Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 17, 2025, 15:50:26 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 415985 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
STARTER
Hero Member

« on: December 08, 2008, 12:47:56 PM »

Ще е интересно да направим една тема за хищниците, с който се сблъскват кучетата.
Вълци, мечки, чакали...
Как атакуват, в какви ситуации и т.н.
Имаше преди време в стария форум такава.
Мисля, че достатъчно материал имат хората занимаващи се с каракачанки за да се научи нещо интересно. Модераторите ще преценят къде точно да я сложат.

Ето и начало от мен. Дзвиска нападната от чакал. Снимана преди месец в Източни Родопи. Животното беше още живо. Много добре се виждат типичните следи оставени след нападение на чакал. Множество ухапвания по слабините и краката. Овцете се пръснали и кучетата се разделили с тях. Тая останала в група без куче.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1 on: December 08, 2008, 17:09:57 PM »

Откривам тази нова тема по идея на Starter.
Тема за хищниците с които Каракачанското куче се сблъсква охранявайки поверените му животни.

Приятно дискутиране  smile

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #2 on: December 29, 2008, 14:45:18 PM »

Незнам дали тука му е мястото, но няма как да не ви попитам какво мислите за новото предназначение на КК - куче за лов.

http://www.karastancho.com/page8.html

http://www.karastancho.com/IMG_0756.swf
DIO
Sr. Member

« Reply #3 on: December 29, 2008, 17:38:47 PM »

Незнам дали тука му е мястото, но няма как да не ви попитам какво мислите за новото предназначение на КК - куче за лов.

Какво да мисля освен,че тия каракачанки ще изядът поверените им животни biggrin
Те самите са вълци и ще охраняват добре стадото lol
« Last Edit: December 29, 2008, 17:41:39 PM by DIO » Logged
dandi
Hero Member

« Reply #4 on: December 29, 2008, 17:46:09 PM »

ННеее DIO,няма да изядат поверената им стока.Поверената стока е част от семейството им за разлика от дивеча който за кучетата е заплаха за поверената им стока.Кучетата в работна среда също "ловуват" дори без да са обучени за това.
petko
Hero Member

« Reply #5 on: December 29, 2008, 17:53:48 PM »

uau ,interesna tema .....shte izchakam obache da vidia kvo smisleno shte izpishat v tvoia forum ,izkliuchvam klishetata ot roda na izrodshtina bez da se obiasni zashto ,obache ti kazvam che triabva da si vijdal kak vsyshtnost lovuva kk za da go diskutirash za tvoite ora sym ubeden che ne sa ,te sa po prikazkite ,plius tova triabva i da si imash aber ot lov

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
vano
Guest
« Reply #6 on: December 29, 2008, 18:02:40 PM »

uau ,interesna tema .....shte izchakam obache da vidia kvo smisleno shte izpishat v tvoia forum ,izkliuchvam klishetata ot roda na izrodshtina bez da se obiasni zashto ,obache ti kazvam che triabva da si vijdal kak vsyshtnost lovuva kk za da go diskutirash za tvoite ora sym ubeden che ne sa ,te sa po prikazkite ,plius tova triabva i da si imash aber ot lov

А ти защо мислиш че не съм ловец. Тука малко се изказа неподготвен.

И пуснах този пост защото моите извинения но КК не е ловно куче.
А как ловува КК ще се надявам ти да ми разкажеш.

Аз на прасе ловувам с гончета и бараци. Знам че се ловува някъде и с дого Аржентино, но не съм присъствал на такъв лов.

А що се отнася до конкретния клип - виждам просто как 3 КК ртъфат едно малко прасе.

пп. Пуснах поста освен в моя форум и тук, за да чуя и вашите мнения по въпроса, все пак това са КК - не БОК-ове.
vano
Guest
« Reply #7 on: December 29, 2008, 18:12:26 PM »

ННеее DIO,няма да изядат поверената им стока.Поверената стока е част от семейството им за разлика от дивеча който за кучетата е заплаха за поверената им стока.Кучетата в работна среда също "ловуват" дори без да са обучени за това.

Няма лошо - само дето пише че това са кучета за лов - явно се обучават и продават за лов - поне на бутончето към страничката така пише:

DIO
Sr. Member

« Reply #8 on: December 29, 2008, 18:15:11 PM »

Виждал съм едни черни полудиви прасета на стада,които ги пасяха преди няколко години.
Как тия кучета,ще различат дивото от другото прасе,ако влезе в стадото.
petko
Hero Member

« Reply #9 on: December 29, 2008, 18:18:00 PM »

А ти защо мислиш че не съм ловец. Тука малко се изказа неподготвен.

И пуснах този пост защото моите извинения но КК не е ловно куче.
А как ловува КК ще се надявам ти да ми разкажеш.

Аз на прасе ловувам с гончета и бараци. Знам че се ловува някъде и с дого Аржентино, но не съм присъствал на такъв лов.

А що се отнася до конкретния клип - виждам просто как 3 КК ртъфат едно малко прасе.

пп. Пуснах поста освен в моя форум и тук, за да чуя и вашите мнения по въпроса, все пак това са КК - не БОК-ове.
znam che si lovec vano .ma tvoite ora? daje mi e stranno shto pitash poneje si lovuval s goncheta i baraci (deto sa pak goncheta )sigurno si lovuval i s karmi ili melezi  (poneje ne si s dogo)pravish li razlika mejdu ednite i drygite ako da predstavi si go taka samo che oshte po frapirashto  

pp mejdu drugoto sum pisal po temata v dog bg predi godini s arjentincite se biahme zaapali

petko
Hero Member

« Reply #10 on: December 29, 2008, 18:21:20 PM »

Виждал съм едни черни полудиви прасета на стада,които ги пасяха преди няколко години.
chochudjum ot teb po dobre biha gi razlichili ,te dori sa sposobni da razdeliat maika ot dyshteria

ako znesh kvi problemi imam kogato si kupia novi kravi ,az kolkoto se mucha da gi zadyrja v raiona i vkaram v stadoto te tolkoz se muchat da gi otdeliat ot stadoto i da gi izgoniat

pp vano ....niakude biah vidial sniman iagdterier i to dupkar ...sus lisica odomashena ,samata tia e izvadena ot dupkata mai ot kucheto
« Last Edit: December 29, 2008, 18:29:41 PM by PENCHO » Logged

DIO
Sr. Member

« Reply #11 on: December 29, 2008, 18:30:46 PM »

chochudjum ot teb po dobre biha gi razlichili ,te dori sa sposobni da razdeliat maika ot dyshteria

ako znesh kvi problemi imam kogato si kupia novi kravi ,az kolkoto se mucha da gi zadyrja v raiona i vkaram v stadoto te tolkoz se muchat da gi otdeliat ot stadoto i da gi izgoniat

Твойте може да ги различават ама тези едвали
vano
Guest
« Reply #12 on: December 29, 2008, 18:32:33 PM »

znam che si lovec vano .ma tvoite ora? daje mi e stranno shto pitash poneje si lovuval s goncheta i baraci (deto sa pak goncheta )sigurno si lovuval i s karmi ili melezi  (poneje ne si s dogo)pravish li razlika mejdu ednite i drygite ako da predstavi si go taka samo che oshte po frapirashto  

pp mejdu drugoto sum pisal po temata v dog bg predi godini s arjentincite se biahme zaapali

Доколкото съм чувал от ловци ловували с догота - догото- захапва веднъж и задържа прасето. Той не пуска докато не се появи ловеца - а тук кучетата ръфат прасето - захапват пускат и пак захапват.

Както и да е по-важното е друго - нужно ли е при наличието на толкова ловни породи - да се обучава и да се използва и КК за лов.
petko
Hero Member

« Reply #13 on: December 29, 2008, 18:37:19 PM »

Доколкото съм чувал от ловци ловували с догота - догото- захапва веднъж и задържа прасето. Той не пуска докато не се появи ловеца - а тук кучетата ръфат прасето - захапват пускат и пак захапват.

Както и да е по-важното е друго - нужно ли е при наличието на толкова ловни породи - да се обучава и да се използва и КК за лов.

eh ,kvo da ti kaja trebva da vzema otnoshenie po temata ma shte izchakam da vidim tvoite umnici kvo shte iztyrsiat

pp mejdu drygoto sum imal karakachanec lovdjia ,edno ot purvite mi kucheta mnogo mi miasa na kostenskia ianko ,cherno.davashe pochti vinagi tigrovo pokolenie ,po tochno grivesti na kvoto da go naperka takova se rajdashe
« Last Edit: December 29, 2008, 18:39:32 PM by PENCHO » Logged

vano
Guest
« Reply #14 on: December 29, 2008, 18:50:01 PM »

eh ,kvo da ti kaja trebva da vzema otnoshenie po temata ma shte izchakam da vidim tvoite umnici kvo shte iztyrsiat

Защо да са мои. Това че съм направил технически един форум не прави пишештите в него мои.
Pages: [1] 2 3 ... 35
  Print  

Jump to: