Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 08, 2025, 01:50:10 AM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: "нашенски къчове"  (Read 27045 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
borgvel
Newbie
*

« on: July 02, 2014, 18:16:25 PM »

все съм виждал щуротия по наште ширини, ама тази обява, направо незнам"продавам каракачански кученца" -заглавие е това-и отдолу ,кученцата са порода БОК . Обявата е в продавалника, невярващите могат да я потърсят,не давам адреса за да не правя реклама.А мисълта конкретно ми беше, че търговците привличат клиентите с магическата дума" каракачанско куче" в заглавието си,ами що не пишат че е БОК, та нали е хубава порода?Вчера при ветеринаря докато чаках,разгледах обстойно календара на БОК за 2006, не съм специалист ама там наред с хубавите кучета ,абе горе долу половината от представените имат сериозен стоп,моето с неизяснения произход изглежда по добре...  confused
Благодаря на Админите на форума, а и на всички радетели на породата пишещи тук,  с което ми помогнаха да се ограмотя по отношение на породата  clap
vano
Guest
« Reply #1 on: July 02, 2014, 18:30:21 PM »

тази също е интересна Smiley

Сертифициран Развъдник "Реал БГ" - София продава български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/. Предлага се най-доброто в България - гарантирано!! Кученцата се дават с Родословна справка, межд.паспорт, обезпаразитени, ваксинирани. Техни 100%-ни братя и сестри от предни кучила при явяване на изложби винаги печелят призовите места. Всичко се показва и доказва
XXXX-XXX-XXX Д-р Ценко Балабанов - на телефона 24 часа.. за разяснения
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #2 on: July 02, 2014, 19:07:07 PM »

Аман от комерсиални типове! Особено важи за Балабанов!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #3 on: July 02, 2014, 20:10:09 PM »

Без думата каракачанското куче, нищо не върви!

А както вече се отбеляза, някои от нашите животни, които не са чистокръвни , са по добри от тези на призови места! Ето за това твърдя, че МАКК е организацията и Каракачанско куче е породата!

Относно търговците, смятам, че нямат място сред почитателите на породата! Когато мотивацията е пари и пак пари и само пари, нищо добро не следва.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Habits
Hero Member

« Reply #4 on: July 03, 2014, 06:20:32 AM »

Сертифициран Развъдник "Реал БГ" - София продава български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/. Предлага се най-доброто в България - гарантирано!! Кученцата се дават с Родословна справка, межд.паспорт, обезпаразитени, ваксинирани. Техни 100%-ни братя и сестри от предни кучила при явяване на изложби винаги печелят призовите места. Всичко се показва и доказва

Колата е УНИКАТ, качваш се и караш. Със сервизна книжка, доказуеми километри! Сменен тампон и десен лагер, всичко изправно! Карано е от вкъщи до магазина от баба ми!

Хайде сега, който открие разлика между двете обяви има една бира от мен.  cheers

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #5 on: July 03, 2014, 06:25:16 AM »

Колата е УНИКАТ, качваш се и караш. Със сервизна книжка, доказуеми километри! Сменен тампон и десен лагер, всичко изправно! Карано е от вкъщи до магазина от баба ми!

Хайде сега, който открие разлика между двете обяви има една бира от мен.  cheers

lol lol

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vano
Guest
« Reply #6 on: July 03, 2014, 06:49:54 AM »

Гарантирано най-доброто в България -  Как ли се гарантира подобно нещо? Smiley

български овчарски кучета от шоу клас /каракачанци/ - това как да се разбира, че каракачанеца е шоу клас на БОК? Smiley

Сертифициран Развъдник - какъв сетрификалт ли има този развъдник и коя ли организация го е издала - може би някакъв сертификат за производство на шоу клас кучета, гарантирано най-добри в породата? Smiley Smiley Smiley

Всичко се показва и доказва - интересно как може да се докажат написаните по-горе глупости? Smiley

Habits
Hero Member

« Reply #7 on: July 03, 2014, 07:51:43 AM »

Сега вече ми допада много идеята тази персона да не бъде допускана на МАКК изложби.  smile

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #8 on: July 03, 2014, 07:56:15 AM »

Сега вече ми допада много идеята тази персона да не бъде допускана на МАКК изложби.  smile
Аз незнам с какви "очи" би се явила на изложба на МАКК тази персона  smile

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Habits
Hero Member

« Reply #9 on: July 03, 2014, 08:01:40 AM »

Ти само забележи какво съчетание от думи е използвал: "ШОУ клас ОВЧАРСКО КУЧЕ" .
В тоя ред на мисли, сигурно има и "овчар шоумен" , "шоу клас овца", "шоу клас хищник".
Но поне за едно съм сигурен - "шоу клас - смешник - кучкар" съществува!

vano
Guest
« Reply #10 on: July 03, 2014, 08:12:00 AM »

ти пък, нека идва човека, та да може и ние да видим най-доброто в България Smiley
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #11 on: July 03, 2014, 08:40:58 AM »

Да, човека има едно каракачанско куче, взето от МАКК и може би за това споменава ей така между другото в скобки Каракачанско куче. Ама в обявата за кутретата по точно ще е да използва "наполовина Каракачанци", нещо като "полукръвни" в коневъдството!
Иначе тълкуванието на Habits, относно "шоуто" ми допадна доста! lol
Pages: [1]
  Print  

Jump to: