Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. October 08, 2024, 16:07:16 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Родословие  (Read 21553 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tracien
Newbie
*

« on: February 06, 2016, 15:32:18 PM »

Здравейте на всички,
Не зная дали съм в правилната тема, но искам да изкажа мнение по въпроса за издаването на родословие.
През 2013 година си взехме куче от развъдник на МАКК, и въпреки обещанието, че ще получим документа по пощата, и до ден днешен си го чакаме no!
Забравих да отбележа, че живеем извън България , по-точно в Белгия.
Разбирам, че животновъдството е труд, който отнема много време, но нашият Канос ще стане на три години, а и вече имаме кандидати"годежари" naughty в България, но все още нямаме прословутото родословие! no no confused
Няма ли някакъв начин да се следи за издаването и получаването на документите?
В нашият случай важи:"Човека взе парите и каза"Ще видим"!
Zahari
Hero Member

« Reply #1 on: February 06, 2016, 16:11:58 PM »

От кой развъдник е взето кучето?
Tracien
Newbie
*

« Reply #2 on: February 06, 2016, 17:58:42 PM »

Вулкан
Tracien
Newbie
*

« Reply #3 on: February 06, 2016, 18:00:35 PM »

Но явно още не е записан никъде, горкия  no confused
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #4 on: February 06, 2016, 19:24:50 PM »

Свържете се на електронната поща на асоциацията, като посочите родителите, както и дата на раждане на кутрето.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Tracien
Newbie
*

« Reply #5 on: February 06, 2016, 20:22:41 PM »

Благодаря за съвета notworthy
Проблема е , че миналата година докато бяхме в БГ се свързах и със секретаря и му дадох всички данни, но явно толкова му досадих да питам кога ще е готов документа , че вече не ми и вдигаше eek
Така, че сега нямам и идея към кого да се обърна.
Нямам желание да хвърлям камъни по никого, но съгласете се, че има над какво да се замисли ръководството!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6 on: February 06, 2016, 20:39:01 PM »

Благодаря за съвета notworthy
Проблема е , че миналата година докато бяхме в БГ се свързах и със секретаря и му дадох всички данни, но явно толкова му досадих да питам кога ще е готов документа , че вече не ми и вдигаше eek
Така, че сега нямам и идея към кого да се обърна.
Нямам желание да хвърлям камъни по никого, но съгласете се, че има над какво да се замисли ръководството!

Атанас Вучков съм. Да действително имаше такъв случай. Говорихме с Вас по телефона, но Вие за твърде кратък срок бяхте в България и мисля че повече не сме се чували. Да не говорим че това не е най правилния начин да си "поръчате" родословие - по телефона! Ако не се лъжа имаше уговорка пак да звъннете когато сте се прибрали от чужбина, но както и да е - не е толкова голям проблема! Телефона ми е 0889 290 819 обадете се когато имате възможност да се уточним. Поздрави!
Tracien
Newbie
*

« Reply #7 on: February 06, 2016, 23:04:20 PM »

Здравейте, гн Вучков!
Наистина бях за кратко в България, но първо искам да уточня, че това родословие го чакаме вече две години и половина!
Ако кучето е записано в книгите ви някъде, то е нормално и да се знае какво е станало с него и къде е.
Не съм запозната кой трябва да го "поръча" в "нашата страна на чудесата"-развъдчика или собственика.
Но поне тук, в Белгия, развъдчика обявява кутрето в системата за продадено, както и адреса и името на собственика и дружеството изпраща на собственика родословието!
Не ни се е налагало да си го "поръчваме".
С риск да се повторя, пак казвам ,че е може би тема за размисъл към ръководството.
И още едно уточнение- в регистъра съществува записано куче на име Khan, син на Ханко и Бубка-за жалост не е отдавна между живите, а е в гробището за животни в Розиер, на 30 км от Брюксел.
Този, който имаме сега е негов "наследник".
vano
Guest
« Reply #8 on: February 06, 2016, 23:16:20 PM »

Интересно как вашето куче на 3 години е наследник на Khan след като Khan е роден на 20.01.2013 г.
Явно има някакво недоразумение. И това недоразумение трябва да се изясни между вас и развъдчика. Това е процедурата за изваждане на родословия - развъдчика подава кучилото за вписване в племенната книга и издаване на родословие.

Всичко останало е добра воля от страна на д-р Вучков, да съдейства развъдчика да подаде кучилото и да ви бъде издадено родословие.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #9 on: February 07, 2016, 00:14:46 AM »

Vano, струва ми се не случайно "наследник" е в кавички. Предполагам се има предвид, че новото куче е наследило мястото на Khan,  а не че му е генетичен наследник.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #10 on: February 07, 2016, 07:46:48 AM »

Здравейте, гн Вучков!
Наистина бях за кратко в България, но първо искам да уточня, че това родословие го чакаме вече две години и половина!
Ако кучето е записано в книгите ви някъде, то е нормално и да се знае какво е станало с него и къде е.
Не съм запозната кой трябва да го "поръча" в "нашата страна на чудесата"-развъдчика или собственика.
Но поне тук, в Белгия, развъдчика обявява кутрето в системата за продадено, както и адреса и името на собственика и дружеството изпраща на собственика родословието!
Не ни се е налагало да си го "поръчваме".
С риск да се повторя, пак казвам ,че е може би тема за размисъл към ръководството.
И още едно уточнение- в регистъра съществува записано куче на име Khan, син на Ханко и Бубка-за жалост не е отдавна между живите, а е в гробището за животни в Розиер, на 30 км от Брюксел.
Този, който имаме сега е негов "наследник".
Реда на издаване на родословия е посочен в Правилника за Селекция и Развъждане. Действително говорихме с Миро Маринов (титуляр на развъдник Вулкан) за въпросното куче в Белгия, но остана с Вас да се доуточним като как ще стане получаването на документа, защото Вие щяхте да заминавате от " нашата страна на чудесата" много скоро. След това нямам спомен да сме се чували. Отново казвам - не е голям проблема просто се обадете или ми пишете на e-mail : a_vu@abv.bg
Поздрави!
« Last Edit: February 07, 2016, 07:48:17 AM by kennel Vucho » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #11 on: February 07, 2016, 10:03:26 AM »

Въпросното родословие може да ви бъде изпратено с куриерска фирма дори и в Белгия на посочен от Вас адрес. Така, че пишете на електронната поща и не берете грижа.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Tracien
Newbie
*

« Reply #12 on: February 07, 2016, 10:46:06 AM »

Здравейте,
Като казвам "наследник", искам да кажа не негов син(на Khan), а следващото куче в къщи.
За съжаление Khan умря на 6 месеца и лекарите тук го изследваха-имал е сърдечен проблем, умря на 2 метра от нас по време на разходка, както си тичаше!
Тъй като съпругът ми е луд по тази раса, десет дни след като погребахме Khan, качих се на самолета за София и взех нашият сегашен хубавец- и го кръстихме Khanos, на първия ни каракачанец.
Нашият Khanos e може би първият и единствен каракачанец, който е пътувал с България ер като ВИП персона, стюардесите бяха много мили и пътуваше с мен , на две седалки само за него! biggrin notworthy clap
Съпруга ми е белгиец, уточнявам това, за да не си задавате въпроса за имената-Khan на френски означава Хан.
С Мирослав се уговорихме, че като се прибера в Брюксел да му изпратя данните по мейл, което и направих,той като слезе със стадото есента ще задвижи нещата за документите.
Живея в Белгия, не в България, така ,че не виждам как мога да си "поръчам" по друг начин родословие!
В България идвам за по седмица, и по този повод миналата година се свързах пак с Мирослав, той ми даде телефона на гн.Вучков, за да се разберем с него, че аз живея по-близо до град Пловдив, което и направих.
По sms изпратих на гн.Вучков всички данни и адреса ни в Белгия, той ми потвърди , че ги е получил и , че е дал да се прави документа на момчето , което се занимава с това.(Казах ви , че доста му досадих с моите обаждания!)
Исках да използвам, че съм в страната и бях готова да отида до Пловдив за да го взема!
Но за в деня, който ми каза гн.Вучков да му се обадя вече не отговаряше!
Съжалявам, че стана такава история , но това е истината. no blush
И Мирослав, и гн. Вучков имат адреса ни !
А Khanos е син на Добчо и Гуджа, понеже не успявам да сложа снимки във форума, тези които имат желание да го видят, могат да отидат в Instagram . Cavirot_p, или във Facebook , уверявам ви , че е достоен носител на баща си!
Без лоши чувства!
Поздрави
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #13 on: February 07, 2016, 13:08:52 PM »

Без лоши чувства, изпратете ми информацията на личния ми е-meil!
Tracien
Newbie
*

« Reply #14 on: February 07, 2016, 14:25:38 PM »

Исках да кажа , че нашия Khanos е достоен да е син на Добчо! smile
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: