значи може да се публикват статистики, може да се умува как да има общост, а за изложбата - по телефона. Може ли да ти звънна сега, да ми кажеш дали ще има изложба на 26-ти? Или да ми дадеш номера на Венелин да питам него? За да стане по-бързо. А другите мераклии? И те ли да звънят? Всеки персонално.
« Last Edit: September 15, 2020, 01:26:43 AM by Пеньо » Logged
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1316« Reply #95 on: September 15, 2020, 02:06:37 AM »

И нещо друго. Как според правилника, да вкараме кучета в разплод, като трябва да имат оценки от изложби, като няма изложби? Някой помни ли, кога беше последната?
Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3196« Reply #96 on: September 15, 2020, 03:46:40 AM »

Пена що се правиш все едно че до сега си нямаш идея що е то изложба и как се стига до реализацията и?
Защо е нужно да припомням, че последната изложба в Пловдив 2020 бе отменена заради независещи от никой в МАКК причини свързани с така наречената пандемия и тоталната забрана за събирания. Но не. Ти си решил, че конкретен човек е виновен за всьо. ОК. Очевидно няма аргумент, който да те отмести от убеждението ти.  
Да припомням ли, че всяка изложба се организира основно от местен екип и се подпомага от УС и останалите членове според възможностите им. Ако хора в даден местен екип са възпрепятствани, УС може ли да ги принуди въпреки обстоятелствата да я организират? А може би УС да командирова със заповед някой на място.  Или просто и нормално е(и е било) членовете да обсъдят като колеги и потърсят алтернативна опция като дата и/или място.
Та значи по телефона можеш да звъннеш на някой за да питаш за кучета или да планирате заплождане, но не може да завъртиш да питаш по други теми. Те били за форума.
И да, ако планирана изложба беше например в Перник и аз съм в екипа натоварил се с организирането и, щеше да е нормално да ми звъннеш за да питаш до къде вървят нещата за да стиковаме действия. Но дори тогава аз еднолично не бих бил човека, който да реши дали да има или да няма. Ако изложбата е планирана за друго място, логично се свързваш с някой от местната група. Както е и правено много пъти при други изложби.
Липсата на изложба не е проблем за вкарване на куче в разплод. Според правилника това става след направена екстериорна оценка от експерт или на екстериорна изложба. Ако няма изложба, организира се експерт да направи оценка на място. Макар че до сега на практика, липсата на формална оценка не е била строго лимитиращ фактор при заплождане. И този компромис е бил правен за всички и от всички.  
Впрочем ако ти се струва, че аз с коментари или действия съм пречка за прогреса и Живота, с удоволствие ще освободя място за някой друг избранник, който да привнесе живот за всички. И да бликнат едни изложби след изложби, много изложби.
 п.п. философИя: Има ли живот у тоя живот... Абе нема и нема живот у тоя живот. И те това си е.
  
« Last Edit: September 15, 2020, 04:49:22 AM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Пеньо
Hero Member
*****
Gender: Male
Posts: 1316« Reply #97 on: September 15, 2020, 09:16:48 AM »

Пишман станах, че попитах за изложбата.
Давайте цифри, за да има живот в тоя живот.
Logged
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 128


« Reply #98 on: September 20, 2020, 22:19:26 PM »

   „По-сляп от всеки е този, който не желае да види.“

   Признавам, че не вярвам в искреността на няколкото форумни „фенове“, които от известно време настояват, че са загрижени за каракачанското куче и за МАКК. Причината за това е липсата на честно, непредубедено отношение към фактите и пренебрежението към членовете на организацията. Не мога да определя като друго настървението, с което някои от тези хора настояват да получават специално внимание, без дори да са членове на МАКК, които могат да посетят някое от редовните събрания на организацията и там да споделят всичко, което ги тревожи, както Устава изисква. От години такива „приятели“ публикуват в нашия форум непроверени и по същество клеветнически и обидни внушения за НСО (нашата скромна особа) и за колегите ми в УС на МАКК. А в редките случаи, когато критиката им е имала смисъл, нескритата неприязън, озлоблението и начина, по които е поднасяна, говорят по-скоро за желание да се причини вреда, отколкото за загриженост.
   Фактът, че сме осигурили възможност години наред тези хора да могат да споделят във форума на нашия сайт своите мнения е най-простия пример за безсмислието на много от техните обвинения. Неканеното им присъствие обаче, често скандализира с претенциозни, понякога граничещи с нахалство настоявания, да им се обърне специално внимание, да влязат в непотърсен диалог. Те твърдят, че уважават МАКК, но не признават правилата му. Присмиват се и ни корят за нередките компромиси, които правим по отношение на наши членове, но нямат нищо против, ако компромисите се отнасят за тях самите. Нещо повече, претендират, че трябва да се съобразяваме с исканията им и да отговаряме на въпросите им.
   Тези хора, заедно с някои бивши колеги си позволяват да дават оценки и да натрапват мнения в области, далеч от собствената им сфера на компетентност. Профанската лекота, с която се „анализират“ кръвности и линии, определят се генетични параметри и селекционни стратегии и се „пишат“ стандарти – стъписва!
   Затова продължавам да твърдя, че за всичко си има място и време.
Logged
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 128


« Reply #99 on: September 22, 2020, 19:52:50 PM »

   Като си говорим за организационни неща, нека напомня, че нашата организация (МАКК) предложи, мотивира и се „пребори“ за промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност, която е полезна за всички стопани, които използват кучетата си в селското стопанство. По това време в Парламента все още се срещаха истински специалисти, с чието съдействие инициативата на МАКК стана възможна!Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 3196« Reply #100 on: September 22, 2020, 23:35:16 PM »

Докато в последните години в общността на любителите на каракачанското куче(включително и тук) с нездрава, късогледа страст си търсим кусури и намираме причини да се делим, една групичка нагли, но активни бокаджии имитатори копират наши стъпки. Копират безочливо като доукрасяват имитираното с нивото на неподправената си некадърност и байганьовски тарикатлък.
Това нормално би трябвало да им донесе обществено порицание и отхвърляне. Но не и в Абсурдистан. В Абсурдистан докато едни им партнират в организиране на изложби, други им отварят коридорите на земеделското министерство.
Ама кво толкова. По-важно е ние да си се дърляме заслепени от страст. Жизнено важно..
Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 128


« Reply #101 on: November 07, 2021, 11:28:12 AM »

   Преди повече от година (на 13.09.20 г.), публикувах в предната страница на тази тема, моментна "снимка" на интереса към сайтовете на МАКК и НОКК.
   Сега правя същото.
   Интересът към сайта на МАКК отново е драстично по-голям, отколкото към сайта на НОКК! Факт!


Logged
В. Динчев
Administrator
Full Member
*****
Posts: 128


« Reply #102 on: November 07, 2021, 11:36:17 AM »

   Веднага след публикацията интересът се увеличи.


   Но "колегите" отново са далеч назад.
Logged
rex
Hero Member
*****
Posts: 1470« Reply #103 on: November 09, 2021, 10:47:17 AM »

     Здравейте,
     Ще си позволя да изкажа едно предположение относно произхода на епохалния интерес към форума. Може би на много хора им е интересно кога ще има актуализация на Базата данни, която стои застинала в далечната вече есен на 2020 г. и повече от 13 месеца нищо по нея не е пипано. Или може би на друга част им е интересно кога животните на някои по-скоро регистрирани развъдници  ще бъдат нанесени в същата база. Дето се вика, да разберем кои са „едно момче“, „едно момиче“,  един друг и онези двамата.  Wink
     Та може би това провокира интерес у част от четящите да посещават редовно форумното пространство, с надеждата белким регистрират някоя променя или движение по горепосочената База, която иначе се обновява постоянно и непрекъснато.
Logged

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member
*****
Posts: 514« Reply #104 on: November 09, 2021, 13:24:58 PM »

     Здравейте,
     Ще си позволя да изкажа едно предположение относно произхода на епохалния интерес към форума. Може би на много хора им е интересно кога ще има актуализация на Базата данни, която стои застинала в далечната вече есен на 2020 г. и повече от 13 месеца нищо по нея не е пипано. Или може би на друга част им е интересно кога животните на някои по-скоро регистрирани развъдници  ще бъдат нанесени в същата база. Дето се вика, да разберем кои са „едно момче“, „едно момиче“,  един друг и онези двамата.  Wink
     Та може би това провокира интерес у част от четящите да посещават редовно форумното пространство, с надеждата белким регистрират някоя променя или движение по горепосочената База, която иначе се обновява постоянно и непрекъснато.


Ехе да попадна и аз под прожекторите с мойте наречията като "едно момиче"и т.н.  Ами rex причината да не се вкарват моите кучета е изцяло в мен и тест периода който искам да представя на животните с които работя  за да бъда изцяло коректен към хората които са ми гласували доверие , което за мен на този етап е най важно . Иначе ще се стигне до там  , както  прибързано в други бази  ще се вписват кучета в които назад има  кангал или пък кръв от  наследници на Даур (това като жокер , но има време и за жокерите ,просто не още ) . Инак на теб с радост ще ти разясня всичко което те интересува околу това с което работя и това което наричам  "едното момче " и "едното момиче" . Поздрави !!!  smile
Logged
Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM