borgvel
Newbie

|
 |
« on: July 02, 2014, 18:16:25 PM » |
|
все съм виждал щуротия по наште ширини, ама тази обява, направо незнам"продавам каракачански кученца" -заглавие е това-и отдолу ,кученцата са порода БОК . Обявата е в продавалника, невярващите могат да я потърсят,не давам адреса за да не правя реклама.А мисълта конкретно ми беше, че търговците привличат клиентите с магическата дума" каракачанско куче" в заглавието си,ами що не пишат че е БОК, та нали е хубава порода?Вчера при ветеринаря докато чаках,разгледах обстойно календара на БОК за 2006, не съм специалист ама там наред с хубавите кучета ,абе горе долу половината от представените имат сериозен стоп,моето с неизяснения произход изглежда по добре...  Благодаря на Админите на форума, а и на всички радетели на породата пишещи тук, с което ми помогнаха да се ограмотя по отношение на породата 
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #1 on: July 02, 2014, 18:30:21 PM » |
|
тази също е интересна Сертифициран Развъдник "Реал БГ" - София продава български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/. Предлага се най-доброто в България - гарантирано!! Кученцата се дават с Родословна справка, межд.паспорт, обезпаразитени, ваксинирани. Техни 100%-ни братя и сестри от предни кучила при явяване на изложби винаги печелят призовите места. Всичко се показва и доказва XXXX-XXX-XXX Д-р Ценко Балабанов - на телефона 24 часа.. за разяснения
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #2 on: July 02, 2014, 19:07:07 PM » |
|
Аман от комерсиални типове! Особено важи за Балабанов!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #3 on: July 02, 2014, 20:10:09 PM » |
|
Без думата каракачанското куче, нищо не върви!
А както вече се отбеляза, някои от нашите животни, които не са чистокръвни , са по добри от тези на призови места! Ето за това твърдя, че МАКК е организацията и Каракачанско куче е породата!
Относно търговците, смятам, че нямат място сред почитателите на породата! Когато мотивацията е пари и пак пари и само пари, нищо добро не следва.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #4 on: July 03, 2014, 06:20:32 AM » |
|
тази също е интересна Сертифициран Развъдник "Реал БГ" - София продава български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/. Предлага се най-доброто в България - гарантирано!! Кученцата се дават с Родословна справка, межд.паспорт, обезпаразитени, ваксинирани. Техни 100%-ни братя и сестри от предни кучила при явяване на изложби винаги печелят призовите места. Всичко се показва и доказва XXXX-XXX-XXX Д-р Ценко Балабанов - на телефона 24 часа.. за разяснения Колата е УНИКАТ, качваш се и караш. Със сервизна книжка, доказуеми километри! Сменен тампон и десен лагер, всичко изправно! Карано е от вкъщи до магазина от баба ми!Хайде сега, който открие разлика между двете обяви има една бира от мен.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #5 on: July 03, 2014, 06:25:16 AM » |
|
тази също е интересна Сертифициран Развъдник "Реал БГ" - София продава български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/. Предлага се най-доброто в България - гарантирано!! Кученцата се дават с Родословна справка, межд.паспорт, обезпаразитени, ваксинирани. Техни 100%-ни братя и сестри от предни кучила при явяване на изложби винаги печелят призовите места. Всичко се показва и доказва XXXX-XXX-XXX Д-р Ценко Балабанов - на телефона 24 часа.. за разяснения Колата е УНИКАТ, качваш се и караш. Със сервизна книжка, доказуеми километри! Сменен тампон и десен лагер, всичко изправно! Карано е от вкъщи до магазина от баба ми!Хайде сега, който открие разлика между двете обяви има една бира от мен. 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #6 on: July 03, 2014, 06:49:54 AM » |
|
Гарантирано най-доброто в България - Как ли се гарантира подобно нещо?  български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/ - това как да се разбира, че каракачанеца е шоу клас на БОК?  Сертифициран Развъдник - какъв сетрификалт ли има този развъдник и коя ли организация го е издала - може би някакъв сертификат за производство на шоу клас кучета, гарантирано най-добри в породата?  Всичко се показва и доказва - интересно как може да се докажат написаните по-горе глупости? 
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #7 on: July 03, 2014, 07:51:43 AM » |
|
Сега вече ми допада много идеята тази персона да не бъде допускана на МАКК изложби. 
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #8 on: July 03, 2014, 07:56:15 AM » |
|
Сега вече ми допада много идеята тази персона да не бъде допускана на МАКК изложби.  Аз незнам с какви "очи" би се явила на изложба на МАКК тази персона 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #9 on: July 03, 2014, 08:01:40 AM » |
|
Ти само забележи какво съчетание от думи е използвал: "ШОУ клас ОВЧАРСКО КУЧЕ" . В тоя ред на мисли, сигурно има и "овчар шоумен" , "шоу клас овца", "шоу клас хищник". Но поне за едно съм сигурен - "шоу клас - смешник - кучкар" съществува!
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #10 on: July 03, 2014, 08:12:00 AM » |
|
Сега вече ми допада много идеята тази персона да не бъде допускана на МАКК изложби.  ти пък, нека идва човека, та да може и ние да видим най-доброто в България 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #11 on: July 03, 2014, 08:40:58 AM » |
|
Да, човека има едно каракачанско куче, взето от МАКК и може би за това споменава ей така между другото в скобки Каракачанско куче. Ама в обявата за кутретата по точно ще е да използва "наполовина Каракачанци", нещо като "полукръвни" в коневъдството! Иначе тълкуванието на Habits, относно "шоуто" ми допадна доста! 
|
|
|
|
|
|
|
|