Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. September 16, 2024, 22:33:22 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  
Author Topic: ПАС ПРАТИЛАЦ СРПСКИХ ВИТЕЗОВА - СИЛВАН  (Read 69319 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #90 on: January 08, 2015, 16:36:10 PM »

Нека има реклама, но да е насочена към работните качества на това куче, защото те са отличителната му характеристика. Филмчето по Нова беше едно добро попадение на изминалата година. Мисля си че не е лош вариант и да се напише една книжка (ако има кой да се занимава, това не е лесна работа и не е за всеки), защото напоследък се издадоха разни книги в които пряко или косвено даже се отрича съществуването на каракачанското куче, а има и доста подвеждаща информация въобще за картината с тези кучета в България.

Е да де, нали поради това е моето, както казва колегата демократ, мрънкане от два петъка. Правилна информационна кампания относно Каракачанското куче, ясна разлика между него и други български породи, организации и развъдници.  Относно това дали му се занимава на някои, нека има бюджет, с който да се работи.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #91 on: January 08, 2015, 16:37:55 PM »

Трайко, какво точно имаш предвид под "права на породата"?

Това "подобрения в каталог или списък с КК" също не ми е много ясно.

Кой регистрира дадена порода и кой носи права над името?

Относно каталог или опис на кучетата, е това, за което ще говорим, като се видим.

Породата е патентована още 2005 г. и доколкото знам патента се държи от МАКК, така че този въпрос е уреден.

Ако това е така, супер, значи продължаваме нататък.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #92 on: January 08, 2015, 16:47:20 PM »

Олеле, Трайко сега разбира, че Патента се държи от МАКК... Ма то е така, като от борба за правда не остава време да се прочете малко информация от този сайт. Щото то си го пише тук де, от бая време си го пише.
Трайко, хайде не се усуквай така хлъзгаво сега ако обичаш. Явно много ти е удобно да си замълчаваш когато някой от бомбастичните (според тебе) проблеми на МАКК се окаже, че е решен отдавна и го пише тук, па ти даже и не си го прочел.
С гръмките си тези за омагьосаните кръгове, в които се върти МАКК, с липсата за желание на работа и другите грандиозни проблеми, сигурно у бая от четящите тук хора си оставил впечатление, че нещата хич не са наред.
Така че е морално, мъжко и честно или да си признаеш най-накрая, че ти самия нямаш реална представа какво говориш или ако не - да си докажеш теориите.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Happy dog
Newbie
*

« Reply #93 on: January 08, 2015, 21:18:19 PM »

Аз само не разбрах какъв е проблема на БОК като искат кучета по 1,20, 1,30 да си ги гледат що и в МАКК трябва да са такива
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #94 on: January 08, 2015, 23:50:09 PM »

Земи се стегни, чети внимателно какво пиша, недей да извърташ думите и смисъла, както ти ОК, за да изпъкваш!

Отделно чети внимателно какво се пише. За какъв патент се говори? Недей да си ми контра на всяка дума, че ставаш банален!

Отделно кой си ти, че да ти доказвам или признавам каквото и да било?!

И откога форум е място, където се взимат решения?!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #95 on: January 09, 2015, 08:18:52 AM »

Така си и мислех - смислени отговори няма да има. Винаги е така, когато опонента ти няма какво да каже, започва да пренася нещата на личностна основа. Позната тактика -  не особено ефективна, но пък със силен бумерангов ефект.
Поне хората разбраха, че проблема не е в МАКК, въпреки положените от теб усилия. От цялата работа положителното е, че се разкри в пълен блясък и от тука нататък колкото и пушилки да вдигаш, няма да им се обръща особено внимание. На твоя фон не е особено трудно да се изпъкне, че чак да си го поставя някой като цел. И бих искал да те помоля да не ме наричаш повече колега.  smile

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
vano
Guest
« Reply #96 on: January 09, 2015, 10:36:51 AM »

Момци, не се карайте. Трабва да се вземаме в ръце, след последните критики на професор Балабанов Smiley Стига сме ги гледали тея "смотани и ниско-качествени екземпляри" Smiley Smiley Smiley

---------------------

Ogi Simeonov Ако съм разбрал правилно Балабанов, не е важно смесица от колко породи е кучето, важното е да гони вълци.

Д-р Ценко Балабанов Не си ме разбрал правилно г-н Симеонов. Насочих вниманието на дискусията в тази посока - че загледани в чистопородността на кучетата и техните екстериори, много хора не забелязват и не ги вълнува, че техните кучетата нямат никакви данни, че да могат да отразят сериозен хищник и да внушават респект на крадци в двора и къщата например. Много смотани и ниско-качествени екземпляри се представят като нещо много ценно, само защото били по еди коя си линия, която всъщност никак не личи. Не разсъждавай в черно-бял стил, гледай по-широко на нещата. Живота е шарен.

Д-р Ценко Балабанов Не може да показваш мъжко куче например по линия Шабан, което да е 66 см. и да казваш че е много хубаво, защото Шабан е бил 72-73 см куче. Да не говорим, че трябва да има и характер, подобен на Шабан, а не да се държи като сритан помиар.

Д-р Ценко Балабанов По-горе един от колегите иска да види как едно мъжко куче с ръст 63 см се бори с вълк. И защо иска да види, как мислиш? Защото е ясно, че мъжко куче 63 см, ще бъде разнасяно от вълка, като на края ще бъде убито. Това имам предвид

---------------------
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #97 on: January 09, 2015, 23:21:33 PM »

Ударихме го емоции, похвално. Защо се мислиш за нещо повече, на мен не ми пука кои какво мисли.  Похвала за молбата, явно си почнал да четеш! Аз не съм изненадан, нито от реакцията ти, нито от развилата се риторика, но нямаше как да е по-добре, когато продължаваш да си ми контра на всяка мисъл.

Както и да е, жив и здрав бъди и нека имаш успех и късмет в това, което правиш!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #98 on: January 09, 2015, 23:25:51 PM »

Наистина д-р Ценко Балабанов не е наясно какво иска от живота и от кучетата! Зарежи тая история!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #99 on: January 09, 2015, 23:31:07 PM »

..........
Опитал ли си да говориш с всеки развъдчик, колко пъти е имало кутрета, които отглежда до три месечна възраст и по-големи, поставя ваксини и няма  клиенти, няма хора мераклии, няма хора, които да ценят кучето, което купуват, при все, че говорим за ценни кучета, с ценна кръв?
........
Човек стискаш зъби и се надяваш,че кучетата ти  са достатъчно качествени,белкем някои ден и ти се наредиш до вече доказалите се развъдчици и тези трудности ще са само лош спомен,подаряваш,даваш ,намаляш развъждането,но поддадеш ли се да развъждаш само за пари и печалба се нареждаш до търговците и никога няма да си сериозен развъдчик,в тази работа пари няма има само вкарване на пари,вярно че се занимавам с малко по различна порода ,но парите които съм вкарал в кучетата си са поне 5 пъти отгоре на това което съм изкарал,а има хора с откровенни мелези дето направиха по 10 бона и нагоре чиста печалба за една година,така е десетки пъти по некачествени кучета се продават и по скъпо и по бързо,какво да направим или ще гоним парите или идеалите си и това в което вярваме. 
    А по първоначалната темата ще ви кажа че тарикати винаги ще има ,да не говорим на Балканите колко са изобретателни,ние  въведохме ограничения за това на кого какво даваме и пак с тарикатлъци кучетата ни се озоваха в търгаши,договори  и чипове не ги опазиха -я кучето откраднато уж ,я умряло ,я  изведнъж вече не ставало нещо - искат ли да те измамят и да вземат кръв начини много.

Благодаря ти за коментара, прав си. Но това не означава, че следва да се примирим и да позволим тарикатите да ни мачкат или да зарежем всичко и да емигрираме?!  Или?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  

Jump to: