|
rex
|
 |
« Reply #16 on: March 29, 2019, 05:29:24 AM » |
|
Нещо не мога да ти схвана идеята – задавам въпрос, ти започваш да ми шикалкавиш в опит да не отговориш. Препращаш ме да се информирам в темите от форума – което и направих. Сега ми излизаш с нова песен, че видиш ли съм се ровил из форума. Само не можах да разбера толкова ли е трудно да се отговори на един въпрос – последно сега БОК „измислена партийна порода“ ли е или истинска такава? Ако е „измислена партийна порода“, защо вие сте и писали Стандарт и Развъдна програма? Което поражда интересен подвъпрос – де ги намерихте, описахте и измерихте толкова БОК-ове. А ако е истинска, защо сега я обяви за „измислена партийна“? Тук не виждам нищо изсмукано от пръсти, както се опитваш да го замацаш. Въпрос, подкрепен с фактология. Фактология, която май доста се отдалечава от прокламираното от тебе „ постоянство на позиции и политики“.  Такова беше и първото ми питане – работещ или бутафорен е един орган, след като членовете му не са уведомени за негов акт на регистрация на развъдник и негово кучило. Отново подкрепен с фактология въпрос. И отново насреща ми лигавене и обиди. Изпадна дотам, че да прекращаваш теми на ник-а ми, само и само да ме обидиш по някакъв начин, след като няма какво състоятелно да кажеш по основната тема. Просто си те представям как гневно тропаш с крачета и ядно стискаш юмручета 
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #17 on: March 29, 2019, 12:13:47 PM » |
|
Аз не разбрах, къде е драмата в ситуацията с регистрирането на нов развъдник и неговото кучило.
|
|
|
|
|
|
|
В. Динчев
|
 |
« Reply #18 on: March 29, 2019, 13:12:22 PM » |
|
Преди десетина години написах това в друг сайт, на друга организация, но поводът е същия, променено е само името на организацията.
Като виждам “приятелската” атмосфера в нашия сайт и си спомням, че както е казал народа - с такива приятели, нямаме нужда от врагове. За най- недоволните от МАКК ще използвам парафраза от встъпителната реч на може би най-популярния американски президент – Дж. Ф. Кенеди - Не питайте какво организацията може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за организацията си. Защото организацията, това сме всички ние и организацията ни е това, което ние направим от/с нея. МАКК не е нещо встрани от нас, нещо, което някой друг е длъжен да изгради и поддържа в наша угода. МАКК е огледало за нашите общи усилия и ако образът отсреща не ви харесва, не е виновно огледалото, защото това сме самите ние. Понеже ми е тръгнало на метафори ще си позволя да оприлича ръководството на МАКК с този, който следи за чистотата на огледалото и осигурява равен достъп на членовете за ползването му. И съм готов да споря с всеки, че „чистачът“ не си гледа работата. Въпреки редовните плювни и активното “цапане”, МАКК (нашето огледало) е с приличен вид и върши работа. Освен това е осигурен достъп за всички, дори за най-разпасаните плювачи, при това никой не плаща “на ръка”, подчертавам НИКОЙ. А това е най-важното! - В МАКК НИКОЙ не плаща “на ръка” за да получи услуга, която му се дължи. - В МАКК на НИКОЙ не е отказвана услуга, която му се дължи. - В МАКК са правени, правят се и ще продължават да се правят компромиси, но те НИКОГА не са били прикривани и НИКОЙ не е плащал за тях. - В МАКК НИКОЙ не е принуден да запложда на кучетата на председателя или на членовете на ръководството, нито да купува от кученцата на председателя.
Затова МАКК е правилната организация. Дефектите ще си ги поправим заедно, като разбира се, всеки започне от себе си.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #19 on: March 30, 2019, 05:30:28 AM » |
|
Учудвам се, че така породилата се дискусия не генерира никакви отговори. Години наред, тук БОК бе представяна като универсалното зло на българската кинология, което спъва и пречи на развитието на каракачанското куче. Изкуствено създадено зло, което не следва да бъде припознато по никакъв начин. Немалко хора понесоха обвинения, че техни кучета са попаднали по някакъв начин в породообразуването на БОК, а други – дори затова, че техни животни са били отсъждани по изложби от съдии– функционери на БОК. На база горното, мисля че въпросите около „стандарт гейт“ изискват отговори – защо се изготвят стандарт и развъдна програма от радетели на идеята за КК за официализирането на нещо, за което дългогодишната прокламация е, че не би следвало да бъде признато ,че е нещо, от което следва да се предприеме твърдо разграничаване. Нещо, което на практика не съществува. И не на последно място – както стана въпрос в последните дни – това е измислен партиен проект. ПП Напълно съм съгласен с мнението на г-н Динчев, че когато даден огледален образ не е угоден някому, то проблемът изобщо не е в огледалото.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #20 on: March 30, 2019, 15:38:59 PM » |
|
Ооооо Рекс, отговори искаш. Ти кога ще отговориш на зададения ти въпрос бре мише  Ти не отговаряш, а търсиш отговори. Как искаш да стане това  И какъв си ти? Аналитик- кинолог или политолог  Май от всичко по малко и конкретно Нищо 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #21 on: March 30, 2019, 16:23:22 PM » |
|
Явно въпросът относно опита ми с породата КК силно те терзае и го имаш за тежък коз в ръката си. Та да ти отговоря - по отношение на личен опит с притежание, отглеждане, селекция и развъждане на каракачански кучета, моят е равен на този на Председателя на МАКК, до колкото ми е известно. Надявам се любопитството ти най-сетне да е удовлетворено.  ПП Предполагах, че за замитане на положението ще бъде направен по-далновиден ход...
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #22 on: March 30, 2019, 19:36:55 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #23 on: March 30, 2019, 20:27:14 PM » |
|
Явно въпросът относно опита ми с породата КК силно те терзае и го имаш за тежък коз в ръката си. Та да ти отговоря - по отношение на личен опит с притежание, отглеждане, селекция и развъждане на каракачански кучета, моят е равен на този на Председателя на МАКК, до колкото ми е известно. Надявам се любопитството ти най-сетне да е удовлетворено.  ПП Предполагах, че за замитане на положението ще бъде направен по-далновиден ход... Опит в анализиране на изчопленото от интернет имаш ти  Имал опит колкото председателя  Ти май живееш в собствен свят, който е присъщ на шизофрениците.... Какъв ход бе Мунчо  и конспиративна параноя те гони  вземи си пий хапчетата редовно, че ще вземеш и паник- атаки да получаваш  Ти си един мизерен и нещастен интригант, който търси значимост по форумите, защо..... 
|
|
|
|
|
|
|
В. Динчев
|
 |
« Reply #24 on: March 30, 2019, 20:33:30 PM » |
|
Явно въпросът относно опита ми с породата КК силно те терзае и го имаш за тежък коз в ръката си. Та да ти отговоря - по отношение на личен опит с притежание, отглеждане, селекция и развъждане на каракачански кучета, моят е равен на този на Председателя на МАКК, до колкото ми е известно. Надявам се любопитството ти най-сетне да е удовлетворено.  ПП Предполагах, че за замитане на положението ще бъде направен по-далновиден ход... Колега rex, защо мълчиш до сега? Радвам се да разбера, че и ти още от 1986 година си притежавал каракачанско куче, защото аз по това време взех първото, което бих определил като типично. После трупах личен опит с отглеждане на каракачански кучета сам и съвместно с приятели, с кучета които взимах от Рангел от Манолско Конаре (първия развъдник Тито), от Миро от Змейово, от Атила и Сидер Седефчеви, от Вергил Мураров, даже от Светлин Стоев купих едно кученце. Та, казваш и ти така, равен опит имаме. Чудесно! Но защо скромничиш толкова години? Щом и ти си правил стандарт на каракачанеца, от който преписват всички, дай да го видим. И ти ли като мен се отказа от активното развъждане, за да не влизаш в конфликт на интереси с останалите развъдчици. Правилно си постъпил, защото хората, макар да шушукат, че председателя не развъжда, са много по-недоволни, ако той въди и продава по-скъпи кученца от техните. От опит го знам. Само не разбрах, какъв клуб за КК си водил, каква селекционна програма си правил! Но се надявам да споделиш.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #25 on: March 31, 2019, 04:50:29 AM » |
|
Г-н Динчев, явно това което на мен и е известно (както казах) е далеч от реалното положение. Радвам се да науча, че самостоятелно, както и в съдружие с ваши колеги сте отгледал и селектирал множество каракачански кучета. Тази информация предполагам ще е интересна и полезна за много хора. В светлината на горното мисля, че е коректно да редактирам горният си пост – личният ми опит с притежание, отглеждане, селекция и развъждане на каракачанаски кучета, е далеч по-малък в сравнение с този на Председателя на МАКК. По отношение писането на стандарти и програми мога да споделя, че не съм изготвял такива нито за Каракачанското куче, нито за БОК, нито за някоя друга порода.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #26 on: March 31, 2019, 05:19:47 AM » |
|
Г-н Кольо, а на теб ще ти обърна внимание, че вулгарните изрази и обиди са еднакво осъдими, без значение дали са отправени по интернет, изказани в прав текст или под друга форма. И без значение дали това се случва по ракиено или кафено време. Като това важи с особена сила за хора, изповядващи определен кръг специфични професии, с което са поели ангажимент за строги норми на публично поведение. Предполага се точно на теб този факт да ти е добре известен.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #27 on: March 31, 2019, 09:50:58 AM » |
|
Г-н Кольо, а на теб ще ти обърна внимание, че вулгарните изрази и обиди са еднакво осъдими, без значение дали са отправени по интернет, изказани в прав текст или под друга форма. И без значение дали това се случва по ракиено или кафено време. Като това важи с особена сила за хора, изповядващи определен кръг специфични професии, с което са поели ангажимент за строги норми на публично поведение. Предполага се точно на теб този факт да ти е добре известен.
По обедно време: Ейй сега ме изплаши  Мише- Ники ти си един "мършояд" и се храниш с интриги  Мислиш ли, че някой обръща внимание на анализите ти, освен кликата около теб на която служиш. Или, че с зададените ти въпроси хората изпадат в ярост и започват да си скубят косите  Нищо подобно  Като си толкова загрижен за породата защо не отиде на общото събрание да си зададеш лично и обосновано въпросите. Ама нали шубето е голямо и зад клавиатурата е лесно  То и няма как да ти обърнат внимание, след като си анонимен- интернет- джендър, до обяд мъж, след обяд долен ляв педал, а вечер жена  Аре и си е...и м...... 
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #28 on: March 31, 2019, 10:13:55 AM » |
|
И Рексчо, вземи отговори на зададените към теб въпроси от преди време: 1. Какъв ти е опита с отглеждането на КК  Не виртуалния! 2. Като изключим отглеждането на САО с тазобедрена дисплазия, какво друго куче си отглеждал  3. Абе изобщо какво гледаш, канарчета, морски свинчета или всичко е на фермата на РС- то  В противен случай те погвам и няма да те оставя на мира
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #29 on: March 31, 2019, 15:09:26 PM » |
|