Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. June 20, 2025, 14:06:04 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Print  
Author Topic: Дискусии между колеги и "колеги". Принос към народопсихологията на българското к  (Read 107291 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #45 on: September 13, 2018, 21:08:30 PM »

Още мноооого такива колегиални постъпки имаш, цяла нощ има да пишем! biggrin
Zahari
Hero Member

« Reply #46 on: September 13, 2018, 21:22:10 PM »

Ще те оставям, че вече си ми безинтересен...!
Атанасе, що не вземеш да потърсиш Пламенчо, че ако продължим ще закъснееш и за него...!
« Last Edit: September 13, 2018, 21:22:59 PM by Zahari » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #47 on: September 14, 2018, 04:08:26 AM »

Е да, сигурно си загубил интерес. Аз пак съм тук и като ти стане пак  интересно, имам още много факти от твоето "колегиално" поведение докато беше в общия ни "проект ". Кой от кой по интересен! 
Пеньо
Hero Member

« Reply #48 on: August 30, 2019, 13:13:00 PM »

В. Динчев, скоро в галерията на развъдник "Номад" имаше дискусия (спор), касаеща Каракачанското куче. Ти, с оглед на образованието си и на позицията си в МАКК, можеше спокойно да вземеш отношение и да внесеш яснота по въпроса. Да ама, това касае КК. Теб к'во те интересува? Друго си е да се появиш на сцената, заливайки публиката с обширна информация за нааканите дупета на К. Литов и компания. Да ама, дали любителите на КК ги интересува това. Нямаме взимане-даване с БРФК. Нямаме амбиции за членство във FCI. Поне не познавам такъв колега. Изключвам Трайко, който ако не беше наказан, щеше да обсипе с похвали началника, за предоставената информация (индиректен начин да цуне д..ето на шефа).
Не мога да разбера, що не се включваш, когато става въпрос за КК, а си много активен, когато трабва да се оплюе някой по кучкарските върхове  (в случая бившата ти дружка Литов)?!? Явно ролята на претседателя не е да се занимава с плебеите, а да води битки по високите върхове, там дето се мерят големите киноложки п.шки.
STARTER
Hero Member

« Reply #49 on: August 30, 2019, 15:39:50 PM »

Предлагам бан за Пеньо, заради проява на мисъл и демонстрация на адекватно мнение.
В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #50 on: September 02, 2019, 09:45:13 AM »

Драги Пеньо, макар да изпитвам известна нетърпимост към демонстративното фамилиарничене и особено към по-агресивните му форми, щом настояваш за подобен маниер на разговора, така да бъде!
   Разбрал съм, че в твое лице имам верен „фен“ отдавна. Не знам с какво съм предизвикал тези твои чувства, но вероятно има някаква причина. Даваш ли си сметка обаче, че ти се оформяш като по-голяма моя „дружка“, дори от К. Литов. Нищо чудно, някой ден, някой друг „Пеньо“ да ми напомни за „дружката“ Пеньо. Без никаква ирония ще кажа, че очевидно си човек „с акъла си“ и това прави необяснимо, поне за мен, твоето агресивно, на места бабаитско поведение.
   Признавам правото на всеки (включително моето право) да има мнение, но изпитвам подозрение към “анализи“ в стил – Дяволът чете Евангелие. А точно това ми се струва, си направил ти. Вменяваш ми пасивност в „дискусия“, касаеща според теб каракачанското куче. А според мен въпросната „дискусия“ нямаше нищо общо с никакво куче, а с персоналната нетърпимост между няколко души. И за да бъда докрай честен, ще споделя, че търсих няколко пъти Атила Седефчев, с молба да спре това предизвикателство към здравия разум. Съжалявам само, че поради интензивните си пътувания в този период, той не успя да реагира по-рано.
   Относно БРФК, смятах и продължавам да смятам, че нормална национална организация на любителите на кучета е необходима на България. И това е в интерес на всички любители на кучатата, независимо породисти или не. А БРФК не е нормална организация и много доказателства за това са налице и не са „оплюване“.
   А ролята на преДседателя е, да  следи за баланса на интересите, да представлява достойно своята организация и да се грижи за доброто и име. И моето усещане е, че засега се справям с тази роля прилично.

Пеньо
Hero Member

« Reply #51 on: September 03, 2019, 11:56:21 AM »

В. Динчев, каква трябва да е формата на общуване между нас? При положение, че с теб сме се виждали неведнъж на живо и сме говорили на "ТИ", недоумявам защо тук трябва да лицемернича и да използвам друга форма. Така че, дори и да настояваш за някакъв друг маниер на разговор... no
Преди да ти припомня защо съм ти верен "фен", би ли ми разяснил това с "дружките", че нещо не не можах да вдяна! Прозвуча ми някак зловещо. Аз съм обикновен редови кучкар, не съм участвал редом с теб в създаване на федерации, не ми е стъпвал кракът по високите киноложки върхове (опазил ме господ!!!) и затова е някак странно да сравняваш нашата "дружба" с тази между теб и Литов. Тук е моментът да уточня, че не харесвам БРФК, без значение кой я оглавява. Това, за да не си помислиш случайно, че се явявам някакъв техен защитник.
Та, защо съм ти "фен"? Да се върнем в "далечната" 2017г., когато МАКК се разцепи. Не знам дали си спомняш, на ОС как каза на Вано "Ти мълчи, защото пречиш!!!" Арогантно. На човека, който беше направил толкова много за всички. Бъди уверен, че това беше капката, която преля чашата. Някои хора имат достойнство и не е зле, ти като ръководител, да знаеш това. После, когато вече софийската група беше на кантар да се отдели, ти, председателю, к'во направи? Появи се посред нощ, тук във форума, с някакъв странен хумор. Перейки една краставица ни нарече "дрОгари". Членовете на ръководената от теб МАКК - "дрОгари"!!! Не мога да се съглася, че това беше адекватна реакция на един председател. Нека някой да ме поправи, ако греша, но след тези събития МАКК не е същата! Но това е минало...
Какво друго ме кара да съм твой екзалтиран "фен"? Хора като теб ме карат да се чувствам употребен. Защо? Аз не мога без кучета. Подчертавам дебело, че въобще не говоря за пари!!! Става въпрос за мерак. Мерак, свързан с ежедневен контакт с кучетата. Тук ще спестя няколко десетки реда, да обяснявам, какво включва това. Когато този мерак стигне до ниво на чистопородно развъждане няма как да не се сблъска човек с някаква организация, асоциация, клуб или нещо подобно, което да ръководи процеса. Няма как. В началото редовия кучкар (аз) е изключително горд от новата ситуация. С течение на времето, обаче, наблюдавайки нещата по киноложките върхушки, му се прокрадва усещането, че той (аз) е част от една пирамида, на върха на която, гордо е застанал председателя (ти), воювайки ожесточено по съдебни зали с другите егоцентрични председатели, които са на върховете на останалите пирамиди. Благодарение на тези ваши битки кинологията в България е на това дередже.
Аз мога да се оттегля от чистопородното развъждане, лишавайки се от всичките му "екстри" и ще си гледам кучетата със същия мерак. Предполагам, всъщност съм убеден, че те ще ми демонстрират същата любов, както до сега. На мен това ми стига. Но какво се случва с теб, ако плебеите от пирамидата започнат един по един да я напускат? На чии рамене ще стъпиш тогава? Няма ли в един момент да се озовеш на земята? Затова, мосю председател, най-малкото, което трябва да правиш е да показваш уважение към раята, която ти гради пирамидата! Не само да живееш с усещането, че се справяш отлично в ролята на неин връх.
Разбра ли сега причините, поради които в мое лице имаш такъв верен "фен"? notworthy
ПП. Съмнявам се, въпреки всичките ти способности, да успееш да избуташ БРФК от сцената и на нейно място да диктисаш БФК. Ама пробвай, може пък да ти се получи.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #52 on: September 04, 2019, 13:46:32 PM »

Ако не ме лъжат старите очи, темата е "ИЗМАМИ: made in BRFK".
Форума има цели 574 различни теми  и призовавам потребителите(юзърите), когато решат да пишат да го правят в подходящата тема. Ако такава няма вече открита, могат да направят нова по конкретен случай, казус, въпрос, обект. Ако имате личностни спорове, се изяснявайте лично, а не тук.

За всеки случай прегледах постовете от създаването на темата на 21.08.2008г. до сега и в тях методично се публикуват и коментират документи, измами и нарушения на БРФК. И така до последните 4 поста, които завиват извън темата, но пък са сродни с няколко от последните междуличостни дискусии в други теми, които впоследствие трябваше да бъдат прочистени от модератор.
Прави странно впечатление обаче, че изнесените факти и документи за новите трансформации на Литовата бащиния не предизвикват коментари по същество, въпреки своята скандалност. И то при положение, че се изнася информация, която не е публикувана все още никъде. Не само това. Носи се мълва, че въпреки тоталното омазване и груби шашми, има нови мераклии -балъци, готови да се хванат на кукичката на "Камен каза..". Очевидно всеки държи лично да настъпи мотиката и не се учи от посинените глави на другите.

Изнесените актуални факти за дейността на БРФК са интересни, защото документално показват порочен модел, който трайно трови киноложката среда в България. Модел, който се възпроизвежда заради интереса на пряко замесените и незаинтересуваността и пасивността на другите. И тук стигаме до въпроса - какво ни касае това?
Само да напомня, че именно БРФК първа измисли и употреби името "Българско овчарско куче", а впоследствие Ст.Попов просто го заимства. Именно БРФК в лицето на тогавашния председател Кушлев иницира и домакинства създаването на "Национален клуб Българско овчарско куче" през 2000г. Да правилно четете - през 2000г. е създаден НКБОК. Което не пречи Попов непрестанно да разтяга локуми, че това е най-стария клуб. НКБОК след това нарои партийната кучкарска организация БККзаБОК, от който пък в последните години се отлюспиха още БОК формацийки. Всички те работят срещу автохтонното Каракачанско куче, развъждайки кръстоски, съчинявайки лъжлива история, крадейки от стандарта на каракачанското куче и заблуждавайки нови любители, че БОК и КК са едно и също куче.
Да припомням ли организираната от Балчев среща с "Камен каза.." през 2012г., на която се вързаха и няколко тогавашни наши членове. Коментирана е на 2 стр в тази тема. http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,28.15.html И до кога ще смятате, че ставащото в БРФК хич не ви касае?

Смятам, че е подходящо да завърша със стихотворението "Когато те дойдоха."на пастор Мартин Нимьолер.

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #53 on: September 07, 2019, 06:56:25 AM »

Може да се поспори дали поставените от Пеньо въпроси не са точно за тази тема. Но въпреки всичко, те  са изцяло принципни, а  не на междуличностна основа, както бяха изтълкувани. Нещо повече - прави му чест, че поставя на дискусия „обществени тайни”, които са известни на всички, но за които на никой не му се говори публично.  А и Пеньо, заедно с Андрей, са комай последните организационно ангажирани хора в този форум, които си позволяват да изразяват свободно собственото си мнение. Но за жалост, за пореден път опитите да се породи дискусия в тази посока се тушират с явно нежелание да се водят открити разговори с подобна тематика.
     Останалите свободомислещи, за които стана въпрос по-горе в дискусията, ами те си направиха собствена организация. И въпреки подигравките и обидите, които се изпратиха по повод „прощъпулника” им, при тях се случват интересни неща. Преброиха си популацията -  кое куче при кого е, описаха я, измериха я. Обобщиха резултатите от тези измервания и сега реално знаят какво е състоянието на поголовието, с което разполагат. По линии, по възраст -  и то днес и сега, а не „на кутрица” и по принцип. Актуализират си редовно базата данни с всички нови кучила – и то с всички родени в тях кученца. Данните предостяват възможност да се проследи поколението на дадено животно (ако има такова). Своевременно се качва и фотоматериал от изложения, на които техните животни са представени – с имената на кучетата, на собствениците им. Регулярно се актуализира и списъка на живите животни. Напук на традицията за капсулиране, участват в съвместни проекти с други любители и развъдчици на КК, като не се притесняват да експонират животните си редом до нечие друго развъждане. Правят го и редом до животни от породата БОК, с цел да се откроят разликите между нея и първоизточника и – КК. Като същевременно липсва неприятното усещане силно да крещят отрицания срещу БОК-аджийските кучета като ментета, а същевременно да са  писали Стандарт и РП с цел официализирането им. И въобще липсва всякакъв негативизъм и претенция да са вся и всьо.
     С две думи работата на свободомислещите отцепници на този етап оставя едно приятно впечатление за колектив и задружност. За действия, подчинени на обща идея – и то действия, координирани след преглед и анализ на ситуацията. И не на последно място – за административен капацитет, тъй необходим за документирането и последващия анализ на развъдния процес.
     Та може би точно поради системните действия на свободомислещите отцепници, при тях не се налага поставянето на въпроси от типа на тези, за които стана въпрос по-горе.
     ПП И понеже темата все пак е за неуредиците в БРФК, все си мисля, че само критики срещу нерегламентираните и действия едва ли ще са достатъчни нещо да се промени. И ако някой иска да предостави по-добра алтернатива, би следвало да демонстрира по-голям капацитет и по-добри способности. Да е доказал, че може да администрира своевременно развъдния процес – в момента на случването му, а не месеци или години по-късно. И то поне за една порода – иначе как ще се справи със сто?! Да отразява своевременно  киноложките събития – а не 5 месеца след провеждането на едно-единствено, неговото фотопредставяне да не е завършено, а освен това и представеното да е непълно. Да съблюдава строго спазването на наложените правила, като компромисите да са обосновано, аргументирано и наложително изключение на самите правила, а не редовна практика. Да е обединител, а не разделител спрямо радетелите на дадена порода. Защото ако не може да направи това за една, как ще му се получат нещата да събере любителите на сто породи около обща кауза? В тази връзка мисля, че поставените от Пеньо въпроси тежат с пълна сила и са съвсем на място, като избор на тема. 

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #54 on: September 07, 2019, 10:11:22 AM »

БРФК е възможна и заради хора, като Пеньо и rex, които представят личната си неприязън като грижа за общото благо.
На 6.08.19 г. rex публикува във форума на МАКК следното :

Погледнах активността в нашия форум и тя беше нормална.

Това предизвика интереса ми и реших да проверя във форума на НОКК за сравнение. Там картинката беше такава :

Във форума на МАКК има 15 пъти повече посетители и 5 пъти повече най-голям брой посетители за деня към момента, от форума на НОКК. Въпросът е, ако този форум е "разнебитен и умиращ", какъв е другия!? И какво да мислим за способностите на rex да представя фактите честно и безпристрастно?

В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #55 on: September 07, 2019, 10:18:56 AM »

А ето картинката в момента :

МАКК

и МОКК

Без думи, както се казва!
В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #56 on: September 07, 2019, 10:25:51 AM »

МОКК - НОКК, дали да го отчета за грешка или в случая грешката е вярна!
rex
Hero Member

« Reply #57 on: September 07, 2019, 11:41:41 AM »

Rex не смята, че активността в един форум се изчислява на база четящите към даден момент потребители (регистрирани или не), а по качеството и съдържанието на публикациите в него. А това, което rex вижда в последните години тук, е действително разнебитено и умиращо в сравнение със съдържанието от преди няколко години. Във връзка с горното също вижда, че тук активно пишат много по-малко потребители (всъщност двама-трима), докато до не толкова отдавна, бяха десетки.
     По отношение форума на НОКК и хората, които го администрират и пишат там, бих могъл единствено да изкажа предположение, че сигурно им дреме на колянната става къде колко пишещи и четящи има.  И едва ли са хукнали да ги броят. Там броят кучета и май гледат повечко работа да свършат. Но все пак, за да сме напълно коректни, е редно да се отбележи, че между двата форума има възрастова разлика от почти 10 години. Което трябва да бъде взето предвид, когато се сравнява обем съдържание и активност. Ако имаме за цел да сме коректни де. И да представяме фактите честно и безпристрастно.
     Относно БРФК, rex е напълно съгласен с мнението на Пеньо, че такъв тип управление е реалност, защото кинологията се ръководи от такъв тип управленци. Ако пък някой хубав ден се появят по-качествени и можещи хора, желаещи да се занимават с менажирането на киноложките организации, сигурно и положението ще се подобри. Дотогова то сигурно ще си е такова, а евентуалната замяна на един толкова можещ с друг такъв, не би решила проблема по никакъв начин. Просто би изхабило излишна енергия, която би могло да бъде насочена в по-съзидателни проекти.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #58 on: September 07, 2019, 12:25:03 PM »

1. За колегите по форум, които се правят, че не са видяли името на темата и четат както им е удобно, се налага да им припомня:
Ако не ме лъжат старите очи, темата е "ИЗМАМИ: made in BRFK".
Форума има цели 574 различни теми  и призовавам потребителите(юзърите), когато решат да пишат да го правят в подходящата тема. Ако такава няма вече открита, могат да направят нова по конкретен случай, казус, въпрос, обект. Ако имате личностни спорове, се изяснявайте лично, а не тук.

2. Да припомним и Правилата на форума: http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,407.0.html

3. От около 3 години rex старателно се опитва във всяка дискусия(без значение от темата и) да манипулира, лепи етикети и извърти фокуса в посока разделения, "тоз е льош, онзи е светец", "кой е по- по- ...Уески-Сесека" и т.н. Очевидно това, че някой не отговори на очакванията му да бъде награден с почетен приз за цялостно творчество под звуци на фанфари(след като реши в края на 2016г. да публикува свой анализ), така дълбоко го е фрустрирало, че трайно е влязъл в режим hate.
Което ми припомня максимата, че българина най-обича да мрази.

4. В този форум още от създаването му е дадена пълна свобода на потребителите да пишат мнения, задават въпроси и водят дискусии. Но свобода и свободия са много различни неща. Второто е било санкционирано още от създаването на форума. Наясно съм, че всеобщото системно опростачване и усещане за безпътица и тревожност на българското общество в последните години, облъчва и влияе и на потребителите в този форум. Позволих си да направя експеримент, да се оставят пишещите без модериране. Надявах се, че може да се отключи самоконтрол над негативната енергия. Не се получи. И така пак модератор, ще чисти в къщичката и обуздава деструктивни страсти.

5. rex знаеш ли на кое му казват куче, което сече? Това е куче с увредена психика, което при нападение над стадото, вместо заедно с останалите в групата да насочи агресията си към атакуващите вълци, използва ситуацията за да нападне куче от своята група и предизвика вътрешен раздор. Овчарите много "обичат" такива кучета и им се "отблагодаряват" подобаващо.

6. Управлението тип "Каменлитовщината"  е функция на управляваните. За 30 години видях, че мнозинството от управляваните по този модел не желаят друг, защото са удволетворени да получават трохи от плюскането или тайно се надяват с послушание да достигнат до коричка. Когато им посочиш алтернативен модел, те за свое оправдание твърдят, че щом някой е поискал да води дружина, за тях той априории ще да е като "Камен каза". Моделът им на мислене не може да си представи друг вариант. Независимо, че любимият им "Камен каза" е многократно осъждан и уличаван в измами, а алтернативата не. Освен това изтъкват, че не искат да остават за няколко месеца без възможността да получават цацибчета и тапийки, докато текат съдебни дела и процедури пред FCI. Далаверата им ще пострада. Следователно нямат нужда да променят нищо и продължават напред все в същия дух на кинтология. Сходно отношение се наблюдава и в политиката. раята си налага парцала и ако някой поиска да я вдигне, дружно му се събират да го оплюват, че не бил съвършенна ангелски чиста алтернатива на безочливо крадливото настоящо управление. Впрочем това не е нов модел на мислене сред българския народ. Прочетете в Записките на Захари Стоянов, за момента след убийството на Бенковски, когато той броди сам из балкана и го хващат благодарение на верен на падишаха сънародник. Та отдавна нашенци си обичат да са под властта на падишах. Да има трохички, да ги стриже, да ги дои и да ги коли.

N.B. Всички постове изместващи фокуса от темата ще бъдат преместени.  

« Last Edit: September 07, 2019, 12:25:27 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #59 on: September 07, 2019, 12:45:41 PM »

Постовете излизащи от обхвата на темата "ИЗМАМИ:made in BRFK" са преместени тук.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Print  

Jump to: