Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. June 19, 2025, 22:21:11 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  
Author Topic: Дискусии между колеги и "колеги". Принос към народопсихологията на българското к  (Read 107013 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #75 on: September 09, 2019, 07:42:26 AM »

Лично аз не мога да си обясня защо В. Динчев се е насочил към такова люто сравняване между форумите на МАКК и НОКК, но сигурно и за това има някаква резонна причина, поне за него.
     Предполагам не са му харесали определенията „разнебитен и умиращ”, та оттам започна това търчане за сравнения с цел успокоения. Но ако трябва да бъдем коректни, е нужно да споменем, че тези определения се отнасят за форума на МАКК, измерен сам по себе си -  преди и сега. Както и да направим нужното уточнение, че форума на НОКК едва ли е отбелязал някакъв сериозен спад от създаването си до този момент, за да бъде определен по подобен начин. В сравнение бих отбелязал, че броячката в сайта на новинарска агенция ПИК показва произведени 119 новини с днешна дата и 143 с вчерашна. По логиката на В. Динчев, това би следвало да значи една голяма работа ...
     Но да се върнем на форума на МАКК, за който бе дадено направено сравнение. Бегъл преглед показва, че по фундаментални теми като „Основни линии и фамилии ...” примерно, от 50 стр. общо съдържание, за последните три години то се помества на страница и половина. По темата „Селекция” пък, за 4 години са изписани 13 стр. (от общо 61), като в период от три години (06.2015-05.2018), няма отбелязан пост. Темата „Развъждане” е с цели 2 поста за последните 3 години. По важни теми като „Хранене”, „Инбридинг” и „Генетика”, последните изказани мнения гравитират към далечната вече 2013 г. От тук е възможно да бъде направен извода, че или описаните в тези теми процеси вече са завършили по отличен начин и не се нуждаят от развитие и документиране или че просто вече не представляват интерес за никого.
     От друга страна, в рамките на цитириния по-горе период (и едва ли като случайно съвпадение), тук редовно пишеха хора с никове Захари, Хабитс, Тодор-Говедарци, Вано, Ариман, Александър Христов, Стартер, Симбен, ДонКраси и т.н. На които хора се дължеше високата активност по отношение на брой посто, както и на качеството на самото съдържание. Нещо, което днес за жалост не можем да видим. Не можем да видим и нови попълнения, техни заместници.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #76 on: September 09, 2019, 08:06:50 AM »

И в продължение на предишния ми поуст.

Rex как би обяснил на незапознат посетител на изложение за разни шаровци, кое от двете кучета в ринга е оригинално КК и кое имитиращия го продукт БОК?
Кои са екстериорните отлики между двете породи, които човека може да види и разбере ясно от тази демонстрация?

Rex,  в пространните си обяснения така и не даваш отговор на горното, касаещо показаните на снимката две кучета от различни породи. Моля, разясни с кои типични за своята порода екстериорни белези дясното куче се отличава от лявото.

p.s. Странно е, че питаш защо оригиналната порода е малцинство, а дериватът болшинство след като два поуста преди това са представени нагледно документи за годишната държавна инжекция към "породата" на партията-държава. Интересно как погледа ти пропуска такива данни.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #77 on: September 09, 2019, 08:41:37 AM »

Атила, да ми искаш обясняния за две животни, хванати в движение в двата края на една снимка, е несериозно. Както стана въпрос, такива подробни аргументации е дал Захари – на мястото на събитието и при подобно наблюдение и описание на животните. На всеослушание през участващи и публика. Ако наистина ти е представлявало интерес, предполагам си щял да отидеш и да чуеш как Захари защитава Каракачанското куче и с какви аргументи. Но мисля, че при добро желание и сега не е късно да го попиташ, убеден съм че му имаш координатите.
     Относно държавната инжекция, ГЕРБ, за които нееднократно сте казвали, че са превърнали БОК в държавна политика, са на власт от 10 години. И то с известни прекъсвания. И до колкото ми е известно финансират един от клубовете за БОК, този на БКК за БОК. Останалите кой ги финансира, та развиват дейност и презентират кучета? И кой ги е финансирал пред идването на  власт на ГЕРБ? Това обяснение е ако не несериозно, то най-малкото непълно.
     А и КК (администрирано от МАКК)  не е ли със същия статут като БОК на БКК за БОК – регистрирано като селскостопанско животно? С утвърден Стандарт и защитена РП. Кандидатствано ли е за подобно финансиране от страна на МАКК? Защото няма нищо лошо в държавната помощ, ако тя се уползотворява по предназначение и води до някакво развитие.

ПП Нееднократно обърнах в тази връзка внимание, че БОК са в процес на породообразуване. И ако сега има разлики между тях и КК, смятам че точно това е момента да се акцентира върху тях. Защото този процес все някога ще завърши. И ако завърши с продукт - максимално близък до визията на КК, тогава ще е късно за сравнения. И няма да има доказателства от самия процес, на които може да се позове подобна теза.

ПП2 Бих те помолил следващия път ти да коментираш сравненията между КК и БОК. Все пак вие, а не аз сте писали стандарти и програми и за двете породи. Следователно трябва най-добре да сте запознати с приликите и разликите между тях.

rex
Hero Member

« Reply #78 on: September 09, 2019, 09:25:18 AM »

Извинявам се, но пропуснах да допълня нещо, което мисля че е важно да се отбележи в така протичащата дискусия. И по-скоро по отношение на въпроса възможно ли е спирането на свежа кръв от КК към БОК. До колкото ми е известно, кучето което ме караше да сравнявам с Уран Мировяне, се нарича Ариман Бълкаан, чиято майка е Рила КараБорун. Произведена в действащ към МАКК развъдник. Така че ...

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #79 on: September 09, 2019, 10:16:16 AM »

Rex, като трениран скиор слаломист заоооообикаляш въпроса отдалеч.
Бях изключително конкретен. И отговор дължиш именно ти, който защитаваш тезата, че като се явят Каракачански кучета и имитациите им от БОК(създадени благодарение на съешавания на БОК с КК) щяла да се види разликата от зрителите.
Хайде дай ми разликите между двете кучета от различни породи. Нали си страничен наблюдател. Даже в написаното от теб звучиш като пряк свидетел.
Може да помолиш и експерта на изложбата Zahari да ти помогне с включване.

Впрочем като си взел да уточняваш, пропусна да напишеш, че и Уран Мировяне, е роден в развъдник към МАКК. така, че.... чакам ти или експерта да ни разясните демонстрираните породни разлики между каракачанското куче Уран Мировяне(в ляво) и бока Ариман Бълкааан.

За останалото ще те насоча да прочетеш пак четирите принципа от вчерашния ми пост.

За пряката връзка на ГЕРБ и БОК сме  ПОказвали през годините предостатъчно доказателства. Включително преди няколко часа. Ако внимателно си чел този форум, както и предхождащите го форуми на мартен и дог.бг, значи отлично знаеш онтогенезата и динамиката на процесите в БОК, от НКБОК, през БКзаБОК, световните съюзи, отцепените малки структурки и т.н.. Друг въпрос е, че удобно забравяш част от фактологията в опити да защитиш продънени тези.
Не виждам смисъл да пиша за нанайсти път едни и същи истории и да публикувам за N-ти път едни и същи факти и документи. Който иска може да ги прочете. И ги чете. От такива четящи е и перманентно високия трафик в този форум.

Публично достъпна информация е кои развъдни организации с колко се финансират от ДФЗ към МЗХГ. Ако си направиш труда да потърсиш информация ще видиш, че най-високо финансиране се предоставя именно на партийните любимци от БККзаБОК. Които са регистрирани в МЗХГ в нарушение на законите.(за което единствено МАКК реагира и сигнализира. Другите предпочитат да го раздават приятелчета с противника) Факти и за тези неща са представяни тук във форума. Същевременно редица разв.организации  кандидатстват всяка година пред същия ДФЗ и не получават финансиране или получават минимално такова. Но защо да си обективен, като половинчатата истина по-добре те обслужва.

p.s. Бих те помолил следващия път да не си измисляш и ни приписваш удобни за теб тези, с които да се гнявиш. Покажи програма за БОК която аз и мои колеги сме били писали. Това ли е последната ГНУСОТИЯ, която измислихте с другарите ти по спявка? Заради тази и подобни твои лъжи имам пълното право да те нарека ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #80 on: September 09, 2019, 10:23:33 AM »

...
p.s. Бих те помолил следващия път да не си измисляш и ни приписваш удобни за теб тези, с които да се гнявиш. Покажи програма за БОК която аз и мои колеги сме били писали. Това ли е последната ГНУСОТИЯ, която измислихте с другарите ти по спявка? Заради тази и подобни твои лъжи имам пълното право да те нарека ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР.

...
   Отдавна се чудя, защо Аврам не прие да работи по стандарта и селекционната програма, които ние направихме за БОК. Поканихме всички да седнем на една маса и да обсъдим проблемите пред българските породи. Обявихме готовността си да предоставим на любителите и стандарта и селекционната програма и да им осигурим безвъзмездно специалисти за консултации. Аврам отхвърли предложението.
...

По-леко с квалификациите ако обичаш, драги!

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #81 on: September 09, 2019, 12:19:42 PM »

От бая време го казвах, къде на майтап, къде по остро, но снимката /на Каракитан/ е показателна.  clap Уеднаквяването върви с пълна сила и разликата остава в "родословието" макар болшинството да носят само приставката на родоначалника с малко цвят за вкус  biggrin При това положение няма как хората да не се объркат кое какво е КК или БОК. И двете течения все повече заприличват на заводски и в двете има и типични и нетипични представители Wink
rex
Hero Member

« Reply #82 on: September 10, 2019, 06:28:26 AM »

Атила, абе ти защо избяга? Нали тъкмо ме беше уличил в лъжи и манипулации? Защо така рязко спринтира с 200 извън полесражението на дискусията? Съмнявам се, че хвана гората по повод вчерашния 9-ти септември ...
     Понеже ме обвини във фабрикуването на ГНУСОТИИ, нека ти обясня какво означава ГНУСОТИЯ. И кога е правилно и морално един човек да бъде определян като автор на такава.
     Ако дълги години съм квичал на умряло, че нещо не трябва да съществува. Защото е фалшиво, изкуствено, създадено по нечестен и користен път. Ако дълги години съм го определял като най-голямата пречка за собствената си работа и работата на голяма група от хора, обединени от обща идея. Ако дълги години съм пищял, че на това лошото и неправилното, всеячески се помага по нечестен начин – от държавата, от партии, от користни бивши колеги. Ако години наред съм се обявявал като един Многострадален Геновев за най-голямата жервта на това лошото, фалшивото и изкуственото. А накрая се окаже, че аз съвсем доброволно и съзнателно съм подпомагал това лошото, фалшивото, изкуственото. Да бъде признато, да съществува официално.
     Ей тогава, при такова положение, щях да се съглася ако някой ми каже в очите, че съм правил ГНУСОТИИ. Както и че съм МАНИПУЛАТОР, защото пред хората от моята кауза съм ги говорил едни, а всъщност съм ги правил съвсем други. Тези хора биха били в пълното си право да ме нарекат и ЛЪЖЕЦ. Защото най-вероятно биха се почувствали излъгани. А ако пък ми покажат тези мои действия и аз с цялото възможно безочие тръгна да наричам тях ЛЪЖЦИ и МАНИПУЛАТОРИ на ГНУСОТИИ,  те биха били в пълното си право да ми залепят още колкото си искат етикета. Ако им се „вади нож на умряло куче”, де.
     Но при положение, че не съм извършил нито едно от гореизброените „геройства”, никой няма право да ми спряга определения.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #83 on: March 07, 2020, 06:08:00 AM »

... язък, че са ти пред очите!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #84 on: March 07, 2020, 06:14:14 AM »

...пред очите...в ръцете...,а не във виртуалния паралелен свят biggrin biggrin biggrin
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #85 on: March 07, 2020, 07:52:22 AM »

... язък, язък! Паралелен или реален, поне съм достоен балканджия, за разлика от теб! Но продължавай напред!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #86 on: March 07, 2020, 08:30:29 AM »

Чул съм за тебе... Стойко biggrin biggrin biggrin
Пеньо
Hero Member

« Reply #87 on: March 07, 2020, 10:25:58 AM »

Е, това какво е сега?!? След такъв сърдечен и позитивен пост, ти не може да не се появиш и да осЕриш дереджето. Така ли правят достойните балканджии?
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #88 on: March 07, 2020, 11:11:55 AM »

Е, това какво е сега?!? След такъв сърдечен и позитивен пост, ти не може да не се появиш и да осЕриш дереджето. Така ли правят достойните балканджии?
Да, истинските хора, пък били те и балканджии, казват кривите на другите. Пък те, ако имат акъл да разберат разбират. Ако ли пък нямат здраве ...

Не е лошо да се буташ където не те викат, но поне да имаше какво да кажеш.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #89 on: March 07, 2020, 11:56:13 AM »

Слава и чест на Балканджията-да се множи рода му!!! ... ама надали biggrin biggrin :biggrin biggrin
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7
  Print  

Jump to: