vano
Guest
|
|
« Reply #75 on: January 07, 2015, 14:27:40 PM » |
|
Относно реализирането, аз виждам 2 основни проблема:
- Лошото състояние на животновъдството в България като цяло; - Голямото производство на хибриди, които се рекламират като автохтонни овчарски кучета за България;
Кажете кой от двата проблема зависи от МАКК? И като как МАКК може да промени нещата и с какво?
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
|
« Reply #76 on: January 07, 2015, 14:43:04 PM » |
|
Естествено, че с нищо - това което и аз повтарям от няколко дена. А Трайко, който ей сега ще дойде и ще каже, че не милеем за порода, МАКК и родина, постоянно твърди, че има и може. Само дето не иска да каже как.
|
|
« Last Edit: January 07, 2015, 14:44:38 PM by rex »
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
trayko.asenov
|
|
« Reply #77 on: January 07, 2015, 14:59:03 PM » |
|
Радателя от два петъка, без да се обиждам, пита, как тогава знаеш какво е да имаш кутрета, които знаеш, че са ценни и да не можеш да реализираш всички тях, и да дойдат пичовете от различните организации и да ти ги плащат, а ти да се чудиш какво да правиш? Защото няма информираност и не идват хора, които ще се радват на кутретата, а хора, които ще изкарват пари от тях!
Опитал ли си да говориш с всеки развъдчик, колко пъти е имало кутрета, които отглежда до три месечна възраст и по-големи, поставя ваксини и няма клиенти, няма хора мераклии, няма хора, които да ценят кучето, което купуват, при все, че говорим за ценни кучета, с ценна кръв?
Трезво можеш да ги видиш зад екран на компютъра, на топло, но не и реално, за което парадираш през цялото време!
Относно радателя, сам разбираш, че е важна не само приказката, но и делата. Какво си направил ти за породата, за МАКК?
Този пост за мене ли е адресиран? Не, Вано, не е.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
ASKAR
|
|
« Reply #78 on: January 07, 2015, 21:05:18 PM » |
|
Радателя от два петъка, без да се обиждам, пита, как тогава знаеш какво е да имаш кутрета, които знаеш, че са ценни и да не можеш да реализираш всички тях, и да дойдат пичовете от различните организации и да ти ги плащат, а ти да се чудиш какво да правиш? Защото няма информираност и не идват хора, които ще се радват на кутретата, а хора, които ще изкарват пари от тях!
Опитал ли си да говориш с всеки развъдчик, колко пъти е имало кутрета, които отглежда до три месечна възраст и по-големи, поставя ваксини и няма клиенти, няма хора мераклии, няма хора, които да ценят кучето, което купуват, при все, че говорим за ценни кучета, с ценна кръв?
Трезво можеш да ги видиш зад екран на компютъра, на топло, но не и реално, за което парадираш през цялото време!
Относно радателя, сам разбираш, че е важна не само приказката, но и делата. Какво си направил ти за породата, за МАКК?
Човек стискаш зъби и се надяваш,че кучетата ти са достатъчно качествени,белкем някои ден и ти се наредиш до вече доказалите се развъдчици и тези трудности ще са само лош спомен,подаряваш,даваш ,намаляш развъждането,но поддадеш ли се да развъждаш само за пари и печалба се нареждаш до търговците и никога няма да си сериозен развъдчик,в тази работа пари няма има само вкарване на пари,вярно че се занимавам с малко по различна порода ,но парите които съм вкарал в кучетата си са поне 5 пъти отгоре на това което съм изкарал,а има хора с откровенни мелези дето направиха по 10 бона и нагоре чиста печалба за една година,така е десетки пъти по некачествени кучета се продават и по скъпо и по бързо,какво да направим или ще гоним парите или идеалите си и това в което вярваме. А по първоначалната темата ще ви кажа че тарикати винаги ще има ,да не говорим на Балканите колко са изобретателни,ние въведохме ограничения за това на кого какво даваме и пак с тарикатлъци кучетата ни се озоваха в търгаши,договори и чипове не ги опазиха -я кучето откраднато уж ,я умряло ,я изведнъж вече не ставало нещо - искат ли да те измамят и да вземат кръв начини много.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
|
« Reply #79 on: January 07, 2015, 22:11:36 PM » |
|
Нищо лично към никого. Да приемем,че дори и да липсват поставените факти от Вано и МАКК започне да работи по посока гарантирана продажба на кучетата развъждани от развъдчиците на същата,това е равно на разруха,помислете! Тогава ще се напълни с "радетели и развъдчици"и ще почне дори събиране по"сметищата"на "КК" Напълно съм съгласен с rex,поустовете му целят градивност и позитивизъм,но това е мое виждане,всеки вижда различно. Желая успехи и напредък на всички ни.
|
|
« Last Edit: January 07, 2015, 22:15:37 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
rex
|
|
« Reply #80 on: January 07, 2015, 22:41:23 PM » |
|
Благодаря Zahari. Всъщност и други твои колеги споделят твоето мнение какво би станало, ако по някакъв начин се постигне или минимална, или гарантирана цена на КК-кутрета. Мисля, че д-р Вучков беше засегнал проблема по сходен начин. Как би се отказало членство в МАКК на такива кинтаджийски развъдчици, след като ти идват с изряден набор документи и кучета? Никак естествено. Както и никак не може да се предотврати в търсачките да ти излизат развъдници и продавачи на не-каракачански кучета, след като в рекламите си те включват цяло име или заставка "каракачанец", "каракачан" и тем подобни. Както и ще има хора, които осъзнато ще харесват "породата" БОК и ще искат такива кучета. Както и винаги ще има хора, които си избират куче за 5 мин. по телефона, а в следващите 5 години се вайкат защо са го купили. Наистина ми е много интересно какви решения на тези проблеми предлага Трайко, след като така ревностно в последните 2-3 дни обяснява, че съществува пенкилер за тези проблеми. Важно е тези решения да станат гласни след Общото събрание, на което той каза че ще ги обяви. Най-малкото защото много хора четат.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Zahari
|
|
« Reply #81 on: January 08, 2015, 10:10:03 AM » |
|
В тези смутни времена здравия разум е кът,и всички които милеем за КК трябва да се стремим към него,има моменти на нецеленасочени грешки, както и моменти на целенасочени грешки,които трябва да преодоляваме. Трябва да се научим да мислим от страна на кучето а не на нас(хората),кое е по-добро за кучето,а когат го няма доброто,да изберем по-малкото зло.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
|
« Reply #82 on: January 08, 2015, 11:24:36 AM » |
|
Добре, тогава нека нещата останат такива, каквито са!
Много добре разбирам, че и не взимането на решение за промени или подобрения, също е решение.
Отново, аз не говоря само за кучила и пазар, говоря за авторитет, права на породата, образователна кампания както и подобрения в каталог или списък с КК. Дет се казва всеки вижда нещата в заобикалящият го свят, според капацитета, който притежава и развива.
Относно смутните времена, Захари, приятелю, казват хората в мътна вода много риба се лови!
Разбира се, че всичко е за породата, за да може те, чистите каракачански кучета да останат и след нас. Но днес сме ние, тези, от които зависи това. Смятам ще се съгласите.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #83 on: January 08, 2015, 11:41:01 AM » |
|
Трайко, какво точно имаш предвид под "права на породата"?
Това "подобрения в каталог или списък с КК" също не ми е много ясно.
А относно всичко останало, до сега не виждам да има формулирано и 1 предложение за някаква промяна, което да може да се коментира по същество.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
|
« Reply #84 on: January 08, 2015, 12:27:08 PM » |
|
Трайко,нали не си мислиш,че МАКК използва мътните води да лови риба! В този Форум има толкова информация,че човек ако има желание може да се запознае доста дълбоко с КК и неговите приоритети. Прекалената реклама и на Мерцедес не се нрави,,но е Мерцедес! Дано бъда разбран правилно.
|
|
« Last Edit: January 08, 2015, 12:29:58 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #85 on: January 08, 2015, 13:43:09 PM » |
|
Нека има реклама, но да е насочена към работните качества на това куче, защото те са отличителната му характеристика. Филмчето по Нова беше едно добро попадение на изминалата година. Мисля си че не е лош вариант и да се напише една книжка (ако има кой да се занимава, това не е лесна работа и не е за всеки), защото напоследък се издадоха разни книги в които пряко или косвено даже се отрича съществуването на каракачанското куче, а има и доста подвеждаща информация въобще за картината с тези кучета в България.
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #86 on: January 08, 2015, 14:01:03 PM » |
|
Двама великани на бг кинологията Пламен Иванов и Ценко Балабанов пак си чешат езиците с МАКК Ех тая МАКК бре, голем трън им е у задниците, защо ли? ----------------------- Ogi Simeonov Пламене, добре си го написал и е точно така. Но защо си толкова сигурен, че въпросните "мелези", за които явно си осведомен и признаваш, че са били факт, всички са скопени или продадени. А след като са продадени или просто махнати, какво е станало след това с тях. Въпросът е, че това е правено съзнателно. Аз и днес познавам подобни пишман овчари и не само овчари. Да речем, едни са си признали грешката и са се върнали навреме в "правата вяра" в името на чистите кучета, а другите, които не са имали това мъжество да се отрекат от делата си.... ? Изрядна система за независима общоприета документация няма, всичко е въпрос на юнашка дума, а това у нас от край време е доста относително понятие. Веднъж опетненото име и сринато доверие, трудно се връщат. Просто в нашия бранш си нямаме доверие и в повечето случай с основание. Много е тънък леда по,който вървим. Plamen Ivanov ...Всеки си отговаря за него.Аз отговарям за кучетата които са при мен и които заедно отглеждаме под един знаменател с моя приятел ако щете и колега.Мога да докажа с факти,материал било то видео или снимков за произхода им и за наследниците на всяко едно Наше куче.От там насетне другите какви ги вършат с тях,злоупотребили ли са като са взели даречем дамазлък от нас и "омешали" ли са го-Нас не ни вълнува,всеки сам си носи кръста.Когато човек има интерес към запазването на тия кучета в естествен натурален вид,никога няма да си позволи от двора му да излизат "мешании". Д-р Ценко Балабанов Не е важно да ли котката е черна или бяла. Важно е тя да лови мишки. - Дън Сяопин Крайно време е да погледнем и другата страна на нещата. Много от чистопородните кучета нямат никакви данни за овчарски кучета, които да вършат добра работа Plamen Ivanov ...Оги,да те питам като член на МАКК-Имате ли горна ръстова граница при кучетата ви? Д-р Ценко Балабанов Имат. Ако не греша е 75 см. Но те не се интересуват от ръста, а само от автентичността на кучето Ръста е тема само на БРКС (според МАКК), тъй като ни перат комплекси (пак според МАКК). Така знам, но може и да греша Plamen Ivanov ...Ми как искаш да имат данни като по една или друга причина масово "селекционерите" са развъдили кучета които по скоро наподобяват типа и вида на "гладен чакал"?.За дворни пазачи-Да,съгласен съм но за Планината-иска си здраво куче и да е пъргаво,подвижно като излае да разцепи земята дет се вика Д-р Ценко Балабанов Някои развъдчици твърдят, че кучетата действат като група (глутница) и по този начин 5-10 "гладни чакала" отразявали 1 вълк. Така съм чувал. А аз си мислех, че кучетата трябва да излъчват значима мощ и да внушават респект на хищника. Но не било така. Те наблягали на колективната игра.. Plamen Ivanov ...Ценко,те затова нямат горна граница.Ако могат ше ни сринат но няма да го направят защото "автентинността на каракачанското куче" ще придобие вид на БОК и тогава субсидииките за трите "изчезващи" каракачански породи ще почнат да спират и а с тях и МАКК остава без финанси Всичко при тях е въпрос на личностни облаги и интереси Plamen Ivanov ...А и с тоя Качамак къде ги хранат във Влахи няма как да станат "Голееeми" Plamen Ivanov ...Нащо куче е създадено да работи в екип,това му е уникалното стига човек да знае как да ги подбере така че да ги сработи.Само куче нищо неможе да направи,докато с-у 5-6 дори 7 здрави кучета работещи като едно ще отбият всякаква атака,излае едно-тръгват всички.Като доидеш щи демонстрирам Д-р Ценко Балабанов Пламка, заеби я тая тема.. Разбрахме се Ще дойда. Иначе, за интересите също си прав, но те са на всякъде и такъв е светът - едни интереси движат живота.. А за някои има и облаги. В МАКК има според мен и хубави кучета, но много от твърденията им не ги приемам. Имам си собствено мнение, така да се каже ------------------------ Но щом според Цено има и хубави кучета в МАКК, може да сме спокойни
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
|
« Reply #87 on: January 08, 2015, 15:03:53 PM » |
|
Трайко,нали не си мислиш,че МАКК използва мътните води да лови риба! В този Форум има толкова информация,че човек ако има желание може да се запознае доста дълбоко с КК и неговите приоритети. Прекалената реклама и на Мерцедес не се нрави,,но е Мерцедес! Дано бъда разбран правилно.
Ти за кои времена мислиш, когато казваш смутни?
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
|
« Reply #88 on: January 08, 2015, 16:01:40 PM » |
|
Кой регистрира дадена порода и кой носи права над името? Относно каталог или опис на кучетата, е това, за което ще говорим, като се видим.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #89 on: January 08, 2015, 16:05:02 PM » |
|
Кой регистрира дадена порода и кой носи права над името? Относно каталог или опис на кучетата, е това, за което ще говорим, като се видим. Породата е патентована още 2005 г. и доколкото знам патента се държи от МАКК, така че този въпрос е уреден.
|
|
« Last Edit: January 08, 2015, 16:07:02 PM by vano »
|
|
|
|
|
|